Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 428
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
[h=1]בנט מגבש תוכנית נרחבת להעצמת זהות יהודית אצל תלמידים[/h]משרד החינוך מתכוון להכריז בימים הקרובים על הרחבת לימודי היהדות לכיתות א' עד ט' במקום ה' עד ח' היום. כבר בכיתה ב' ייחשפו תלמידים לאגדות חז"ל, בכיתה ה' יבקרו באתרי זיכרון והנצחה ובמהלך השנים יקיימו שיג ושיח על סוגיות משנאיות

[h=4][/h]

http://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.2921079

(להכניס מincontigo mode כדי לקרוא בלי לשלם)

שיהיה לנו בהצלחה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

יצא לי לקרוא חלק מהשירשור באמת.. כשקלטתי שאני בחצי הדרך די דילגתי עד לפה..

אישית, לשעתי מרגיש שיש פה אנשים שמעט מאשימים את היהדות במצב שפה, וכביכול יש להם הרבה אנטי כלפיה.

אבל למעשה, כל האנטי והנגד הוא דווקא אלו שמציגים אותה, אם זה אותם חרדים חוצפנים בכביש, או שר כזה אור אחר שלכאורה גונב, בהמון שירשורים אני רואה שמציינים המון כאלו שראו אדם עושה עבירה מדגישים את זה שהוא עם סממן יהודי כזה או אחר.

אבל הטעות היא להאשים את הדת, אחד הכותבים רשם שאם אבותינו היו מוותרים על דתם המצב היה הרבה יותר טוב, אבל לא נכון לחשוב ככה, בסופו של דבר "בגלל" היהדות אנחנו פה.

בנוסף, היהדות איננה מכוונת אנשים למות בעדה (כפי שמישהו רשם פה) אלא טרומפלדור שאמר שטוב למות בעד ארצנו. הדת מכוונת לכבד את הזולת, את ההורים, ולעזור לאדם במצוקה כולם מכירים את ההמשך..

אני לא בא להטיף או לנסות לשכנע כאלו שבחרו את דרכם בעצמם, אלא פשוט להציג את הדעה שלי ולומר את מילתי כאשר אני קצת נפגע.

פגשתי אנשים בצבא שלהגיד שהאמינו במשהו זה להעליב אותם, אבל חונכו לקבל את האחר ולכבד כל אדם בדרכו..

הכל מתחיל בחינוך, יכול להיות אטאיסט שמגדל את ילדיו לכבד את הזולת ולא לירוק על כל אחד ברחוב ויכול להיות כזה שיחנך גרוע שאל תיתן לאף אחד לחתוך אותך בכביש כדי שלא תצא פראייר (כנ"ל לחרדי ביותר..)

תתחילו בלכבד את הזולת ולחנך את דור העתיד ככה ואולי יקום דור נורמלי יותר.

מאז ומתמיד היו בלאגניסטים כאלו ואחרים, אבל כמו כל דבר בטבע הוא התרבה, ועכשיו יש פי X כאלה.

Sent from my Be Touch 3 using Tapatalk

פורסם (נערך)

רוכב דו"ג טיפוסי, שעקף אותי מהנתיב הנגדי ונעצר עמוק בצומת.

[ATTACH=CONFIG]457590[/ATTACH]

זה ויכוח לשירשור אחר,

אבל בשביל רוכב דו"ג, לא להתקע באמצע טור רכבים, אלא לצאת ממנו ולהעמד מלפניו במרחק בטוח זה "בטיחות 101".

נהגי הרכבים הרכבים שלא מוציאים ראשם מהפחית לעולם יראו בזה בריונות אבל מדובר באקט השרדותי נטו. אפילו מדריכים בקורסי רכיבה מתקדמת (נו אלה שמדריכים את כוחות הביטחון כולל השוטרים) מעודדים לכך.

במדינות בעלי תרבות דו"ג מפותחת, הנהגים אף משתדלים להשאיר כמה סנטימטרים בין הרכבים על מנת לתת לרוכבים לעבור לראש הטור. בארץ זה לא קורה ומנסיון של שנים על דו"ג לפעמים עדיף לצאת קצת לנתיב הנגדי בשביל להגיע לראש הטור מאשר להיות תקוע בין רכבים מאיצים.

במקרה הזה הרוכב אפילו דאג שלא לחסום את מעבר החציה, בניגוד לאינטליגנט ברכב האדום.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

דארק קריסטל, אני חושב שלא פרשת אותנו נכון, לפחות לא אותי.

אני ממש, ממש לא מאשים את הדת במצבנו כאן (אם נוציא לרגע מהמשוואה את גרסת הבית היהודי ליהדות).

הטענה היא אחרת: הטענה היא שיהודים זו קבוצה דתית - אתנית, שהתרגלה לחיות כנרדפת, עם המון מגבלות, בתוך גטאות שונים במשך כמעט 2000 שנה. ובהתאם, בארץ, כשסוף סוף זכינו לעצמאות, התפתחה תרבות הפוכה של התרת כל רסן, כאשר חוצפה ואגרסיביות אף נתפסים כערכים רצויים וטובים על ידי חלק, אל מול העבר הגלותי. ומה שעוד נטען, זה שלא הרווחנו דבר מזה שאבותינו בחרו שלא להתנצר או להתאסלם, ועל זה קשה להתווכח, כי זה קצת מעגלי.

לגבי הטענה שלך שהיהדות לא מכוונת למות בשמה, אז אתה טועה. היהדות ועוד איך מעודדת ומכירה במות קדושים, למען קידוש השם.

זה נכון גם לגבי מותו של טרומפלדור והפירוש שלו או איך שהוא נתפס כאן בימים ההם.

יגאל, זה באמת ויכוח לשרשור אחר, אבל רוכבי דו"ג בארץ לא רכובים בצורה כזו או אחרת כי זה בטיחותי, אלא כי קונים דו"ג (בטח טוסטוסים למיניהם) כי נתפס ככלי מהיר, שלא מושפע מפקקים. בהתאם, כל האטה נתפסת כפראייריות ופגיעה במה שמגיע לך. בהתאם, הרוכב הזה רכב לאורכה של כל ארלוזורב בנתיב הנגדי.

הסיכוי שלו להפגע זה הדבר האחרון שמעניין אותו. העיקר לא לצאת פראייר.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
דארק קריסטל, אני חושב שלא פרשת אותנו נכון, לפחות לא אותי.

אני ממש, ממש לא מאשים את הדת במצבנו כאן (אם נוציא לרגע מהמשוואה את גרסת הבית היהודי ליהדות).

הטענה היא אחרת: הטענה היא שיהודים זו קבוצה דתית - אתנית, שהתרגלה לחיות כנרדפת, עם המון מגבלות, בתוך גטאות שונים במשך כמעט 2000 שנה. ובהתאם, בארץ, כשסוף סוף זכינו לעצמאות, התפתחה תרבות הפוכה של התרת כל רסן, כאשר חוצפה ואגרסיביות אף נתפסים כערכים רצויים וטובים על ידי חלק, אל מול העבר הגלותי. ומה שעוד נטען, זה שלא הרווחנו דבר מזה שאבותינו בחרו שלא להתנצר או להתאסלם, ועל זה קשה להתווכח, כי זה קצת מעגלי.

לגבי הטענה שלך שהיהדות לא מכוונת למות בשמה, אז אתה טועה. היהדות ועוד איך מעודדת ומכירה במות קדושים, למען קידוש השם..

אני מבין את כוונתך, אבל במקום שגדלתי וחונכתי ממש לא כמו שאתה מתאר, אני רואה את אלה שחותרים תמיד להתנהגות "לא לצאת פראייר" אבל גם רואה יותר את הטובים, את אלה שאירחו אותי לארוחת שישי חמה באבט"ש או שנתנו לי בורקס וקולה כשלא היה לי כסף קטן בתור חייל ורציתי לשלם באשראי.

יכול לספר גם על אותם ברברים כשעבדתי בסופר במחלקת ירקות לפני הצבא כדי לממן את הדלק ואחסקת הרכב ללימודי הנדסאי, 9ואחרי שסידרתי בא בבון מצוי ולאחר שבחר אגסים והפיל המון כאלו בדרך (שנשמרו בצד למקרה ויגיע אחד מהנזקקים שעוברים..) ואחריו המשפחה המחונכת עוברים וצוחקים, ואחרי התגובה שלי למה הזילזול באוכל היה הוא שאני לא צריך להתערב..

אני רואה בכך שהבעיה היא שזה לא עניין דתי אלא חינוכי נטו.

זה מזכיר לי גם סיפור משעשע מאותה עבודה כשהסחורה הפחות טרייה שעברה מיונים הייתה עוברת מתחת לבאסטות, אותם אנשים בלי הבדלי דת גזע מין ושותפיו היו נוקטים בגישת אותי לא ידפקו ויביאו לי סחורה סוג ב' אני אקח מהחבוא שהיה ידוע מתקופות אחרות שנצא מתחת, ככה שהאנשים הנורמטיבים היו בוחרים מהסחורה הטובה והבוחשים היו ממיינים את הסחורה הלא טובה יותר מאיתנו.

לגבי קידוש השם, ממה שלמדתי, מדובר במקרה בוא נדרש אותו יהודי להמיר את דתו ולא כמו למשל הדרישה בקוראן אא"לט שדורשת להרוג אלה שלא מאמינים..

וכמובן שביהדות קידוש החיים חזק מהכל, לכן היו את אלה שלא וויתרו על יהודתם וחייהם ונלחמו ובזכות זה, לדעתי, הגענו לאן שהגענו, לטוב ולרע.

Sent from my Be Touch 3 using Tapatalk

פורסם

אני רואה בכך שהבעיה היא שזה לא עניין דתי אלא חינוכי נטו.

בוודאי. אבל הדברים הם קשורים.

לדעתי, המדינה כמדינה (מערכת החינוך, צבא, ועוד) מעודדת את החוצפה. והיום, דווקא "הבית היהודי" בגישתם נותנים את הדגמא הכי מובהקת לזה עם קמפיין ה-"מפסיקים להתנצל"; כי להתנצל זה היהודי הגלותי החלש, ובארץ זה קונספט זר.

לגבי קידוש השם - חוץ מהעמלק, שלא ברור מי זה ומה זה בכלל, אין ביהדות דרישה להרוג אחרים, וטוב שכך.

אבל קידוש החיים זה ערך מאוד חדש בה. אם יש לך זמן או רצן, קרא את מה שקישרתי אליו. בימי הביניים, לדוגמא, קהילות יהודיות שלמות בחרו להתאבד ולא להתנצר. זה לא קידוש החיים, זה martyrdom, בדיוק כמו שקיים בנצרות.

פורסם
http://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.2921079

(להכניס מincontigo mode כדי לקרוא בלי לשלם)

שיהיה לנו בהצלחה.

וכישראלי טיפוסי, אתה ישר מפרסם דרך לקרוא בלי לשלם.

אם אתה כבר הולך לקרוא בעיתון לאנשים שחושבים את עצמם, לפחות אל תתקמצן על 5 שקלים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא חושב שזה בלעדי לישראלים, שיתוף דברים באינטרנט בחינם זו תופעה עולמית.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
וכישראלי טיפוסי, אתה ישר מפרסם דרך לקרוא בלי לשלם.

אם אתה כבר הולך לקרוא בעיתון לאנשים שחושבים את עצמם, לפחות אל תתקמצן על 5 שקלים.

שנאמר, בעברית - priceless.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
והיום, דווקא "הבית היהודי" בגישתם נותנים את הדגמא הכי מובהקת לזה עם קמפיין ה-"מפסיקים להתנצל"; כי להתנצל זה היהודי הגלותי החלש, ובארץ זה קונספט זר.

זה בסדר, הנה אראל מרגלית משווה ומעלה. יש שוויון בציון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

על הסרטון שרץ עכשיו בפרצופספר. אראל מרגלית החליט שהגיעה העת לשוויון זכויות ושיח נמוך ורדוד לא יהא יותר נחלת הימין.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

^ חזק :)

רומן, עזוב שיח רדוד או לא. אני מדבר על משהו אחר כאן (שגם לא רלוונטי בהכרח לכל הימין, סתם הבית היהודי מייצג את זה טוב).

• תוכן חדש...