Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא טענתי שאין בעיה בתחום הדיור. יש בעיה קשה.

רק הגבתי לעניין ספציפי לגבי המשכורת.

לצורך העניין אין לי דירה וגם אין אחת באופק. אני בשנות ה- 20 המוקדמות לחיי.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

רבותיי, דיברתי על בכירים אם שמתם לב. לא דיברתי על עובד היי-טק שהוא בורג קטן במערכת ולא על עובד אחר שהוא בורג קטן במערכת. דיברתי על אלו שמרוויחים את הbig bucks . עם כל הכבוד, 20K זה לא שכר כזה גבוה. בטח לא שכר של מישהו בכיר. וגם לא דיברתי על שכר עם 1 בתור ספרה ראשונה. למרוויחים משכורות כאלו אין שום סיבה לא לראות את המשפחה. מקסימום מנהל זוטר כל שהוא יכול להרוויח סכום כזה. אני מדבר על זה שcalls the shots, על זה שבלעדיו הכול קורס. על זה שזקוקים לו מאוד, ואי-אפשר אחרת.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם (נערך)

ג. איך לעזאזעל זוג (לא תושב/אזרח, זוג) יכול להביא להון עצמי של לפחות 200,000 ש"ח הון עצמי בלי עזרה מהורים?

זוג שמרוויח מעט מעל המינימום ומוציא את המינימום הנדרש, מפקיד החל מגיל 25 3,000 לחודש לתיק מחקה מדד עם תשואה נומינלית צפויה של 8% (ניתן לבדוק כאן https://dqydj.com/sp-500-return-calculator/) לאורך 30 שנה יגיע לגיל 55 עם תיק של 4.4 מליון שח.

לקחתי 8% למרות שהתשואה הנומינלית לאורך ה100 שנה האחרונות היתה 10%.

בגיל 55 רוכשים דירה בכיף משאירים עוד 2.5 מליון לפנסיה.

הנחות עבודה:

-מגורים בשכירות עד גיל 55

-מביאים ילד אחד או בלי ילדים

-רוכשים אוטו רק בגיל מתקדם במידה והשכר מאפשר וזה לא פוגע בהפקדה לתיק

-מצמצמים הוצאות ומבינים שצריכה זה לא גזירה משמיים, ומתייחסים להפקדה לתיק כקודש הקודשים

מי שמרוויח מינימום כנראה עושה מינימום או לצערנו שווה מינימום, ולכן עליו לחיות בצורה מינימלית ולתת למספרים לעשות את העבודה לאורך זמן, ואז לקטוף את הפירות.

יוקר מחיה ויחס בין שכר להוצאות מול אירופה וארה"ב זה דיון אחר ובזה חובה לטפל ע"י הסרת חסמים והגדלת תחרותיות.

עריכה אחרונה על ידי עידן.
פורסם

ילדים זה שמחה,

ילדים זה ברכה,

גם אם נלמד חמישים בכיתה.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
זוג שמרוויח מעט מעל המינימום ומוציא את המינימום הנדרש, מפקיד החל מגיל 25 3,000 לחודש לתיק מחקה מדד עם תשואה נומינלית צפויה של 8% (ניתן לבדוק כאן https://dqydj.com/sp-500-return-calculator/) לאורך 30 שנה יגיע לגיל 55 עם תיק של 4.4 מליון שח.

לקחתי 8% למרות שהתשואה הנומינלית לאורך ה100 שנה האחרונות היתה 10%.

בגיל 55 רוכשים דירה בכיף משאירים עוד 2.5 מליון לפנסיה.

הנחות עבודה:

-מגורים בשכירות עד גיל 55

-מביאים ילד אחד או בלי ילדים

-רוכשים אוטו רק בגיל מתקדם במידה והשכר מאפשר וזה לא פוגע בהפקדה לתיק

-מצמצמים הוצאות ומבינים שצריכה זה לא גזירה משמיים, ומתייחסים להפקדה לתיק כקודש הקודשים

מי שמרוויח מינימום כנראה עושה מינימום או לצערנו שווה מינימום, ולכן עליו לחיות בצורה מינימלית ולתת למספרים לעשות את העבודה לאורך זמן, ואז לקטוף את הפירות.

יוקר מחיה ויחס בין שכר להוצאות מול אירופה וארה"ב זה דיון אחר ובזה חובה לטפל ע"י הסרת חסמים והגדלת תחרותיות.

אז רכב ומשפחה זה מתרות, זו הגדרה למדינה ישראל. מי שבורך, בורך. מי שלא - שיסבול. העיקר מדברים כל הזמן על שוויון הזדמנויות.

פורסם

כן, זה מותרות. לא יכול לכלכל ילדים? אין לך זכות להביא אותם.

לא יכול לכלכל רכב? אין לך ---זכות--- לנהוג באחד.

רוצה להתלונן תתלונן

מי שבעל תושיה נותן למספרים לעבוד בשבילו- בוחר מקצוע בשוק שמשלם הרבה או משקיע את כספו לאורך זמן, או גם וגם.

במקביל ניתן ורצוי לחולל שינוי בהפגנות, מחאות, ריצה לכנסת, שתדלנות, קידום מועמדים משלך, התפקדות למפלגות, הקמת עמותות וכו.

רוצה להתלונן? גש לפייס שם תקבל הרבה לייקים

פורסם
"מתון"...

לוקח את השאלה חזרה ומפנה את התגובה לנהג לילה- זה לא נכון. אני וחברי מרוויחים נטו פי 4 משכר מינימום ורואים את המשפחה, החברים, הים וכו. הכל שאלה של ניהול סדרי עדיפויות.

מזכיר את השרשור של הבחור ששאל מה עושים כשכל הצוות עובד 15 שעות והוא מרגיש לא בנוח לצאת אחרי 10 שעות עבודה בלבד. תהיה מקצוען, חיובי ועם יחסי אנוש טובים (בכל מחיר) וכשתתקדם לתפקיד הבא לא יזכרו אם טחנת שעות עם הניאון או לא.

אם אתה מביא הביתה נטו 23K על 10 שעות עבודה אז אתה מרויח הרבה הרבה מעל לממוצע. למעשה אתה עמוק בעשירון העליון. הממוצע בעשירון העליון עומד על הכנסה של כ 25K ברוטו (סף הכניסה לעשירון העליון עומד על כ 16K ברוטו) ואתה מדבר על קצת פחות מכפול מזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

זוג שמרוויח קצת מעל המינימום ויחייה במינימום יצליח לצבור חסכון רק בקופת גמל בהנחה ולא יקח הלוואות נגד הקופה או ישבור חסכון.

היום רווק צריך להרוויח 10 נטו בחודש בשביל חיים סבירים בדירת 2 חדרים שכורה, רכב בסיסי ואולי קצת חסכון בצד.

בשביל להרוויח 10 נטו צריך להרוויח בסביבות ה-13 ברוטו פי 3 משכר המינימום במדינת ישראל.

אחד כזה צריך איכשהו לגרד 300-400 הון עצמי בשביל לקנות דירה ישנה באשדוד.

אני נרשמתי לתוכנית סבב עובדים בפירמה. אולי יתמזל מזלי.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אשמח אם תפרט מה זה עשירון עליון וכו', מה רף המשכורות וכו'. אני לעתים שומע את זה ולעולם לא הבנתי מה זה בדיוק. ז"א איך זה מתחלק.

פורסם

ועכשיו שאלה קצת שונה לחסרי הדירות. אם היום היו אומרים לכם שתקבלו משכנתא של 90% אבל הריבית תהיה 1.5% יותר גבוהה הייתם הולכים על זה?

בלי לחשוב פעמיים. ההורים שלי קיבלו בזמנו משכנתא עם ריבית גבוהה, אבל עם כלום הון עצמי וקנו דירה, ו-וואללה, 25-30 שנה אחרי רובה ככולה כבר שולמה. המצב הנוכחי היום הוא שקשה לצבור את ההון ההתחלתי בשביל לבקש משכנתא, ועד שתצבור אותו גם ככה לא תוכל לקבל משכנתא כי הדירה שאתמול עלתה 1.5 מליון עולה היום 1.7 מליון.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
כן, זה מותרות. לא יכול לכלכל ילדים? אין לך זכות להביא אותם.

ברור, כי כסף זה הכל ואנושיות לא שווה כלום...

אתה מבין שכסף הוא לא מה שאמור להגדיר אם אתה תביא ילדים ואם לא?

אתה אומר שבגלל שמישהו בחר במקצוע הלא נכון (גם אם יש לו תואר שני), הוא לא אמור להביא ילדים?

אין בך טיפת אנושיות?

לא יכול לכלכל רכב? אין לך ---זכות--- לנהוג באחד.

כן, כי בארץ ממש אפשרי להתנהל בלי אוטו...

אתה יודע מה זה לחיות בפריפריה בלי אוטו?

רוצה להתלונן תתלונן

מי שבעל תושיה נותן למספרים לעבוד בשבילו- בוחר מקצוע בשוק שמשלם הרבה או משקיע את כספו לאורך זמן, או גם וגם.

במקביל ניתן ורצוי לחולל שינוי בהפגנות, מחאות, ריצה לכנסת, שתדלנות, קידום מועמדים משלך, התפקדות למפלגות, הקמת עמותות וכו.

לא יודע אם מישהו אי פעם הסביר לך אבל בבית הספר לא מלמדים אותך כלכלה והתנהלות כלכלית.

אולי אומרים שכן אבל בפועל אתה לומד את זה כשאתה כבר אדם בוגר.

צורת ההתבטאות שלך נשמעת כמו התבטאות של מישהו שגדל מתוך כסף, או שפשוט דרך על הרבה אנשים בקריירה שלו, עם אפס אכפתיות.

פורסם
זוג שמרוויח קצת מעל המינימום ויחייה במינימום יצליח לצבור חסכון רק בקופת גמל בהנחה ולא יקח הלוואות נגד הקופה או ישבור חסכון.

היום רווק צריך להרוויח 10 נטו בחודש בשביל חיים סבירים בדירת 2 חדרים שכורה, רכב בסיסי ואולי קצת חסכון בצד.

בשביל להרוויח 10 נטו צריך להרוויח בסביבות ה-13 ברוטו פי 3 משכר המינימום במדינת ישראל.

אחד כזה צריך איכשהו לגרד 300-400 הון עצמי בשביל לקנות דירה ישנה באשדוד.

אני נרשמתי לתוכנית סבב עובדים בפירמה. אולי יתמזל מזלי.

לא נכון, זוג שמביא יחד 11 נטו וחי בצמצום יכול בקלות להפקיד כל חודש 3,000 שח לתיק מחקה מדד.

אין מה לעשות, לזוג יש עוצמה כלכלית שאין לרווק, ואני אומר את זה בתור רווק. התמזל מזלי להרוויח כמו שני זוגות כי אני עובד בשוק שיש בו הרבה כסף (עוד משהו שלא מלמדים על בחירת מקצוע- השוק בו אתה עובד יותר חשוב ממה אתה עושה בפועל) אבל זה לא הדיון.

אתה מוזמן להתווכח עם החישוב לגבי צמצום צריכה, חיסכון והשקעה לאורך זמן.

פורסם (נערך)
בלי לחשוב פעמיים.

ברור לך שהריבית תהיה על 90% מהשווי של הדירה, כן?

זאת אומרת שעל מליון שקל למשך 30 שנה זה יעלה לך עוד 450,000 ש"ח.

בנוסף ההחזר החודשי יהיה בין 6000-7000.

Just saying...

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
פורסם

צריך לראות את חלוקת ההכנסות אבל בהנחה ושני בני מרוויחים משכורת זהה שניהם צריכים להרוויח מעל 6,000 ש"ח בחודש. שכר המינימום עומד על 4,850.

אותו זוג יצליח להפקיד 3,000 ש"ח בחודש רק אם הוא ינהל אורך חיים מאוד דחוק ולא יביא ילדים לעולם. לא מציאות שאני מאחל למישהו.

• תוכן חדש...