Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בפולין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לקחת רכב שכור בורשה ולרדת לקראקוב דרך לודג', ומקראקוב לזקופנה. בסוף לחזור לורשה.

1. מי מכיר את זמני הנסיעה במקטעים הבאים:

ורשה - לודג'

לודג' - קראקוב

קראקוב - זאקופנה

זאקופנה - וורשה

2. עד כמה מעניין לרדת מכבישים ראשיים ולנסוע בכבישים צדדים.

3. עד כמה פעילה המשטרה, מכמונות, מצלמות ומלכודות אחרות בפולין? (בהולנד ובגרמניה למשל קשה לחזור הביתה בלי כמה דוחות).

4. חברת השכרת רכב מומלצת בורשה?

5. האם יש טעם לשקול רכבת במקום רכב? אם כן, מדוע?

6. האם WAZE עובד בפולין? איזה אופציות ניווט אחרות יש? משהו OFFLINE שעובד טוב?

תודה

פורסם

אם אני לא טועה אלה סדרי הגודל

ורשה - לודג׳ - שעה וחצי

לודג׳ - קרקוב - סביב ה-3 שעות

קרקוב - זקופנה - שעתיים

זקופנה ורשה - בין 5 ל-6 שעות.

פולין רושתה בעשור האחרון באוטוסטרדות לא רעות שמחברות בין הערים הגדולות. עדיין יש בכבישים הצדדיים יותר שפעם היו הדרכים הראשיות מה לראות, אבל זה מאוד משתנה מאיזור לאיזור.

פורסם

בפולין ישנה אכיפה מוגברת בהרבה כבישים כפריים.

הבעיה שם היא שהמהירות המותרת בכביש נעה בין 70-90 קמ"ש, בתוך הכפר 50 קמ"ש וליד בתי ספר 30 קמ"ש.

היות והכביש הראשי (לא אוטוסטרדות) חוצה כל הזמן כפרים, אתה חייב להיות עירני למהירות הנסיעה המותרת בקטע הכביש עליו אתה נוסע.

אותי כבר עצרו כמה פעמים, בכל פעם עשיתי הצגה שאינני דובר אנגלית, רק עברית ואידיש, והשתחררתי מזה בהצלחה.

חייב לציין שלא הייתי אף פעם עם רכב פולני. תמיד זה היה רכב הונגרי או צ'כי.

דו"חות במשלוח עד הבית - מעולם לא קיבלתי מפולין.

כן קיבלתי - מאוסטריה, גרמניה, איטליה ושווייץ.

מאוד ממליץ להפעיל GPS עם התראה על נהיגה במהירות גבוהה מהמותר. אני מפעיל את SYGIC בשביל זה.

חוצמזה, זאקופנה יפהפיה בקיץ. אם יש לך זמן, תדרים עוד קצת אל החלק הגבוה של הרי הטטרה בסלובקיה.

פורסם

זהירות, זהירות, זהירות!!!

הפולנים יוצאים לעקיפה מולך (כולל משאית על משאית) גם כשהנתיב לא פנוי (כאמור, זה אתה שנמצא שם מולם) מתוך ציפיה טבעית שתרד במקצת לשול הדרך (הסלול) והרכב הנעקף ירד קצת לשול הדרך ותאפשרו פתיחה של נתיב שלישי.

זה קורה כל הזמן, זאת דרך הנהיגה שם וזו גם הסיבה מספר אחת לתאונות דרכים קטלניות.

לקח לי זמן להתרגל לשטות המטומטמת הזאת שלהם, בהתחלה זה היה התקף לב כל כמה דקות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

והשפה שלהם מורכבת ברובה מהמילה kurwa

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

האמת, גם באיטליה יש הרבה קורבה, בכל מקום בהרים יש שלטים זונה קורבה פריקולוזה.

מסוכנות לאללה שם הזונות...

Curva+Pericolosa+1.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני היתי לוקח רכב א. כי אני מעדיף רכב ב. רכבת בפולין, הםםם בוא נגיד שטוב שסבא וסבתא שלי לא פה כדי לשמוע שמישהו חושב על זה מרצונו החופשי :-D:-P

WAZE עוב מצויין בפולין

אני עושה חישובי זמן לפני טיולים בחול עם גוגל מפס וזה עובד מצויין, גם אפשר לשמור ככה נקודות ציון והניווט למעשה מוכן מראש.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

תחשיבי זמן עם Google Maps גסים מאד, בד"כ צריך להוסיף 20-30%.

לניווט אופליין בחו"ל אני ממליץ על Nokia Here שנקרא כיום Here Maps. אפליקציה לאנדרואיד, iOS ואפילו WP.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...