Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעולם לא עסקתי בעניין למחייתי, וגם לא ל״דמי כיס״.

רק אתקן, חשוב שתדע.

זהו הובי, נטו, שהזמן אליו קטן מתמיד לצערי, וכל מה שנשאר לי כרגע זה לחלוק ידע ולעזור למי שצריך.

לענייננו, לא הרגיש לי לרגע שיש כאן ויכוח, ההפך הוא הנכון.

אבל העדפתי לעצור כדי לא לחטוף את השרשור (יש לי נטיה כזאת לאחרונה).

"יאללה בירי".

פורסם

מעולה, אם ככה אז אפשר לדבר בכיף, אני מאוד זהיר כלפי מה שאני אומר לאנשים שעוסקים בזה כי אין לי שום רצון שזה יתפרש כאילו אני מערער על הידע או המקצועיות שלהם, וכמובן שלא כיוצא מזה תיפגע עבודתם.

אם אפשר אז בוא נפתח את השיחה, ננסה לגשת לזה מכיוון אחר.

בוא נניח שאני ואתה הולכים לפתח אוטם ביחד, מגיעים למעבדה שתכין לנו את התרכובת,

ואנחנו מתחילים לאפיין את המוצר,

אז נאפיין מוצר קלאסי, משהו שיודע לשבת מעולה על צבע, מגן מפני uv, מגן עד כמה שניתן מפני חומציות של צואה וכדומה, ואמור להחזיק מעמד שנה בתנאים סבירים.

מעולה, קיבלנו מוצר, ועכשיו אנחנו מתחילים למכור, והצרכן הפשוט שואל שאלה תמימה, ״איך אני יודע שזה עובד?״, אתה לא תגיד לו לקחת מיקרוסקופ על הרכב ולבדוק נכון? הוא גם לא יצליח להבין גם אם כן, אז מה תגיד לו? סמוך עליי?

אז אנשי השיווק של אותם החברות באופן טבעי, התחילו לחשוב כיצד לשווק את המוצר, ואז התחיל כל השיט ה׳הידרופובי׳ שזה בכלל לתאר תכונה כימית ולא תכונת מוצר, אבל נגע בזה בהמשך, ויצא כל הקטע הזה של בידינג וכדומה, וברגע שזה מה ששכנע אנשים וסיפק ראיה לכך שהמוצר עובד, לשאר היצרנים לא הייתה ברירה אלא ליישר קו.

והם הוסיפו תכונה ויזואלית כזו למוצר.

בידינג כשלעצמו פוגע באוטם, וזה כבר קטע מצחיק כשלעצמו, וכן ברור שמאז יצאו למוצרים האלו עוד מיליון תכונות ויודעים גם להכין קפה, אבל הבסיס ומטרת המוצר נשאר זהה.

אני חושב שהדיון הזה הוא דווקא ענייני לנושא, ויכולים המון ללמוד ממנו, אז פות״ש יסלח לנו.

פורסם

דרך אגב

אני חושב שהשאלה שלי לא ממש הובנה...

לא שאלתי למה האוטם לא נתן מראה מבריק ו "ווקסי" לאחר שהוא הוסר...

מה ששאלתי זה : בכל הסרטונים שראיתי ביוטיוב מורחים את האוטם ואז לאחר כ 20 דקות הוא משנה את המראה שלו על הרכב

( נראה כמו שכבה לא שקופה/אפרפרה ומלוכלכת) ואז יודעים שהאוטם התבייש וניתן להסיר אותו....

אצלי זה לא קרה...

השקיפות של האוטם נותרה בדיוק אותו הדבר גם לאחר 40 דקות והוא נותר שקוף לחלוטין (דרך אגב זה קרה בעיקר רק על המכסה המנוע שהיה משמעותית יותר חם משאר המשטחים של הרכב )

הפתרון שלי היה:

בסביבות השעה 6 כשהרכב כבר היה קר לחלוטין מרחתי שכבה נוספת של אוטם רק על המכסה מנוע ואז באמת אחרי משהוא כמו רבע שעה הצלילות של האוטם השתנתה והסרתי אותו ובא שלום על ישראל...

לכן מסקנה:

המשטח כנראה היה חם מידי...

פורסם

איך אתה יודע שמנזרנה יושב על הרכב? לפי רמת המיסוך של מנזרנה שהיא מאוד גבוה.

תעביר יד על הפח ותרגיש משטח חלק - אם אתה מרגיש את זה? סימן שיישמת אותו טוב.

אבל תמיד אפשר ליישם יד נוספת לביטחון. (בעבר הייתי מיישם 3 ידיים בהפרשי יום אחד מהשני)

מעולם לא יישמתי מנזרנה בגלל יכולות הברק שלו אלא עקב הזמן שהוא מחזיק על הרכב

וזה חוסך לי הרבה זמן התעסקות -במיוחד שלא תמיד יש לי זמן פנוי. בשביל לקבל "אפקט"

נוסף אני משתמש בשלל QD. מעבר לזה בשביל לקבל באמת חלקות/ברק?

אתה חייב לעשות פוליש. כן גם לרכב חדש.

פורסם

אחרי המימוש הרכב היה חלק כל כך חלק שזה לא יאומן...

BMW מסרו רכב עם צבע במצב מעולה וללא סווירלים בכלל ככה שבאמת לא הייתה סיבה לעשו פוליש לרכב...

הרכב מבריק מאוד...

פורסם (נערך)

על זה אני מדבר. רמת המיסוך של מנזרנה פשוט מדהימה. לכן אני מעדיף

את האוטם הנ"ל לרוב.

בעתיד שתצבור ניסיון תשלב את srp לפני מנזרנה ומעל bsd

לא תרצה שילוב אחר. (חוץ מציפויים כמובן)

עריכה אחרונה על ידי yogev20
  • תוכן חדש...