Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בשעות אחר הצהריים עצר אותי בוחן תנועה לבדיקת עשן. הרכב הוא פאג'רו קצר דיזל (מנוע 3.2). הבקשה הראשונה של הבוחן הייתה להרים את הרכב ל5000 סלד לבדיקה ויזואלית, בתגובה אמרתי לו שאינני מוכן להעלות את הרכב ל5000 סל"ד משום שהוא איננו מיועד לעבוד בסלד כזה(אדום מתחיל מ4000).

הבוחן ביקש לעלות לרכב בשביל לבצע בעצמו את בדיקת העשן ולא איפשרתי לו... בסופו של דבר לאחר ויכוחים ואיומים מיצידו להוריד את הרכב מהכביש על דברים נוספים שלא היו ולא נבראו והתעקשות שככה צריכה להתבצע הבדיקה שלפתי מצלמה ואמרתי לו אין שום בעיה הכל מצולם בוידאו גש ותבצע את הבדיקה רק תן לי את הפרטים שלך כדי שאוכל לתבוע אותך על הנזקים שיגרמו. בסופו של דבר הבוחן המציא שהוא עשה "בדיקת מנהל" והרים את הרכב עד 3500 סלד בלבד. האם אני היחידי שניראה לו לא תקין להרים רכב דיזל לסלד כזה? זו באמת בדיקה תקינה?

בכל מקרה תעודת עניות למשטרה שלנו, ברגע שסירבתי לבדיקה ישר התחילו לשכב מתחת לרכב ולחפש להוריד אותו מהכביש, התנהלות של חבורת ערסים בשכונה שמחפשים להתנקל באופן מכוון.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברור שזו בדיקה לא תקנית! ,כי במצב של לחיצה כזאת חזקה במנוע זקן ושבע ימים ,יכול להיגרם נזק בלתי הפיך למנוע ,שכל בית משפט היה מחייב אותם ,באם היה נגרם נזק ,עובדה שהוא קיפל זנב שהבין שאתה מסריט אותו

לאחרונה גם במבחן הרישוי השנתי השתנו הנהלים בדיזל ,והבדיקה נעשית ע"י לחיצת כל הדוושה בפול גז ועזיבה..

גם לי זה נשמע מטופש ,כי כל רכב דיזל קצת ישן בלחיצה כזאת חזקה ועזיבה יוציא כמות עשן שחור מכובדת ,ואכן נהיה מאד קשה להעביר טסט דיזלים ישנים (בלי התערבות חיצונית של סגירת המשאבה וכדו')

זה מרגיש כאילו מנסים למחוק את כל הרכבים האלה מהכביש!

תכלס לא סיפרת מה יצא בפועל?

פורסם

בדיקה לא תקנית?!

היא אולי בדיקה לא ראויה מבחינתך(ושאר בעלי הדיזלים) אך כשהיא מגובה בהוראת חיקוק/נוהל(ע"פ התקינה האירופית) וע"פ הוראות יצרן הרכב(לגבי סל"ד מרבי), הבדיקה היא תקנית וחוקית(!) במלואה.

נכון, בי"מ יחייב מכון רישוי(בטסט) וגם את מדינת ישראל(בבדיקה בדרך) בעלות נזק אשר יגרם למנוע בעת בדיקה מעין זו, אם יוכח כי הבוחן לא קיים את הבדיקות המקדימות(חום מנוע, נוריות אזהרה, נזילות שמן/דלק חריגות, מפלס שמן, רעשים במנוע).

השינוי בבבדיקה בוצע לפני כמעט עשור והוא עודכן לפני כ-3 שנים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אך כשהיא מגובה בהוראת חיקוק/נוהל(ע"פ התקינה האירופית) וע"פ הוראות יצרן הרכב(לגבי סל"ד מרבי), הבדיקה היא תקנית וחוקית(!) במלואה.

קומפי,

היצרן קבע את הקו האדום על 4K סל"ד.

כיצד זה מסתדר שהחוק\נוהל הישראלי קבע 5K סל"ד לטובת הבדיקה ולטענתך החוק\נוהל הוא על פי הוראות יצרן??

יום טוב גם לך

פורסם

לא תקנית בעליל כן עמית!

בוא תסביר לי אתה איך הגיוני לקבוע שסל"ד 5 הוא הסל"ד הנכון לבדיקה? הרי בכל רכב מותקן מנוע שונה בעל הספקים וביצועי שונים וכמובן בסל"ד שונה

זה פשוט תקנה חאפרית של מישהו שלא ממש מבין כנראה את המשמעות של להרים סל"ד בפול כוח ל5000 סיבובים ברכב בן 20 שנה בזמן שב4000 סיבובים זה כבר בגבול האדום! אתה לא חייב להצדיק כל דבר שקשור למכוני ומשרדי הרישוי

יום טוב

רמי

פורסם

אני גם לא מבין מה בודקת הבידקה הזו, מכיוון שבשימוש יומיומי מנוע דיזל לא מגיע לסל"דים האלו אף פעם.

אבל בוחן לא המציא את הבידקה, הוא מבצע אותה לפי הוראות של המדינה/משרד התחבורה.

בעיקרון, יש טווח סל"ד לכל דגם, זה לא חייב להיות דווקא 5000 אחיד לכולם. יכול להיות ננייח 4500 עד 5000 לדגם מסויים ו 4700 עד 5200 לדגם אחר.

לדעתי בפאג'רו קו עדום על 4500. תלוי בשנה.

פורסם

עברתי בדיקות ל 4 רכבי דיזל שונים ( פולו, קנגו, ג'מפי, nv200 ) במכון שעמית עובד בו.

בכולם התבקשתי להגיע עד 4000 סל"ד ולחזור על הפעולה כמה פעמים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לחזור על הפעולה כמה פעמים.

לפי הוראות הבדיקה, בהתחלה יבקשו ממך 3 פעמים להאיץ את הממוע לצורך ניקוי פיח בלי מדידה.

אחרי זה 3 האצות מדידה, עם המתנה של כמה שניות בין לבין. תוצאת הבדיקה היא ממוצע בין 3 הבדיקות.

פורסם

אני יודע, רק שלא התבקשתי לעלות ל 5000 אף פעם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בדיקה בבנזין הגיונית לגמרי. היא מתבצעת בסל"ד בו מנוע עובד רוב הזמן - סרק ו 2500 סל"ד.

לעומת זאת בדיזל היא מתבצעת הסל"ד מקסימלי של המנוע.

וזה בזמן שדיזלים מטבעם מנועים איטיים מבחינת סל"ד, עבור רובם 3500 זה כבר סל"ד די חריג אשר מגעים אליו רק פעם ב... או בכלל לא.

פורסם

הקו האדום בפאג'רו בידיוק ב4.

תמוהה בעניי כל העניין, לא זכור לי שאי פעם עברתי את ה3500 סלד וגם זה פעם באף פעם.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

תגיד, יש לך דף תוצאות מהטסט האחרון? בסיום הטסט מהדקים אותו לרישיון הרכב.

תוכל לראות שם את תחום סל"ד המדידה כפי שמופיע במחשב. מעניין מה רשום שם.

תסתכל פה בדוגמה שלי, תחום מדידה 4800-5200. קו אדום ברכב הזה ב 5500.

הסל"ד הכי גבוה שהגעתי אליו אי פעם (אולי פעם או פעמיים ס"כ) בנסיעה היה 3700.

uploadfromtaptalk1464692884587.jpg

פורסם

קומפי,

היצרן קבע את הקו האדום על 4K סל"ד.

כיצד זה מסתדר שהחוק\נוהל הישראלי קבע 5K סל"ד לטובת הבדיקה ולטענתך החוק\נוהל הוא על פי הוראות יצרן??

אולי תקראו את תגובתי במלואה ואת הוראת החיקוק במקום לענות בשליפה מהמותן.

היכן בתגובתי הצדקתי הגעה ל-5K סל"ד.

כן הצדקתי הגעה לסל"ד גבוה(וזו הבדיקה) ע"פ הוראת הנוהל(כך גם בתקינה האירופית).

לא תקנית בעליל כן עמית!

בוא תסביר לי אתה איך הגיוני לקבוע שסל"ד 5 הוא הסל"ד הנכון לבדיקה? הרי בכל רכב מותקן מנוע שונה בעל הספקים וביצועי שונים וכמובן בסל"ד שונה

זה פשוט תקנה חאפרית של מישהו שלא ממש מבין כנראה את המשמעות של להרים סל"ד בפול כוח ל5000 סיבובים ברכב בן 20 שנה בזמן שב4000 סיבובים זה כבר בגבול האדום! אתה לא חייב להצדיק כל דבר שקשור למכוני ומשרדי הרישוי

יום טוב

רמי

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...