Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ביום שישי האחרון הייתי בחנות האופטיקה שלי על מנת לעשות משקפיי שמש+ראייה.

המוכר בחנות המליץ לי על עדשות שמתכהות בשמש תוך כמה שניות (ביצענו ניסוי בחוץ)!

החיסרון היחיד שלהן לטענתו היא העובדה שבתוך מכונית (היות ויש שמשת UV החוסמת חלק מקרני השמש)

המשקפיים יתכהו רק ב-60% ולא ב-100%. הוא טוען שלמרות זאת זה מספיק ולא מהווה בעיה מהותית.

מישהו מכיר? התנסה? יכול לספק תובנות?

תודה,

להב.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

המוכר דיבר אמת.

לדעתי, זה פתרון חלקי למי שלא רוצה ו/או לא יכול לקנות/ להחזיק במקביל גם זוג משקפי שמש אופטיות.

אם אתה רוצה אותן בתור משקפי שמש (ומבחינה כלכלית אפשרי) - לך על זוג משקפים אופטיים "רגילים" + זוג משקפי שמש אופטיים.

אני אישית חושב שהעדשות הללו מכוערות - אבל זאת דעתי בלבד.

הערה : במידה ואתה משתמש בעדשות מולטיפוקל, אז כדאי לעשות משקפי שמש עם עדשות לרוחק בלבד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא ממליץ, כמו שנאמר העדשות מכוערות וגם מסננות כשאין שמש (טיפה כהות בתוך חדר בלי תאורה)

ולהפך- לא מסננות לגמרי כשיש שמש.

בקיצור זה לא תחליף למשקפי שמש, ומצד שני זה סתם דופק משקפיים אופטיות רגילות (מכוער ומסנן כשלא צריך)

פורסם
במידה ואתה משתמש בעדשות מולטיפוקל, אז כדאי לעשות משקפי שמש עם עדשות לרוחק בלבד.

מניסיון, לא מומלץ, לפחות לא מהניסיון שלי. כשאתה בחוץ עם משקפי השמש, ויש צורך לצפייה במשהו קרוב, למשל בטלפון, זה ממש לא מתאים לעדשות לרוחק.

מי שמשתמש במולטיפוקל, רגיל אליהן וצריך עדשות כאלו, עדיף מולטיפוקל גם במשקפי השמש. כמובן שמדובר בעלות לא קטנה. אין תחליף לראיה אופטימלית.

פורסם

בתיאוריה זה שני משקפיים באחד, בתכל'ס זה אפילו לא אחד.

אם אתה לא אחד מאלה שלא אכפת להם איך אתה נראה, לא משנה איך תהפוך את זה, אין זוג שתאהב על עצמך גם בתור ראיה וגם בתור שמש. אז תצטרך למצוא איזה פשרה שתיראה טיפה מוזר בתור שמש וטיפה מוזר בתור ראיה, או שיהיה יפה בתור אחד מהם וממש מוזר בתור השני.

בתחרות המשתוללת שיש בשנים האחרונות, אם המרשם שלך אינו חריג, תוכל לרכוש לך זוג ראיה וזוג שמש במחיר נוח מאוד וליהנות משני זוגות משקפיים שבשניהם אתה מרגיש נוח.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
אני לא ממליץ, כמו שנאמר העדשות מכוערות וגם מסננות כשאין שמש (טיפה כהות בתוך חדר בלי תאורה)

ולהפך- לא מסננות לגמרי כשיש שמש.

בעדשות יש חומר שמגיב לאור על-סגול, כאשר התגובה היא יחסית לכמותו ( אלו עדשות פוטוכרומטיות. תגגל מעט על הערך פוטוכרומיזם ותבין מעט לעומק כיצד הן עובדות).

בתוך חדר - הן אמורות להיות בהירות. יתכן כי הן יתכהו מעט עקב פליטת אור על-סגול מהתאורה ו/או מאור שמש שנכנס מהחלונות.

אין דבר כזה - עדשות שמסננות לגמרי אור שמש (אחרת לא יראו איתן כלום).

מניסיון, לא מומלץ, לפחות לא מהניסיון שלי. כשאתה בחוץ עם משקפי השמש, ויש צורך לצפייה במשהו קרוב, למשל בטלפון, זה ממש לא מתאים לעדשות לרוחק.

אז מחליפים לזוג שהוא מולטיפוקל כאשר צריך לראות מקרוב.

מי שמשתמש במולטיפוקל, רגיל אליהן וצריך עדשות כאלו (עם כל הכבוד, מולטיפוקל זה בסה"כ כדי למנוע את הצורך להשתמש ב-2 זוגות משקפיים - קרוב ורחוק, ולהחליף ביניהם כל פעם שצריך), עדיף מולטיפוקל גם במשקפי השמש. כמובן שמדובר בעלות לא קטנה (עלות "זניחה" של לפחות 2-3 אלפי שקלים). אין תחליף לראיה אופטימלית (מה הקשר ? אם אני כרגע צריך לראות רק לרחוק - מה אופטימלי בכך שאני יכול גם לראות לקרוב ? ).[/QUOTE]

פורסם (נערך)
אז מחליפים לזוג שהוא מולטיפוקל כאשר צריך לראות מקרוב.

עם כל הכבוד, מולטיפוקל זה בסה"כ כדי למנוע את הצורך להשתמש ב-2 זוגות משקפיים - קרוב ורחוק, ולהחליף ביניהם כל פעם שצריך

תחליט, מחליפים או נמנעים מהצורך להחליף? אתה מבלבל את פותח השרשור.

בנהיגה במשקפים שמותאמים לראיה מרחוק, אפילו לוח המחוונים נחשב לקרוב לצורך העניין, ולכן, שוב, בהתאם לרמת הראיה, צריך כל אחד להחליט לעצמו האם יש לו צורך במולטיפוקל.

כן, אין תחליף לראיה אופטימלית בחיי היום יום, ללא הצורך להחליף בין שני זוגות משקפים. לי זה שווה את ההשקעה הנוספת ה"לא זניחה".

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

אם כבר עלה נושא המולטיפוקל אז אני שוקל את זה אבל חושש מהוצאה גדולה שתלך לפח.

אני מרכיב משקפי ראיה ונעזר במשקפי קריאה במספר נמוך. בעבודה אני צריך גם קריאה וראייה לקרוב, גם עבודה על מחשב וגם לרחוק וזה מטרד לא קטן להיות ליד מכונה עם ידיים מלאות שמן וגריז ולהתחיל להחליף משקפיים כל דקה.

יש כל כך הרבה סוגים שהלכתי לאיבוד ואשמח אם מישהו יכול לעשות קצת סדר בבלגאן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני באותה סיטואציה כמוך - אז בד"כ אני עם המולטיפוקל (זוג אחד משמש בעבודה + זוג אחד אחרי שעות העבודה).

בנהיגה בשמש - אני משתמש במשקפי שמש אופטיות למרחק (רואה טוב לוח מחוונים/ רדיו).

במידה וצריך לראות/ לקרוא משהו קרוב- אז זה לא בזמן הנהיגה, לכן יכול להחליף לזוג מולטיפוקל לצורך כך.

ואם אני קצת מתעצל להחליף את משקפי השמש - אז מחזיק את מה שרוצה לקרוא, במרחק שמאפשר לי לקרוא (בד"כ קרוב).

הכרתי מישהו שלא היה לו נוח עם משקפי מולטיפוקל. הוא לא הצליח להסתגל אליהם.

אז יש לו 2 זוגות משקפיים (קרוב ורחוק), ומחליף ביניהן לפי הצורך (מקסימום מנגב את הידיים מהשמן לפני החלפת המשקפיים).

לגבי הוצאה כבדה -> למה לא לקנות בחו"ל ? (למשל Zenni optical). בעלות של זוג מולטיפוקל בארץ, אתה קונה מספר זוגות מחו"ל (ועוד נשאר עם עודף ..).

החיסרון העיקרי- איכות עבודה קצת ירודה, כיאה לסין (מלטשים טוב רק מול העין. קצת למטה/ למעלה - כבר מזייפים).

פורסם

זוג ראשון אני אעשה בארץ. אחר כך אקח מרשמים בארץ ואעשה בחו"ל. פשוט ממה שהבנתי יש המון סוגי עדשות ואין לי מושג ירוק מה לחפש, מה לבדוק וממה להיזהר.

פורסם

פוסט מן העבר לגבי קניית משקפיים בחו"ל.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?578765-חנות-משקפיים-אינטרנטית-זני-אופטיקל-מישהו-הזמין-לאחרונה&highlight=ZENNI

מה כוונתך - יש המון סוגי עדשות ?

אם לפשט את העניין, במולטיפוקל יש ליטוש בשיטה בה מלטשים את עדשת חומר הגלם כיחידה אחת ושיטה בה מלטשים כל נקודה של העדשה (נותן רמת דיוק יותר גבוהה).

השיטה השניה נקראת FREE FORM.

מעט מידע לגבי שיטה זאת :

http://bit.ly/1T07AIC

עדשות מולטיפוקל נקראות גם עדשות פרוגרסיביות.

המלצות על אתרים לקניית משקפיים בחו"ל :

http://bit.ly/1IwzZQ8

פורסם

קנייה בחול אצלי תהיה בחנות פיזית ובנוכחות שלי. יוצא לי לנסוע יותר מידי כך שזו לא בעיה.

ממה שהצלחתי להבין יש עדשות עם שטח מטושטש בצדדים שהולך וגדל בין השקות ויש הבדל בגודל השדה בין היצרנים השונים.

פורסם

לכל עדשת מולטיפוקל יש שטח מטושטש בצדדים.

עדשת מולטיפוקל זו בעצם עדשה שיש בה בדרך כלל שני מוקדים עיקריים עם שינוי הדרגתי בניהם. שאם להיות קצת יותר בוטים, זו פשוט וריאציה מעודנת לעדשות בי-פוקל.

אם רוצים שיווצר משטח חלק ללא מדרגה באיזור המת שבין המוקדים, הוא די חייב להיות מטושטש.

ההבדל הגדול הוא בין אם זה מיוצר ב-"ליטוש אחורי" כמו שהוזכר קודם כ FREE FORM, או בשיטות הישנות יותר.

הרבה מהשמות שתיתקל בהם בחנויות האופטיקה הם מיתוג של החברות ולא יותר מזה, וכמו שכבר נכתב לא אחת על דפי הפורום, כמעט כל זוג שתזמין בארץ בסוף מיוצר על ידי אחת משתי החברות המובילות בארץ: שמיר וסגם.

בגלל שזה זוג ראשון אני ממליץ שתפנה למקום שנותן אחריות על הסתגלות, והיום לא נדיר למצוא כאלה.

שיהיה בהצלחה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בעדשות יש חומר שמגיב לאור על-סגול, כאשר התגובה היא יחסית לכמותו ( אלו עדשות פוטוכרומטיות. תגגל מעט על הערך פוטוכרומיזם ותבין מעט לעומק כיצד הן עובדות).

בתוך חדר - הן אמורות להיות בהירות. יתכן כי הן יתכהו מעט עקב פליטת אור על-סגול מהתאורה ו/או מאור שמש שנכנס מהחלונות.

אין דבר כזה - עדשות שמסננות לגמרי אור שמש (אחרת לא יראו איתן כלום).

ברור שאין עדשות שמסננות לגמרי, התכוונתי שלא מסננות כמו משקפי שמש רגילות, אבל אתה הרי הבנת את זה וסתם בא לך להתחכם.

וממש לא מעניין אותי עיקרון הפעולה, מצידי שזה יופעל על ידי קרני מיקרוגל אטיופי - הבנאדם שאל מניסיון, אז מניסיון אני יכול להגיד שגם בחדר בלי תאורה או עם תאורה נמוכה (מצב שבו לא הייתי רוצה עדשה כהה) העדשות עדיין כהות ואתה נראה איתן כמו כוכב פורנו משנות ה70 (רק חסר שפם)

קפיש?

פורסם
לכל עדשת מולטיפוקל יש שטח מטושטש בצדדים.

גרמת לי להסיר את המשקפים ולבחון אותם עם משקפי קריאה (לאחר שניקיתי מהם את שכבת האבק). אין לי שטח מטושטש בשום מקום על גבי העדשה.

• תוכן חדש...