Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מי שזוכר פתחתי שרשור לפני כ4 חודשים על כך שנשרף לי הרכב תוך כדי הנסיעה והרכב הוכרז כ"טוטאל לוס".

בסוף דצמבר כשקיבלנו תשובה מהביטוח שהרכב הוכרז כטוטאל לוס, החלטנו לקנות רכב חדש.

ניגשנו לסניף "טויוטה מ.ת.מ" בחיפה ורכשנו את הפריוס החדשה.

הכל היה טוב ויפה, הוגשה בקשה לכך השהרכב יירשם על שם אישתי מטעם חשיבה שיש לי עסק ואם תקרה תאונה יהיו בעיות עם ביטוח ומס הכנסה (קרה בעבר).

אחרי שקיבלנו את הרכב גילינו כי הרכב נרשם על שמי ואשתי נרשמה בתור "נהגת נוספת ברכב".

בגלל שהיינו עם רכב השכרה והוא שתה לא מעט דלק ותוך כדי לחצים שונים מחברת הביטוח ועוד, חתמתי על קבלת הרכב.

השאלה , מה ניתן לעשות בנוגע לזה בגלל שהבקשות נרשמו על שם אישתי וחברת טויוטה עשו את "החלפת הנהגים" על דעת עצמם ללא להודיע לי.

ועוד בעיה נוספת שנתקלתי בה:

המערכת המולטימדיה (הפריוס היא היחידה שמשווקת עם המערכת הישנה), יש כפתור NAV שכשלוחצים עליו זה מראה הודעה "אינו זמין" ואי אפשר להתקין עליו מפות.

למה שמים את הכפתור הזה אם הוא לא קיים במערכת? לעשות הסחת דעת? "לעבוד בעיניים" על הקונים?

גם בכל הדגמים של טויוטה חוץ מהפריוס יש את פונקצית השכפול מסך פלאפון למערכת מולטימדיה.

אני קונה רכב ב150 אלף ש"ח ומקבל כפתור לא זמין של מפות (שזה מצרך מאוד חשוב עקב היותי בעל עסק "על גלגלים"), מערכת מולטימדיה מיושנת וכמובן בעלות רשומה לא נכון ושונתה על דעת עצמם.

מה ניתן לעשות בנוגע לזה? (נשלח מכתב רשום רשמי עם תלונה על המערכת מולטימדיה באנגלית ליפן, למשרדים של טויוטה)

פורסם

הסרת שם של בעלים שותף לא מוסיפה "יד". אבל צריך לשלם אגרה (218 ש"ח).

ניתן לרשום את הרכב על שם מספר בעלים במעמד הרכישה בלבד. הוספת שם לאחר מכן נחשבת לשינוי בעלות וכרוכה בתשלום אגרה ובהוספת "יד", למעט במקרים הבאים:

bullit_ball.gifהוספת שם בן/בת זוג לרישיון אינה מוסיפה "יד" ואינה חייבת בתשלום אגרה. על שני בני הזוג להגיע למשרד הרישוי ולהביא רישיון רכב מקורי ותעודות זהות של שניהם.

bullit_ball.gifהסרת שם של אחד הבעלים מרכב רשום בשותפות אינה מוסיפה "יד" אך חייבת בתשלום אגרה. הסרת השם מתבצעת במשרד הרישוי וכל הבעלים הרשומים חייבים להיות נוכחים.

פורסם

תודה קומנדר, האם זה חוקי מה שהם עשו? רשמו בעלות עלי במקום על אישתי למרות שבטפסים ובבקשות היה על שם אישתי?

(נעשה על דעת עצמם ללא אישי או התייעצות.איתי)

פורסם

זה לא משנה. שניכם בעלים ואתה לא יכול למכור את האוטו בלי אישתך. אם זה מפריע לך, לך למשרד רישוי ותסיר את עצמך. שלם אגרה וסלמאט כל טוב. אין יד.

בקשר לניווט. שילמת על מודול ניווט? אם שילמת - לך תדרוש. אם לא - שב בשקט. שילמת רק על הכפתור.

פורסם

ברשותך, משהו מוזר לי: הניסוח "נהגת נוספת ברכב" מתאים דווקא לתעודת ביטוח ולא לרשיון רכב. אתה בטוח שמדובר על הרשיון דווקא?

פורסם

אני מבין ומכבד את רצונכם שהרכב יהיה רשום על שם האשה, אבל מאחר והרכב אינו מוכר במס, איזה בעיות יכולות להיות עם הביטוח/ מס הכנסה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ברשותך, משהו מוזר לי: הניסוח "נהגת נוספת ברכב" מתאים דווקא לתעודת ביטוח ולא לרשיון רכב. אתה בטוח שמדובר על הרשיון דווקא?

אם אני לא טועה, ברישיון רכב רשום בתחתית הרישיון, בעלים נוספים ואת השם שלהם.

פורסם
אני מבין ומכבד את רצונכם שהרכב יהיה רשום על שם האשה, אבל מאחר והרכב אינו מוכר במס, איזה בעיות יכולות להיות עם הביטוח/ מס הכנסה?

עצמאי שחושש מקנסות ועיקולים.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אל תשכח לקחת ת.ז. וייפוי כוח מאשתך אם היא לא הולכת איתך למשרד הרישוי, יש פורמט יפוי כוח באתר משרד התחבורה

לא טוב. לפעולה זו חלה חובת התייצבות פיזית של שני הצדדים.

פורסם

אופציית הניווט המקורית אינה זמינה בארץ.

אני יודע שבאוונסיס עשו הלבשה על המסך המקורי של WAZE. הכפתור היה ממוקם בצד שמאל של הנהג.

פורסם

בכל מקרה זאת תוספת בתשלום. הבחור רצה שהכפתור יהיה זמין. יש לו זמינות מצויינת והוא מגיב היטב ללחיצה. פשוט אין מפות ישראל למערכות מקוריות.

מודול ניווט חיצוני עולה בין 3.5 ל5K.

פורסם
לא טוב. לפעולה זו חלה חובת התייצבות פיזית של שני הצדדים.

רק עכשיו ראיתי....

יפוי כוח מספיק גם להוספה וגם להסרה של שותף מנסיון

• תוכן חדש...