Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ממשתי היום מנזרנה PL על הרכב

(יום קשה עבר על כוחותינו... חח)

כמובן שעברתי את כל התהליך של ההכנה לצורך מימוש האוטם...

השאלה שלי היא:

איך אני יודע שמרחתי מספיק חומר על כל משטח ומשטח?

כי מרחתי את האוטם חיכיתי 40 דקות והמראה של הרכב נותר אותו הדבר מבריק ונקי כאילו לא מרוח על הרכב כלום...

כן מרגישים אבל שהרכב חלק בצורה מדהימה!!

יש לציין שעבדתי מתחת לכיפת השמיים לכן הפח לא היה ממש קר אבל גם לא בער כי יחסית היום לא היה יום חם בטירוף...

בסוף עברתי עם מטלית מיקרופייבר היו איזורים שראיתי בברור שאני מנקה את האוטם שהתייבש אבל נגיד על כל המכסה מנוע זה היה נראה כאילו אני מנקה כלום...

פורסם
היי

ממשתי היום מנזרנה PL על הרכב

(יום קשה עבר על כוחותינו... חח)

כמובן שעברתי את כל התהליך של ההכנה לצורך מימוש האוטם...

השאלה שלי היא:

איך אני יודע שמרחתי מספיק חומר על כל משטח ומשטח?

כי מרחתי את האוטם חיכיתי 40 דקות והמראה של הרכב נותר אותו הדבר מבריק ונקי כאילו לא מרוח על הרכב כלום...

כן מרגישים אבל שהרכב חלק בצורה מדהימה!!

יש לציין שעבדתי מתחת לכיפת השמיים לכן הפח לא היה ממש קר אבל גם לא בער כי יחסית היום לא היה יום חם בטירוף...

בסוף עברתי עם מטלית מיקרופייבר היו איזורים שראיתי בברור שאני מנקה את האוטם שהתייבש אבל נגיד על כל המכסה מנוע זה היה נראה כאילו אני מנקה כלום...

ספר לי על ההכנה שעשית לפני היישום

פורסם

מממשים זכויות רפואיות, אוטם מיישמים.

PL מעולם לא הצטיין במראה מבריק במיוחד, יכולות ההגנה שלו וקלות היישום הם החלקים המעניינים יותר.

איזה צבע הרכב שלך? הוא עבר פוליש לאחרונה?

"יאללה בירי".

פורסם
ספר לי על ההכנה שעשית לפני היישום

דבר ראשון הרכב בן שבוע וחצי.

שטיפה ראשונה עם גרניק ומקציף

הקצפה נוספת של הרכב ואז מעבר עם כפפה

מעבר עם פלסטלינה על כל הרכב

שטיפה נוספת של הרכב

ייבוש מלא של הרכב

יישום של האוטם

המתנה 40 דקות

ניגוב של האוטם

פורסם
מממשים זכויות רפואיות, אוטם מיישמים.

PL מעולם לא הצטיין במראה מבריק במיוחד, יכולות ההגנה שלו וקלות היישום הם החלקים המעניינים יותר.

איזה צבע הרכב שלך? הוא עבר פוליש לאחרונה?

יש תמונות של הרכב בפורום אוף טופיק תחת כותרת " אחרי המתנה מאוד ארוכה של חצי שנה ה M2 סוף סוף הגיעה..."

פורסם

אכן אל ראיתי שהוא משאיר מראה רטוב או מיוחד כלשהו, זה הקולינייט 845 עושה הרבה יותר טוב לדעתי (מעדיף אותו מבין ה 2).

הרכב גם ככה נראה נוצץ - יש סווירלים? שטפו לך את הרכב לפני שאספת אותו?

ואני אישית אם אני עובד תחת השמש ודיי נעים אז אני מוודא שהפח קריר או שוטף אותו הרבה במים ואז זה מקרר בנוסף ולא עושה בעיות במריחה כלשהי.

אגב 40 דק' להמתין זה יותר מדי, מספיק 10 דק' ביום נעים כמו היום ונגב.

Opel Adam S 2017

פורסם

אוטם לא אמור לעשות אפקט, אתה רוצה אפקט? תיישם ווקס קרנובה איכותי.

חושד אולי שלא שמת מספיק על המכסה מנוע? אז תיישם שוב על המכסה מנוע, מותר.

לא יקרה כלום אם כבר יש, מאידך זה גם לא יתן כלום במידה וכבר יש חוץ מוודאות, אין שום הוכחה לשיט שהיצרנים טוענים שזה יוצר שכבות של הגנה.

פורסם

משגב, אני לא אכנס לשרשור הנ״ל מכיוון שליבי חלש.

כמו שנאמר מעלה, ווקס קרנובה איכותי יתן לך -כנראה- את מה שתחפש.

אופציה זולה יותר, דיטיילר איכותי שבו תשתמש אחת למספר שטיפות.

לגבי מה שנאמר מעליי, אוטם לא אמור לעשות אפקט, לא מדוייק.

יש אוטמים שהגלוס שלהם מתחרה במיטב הווקסים הכי מפונפנים שיש, ספציפית לגבי pl, הוא מעניק מעיין גלוס זכוכית, ללא עומק מיוחד.

אני אישית מאוד אוהב, זה מן אפקט ״לפנים״ שכזה, מסנוור.

(רכב שחור).

"יאללה בירי".

פורסם

שוב.. הוא לא אמור, זה שהחליטו להפוך אוטמים למשהו בעל תכונה חיצונית ויזואלית בכדי שאנשים יראו שהוא ׳עובד׳ זה משהו אחר.

זה שלא רואים אפקט באוטמים מסויימים לא אומר שהאוטם לא ׳עובד׳.

אני אישית מפריד לגמרי בין יעילות אוטם לבין תכונות ויזואליות, הכול זה שאלה של העדפות וסוג החומרים שאיתם אתה עובד.

גם שלא נדבר על כך שאפקט הגלוס של האוטם מתפוגג ואנשים חושבים שהאוטם כבר לא ׳עובד׳.

למי שמשקיע ברכב הפרטי שלו ומוכן לאקסטרה תקציבי, אני תמיד ממליץ להפריד.

פורסם

ממתי אוטם לא אמור להעניק מראה בנוסף להגנה?

אני לא מכיר חיה שכזאת, למעט מוצרים לשימוש על פילמים וצבעי מט.

זה נכון אולי לתקופת qmi.

לגבי יעילות, אני מודע, עוקב אחרי הבידינג לרוב וזו ה-אינדיקציה מבחינתי.

כמו שאמרתי בעבר, את המראה אני משאיר לעבודת הפוליש.

גלוס בעיני מורכב מ-99% פיניש, והשאר ניואנסים של ההגנה המגיעה מעל, ובעבורי אין לה שום חשיבות מכרעת בבחירת מוצר (להבדיל מהגנה עצמה, ששם אני לא נוטה להתפשר).

לענינו של פות״ש, שוב, אם הוא קיבל את הרכב ללא סווירלים, או כמעט ללא סווירלים, אני בטוח ומשוכנע שגם ווקס סופר איכותי לא יקנה לו את האקסטרה גלוס שהוא חושק בו.

יש סרטון ישן של גאנק מן, שבו הוא שואל איזה ווקס יש על הרכב שלו - לאחר שבוע פורסם סרטון נוסף שבו הוא מספר שהתשובה היא שאין שום הגנה, כל המראה, נטו לכה נקיה.

עריכה: פות״ש, אינני יודע אם אתה מתכוון לצפות את רכבך בקרוב ואם יש טעם, אבל מוסיף עוד אופציה שיכולה להעניק ברק, במיוחד אם יש סווירלים, וזה גלייז.

עם דגש חזק על srp.

"יאללה בירי".

פורסם

השאלה שלך כביכול לא סותרת כלום מהנאמר, לתת תכונה ויזואלית לאוטם זה לרוב עניין שיווקי, ולעיתים גם ערך מוסף.

כל גימור המראה הוא תמיד עניין עיקרי של העבודה המכינה, ווקס גלוס או מה שלא שיהיה זה רק טאץ׳ אחרון וזה ברור.

בכול הנוגע לאוטם ובידינג, זה הבדיחה הכי גדולה שיש בשוק המוצרים הזה, תשמע את ג׳ייסון רוז מדבר על למה לקח להם הרבה יותר זמן להוציא מוצר אוטם בארה״ב לעומת חברות אחרות, במיוחד כשבאזור אסיה כבר היה למגווירס אוטם.

ומרחיב על התפיסות המוטעות בנוגע לאוטם, ובידינג בהקשר לזה.

שוק מוצרי הדיטיילינג במרביתו מורכב מאוד בין מה שאמור להיות מוצר טוב ויעיל לבין התפיסה הצרכנית של איזה אפקט המוצר אמור לתת לו.

בנוגע לוידאו שאמרת, יש לא מעט מחלוקת ברשת, יש שטוענים ובצדק, שלפוליש כן יש אפקט כשלעצמו, אז זה לא ׳רק׳ לכה.

גלייז הוא לא חלק ממוצרי המדף שלי אז מעדיף שלא להמליץ על זה, אם יש סווירלים ולא בוצע טיפול לזה, קח בחשבון שזה יפגום בכול ברק שתנסה לתת לרכב.

פורסם

אני משתמש ב SRP ומעליו תמיד אוטם או ווקס טוב והעומק לצבע שאני מקבל הוא בהחלט טוב יותר מהסטנדרט לעומת ווקס רגיל ללא ה SRP או רק אוטם, דווקא אחלה מוצר אני באמת אוהב אותו, רק קצת מעצבן ליישם כל חודשיים שלושה כי זה תהליך ארוך יותר מסתם ווקס.

כמובן בטוח שפוליש ישאיר מראה טוב יותר מאשר SRP, לגבי מה הוא משאיר על הפח אני לא כל כך בטוח היות שהוא סה"כ מיועד לשיוף הלכה, ומן הסתם שפוליש ללא הגנה מעל יחזיר את כל הסווירלים זה מיותר להוסיף פה.

נ.ב האוטמים לא בכלל הומצאו מלכתחילה למצבי מזג אוויר קשה ולמטוסים? ועל הדרך הגיעו לרכבים בתוספת מראה שימשוך קהל?

נ.ב 2 לגבי בידינג - כשאין בידינג התוצאה מוכחת בשטח שאין פיזור טוב של לכלוך ומים לעומת כשיש בידינג, אז ככה שזה בשבילי בהחלט אינדיקציה להגנה, להבדיל ממראה - אם אוטם לא משאיר מראה כלשהו עמוק או רטוב זה לא אומר שהוא לא מגן.

לגבי המנזרנה ולמה אני אוהב אותו פחות - המראה שלו נעלם מהר, ואצלי לאחר פחות מחודש כבר לא ראיתי שיש בידינג או פיזור מים בגשם, אולי בגלל שהעץ שחניתי תחתיו גרם לזה עם העלים שלו, אולי בגלל משהו אחר - אבל בפועל היה נראה שאין הגנה על הפח אז יישמתי שוב וחומר אחר.

נ.ב 3 - נראה לי שאכלנו למשגב את הראש :)

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

אתה רשמת, "אוטם לא אמור לתת אפקט (ויזואלי)", כקביעה מוחלטת.

הקביעה הזאת חדשה לי, אז השאלה הייתה פשוטה, מהיכן שאבת אותה?

אתה ממשיך במעיין תאוריית קונספירציה קלה שהאפקט הוויזואלי שמצורף לאוטמים של היום, הינו אקט שיווקי.

שוב, מוזר.

ניתן להניח אם כך, שהוספת יכולת הגנה פולימרית של ווקס, גם הוא אקט שיווקי?

כי הרי ווקס מקנה בעיקר מראה? לא? אז לשם מה להגן עכשיו על הצבע.

לפי מה שמשתמע מדברייך, it's all bullcrap.

בכל מקרה השוק מתפתח, אנשים מחפשים מעבר להגנה או מראה, אם יש מוצר שיכול לשלב את הטוב בכל העולמות, קשה לי להבין למה כהגדרתך זה עניין שיווקי נטו.

שוב, לגבי הוידאו - על איזה מחלוקת אתה מדבר? ומה כוונתך בכך שלפוליש יש אפקט? פוליש הוא ה-אפקט.

יש כל כך הרבה דוגמאות לחידון הנ"ל שהבאתי כדוגמה.

לגבי גלייז, אתה יכול לא להמליץ, כי זה לא חלק מהארסנל שלך.

אני לעומת זאת כן ממליץ, חלק מהארסנל שלי כבר שנים, ולמען האמת זה אחד הצ'יטים האהובים עליי ever.

דווקא בגלל העובדה שלחלקנו אין את היכולת לבצע פוליש עם מכונה, או אפילו פוליש ידני סיזיפי וקשה, הומצא הגלייז, כך שלפגום בברק שגם ככה לא קיים ברמה גבוה, הוא לא יכול.

רכב עם לא מעט סווירלים יכול לחזור לחיים בכיף ע"י עבודה נכונה עם גלייז, שממסכת את המפגעים כהוגן לתקופה(כתלות בהגנה שתגיע מעל), תעניק עוד מימד נקיון לפח (מתוקף היותם של רוב הגלייזים מוצרים AIO הוא מכיל גם cleanser, טוב מאוד לרכבים ישנים בעלי אוקסידציה, אבל לא רק), ותעניק הגנה קטנה (שדיי מעניינת את הטוסיק).

אתה מוזמן לקחת מעט srp להתרשמות אמיתית.

משהו אחרון לגבי בידינג, לפני כשבוע הסכמת איתי לגבי הפסקה הנ"ל, היום אתה שולל אותה, מתי הספקת להבין שבידינג הוא לא אינדיקציה?

כמו שאמרתי בעבר, אני נשען על בידינג.

בעיקר, אבל לא רק, יש עוד משתנים, כמו הצהרת יצרן אל מול הצהרות משתמשים (מינוס קיץ ישראלי + חורף), שמפו שבו אני משתמש באותה התקופה ועוד.

כמובן שיש אוטמים שהבידינג שלהם חלש יחסית, ויהיה טעות להתייחס רק אל התופעה הנ"ל כהגנה קיימת.

אך בעולם הזה קיימים כל כך הרבה מוצרים, שלכל אחד אופי משלו, שיהיה קשה להתייחס לכולם כאל מקשה אחת אופיינית.

נשימה ארוכה, אשמח להמשיך את הדיון בפרטי כדי לא לאנוס את השרשור.

fin.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם

ובכן, אתה צריך להסתכל על תכונות האוטם, מרכיבים שלו, ומה המטרה האמיתית שלו, בנוסף לזה להבין כימית ממה נוצר בידינג,

ולהבין שאין שום תכונה משוטפת בין המרכיבים לבין זה, ההסבר הארוך? הוא מייגע כימית, וכן אשמח להכנס אליו בפרטי כולל להסביר

מהיכן המקורות שלי.

אין פה קונספירציה, אלא שיווק, בסופו של דבר, צריך למכור.

ולרוב האמת לא מוכרת.

בנוגע להסכמה בעניין, ובכן, אני לא נוטה לחלוק על אף אחד, במיוחד לא אנשים שעוסקים במשהו למחייתם, בטח שלא בפורומים,

גם פה, אני לא חולק עלייך, אני פשוט משתף את דעתי, הניסיון שלי, והידע שלי, כל אחד רשאי לראות דברים כרצונו.

אם וכאשר נכנסים לדיון על משהו ספציפי, אז בכיף, אני חולק את הידע שלי, אם זה מוביל לוויכוח, אני פשוט עוצר.

אני אשמח שנמשיך בדיון בפרטי, אבל לצורך העניין, כן הייתי מעוניין שנמשיך לחלוק ידע גם בפורום, חשוב שאנשים ילמדו.

• תוכן חדש...