Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.בקרוב ,בעזרת השם ,מתחילים לשפץ בית מא' ועד ת'.השאלה היא ,פרט לשקעים ולשקעי תקשורת איזה עוד חיווט מומלץ לשים? .מפסק הבוילר יהיה ''מפסק חכם'' דרך האינטרנט.עוד משהו? .

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

הכנות לתריסים ו/או וילונות חשמליים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כמה שקעים בארון תקשורת.

הכנה לתשתית אינטרנט חוטי בכל הבית- לכל טלווזיה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)

הכנת תקשורת מחשבים קוית בכל חדר (ואפילו שתיים - אחת למחשב ואחת לטלויזיה).

ליד כל טלויזיה לפחות שני שקעים - לטלויזיה ולממיר, אולי שלישי למזרים מדיה\קונסולה\כל ציוד אחר.

כפי שהוזכר - שקעים בארונות התקשורת. רצוי לדאוג שהארונות יהיהו מספיק גדולים כך שיכילו גם מודם\נתבים\מתגים בהתאם לתכנון הרשת.

הכנה לאזעקה, אם דרושה.

שקע תלת פאזי לכירים (גם אם יש לך גאז יתכן ובעתיד תרצה חשמליים). כמוכן תשתיות חשמל וצנרת למזגן(ים).

תכנון נקודות תאורה עם האדריכל\מעצב, בד"כ תרצה יותר מהסטנדרד. זה כולל תאורה פונקציונלית ותאורה דקורטיבית (פסי לד וספוטים למיניהם).

ריבוי שקעים ליד שולחנות עבודה ושידות - עבור מטענים, טלפון אלחוטי וכו'.

במקומות הצפויים לשמש למחשבים - אשכולות שקעים עם 4-6 שקעי חשמל, שקעי רשת תקשורת ושקעי טלפון.

עכשיו יש לך רשימה באורך כמה עשרות אלפי ש"ח. תפקידך הוא לקבוע סדרי עדיפות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הקצתי למעבר מ40 אמפר ל3*25 25 אלף ש''ח.מאמין שיספיק.אני ביקשתי 8 שקעים ליד הטלוויזיה בסלון וליד כל טלוויזיה בחדרים ,שישה.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם (נערך)

ששה זה מוגזם, אלא אם יהיה שם גם מחשב.

אצלי יש שני שקעים ליד כל טלויזיה, שלישי, למזרים מדיה, צריך להספיק.

צריך הרבה שקעים בפינת העבודה, ובסלון אם יש לך קולנוע ביתי או משהו דומה. בפינת עבודה צרי להביא בחשבון מחשב(ים), מדפס(ו)ת, נתב, מטענים, תאורת שולחן, אולי עוד משהו. בשאר העמדות יספיקו 2-4 שקעים +שקעי רשת וטלפון.

אם יש לך טלפון שאינו בזק צריך להביא בחשבון מיקום חיבורי חשמל לתקשורת למתאם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי דזה-וו, כבר כתבתי שאצלי בעמדת מחשב יש מפצל של 10 והוא לא מספיק, וגם בסלון לטלויזיה אותו סיפור

אני היתי שם 2-3 שקעים ומשתמש במפצלים במקום לשים 8 בקיר.

(איך 10? מחשב, מסך, עוד מסך, סורק, רמקולים, מטען סלולרי, ממיר של יס, הארד-דיסק חיצוני, מטען של המצלמה, מטען של הלפטופ זה כבר 10 )

נקודות תקשורת בנוסף למה שהציעו - היתי סולל אחת לאמצע המסדרון בבית (גם חשמל) בשביל WIFI בנקודה אחת מרכזית שמכסה את כל הבית ממקום אחד.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם (נערך)

אני סללתי "רק" 6 נקודות למחשב - אחת בסלון, אחת בפינת העבודה ואחת בכל אחד מחדרי השינה.

בכל פינת מחשב + בסלון התקנתי אשכול מסוג זה:

IMG_20160227_142647.jpg

(חיבור הרשת מגעיל כיון שהמתקין הביא ראשים של גוויס שלא מתאימים לקופסה של ניסקו, ולא טרחתי להחליף. אבל בעקרון צריך להראות יותר טוב. במקום הספציפי הזה חסרה גם המסגרת הדקורטיבית).

יש גם קופסאות דומות שיקבלו 6 שקעים + חיבורי רשת וטלפון, אולי גם יותר אבל בכאלה לא נתקלתי. מכל מקום, בסלון ובפינת העבודה צריך להרבות בשקעים. השיטה של מפצלים\"רב שקע" אפשרית אבל הרבה פחות נוחה, פחות אסתטית תופסת יותר מקום וגם פחות בטיחותית, אם כי יש מצבים בהם אין ברירה אחרת.

הערה לגבי המטבח: יש לי שם שקע תלת פאזי לכיריים (אינדטוקטיביים), שקעים למקרר, מקפיא, תנור אפיה ומדיח, ועוד 10 שקעים מעל השיש (שניים מהם מסוג C ללא הארקה), ועדיין צריך לפעמים juggling עם המכשירים החשמליים, במיוחד בפינת הקפה שבה יש שני שקעים, אבל מכונת פילטר, מכונת אספרסו ומקציף חלב. הקומקום החשמלי בפינה נפרדת. אם אתה מתכוון להתקין בר מים או מסנן מים (אני לא משתמש בשטויות האלה) צריך להכין גם להם תשתית חשמל וצנרת.

פורסם (נערך)

אתה לא צריך רעיונות. אתה צריך כסף, והרבה.

אני הרשיתי לעצמי הרבה מאד נקודות חשמל (נדמה לי שבסביבות 170, אבל זה נזרק על ידי הקבלן, לא ספרתי, וכנראה שהיו נקודות שלא נספרו כיון שהיו קיימות קודם השיפוץ וטופלו רק ברמת החיווט, לא הצנרור) כיון שהעסקה שלי עם הקבלן היתה גלובלית, ולא התחשבנו אתי כל על נקודה ונקודה. אם הייתי צריך לשלם 200 ש"ח לנקודה כנראה שהייתי קצת יותר צנוע. למעשה חלק מהרעיונות הגיעו מהקבלן, למשל האשכולות בפינות המחשב והטלויזיה.

בכלל לא דיברתי על נושא התאורה, אבל אני קצת מטורף בעניין זה כך שיש לי הרבה מאד נקודות תאורה - חלקן פונקציונאליות וחלקן דקורטיביות. בכל זאת חשוב לדאוג לתאורה בהתאם לטעמך, וכאמור, אישית, אני אוהב הרבה מאוד אור.

מבחינת גופי תאורה קניתי בארץ. בדקתי אפשרות להזמין מסין ואהיל אחד גם קניתי באיביי, אבל בסופו של דבר מצאתי את מרבית אותם דגמים בארץ במחיר יותר זול, וכמובן בלי הסיכון של אבדן ושבר בדרך.

עוד הבהרה: אם יש לך עניין בקולנוע ביתי להכין תשתיות לכבלים שבין הרכיבים, וכן כבלי HDMI. שוב. אין לזה סוף.

ההמלצה של דרור להפרדת מפסקים ראשיים נכונה, במיוחד אם מדובר במעגלים מחוץ לבית שעלולים לסבול מחדירת מים, עדיף להשאיר להם מפסק ראשי + פחת נפרדים.

פורסם (נערך)

אני מבריג את המפצל לשולחן / מאחורי המזנון בסלון וכו וזה הרבה פעמים יוצא יותר אסטטי מלמשוך את כל החוטים לקיר

אין בעיה בטיחותית אם שומרים על צרכנים רזים יחסית על קו מפוצל ל 10 (אצלי למשל יש צרכן אחד של קצת יותר מאמפר אחד והשאר זה ממש "גרושים", מטענים וכאלה זה כלום, כל המפצל כולו לא עובר אצלי את ה 5 אמפר וגם זה בהגזמה)

פשוט לא מחברים תנור חימום וכאלה למפצל שכזה והכל טוב :-)

לגבי תאורה, אם אתה סולל מ 0, היתי סולל את התאורה למפסק עומס שונה מהמפסק של החדר! זה די מרגיז שכשעומס קופץ הוא מפיל את התאורה! היתי מחלק את התאורה בבית ל 3 מפסקי תאורה בלוח שהם יהיו בלעדית של התאורה.

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

פות"ש - השאלה החשובה ביותר לא נשאלה: מה מבנה הדירה - שטח, מספר חדרים, מספר קומות, פרופורציות של הדירה (ריבועית או מאורכת מאד).

פורסם

הייתי גם מחשבן איפה צריך לשים ראוטר/ נקודת גישה והייתי סולל אליהם עוד קו של אינטרנט חוטי.

המגמה היא להימנע כמה שיותר מהחיבור האלחוטי.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • תוכן חדש...