Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ב2 ליטר עדיין תקבל את הגיר הדפוק

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מעניין כמה הייתה עולה הסבה לידני. זו יכלה להיות אחלה מכונית ליד שניה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

10 אלף שקל וצפונה.

זה לא כמו פעם, שמנוע עם קרבורטור, וגיר אוטומטי טיפש תיפקדו כיחידות נפרדות, ומספיק יהיה להתקין קלאץ', פלייוויל וידית הילוכים, ולקבל רכב ידני בחצי מחיר של שיפוץ גיר אוטומטי.

היום יש יותר מדי שוני בין מנוע של גיר אוטומטי למנוע של גיר ידני (צמות, מחשב ניהול, עוד כל מיני דברים שאני לא יודע עליהם).

אפילו למפעל הרכבה מנוע וגיר כבר מגיעים כיחידה אחת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מאיזה שנה עד איזה שנה ובאילו דגמים של פורד יש את הבעיה של הגיר, בכולם או רק בחלק ?

פורסם

אם כבר להסב, לידני! לדעתי אלו יחטפו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

האמת? אם יש 2.0 מאובזרת במחיר נמוך (נניח 45K,סתם זורק מספר שנרראה לי הגיוני) אז יכול להיות שלכמה אנשים היא שווה את הקנייה.

לטעמי בכל אופן, הגרסא הנחשקת של הפוקוס היא האקובוסט עם מנוע 1.6 ותיבה ידנית שלפני מתיחת הפנים (ביד 2 יש רק מודעה אחת "נורמלית" של הרכב הזה). ה-1.5 טורבו שאחרי מתיחת הפנים לא רע בכלל אבל התיבה והמשקל הגבוהה הרגישו לי שהם מסרסים את הרכב- 1.4TSI עם נתונים דומים ותיבה אחרת נותנים ביצועים וצ.דלק עדיפים. יחסי ההעברה ב-1.6 האטמוספרי הקודם נראים לי קצרים מדי.

פורסם (נערך)

לא ידעתי אם להשתתף בשרשור או לא, כי לא מתחשק לי העליהום שאני עלול לחטוף, אבל..

אני בעלים של פוקוס 2.0 טיטניום (המאובזרת ביותר) 5 דלתות (האצ')2013 יותר משנה, הרכב בדיוק חצה 70K ק"מ, לא נתקלתי ב-שום בעיה/תקלה הקשורה לגיר. למען האמת, אני נהנה מהרכב בטירוף, ואני נוהג 95% נהיגה עירונית..

העניין הוא לדאבוני, אי הכרה ושימוש לא נכון בגיר הזה. כמובן שתגידו "למה אני צריך לדעת איך להשתמש בגיר?? גז נוסע ברקס עוצר!", ולמען הסדר הטוב נאמר שהאמת אתכם, אבל, האוייב הכי גדול של גיר רובוטי הוא נהג שמשתמש בו כבגיר פלנטרי, כלומר - כאילו הרכב תמיד בהילוך D. ואז מתחילות הבעיות.

רוב רובם של הנהגים כלל לא מודעים לעובדה שאם הרכב לא ידני, הוא לאו דווקא אוטומטי per se ולכן מתחילות התלונות של "מה זה הגיר הזה".

לפני שרכשתי את הפוקוס שלי, עשיתי מחקר, לא קטן (זה בא מאדם שעושה מחקר אקדמי לפני רכישה של מברשת שיניים לצורך העניין), הבנתי מול מה אני עומד, מה היתרונות והחסרונות. מה גם, שלמזלי, הוארכה האחריות על הגיר ל5 שנים ועל מחשב הגיר ל10 שנים אז אני רגוע.

אין לי כוונה כלל להצהיר שגיר הרכב אינו בעייתי, אולי אני נפלתי על רכב מוצלח, או אולי מנועי ה2.0 בשילוב עם הגיר הזה פחות בעייתיים, אבל הייתי חייב לשפוך קצת אור על השרשור הזה, ובכלל על טונות הלכלוך ששופכים על הפוקוס הזאת, ברמה שהפכה להיות מאוד פופוליסטית לדעתי. המון אנשים ישמעו "פוקוס" ומיד יקפוץ להם פיוז של גיר. אז ברשותכם, כמה מילים טובות;

זהו הרכב המפנק ביותר שהיה לי, החל מרמת הנוחות וכלה באבזור, טכנולוגיה ופיצ'רים שתשלמו עליהם אלפי ועשרות אלפי שקלים רק כתוספת ברכבים אחרים, אשר מגיעים כסטנדרט בטיטניום.

לפוקוס שלדה והגה הזויים. ונהגתי על רכבים אשר ידועים בשלדה שלהם (GTI, לקסוסים, S2000, מיני קופר, 206 XS ועוד). הפוקוס מרגישה כמו קארט, משהו שקשה להסביר, השילוב של ההגה והשלדה נותן תחושה של טייס, לאן שתרצה הרכב יסע ואין מה לדאוג לכלום מעבר לזה, בכל מהירות.

הטכנולוגיה לא מפסיקה להפתיע אותי, החל מתאורת אוירה אדומה נעימה בל מיני מקומות ברכב כשמחשיך בחוץ, מגבים\תאורה אוטו', סגירת ופתיחת (!) כל החלונות וגג השמש באופן אוטומטי מהשלט נמצא כפיצ'ר מציל חיים בקיץ, מראות מתקפלות ומחוממות, מערכת מקורית מעולה של סוני עם 7 רמקולים, בקרת שיוט, מגביל מהירות, זיהוי דיבור (שעובד), מערכת החניה האוטומטית שבהתחלה מגניבה, ואז אתה אומר לעצמך "טוב, הראיתי את זה לכולם, מיותר" ופתאום אני שם לב שאני משתמש בה כמעט על בסיס יומי, בין אם זה כדי לארגן את עצמי לקראת יציאה מהרכב כשבינתיים הרכב מחנה את עצמו, או כשאני חצי רדום אחרי ששמתי את הילד בגן ביום שישי בבוקר ונותן לרכב לפנק אותי.

אבזור בטיחות ברמה גבוהה, 8 כריות אויר, קורות קורסות ועוד, הרכב זכה בציון בטיחות מהגבוהים, מערכת בלימה נפרדת לכל גלגל בפניה במהירות,esp ועוד.

בידוד הרעשים מעולה, והרגשת הבידוד מהסביבה כשהחלונות סגורים נעימה מאוד, גם במהירויות גבוהות וגם בעיר.

בגלל שהרכב הוא האצ', 5 דלתות, הוא יכול לשמש כטנדר.. העמסה של ארון, שולחן סלון, מיטה לילד, ושידה מאיקאה בלי בעיות. הייתי בהלם.

הרכב חזק, 170 כ"ס, 20 קג"מ נותנים תחושה של הצמדות למושב כשרוצים, וזה זמין תמיד.

כן, כמו שאמרתי, אני רגוע שיש לי אחריות על הגיר עד 2019, וזה לא סותר את ההרגשה שלי לגבי הרכב הזה, כמובן שאני לוקח בחשבון שהגיר יכול להיות בעייתי, ואולי היה לי מזל עם הרכב הספצפי בזה, אבל מה שאני אומר זה take everything with a grain of salt. או בעברית, אל תסתמכו על דעות וידיעות פופוליסטיות, תלמדו ותחקרו בעצמכם.

יש עוד הרבה להוסיף, אבל אני מקווה שהעברתי קצת מידע מועיל, ותמיד אהיה מוכן לעזור לכל מי שירצה בנוגע למידע על הרכב.

עריכה אחרונה על ידי omricn
פורסם

טענת שאנשים משתמשים בגיר לא נכון,

אז מה הדרך הנכונה להשתמש בו?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

ומחשב גיר שגומר חייו ללא התראה?

צינורות מים שמתפרקים?

הזעה מצינורות שמן הגה?

תושבת מנוע שמתפרקת?

חיישן חמצן קדמי ששובק חיים מוקדם מהצפוי?

גומי אטימה בין קיר אש לדש- בורד שמצבץ פתאום?

פספסו אותה, יש לי בהיכרות אישית 250 פוקוסים שליוויתי מ0 ועד 100 אלף .

עם נהגים צעירים, חוליגנים, נשים, פנסיונרים, נהגים חובבי רכב.

מגדר שלם ולכולם היו אותן התופעות .

ועוד לא הגענו לחישוקי ברזל שמכל בור מתעקמים, ושחיקה מוגברת של בלמים קדמיים .

דלק מוטורס החליפו מצמדים על ימין ועל שמאל, ועכשיט מבצעים עדכון תכנה שמחזיק בדיוק 3 ימים / 1000 ק"מ .

פורסם
טענת שאנשים משתמשים בגיר לא נכון,

אז מה הדרך הנכונה להשתמש בו?

צריך לקחת בחשבון שמתחת לידית ההילוכים שנותנת רושם של גיר אוטו' מסתתר גיר רובוטי, שהוא (לצורך הפשטה) גיר ידני הנשלט ע"י רובוט. צריך לתת לו כמה עשיריות שניה לשלב לראשון ביציאה ממצב עמידה (בעצם משלב להילוך ברגע עזיבת הבלם). זה פשוט State of mind שונה. לצורך העניין, אני חוטא לעיתים רחוקות ולא כל כך מתחשב בו, והוא עדיין מתנהג מצויין. בנוסף, "זחילה" ללא גז היא המצב הגרוע ביותר שניתן להעמיד את הגיר הזה בו מכיוון שזהו המצב בו הקלאצ'ים הכי מתחממים. שוב, ברור שאני חוטא גם בזה, אבל עצם הידיעה כבר גורמת להתנהגות שונה כלפי הגיר.

ומחשב גיר שגומר חייו ללא התראה?

צינורות מים שמתפרקים?

הזעה מצינורות שמן הגה?

תושבת מנוע שמתפרקת?

חיישן חמצן קדמי ששובק חיים מוקדם מהצפוי?

גומי אטימה בין קיר אש לדש- בורד שמצבץ פתאום?

פספסו אותה, יש לי בהיכרות אישית 250 פוקוסים שליוויתי מ0 ועד 100 אלף .

עם נהגים צעירים, חוליגנים, נשים, פנסיונרים, נהגים חובבי רכב.

מגדר שלם ולכולם היו אותן התופעות .

ועוד לא הגענו לחישוקי ברזל שמכל בור מתעקמים, ושחיקה מוגברת של בלמים קדמיים .

דלק מוטורס החליפו מצמדים על ימין ועל שמאל, ועכשיט מבצעים עדכון תכנה שמחזיק בדיוק 3 ימים / 1000 ק"מ .

לגבי מחשב הגיר, זוהי באמת תקלה מוכרת, הנובעת מהתחממות המחשב עקב קירור פסיבי לא מספיק, ולכן ניתנו 10 שנות אחריות על המחשב. אחלה ביטוח אם תשאל אותי.

לגבי כל השאר, לא שמעתי ולא נתקלתי (עדיין, טפו טפו) באף תקלה שציינת, והרכב נבדק יסודית בטיפול האחרון לפני כחודש.

אני יכול למצוא עוד הרבה רכבים עם מחלות/תקלות כפי שציינת, אשר יכולות לנבוע מכל מיני סיבות (תחזוקה לא ראויה, אופי נהיגה - לפי מה שכתבת אני מבין שמדובר ברכבי ליסינג, אני מכיר בערך 20 נהגים מכל הסוגים שפירטת שנוהגים ברכב ליסינג, אף אחד מהם לא מתנהג בקירוב לרכב באכפתיות), אבל מ(באמת)המון ידע שצברתי ועדיין צובר מפורומים מכובדים, זאת פעם ראשונה שאני שומע על התקלות שציינת כתקלות חוזרות בפוקוסים, כך שקצת קשה לי לסווג אותן כתקלות אשר מאפיינות דגם רכב ספציפי.

לגבי חישוקי הברזל, אין לי מידע כיוון שבפוקוס שלי יש ג'אנטים סגסוגת.

לגבי שחיקה מוגברת של בלמים, קרא מה כתבתי לגבי אבזור בטיחות. זהו בלאי מוכר וידוע בכל רכב אשר משתמש במערכת Torque vectoring control המבוסס על בלמים, הבלמים עובדים באופן עצמאי ואינדיבידואלי כדי לבצע פניות ביתר בטיחות ונוחות.[h=1][/h]

פורסם

נהגתי 3 שנים על גרסת מנוע 2.0 (מ0 עד 75 אלף קמ) ורוב הזמן הגיר תפקד מצוין.

אני כרגע עם פוקוס חלופית מנוע 1.6 עם 50 אלף קמ והתנהגות הגיר במהירות נמוכה בלתי

נסבלת.

(לקרוב משפחה יש 1.6 והגיר מתפקד מצוין).

עם זאת הייתי פוסל את הפוקוס כמכונית עם תא נוסעים צפוף וקטן למשפחה עוד לפני הגיר

• תוכן חדש...