Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי תקראו את תגובתי במלואה ואת הוראת החיקוק במקום לענות בשליפה מהמותן.

היכן בתגובתי הצדקתי הגעה ל-5K סל"ד.

כן הצדקתי הגעה לסל"ד גבוה(וזו הבדיקה) ע"פ הוראת הנוהל(כך גם בתקינה האירופית).

טענת שהבדיקה תקנית ע"פ חוק\נהלים\יצרן וכו'

ולא היה לך השגות לגבי הדרך בה דרש הבוחן המדובר לבצע אותה.

מה אני אמור להסיק מזה אם לא הצדקה של האצת המנוע ל5K סל"ד כפי שדרש הבוחן?

אשמח לחידוד אם בכל זאת הנוהל אומר אחרת.

יום טוב גם לך

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפי הוראות הבדיקה, בהתחלה יבקשו ממך 3 פעמים להאיץ את הממוע לצורך ניקוי פיח בלי מדידה.

אחרי זה 3 האצות מדידה, עם המתנה של כמה שניות בין לבין. תוצאת הבדיקה היא ממוצע בין 3 הבדיקות.

ה"האצה מוקדמת לניקוי הפיח", באמת מנקה מהפיח? מה המטרה שלה ?

פורסם

בדיקה תקינה אולי בגלל שאלו התקנות, אבל ממש לא סבירה ולא הגיונית. מי שהגה אותה כנראה היו נערי האוצר שכל רכב דיזל מיושן עולה להם בהרבה כסף שלא נכנס לקופת המדינה.

הנזק מבדיקה כזו נמשך הרבה אחרי הטסט. אם המנוע שובק חודש חודשיים אחרי הטסט אין לך את מי לתבוע. סיכון סביר מבחינת המדינה שהמנוע לא יהרס במהלך הבדיקה אלא רק אחריה.

פורסם

אם המנוע לא נכנס למצב runaway בזמן הבדיקה, לא יקרה לו כלום אחרי חודש חודשיים עקב העלת סל"ד למקסימום לכמה שניות.

אלא אם אני לא מבין משהו.

תוכל לבסס את הטענה שלך?

פורסם

זאת הבדיקה של האצה חופשית (מקסימום סל"ד) לא רק בארץ אלא בכל מקום בו בודקים זיהום אויר של מנוע דיזל.

הבדיקה מחליפה או בנוסף לבדיקת עומס על דינמומטר גללגליות.

אין שום בעיה להגיע לסל"ד המקסימאלי ברכב דיזל לזמן קצוב לצורך הבדיקה.

הגוברנר האלקטרוני או המכני ימנע הגעת סל"ד למצב לא מתוכנן וקיצוני.

פורסם

בוחן חוצפן!!

במנוע בנזין לא הייתי נותן לו להגיע לכזה סל"ד ועוד בהילוך סרק.

גם כשהעברתי את רכב דיזל טסט לא היה צריך לעבור את ה2000 סל"ד.

אני חושב שבדקו בסרק.

במנוע עם טורבו לא רצוי להגיע לסל"ד המירבי ובטח שאסור לעבור אותו.

פורסם
בוחן חוצפן!!

הבוחן לא חוצפן...איך אתם לא מבינים את זה?

הבוחן עושה את הבדיקה לפי ההוראות (על קטע של 5000 סל"ד יש מחלוקת, אבל זה לא העיניין כרגע).

מי שבדק לך בסרק או ב 2000 סל"ד, זה מצויין. אבל זה לא לפי ההוראות.

יש לכם בעיה עם הנוהל הזה? צריך לפנות לאיזה גורם במשרד התחבורה כדי שיתן מענה. אבל למה הבוחן אשם? בוחן הוא הזרוע המבצעת, לא המחוקקת.

פורסם

יש לי בעיה גם עם הבוחן כי ברגע שהוא הבין שמצלמים אותו הוא ויתר.

זה אומר שהוא ידע שהוא פועל לא נכון.

הגעה לסל"ד כזה ועוד בסרק יכולה להרוס את המנוע.

אם הוא היה מסכים לזה והמנוע היה נהרס הוא היה סופג נזק מטורף.

אני לא מוכן שיהרסו לי את הרכב בגלל "נוהל שגוי".

פורסם

יכול להיות שפעל לא נכון.

את הבדיקה אמורים לבצע "בסל"ד מירבי" לאותו מנוע לפי היצרן, בפול גז.

אני לא אומר שזה בסדר או לא, זה מה שרשום בנוהל.

כמו שכתב דניאל, אם לרכב יש קו אדום ב 4000, סביר להניח שבאיזור 4500 יש מגביל סל"ד שלא יאפשר לו להגיע מעבר לזה.

המצב היחיד שיכול להיות בעייתי בבדיקות האלו הוא runaway. מצב בו מנוע דיזל מתחיל לשאוב שמן דרך הנשם או דרך הטורבו וצובר סל"ד ללא בקרה גם לאחר סגירת סוויץ'. פה באמת יכול להיגרם נזק למנוע. זה מקרה מאוד נדיר. תוכל לקרא פה בשירשור באחת ההודעות הקודמות התייחסות של kompy למצבים האלו.

פורסם
בדיקה תקינה אולי בגלל שאלו התקנות, אבל ממש לא סבירה ולא הגיונית. מי שהגה אותה כנראה היו נערי האוצר שכל רכב דיזל מיושן עולה להם בהרבה כסף שלא נכנס לקופת המדינה.

מה הקשר ל"נערי האוצר"?!

האם הם הגו גם את התקינה האירופית?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

רמת ההתלהמות פה בשירשור פשוט לא מובנת...

אתם רואים רכב דיזל על הכביש שמעלה ענני עשן שחור וצועקים:

איפה הרשויות, למה לא מורידים אותו מהכביש?

וכשבאות הרשיות ועושות מבצע נגד המכוניות המעשנות, אז פתאום הבוחן חוצפן והבדיקה לא ככה ולא ככה...זו הבדיקה שנמצאת בתוקף כעת. אין משהו אחר. לא המציאו או לא ראו לנכון להמציא.

איך אתם ממליצים לאכוף עשן יתר?

פורסם

לפני חודש עשיתי טסט לברלינגו (2.0HDI) ובזמןם הבדיקה הבוחן חיבור את הרכב לשקע OBD והאיץ אותו מספר פעמים ל 5000 סל"ד שהוא הקו האדום כמדומני.

את הטסטים הראשונים הרכב לא עבר אבל בסיבוב השני הצליח (חייב 2 תוצאות תקינות, ברצף).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

זו לא התלהמות. נערי האוצר הגו את המיסוי הירוק שהביא לצמצום אדיר בדגמי הדיזל שאפשר להשיג בארץ, רק לאחרונה התחום חווה פריחה מחודשת סוף סוף.

למה שלא נתפשר על זה שיש לבדוק בתחילת הקו האדום? איזה היגיון יש בתקנות שאומרות להעלות מעל לקו האדום, כשהיצרן שם אותו שם מסיבה מסוימת? אני נתקלתי בספרי רכב בהם כתוב שעליה מעל לקו האדום עשויה לגרום לנזק למנוע. אחרת למה שיהיה בכלל קו אדום? מה המשמעות שלו אם לא תחום מסוכן למנוע? הוא שם לקישוט? לא נראה לי.

עריכה - הנה צילום מתוך ספר רכב של יאריס, אומנם לא דיזל (אבל הספר רכב זהה בדרך כלל בדגמי בנזין ודיזל). כתוב במפורש.

ספר רכב טויוטה.jpg

איך לאכוף רכבים שפולטים עשן? כמעט את כל הרכבים שפולטים ענני עשן שחור, ואין שום ויכוח שצריך להעיף אותם מהכביש ולהכשיל אותם בטסט עד לתיקון הבעיה צריך לאתר כשהם נוסעים בעליות, בסל"ד שכנראה נושק לכיוון ה-1500-2000, לרוב כאשר הם בהילוך לא מתאים ואז המנוע מתאמץ ולא מצליח לשרוף את הדלק באופן יעיל. אז רואים ענני מיסוך שחור. בואו צפונה ותראו. לא צריך ניידת בדיקה ולא בוחן מדופלם. מספיק כסא נוח ושמשיה קצת אחרי צומת חנניה בעליות לצפת.

לגבי הבדיקה - איך בדיקה בסרק, ללא עומס, במהירויות סיבוב ששום מנוע של רכב הננהג על הכביש יגיע אליהן אי פעם תאתר את המקרים האלה? זה תרחיש שונה לגמרי. מסכים שהאצה קצרה לכיוון הקו האדום נדרשת לניקוי, אבל מכאן ועד להאיץ מספר פעמים לתוך תחום שנמצא עמוק בתוך הקו האדום נשמע לי כמו משהו מוגזם מאוד.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י

• תוכן חדש...