Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משקפי שמש - בעד ונגד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

את רוב העדשות להמון חברות מייצרת חברה אחת ששולטת בשקט מאחורי הקלעים.

Luxottica

(צויין לפני)

לדעתי מי שרוצה להשקיע שילך על:

maui jim

silhouette

serengeti

לא זולים אבל לפחות משלמים על חברות שמתמחות בעדשות לא למעצב.

גם משקפיים ב50 ש"ח יכולים להיות בסדר הבעייה שקשה לדעת מתי כן ומתי לא והציפוי בעיקר עם משאירים את המשקפיים בשמש צפוי לשרוד פחות.

עריכה אחרונה על ידי none77
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם מישהו מבקר בסאן פרנסיסקו או סאן חוזה יש אופציה שפויה וזולה- JINS.

מותג יפני, מחיר מסגרת קבוע בין 60$ ל140$ ואין תוספת על עדשות דקות/צלינדר. חלק מהעדשות מייוצרת ע"י HOYA.

http://www.jins.com/us

פורסם
היא מקשקשת סתם.

שלח אותה לקרוא בגוגל את האמת.

כשנגמרים הטיעונים עוברים ללגלוג.

רק הערה קטנה: בגוגל ניתן למצוא את רוב הספרות שאתה מדבר עליה. למה לקרוא משהו בגוגל זה רע ולקרוא אותו דבר מודפס זה טוב?

רק בריאות. אני סיימתי.

שמלוב, גם את הקרדיולוג לימדו שסטטינים זה טוב נגד כולסטרול. ופעם חשבו שההורמון פריטין קשור רק למאגרי ברזל בגוף.

יש הרבה דוגמתיות גם בעולם הרפואה. מי שסוטה לא מתקבל בעיניים יפות וזוכה ללעג מיידי (הרבה פעמים ע"י סטטיסטיקה ארכאית). ממש כמו ילדים בני 5 בגן. דוגמה טובה יש לך בשרשור הזה.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו - מה עומק ההיכרות שלך עם עולם הרפואה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ניקו,

לא נגמרו לי הטיעונים ולא לגלגתי - זה היה כמובן בציניות.

אני מבקש ממך להפסיק להיעלב ולקחת באופן אישי את הדברים ולהתחיל לקבל את הויכוח הזה באופן יותר עניני. זהו ויכוח, לא התנכלות אישית שנועדה לפגוע בך. להיפך - כאשר ראיתי או הבנתי את עמדתך בנושא, הבנתי שאתה טועה (שוב - לעניות דעתי) ואף הצעתי לך לשמור על עצמך. אין לך על מה להתלהם.

אגב ססטינים - הם באמת נועדו כנגד כולסטרול גבוה.

אני האדם האחרון שיטען שמי שאינו בדעתי הוא סוטה.

מצד שני אני כן בעד ויכוח בריא והגיוני.

לסיכום - אם נפגעת אני כמובן מתנצל, ובאמת מבקש ממך לא לקחת אישית את הויכוחים כאן, אני מעריך אותך כאדם, כחבר פורום וכאחד שאוהב לעזור.

לי יש את דעתי ולך את דעתך.

זה הכל.

פורסם
את רוב העדשות להמון חברות מייצרת חברה אחת ששולטת בשקט מאחורי הקלעים.

Luxottica

(צויין לפני)

לדעתי מי שרוצה להשקיע שילך על:

maui jim

silhouette

serengeti

לא זולים אבל לפחות משלמים על חברות שמתמחות בעדשות לא למעצב.

גם משקפיים ב50 ש"ח יכולים להיות בסדר הבעייה שקשה לדעת מתי כן ומתי לא והציפוי בעיקר עם משאירים את המשקפיים בשמש צפוי לשרוד פחות.

העדשות במשקפי שמש של רודי פרוג'יקט נחשבות לאיכותיות?

פורסם (נערך)

לא הבנת. לא נעלבתי. אמרתי שכאשר נגמרים הטיעונים עוברים ללגלוג. במקום להגיד מראש, התנסחתי לא טוב, או זה לא מה שהתכוונתי אתה ממשיך להתפל ולתקוף טיעונים שלי. אין כאן עניין של דעה, אלא של עובדות. אני לא חולק על העובדות שצדקת בהן, אני חולק על אלו שטעית בהן.

לא רק שההערה שלך שמשקפי שמש הם הכרח רפואי אינה נכונה, היא עלולה להיות מסוכנת עבור מי שהולך לחבוש משקפי שמש כל היום בגינה, ובייחוד בשעות הבוקר.

פות"ש, המלצה אליך, אל תרכיב משקפי שמש בשעות הבוקר המוקדמות, עד 10:00-11:00 בערך [תלוי בעונה]. העיניים שלך צריכות לראות אור שמש בשעות הבוקר ומומלץ לתת גם לעור.

הערה אחרונה בנושא ומחילה מפותח השרשור על שינוי נושא. מפה אני מפסיק באמת.

אני מצרף שני קישורים, אחד עם מאמר ואחר סרטון.

המאמר מכיל שפה מדעית, אז מומלץ לבעלי רקע, או כאלו שלא מפחדים ללמוד מושגים תוך כדי קריאה ממקורות אחרים.

שני רופאים, כל אחד מומחה בתחומו.

מי שזה מעניין אותו, תפאדלו. מי שלא, שימשיך הלאה חבל על זמנכם.

https://www.jackkruse.com/time-10-can-you-supplement-sunlight/

ספריאל, מה שאישי לגביי תקבל כל תשובה בפרטי. לא בפורום.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

משקפי שמש של קרולינה נותנות תמורה מצויינת למחיר.

מה שכן, לפעמים יש שוני בעדשות ורואים את זה רק כשעומדים איתם בשמש.

שווה לנסות אותם בשמש.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)

ניקו - ניסיתי לקרוא את המאמר. מלכתחילה - האנגלית מזעזעת עד בלתי מובנת. וגם בתוכן ראיתי דברים - איך לומר בעדינות - לא מסתדרים עם הידע הכללי שלי. אז גיגלתי את המחבר - Jack Kruse. האיש נאורוכירורג, וכנראה שרלטן לא קטן. גגלהו וחשדהו.

וצריך להפריד בין נושא הויטמין D - שבעצמו גורם מהומה לא קטנה, אם כי איני מומחה לנושא - לנושא משקפי השמש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פות"ש, המלצה אליך, אל תרכיב משקפי שמש בשעות הבוקר המוקדמות, עד 10:00-11:00 בערך [תלוי בעונה]. העיניים שלך צריכות לראות אור שמש בשעות הבוקר ומומלץ לתת גם לעור.

אני לא מתכוון להרכיב משקפי שמש בכלל, מסתדר מצויין בלי.

פורסם

ספריאל, מה שאישי לגביי תקבל כל תשובה בפרטי. לא בפורום.

למיטב הבנתי, לפי חוקי המדינה אסור לייעץ בנושאים רפואיים אם אין לך רקע רפואי. לכן הוא שאל אותך.

פורסם (נערך)

שלחתי בפרטי ספריאל. לא רוצה להספים פה יותר.

פות"ש, לא נתתי לך ייעוץ רפואי. כתבתי המלצה מניסיוני. זה לא יותר ייעוץ רפואי מאשר "משקפי שמש הם הכרח רפואי", "תשתה מספיק מים", או "קח אקמול כשכואב לך הראש".

אתה תעשה מה שאתה רוצה.

אני רק ממליץ מניסיוני ומתקן טעות נפוצה.

זה הכל.

חפשו מאמרים בנושא circadian rhythm ביונקים בכלל ובני אדם בפרט. נושא מרתק.

למתעניינים בלבד כמובן.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם

שווה לנסות אותם בשמש.

איזה תמורה מצויינת ? תרכוש אותם ב5 דולר בסין רק בשם אחר ‚ זה כמו לרכוש צמיג סיני נחות ולהגיד שהוא נותן תמורה טובה ‚ אז ברכב מדובר בבטיחות ופה בעניים שלך .

פורסם

שווה לנסות אותם בשמש.

אתה רציני כאילו ? מי שהקים את החברה ‚ קרולינה למקה גרמניה אעלק אמר עכשיו אחרי שמכר חצי מהמניות שהשם של "המותג" זה השם של אישתו וזה פאקינג מותג מדבקה !! זה כמו שאנשים הזמינו בסין בגדים דומים למה שראו בקסטרו ‚ הבגדים הגיעו ומה רשום על התווית ? נכון קסטרו רק שהבגד עלה 7 דולר ובארץ במבצע 200 ש"ח .

פורסם

אין בעיה עם זה שזה מוצר מדבקה.

המשקפיים מאוד איכותיות.

בתור ישראלי שלא רוצה לצאת פרייאר לך לחפש את המפעל שמייצר אותם ותקנה מהם.

לך חפש

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.

• תוכן חדש...