Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בדירה שעוברת תמ"א 38.

הקבלן משנה את דעתו כל הזמן, זה לא מעוגן בחוזה אבל החליט להכניס את הארונות לתוך הדירות, ואז התחרט.

מן הסתם, אם כבר, אז כבר.

אבל, חכו, זה לא נגמר כאן. הדירה לא מאוכלסת, נסגרו השלטרים, ועדיין יש חשמל בדירה.

החשמלאי המהולל של הקבלן עשה בלאגן בחוטים וחיבר את הדירה על חשבון דירה אחרת.

עכשיו, כדי לתקן, הוא רוצה כנראה ממה שהבנתי לסלול מחדש, או להעביר חלק? מהחוטים דרך הבוידעם, שסופו מקביל לארון החשמל בחוץ.

אשמח לעצת המומחים בכמה מישורים.

1. הרעיון של לסלול בתוך הבויעדם נשמע לי גרוע, ואני רוצה להתעקש שאם הוא מתקן שיעשה את זה בצנרת הקיימת בקיר. אני צודק ?

2. אם כבר הוא צריך לסלול, אולי עדיף לסלול הפוך, מהארון אל תוך הדירה כהכנה להכנסת הארון חשמל לתוך הדירה.

3. בהכנסת הארון לתוך הדירה, האם סוללים מחדש אל מיקום הארון החדש? או שמנסים לאתר את מסלול החוטים החוצה ופשוט ממקמים את הארון באמצע הדרך ? איזה עוד דברים צריכים להעשות כאן ?

4. התשתית הקיימת היא 1X40, האם כדאי לשדרג לתלת-פאזי ?

5. אם כבר מתעסקים עם התשתית, אז כדאי לפרוס צנרת חדשה, עם קו נפרד לכל מכשיר עיקרי, כמו שעושים בבתים קיימים, נכון?

השאלה - האם זה משהו שאני יכול לעשות עצמאית (יש לי הבנה בסיסית), ובסיום להביא חשמלאי מוסמך לחבר/לסיים את העבודה בארון החדש ומול חברת חשמל בהנחה שמשדרגים לתלת-פאזי ? בהנחה שכן, כמה כסף יעלה לי עצמאית + חשמלאי לסיום לעומת חשמלאי שיעשה את כל העבודה מההתחלה ועד הסוף ?

תודה.

פורסם

אין תשובה עקרונית או תיאורטית לשאלות שהעלת. ההחלטה מה כדאי לעשות תלויה בעיקר במצב הקיים כרגע, מה תוואי התעלות הקיימות, מה מצב החוטים וכמה נזק עשו במשחקים.

יכול להיות שהפתרון האלגנטי והנכון הוא לסלול דרך הבוידעם. בעל מקצוע רציני ומקצוען יתאים את הפתרון הטוב ביותר ולא פחות חשוב מזה, יבצע עבודה טובה כך שמערכת החשמל תהיה אמינה, בטיחותית ובעלת אפשרות לתחזוקה עתידית. לעיתים קרובות רואים בעלי מקצוע "שפותרים את הבעיה" אבל לא חושבים דקה קדימה על הפעולה הבאה שמישהו יצטרך לעשות.

מדבריך נשמע שהחשמלאי לא מקצועי במיוחד ולכל הפחות הוא מייצג את האינטרנס של לחסוך כסף לקבלן. במקרה כזה רצוי שתביא חשמלאי פרטי ותקבל חוות דעת.

קח בחשבון שאם הבניין ישן (בסביבות 40 שנה ומעלה) הייתי מנצל את ההזדמנות ומשפץ את מערכת החשמל. השיפוץ צריך לכלול החלפת כל החוטים וסלילת קווים חדשים בהתאם לצרכים בבית מודרני.\

למען הסדר הטוב כדאי שתדע שביצוע עבודת חשמל על-ידי מי שאינו מוסמך לכך היא עבירה פלילית. במקרה ומישהו חו"ח נפגע תהיה כאן בעיה רצינית.

פורסם

אכן מדובר בבניין ישן, 40 שנה כנראה קולע. וכן רוב הסיכויים שמדובר בחאפר, אם לא היה חאפר לא היה מחבר את הבית לשכנים...

לכן, לפני שאני הולך להפגש איתם, אני רוצה להתכונן ולהבין מה כדאי לעשות.

איך ניתן לבדוק את תוואי התעלות הקיימות? המשחקים שעשו כנראה עשו בארון חשמל בחוץ, אם מכניסים אותו פנימה אז אין ממש רלוונטיות למה שעשו שם, תקן אותי אם אני טועה ?

מצב החוטים להשערתי לא להיט אחרי 40 שנה וגם אני נוטה לכיוון של להחליף הכל וזאת הייתה אחת השאלות שלי.

האם יש צורך להחליף גם את התעלות עצמם או רק את החוטים ?

איני מתכוון לעשות "עבודות חשמל" פרופר בסדר גודל כזה, הכוונה שלי הייתה לבצע חציבות, להכניס תעלות, להשחיל את החוטים בעובי הנכון לפי הצורך ולסגור (או שהקבלן שיעשה את השיפוץ יסגור), ואת החיבורים הסופיים שיעשה החשמלאי.

אשמח לקבל הכוונה נוספת איך אפשר להתקדם מכאן.

תודה.

פורסם
אכן מדובר בבניין ישן, 40 שנה כנראה קולע. וכן רוב הסיכויים שמדובר בחאפר, אם לא היה חאפר לא היה מחבר את הבית לשכנים...

לכן, לפני שאני הולך להפגש איתם, אני רוצה להתכונן ולהבין מה כדאי לעשות.

איך ניתן לבדוק את תוואי התעלות הקיימות? (לפתוח קופסאות סעף, מפסקים, נקודות קצה, לעשות הערכה מושכלת ולעיתים גם לחצוב בזהירות ע"מ לגלות את התעלות) המשחקים שעשו כנראה עשו בארון חשמל בחוץ, אם מכניסים אותו פנימה אז אין ממש רלוונטיות למה שעשו שם, תקן אותי אם אני טועה ? (סביר להניח שאתה צודק, אם כי לא ברור לי למה להתעקש להכניס את הארון פנימה, סתם עבודה מיותרת לדעתי.)

מצב החוטים להשערתי לא להיט אחרי 40 שנה וגם אני נוטה לכיוון של להחליף הכל וזאת הייתה אחת השאלות שלי.

האם יש צורך להחליף גם את התעלות עצמם או רק את החוטים ? (אלא אם מדובר בבית ישן מאד שהתעלות מפח או שהתעלות ניתכו, או שאין מספיק מקום אין צורך להחליף את התעלות ומספיק להחליף רק רק את החוטים)

איני מתכוון לעשות "עבודות חשמל" פרופר בסדר גודל כזה, הכוונה שלי הייתה לבצע חציבות, להכניס תעלות, להשחיל את החוטים בעובי הנכון לפי הצורך ולסגור (או שהקבלן שיעשה את השיפוץ יסגור), ואת החיבורים הסופיים שיעשה החשמלאי.

אשמח לקבל הכוונה נוספת איך אפשר להתקדם מכאן.

(אני עדיין חושב שעדיף לך להביא חשמלאי טוב שיבחן את המצב בשטח וימליץ לך מה לעשות, הכל דיבורים תיאורטיים שאולי אין להם אחיזה במציאות, כמה כבר יקח חשמלאי על ביקור...?!)

תודה.

התשובות בפנים.

פורסם

תודה רבה!

אתה אומר שאין שום הגיון בלהכניס את הארון פנימה ? אשמח אם תסביר לי.

אם כך למה בבנייה חדשה שמים אותם בתוך הבית ? הרי יש מספיק מקום בתוך הארונות בחוץ.

באמת מסקרן אותי.

פורסם

אני לא חשמלאי, אין לי תשובה.

אני מסתכל על זה מבחינה הגיונית,

קודם כל זה פשוט מסתדר לי יותר טוב בראש (בפנים, בשליטה שלי ולא בחוץ שאיזה פושטק יכול לשחק לי עם החשמל, או מחבל יסגור לי את החשמל וידקור אותי כשאני אצא החוצה. סתם משהו דמיוני אבל במצב של היום אי אפשר לדעת..)

ודבר שני בבתים חדשים ככה עושים, אני בטוח שיש לזה סיבה טובה.

פורסם

מבחינה חשמלית אין שום יתרון. חוסך לקבלן עוד קצת נחושת.

יש כאלו שיגידו שיותר נוח להם להרים מפסק מתוך הבית מאשר לצאת החוצה. לא זכור לי מתי בארבע השנים האחרונות הייתי צריך לצאת החוצה להרים מפסק, ובשביל פעם ב... כשזה קורה שווה לסבול את כל הקופסה הענקית המכוערת הזו בכניסה לבית?!

יוצא שאנשים מסתירים אותן בתוך ארונות למיניהם ואז הגישה כשצריך לתקן משהו הופכת לסיוט או שמגדילים סכנת שריפה פי מאה.

מבחינתי לא תודה- שישאר בחוץ. אני לא רואה שום יתרון שזה יהיה בתוך הבית.

• תוכן חדש...