Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אותי מתסכל היחס של הרשויות לבטיחות בדרכים.

יש עמותה שכולכם מכירים, הם בלי סוף מפמפמים שמהירות היא סיבה עיקרית לתאונות ובתור כלי מקדמים את נושא התקנת מצלמות המהירות.

כפי שהוכח בחו"ל, אתם בודאי יודעים שמצלמות מהירות מגדילות את כמות התאונות ולכן במדינות נאורות מורידים אותן.

עם התקנת מצלמות המהירות בארץ כמות ההרוגים בתאונות רק עלתה.

אבל משום מה, מי שמקדם את הנושא מתעלם מהעובדה שהמצלמות לא תורמות לבטיחות בדרכים, אלא להיפך. אבל כניראה שיש אינטרס שעומד מאחורי זה. ואני מכיר רק אינטרס אחד שמניע את האנשים ללכת בממדים כאלה בדרך שהיא לא לטובת הכלל, זה כסף. מצלמות מהירות מייצרות הרבה מאוד כסף.

מצד השני, אפשר היה לנצל את אותן המצלמות וגם לאכוף מהירות וגם לשפר את הבטיחות, אילו היו מתקינים אותן בצמתים מרומזרים. אבל, זה נוגד את המניעים שעומדים מאחורי התקנת המצלמות: כסף ורק כסף, גם אם זה נגד בטיחות.

הנהגים לרוב מאטים לפני הצמתים, זה אומר שיהיה פחות עבירות מהירות. יש יחסית מעט נהגים שגונבים אור אדום, כלומר יהיה מעט דו"חות כאלה. יותר מזה, קיימות מצלמות מהירות שיודעות לעקב החלפת רמזור אם מישהו גונב רמזור אדום, זה באמת יכול להציל חיים. אבל אין בזה הרבה כסף. וגם אם יצילו הרבה חיים, הסטטיסטיקה של תאונות תשתפר ואי אפשר יהיה להצדיק התקנה של מצלמות חדשות בכך שיה הרבה הרוגים. אני רואה בזה ניצול ציני של קורבנות כדי לסחוט מהציבור כסף.

איפה מתקינים מצלמות מהירות? במקומות "אסטרתגיים", כלומר במקומות איפה נוהגים מהר, מקומות איפה אין תאונות דרכים, אחרי ירידות או בכבישים ישרים. למה? כסף כבר רשמתי?

והנה, בינתיים מתקינים מצלמת מהירות על כביש הסרגל (כביש 65), במקטע כביש ישר איפה אנשים נוהגים לטוס. למה? כדי לייצר דו"חות, כלומר לייצר כסף. אבל לפני הכביש הזה ואחריו יש צמתים מרומזרים איפה המצלמות האלו היו באמת יכולות לעזור. אבל, כפי שרשמתי מעלה, כמות הדו"חות בצמתים כניראה קטנה ואולי לא כדאי להם להשקיע. במקום זה בוא "נתפוס" את העבריינים הכבדים.

מצורפות תמונות של העבודות. ראו הוזהרתם, המצלמה תיהיה פעילה בקרוב. זה לא דמה כי יש ארון תקשורת ואנטנה על המצלמה.

R65_GatsoWork.jpg

R65_Gatso.jpg

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

בישראל אמנם עלה מספר ההתנגשויות אך לא ניתן לקשר זאת באמת למצלמות. אין הוכחה שמצלמות מעלות את מספר ההתנגשויות. לא צריך להפריז.

לגבי הורדת כמות ההתנגשויות - רוב המחקרים כן טוענים שאם תרסן את מהירות הנסיעה של המשתמשים בדרך תקבל ירידה לא רק בעוצמת ההתנגשויות אלא בכמות שלהן, ולהיפך - אם מהירות הנסיעה תעלה.

רק במקרים בודדים עלית המהירות או אי-ריסונה לא יובילו לעליה בהתנגשויות. המחקר טרם הבהיר נקודה זו, אך נקל להעריך שמדובר במצב שבו המהירות הגבוהה יותר מתאימה לתנאי הדרך.

מצלמות רמזור באמת יוכלו להרים תרומה רצינית יותר. גם כמצלמות רמזור וגם כמצלמות מהירות, כי כמו שהובהר בשרשור מקביל - להיכנס מהר לצומת זה לא בריא.

מעבר לכך, אכיפת מהירות באזורים עירוניים באופן כללי עשויה להיות יעילה מאוד, כי שם יש קורלציה גבוהה יותר בין מגבלת המהירות לבין המהירות המתאימה לנסיבות, אך ראשית יש צורך להנהיג מגבלות של 30 קילומטרים לשעה בחלק מן הרחובות.

בכל אופן, אחת מנקודות התורפה של מערך המצלמות הוא הפיזור שלו. אם רוצים להשיג השפעה צריך לרכז מאמץ במקום בעייתי או בעיר מסוימת ומשם להמשיך.

אגב, אני לא נגד הרעיון שיאכפו מהירות גם בדרכים חד-מסלוליות ואפילו בכבישים פתוחים שאינם מהירים. בכל העולם המגבלות בדרכים אלו דומות לאלו שבישראל וזה לא סתם.

ובכלל, אם יהיו מצלמות אבל מגבלות המהירות יהיו סבירות יותר (130 קילומטרים לשעה בדרך מהירה, שזה הכיוון, זה די והותר) ויהיו טולרנסים סבירים לאכיפה - אז דיינו.

אכיפת מהירות דראקונית היא ממש לא נחלתה הבלעדית של ישראל, וגם מדינות שאומרים עליהן שמורידים בהן מצלמות (בריטניה) עדיין אוכפות מהירות בהיקף ובקפדנות רבה בהרבה מישראל ועבור מגבלות מהירות שאינן גבוהות באופן ניכר.

בסוף, אני לא מאמין שהרשויות עושות בנושא שימוש ציני. אני מאמין שהם פשוט טועים, כי הם לא מקדישים לנושא את תשומת הלב הראויה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אכן, בערים מצלמות מהירות באמת היו יכולות לתרום. אבל כניראה לא משתלם להתקין כי המצלמות מייצרות מעט דו"חות, האנשים בעיר לרוב הרי נוסעים די לאט, וגם אם מהר מהמותר, ההפרש עדיין לא יהיה למה שהם קוראים עבירות איכות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

להתקין מצלמות במקומות שיכניסו כסף ולא יצילו חיי אדם, להסתכל בסוף השנה על כמות ההרוגים, ולהמשיך לפמפם שכדי להוריד את מספר ההרוגים יש להתקין עוד מצלמות מהירות במקומות שיכניסו כסף ולא יצילו חיי אדם- זו האמ-אמא של שימוש ציני וזלזול מוחלט בחיי אדם.

מבחינתי לפרק את רוב המצלמות המותקנות היום בארץ- ולהתקין אותם בצמתים לפי כמות התאונות הקטלניות פר צומת, להתקין אותם בסביבת גני ילדים ובתי ספר, להתקין אותם בכל מקום שבו יועילו יותר בשמירה על חיי אדם ולא בתור הכנסה ראשית למדינה ולעמותה המפמפמת.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מסכים עם הנאמר.

כבר הפכתי אדיש לנושא. סה"כ להוריד קובץ עדכון חדש לiroad שלי.

המזל הוא שהרשויות נמצאות שני צעדים מאחור, המצלמות המותקנות בעלות של מיליונים חסרות ערך מול הוויז.

תארו לכם מצב שבו היו מותקנים חיישנים לאורך מקטע של עשרות קילומטרים בכביש מהיר כדי לנפק דוחות על סמך מהירות ממוצעת. זה כבר עולם חדש של איומים שמאוד קשה להתמודד מולו.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

S60 Rdesign

• תוכן חדש...