Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על קלאצים אין אחריות ולכן סביר להניח שזו לא התקלה.

החלפת קלאצים יקרה מאוד ואמורה להיות על חשבונך.

ברכב של אמא שלי (זהה לשלך עם 160k) כשהיה רשום גיר מתחמם זה היה בגלל מחשב גיר תקול.

והרכב לא עבר החלפה של קלאצים (נוסע חלק)

לי נראה שהקלאצים נשחקו וזה גרם לגיר להתחמם ולכן החליפו גיר ועל הדרך חסכו לך את ההחלפה של הקלאצים.

אם החליפו את הגיר כאשר רק הקלאצים נשחקו (לא סביר ק"מ נמוך יחסית) אז הרווחת המון.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה הקשר בין מצמדים שחוקים והתחחמות גיר רובוטי?

יש כאן סיבה אחרת להחלפה מושלמת של תיבת ההילוכים מירוק ולא החלפת מצמדים ולהערכתי זה עניין כלכלי נטו.

פורסם

חוזר אם עוד קצת מידע.

קראתי שיש הרבה תקלות במחשב הגיר עצמו, וגם בחיישן טמפרטורה של הגיר בדגם של התיבות האלה.

אני גם יאמר שאחרי שהרכב הפסיק להגיב(בערך ב130 קמש) המשכתי בנסיעה עד שנעצר, כי הייתי קרוב לירידות הביתה.

אבל שהרכב נעצר, "אילצתי" אותו בדרכים כאלה ואחרות לנסוע כמה מטרים כל פעם... מכיוון שיש לי אחריות לא היה איכפת לי אם הגיר ישרף או כל האוטו... אני מאמין שיש לי חלק בהריסת הגיר, ולא רק הקלאצים, אבל זה לא מעניין אותי... יש אחריות(:

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
חוזר אם עוד קצת מידע.

קראתי שיש הרבה תקלות במחשב הגיר עצמו, וגם בחיישן טמפרטורה של הגיר בדגם של התיבות האלה.

אני גם יאמר שאחרי שהרכב הפסיק להגיב(בערך ב130 קמש) המשכתי בנסיעה עד שנעצר, כי הייתי קרוב לירידות הביתה.

אבל שהרכב נעצר, "אילצתי" אותו בדרכים כאלה ואחרות לנסוע כמה מטרים כל פעם... מכיוון שיש לי אחריות לא היה איכפת לי אם הגיר ישרף או כל האוטו... אני מאמין שיש לי חלק בהריסת הגיר, ולא רק הקלאצים, אבל זה לא מעניין אותי... יש אחריות(:

לא אהבתי את הגישה שלך , זה בדיוק מה שדופק אנשים אחרים שהם באים למוסך .

פורסם
לא אהבתי את הגישה שלך , זה בדיוק מה שדופק אנשים אחרים שהם באים למוסך .

בוא אתה תתקע בלילה בשטחים ונראה אותך יושב בנונשאלאנט מחכה שמישהו יעזור לך.

ואיךבדיוק זה דופק אחרים?

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
חוזר אם עוד קצת מידע.

א. זה דופק אחרים, כי זה גורם לבעלי המוסכים להסתכל על הלקוחות כגנבים פוטנציאלים, ולכן המחיר והשירות בהתאם, ואז הלקוחות שונאים את בעלי המוסכים, וחוזר חלילה...

ביצה ותרנגולת.

זה לא משנה מי התחיל ראשון, תכלס זה המצב במדינה הזאת, וכרגע הכרזת שיש לך חלק בו.

ב. זה לא מאוד חכם לכתוב ברשת שיש לך חלק בהריסת הגיר.

ג. כתבתי כל זאת מבלי קשר לעובדת היותך תקוע בשטחים, בלילה, עם רכב שלא נוסע.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
בגר רובוטי לנהג כן יש שליטה מסויימת על המצמדים ואפשר לשחוק אותם דיי מהר, אם חושבים שמדובר בגיר אוטומטי עם ממיר ומחזיקים את הרכב במצב של "חצי קלאץ'" (זחילה).

ומעבר לכך, גם להמתין ברמזור כשהגיר במצב נסיעה גורם למיסב הלחץ לעבוד שעות נוספות.

היות וגם לי יש רנו דיזל 2013 רובוטית, בכל רמזור ובכל עצירה בפקק הידית מוזזת לניוטרל, וכך גם בזחילה בפקקים. אם אני חש שמהירות הנסיעה - זחילה נמוכה מדי ואני חושד שהקלץ' לחוץ חלקית אני מוציא לניוטרל ושוב משלב לפי קצב ההתקדמות. עם הזמן התנהגות זו הופכת לרפלקס מותנה וכמעט ללא מודעות.

מאמין שזו הדרך לסחוט עוד קילומטרז' מהמצמד גם בסיטרואן C1 ובדומותיה.

התנהגות הפוכה מאשר בגיר בעל ממיר מומנט בו הכנסה לניוטרל מונעת החלפת שמן בממיר ולכן מפסיקה מחזור הקירור שלו.

יוסי

פורסם
א. זה דופק אחרים, כי זה גורם לבעלי המוסכים להסתכל על הלקוחות כגנבים פוטנציאלים, ולכן המחיר והשירות בהתאם, ואז הלקוחות שונאים את בעלי המוסכים, וחוזר חלילה...

ביצה ותרנגולת.

זה לא משנה מי התחיל ראשון, תכלס זה המצב במדינה הזאת, וכרגע הכרזת שיש לך חלק בו.

ב. זה לא מאוד חכם לכתוב ברשת שיש לך חלק בהריסת הגיר.

ג. כתבתי כל זאת מבלי קשר לעובדת היותך תקוע בשטחים, בלילה, עם רכב שלא נוסע.

א. מבין בעלי המוסכים והלקוחות.. בינתיים מי שמטיל אימה על הצד השני זה המוסכים ופחות מצד הלקוחות שנדפקים. אל תצטדק.

ב. הגיוני שלקוח ונהג רגיל שנתקע בגלל טעות טכנית ורוצה להמשיך בנסיעה ולהגיע לביתו יצשיך וינסה לשחק קצת עם האפשרויות של הרכב ולעשות כל דבר שיעזור לו להגיע לבית, בטח ובטח אם זה בשטחים ובט ובטח אם זה בלילה ולא מתאים לחכות 3 שעות לגרר.

אם הם רוצים שלקוחו. ימתינו בסבלנות בכל פעם שהרכב עושה בעיות, שיספקו מענה מהיר יותר או שיטפלו בגירים וברכבים שהם מוציאים למכירה וידאגו לזה שלא יהיו בעיות "משביתות נהיגה"

שלומי

פורסם

אני חושב שיש כאן שילוב של מגרש שלקח אחריות ומוסך שביצע עבודה לא נקייה (אולי מקצועית אבל לא טובה).

המסקנה היא שהמגרש/יבואן (מי ששילם שם) היו בסדר גמור אבל בפעם הבאה צריך לבחור מוסך מורשה אחר.

עריכה: איזו אחריות נתנו על התיקון?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ומעבר לכך, גם להמתין ברמזור כשהגיר במצב נסיעה גורם למיסב הלחץ לעבוד שעות נוספות.

היות וגם לי יש רנו דיזל 2013 רובוטית, בכל רמזור ובכל עצירה בפקק הידית מוזזת לניוטרל, וכך גם בזחילה בפקקים. אם אני חש שמהירות הנסיעה - זחילה נמוכה מדי ואני חושד שהקלץ' לחוץ חלקית אני מוציא לניוטרל ושוב משלב לפי קצב ההתקדמות. עם הזמן התנהגות זו הופכת לרפלקס מותנה וכמעט ללא מודעות.

מאמין שזו הדרך לסחוט עוד קילומטרז' מהמצמד גם בסיטרואן C1 ובדומותיה.

התנהגות הפוכה מאשר בגיר בעל ממיר מומנט בו הכנסה לניוטרל מונעת החלפת שמן בממיר ולכן מפסיקה מחזור הקירור שלו.

יוסי

זה מעניין וחשוב!

האם ב-DSG המצב דומה?

פורסם

איזו אחריות נתנו על התיקון?

אם לא סוכם אחרת, האחריות במקרים אלו היא עד סיום האחריות המקרוית שהופעלה לצורך התיקון. אין כפל אחריות.

נניח יש לי אחריות לשנתיים, חודש לפני סיום האחריות היה כשל בגיר, החליפו גיר. בדרך כלל נותנים על זה אחריות חצי שנה אבל במקרה שלי יש אחריות לחודש. עד סיום האחריות המקורית.

פורסם
זה מעניין וחשוב!

האם ב-DSG המצב דומה?

אלא אם המציאו בפולקסוואגן מצמדי חיכוך עם מיסב לחץ בטכנולוגיה מגנטית עם מוליכי על (סתם), תמיד יהיה בלאי כשמיסב הלחץ הצירי נלחץ. בגיר ידני (וגיר רובוטי, אם מקלפים ממנו את הניהול האוטומטי הוא כזה) אין אפשרות לזחול במהירות נמוכה מאשר זו המוכתבת מסיבובי המנוע בסרק , מיחס ההפחתה בגיר ובדיפרנציאל ומקוטר צמיגי ההנעה. אז אם המהירות נמוכה ממש זה יכול להתרחש רק אם המצמד משוחרר חלקית.

כשחקרתי את המוסך המורשה בו הרכב שלי מטופל אמרו משהו על כמה דקות (לא טרחתי להתעמק יותר מדי) שבהן המצמד של הילוך ראשון מופרד בהמתנה נניח ברמזור או בפקק. גם אמרו שבהמתנה מספיק ארוכה המצמד משתחרר כי הגיר עובר ממש לניוטרל כלומר אין צורך במצמד במצב מופרד. אם אתה זוחל, עוצר, שוב זוחל וחוזר חלילה מתקבל שמעשית כל משך הפקק המצמד מופעל ומיסב הלחץ שלו פועל. זה מתכון בטוח לקיצור של חיי המערכת.

יש מחיר להתנהלות מתחכמת כפי שאני מקיים, כשאתה משלב למצב נסיעה אם הרכב עומד לגמרי יש השהייה קלה עד שהגיר משתלב (הילוך ראשון) ואם אתן גז ממש עם הסטת הידית תתקבל מכת שילוב. אז גם כאן צריך מעט רגש, אבל לאחר תרגול קצרצר זה הופך לטבע שני.

שווה להתאמץ מעט ולסחוט מהגיר שרות ארוך יותר.

יוסי

• תוכן חדש...