Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעניין נושא השרשור - מתשתמש שנים במשקפיים עם עדשות מתכהות (לצורך ראייה לרחוק, לא קריאה).

גם ביום בחוץ (ימי שמש, בדר"כ בנהיגה) וגם בבית (אצלנו מחשיכים בדר"כ את חדר הטלביזיה בערבים) - בכוונה ציינתי שני מצבי "קיצון".

לא מוצא עם זה בעייה, אולי זה ההרגל (בכ"ז - זה פיצ'ר נחמד).

alfa 156 2.5.

פורסם
לכל עדשת מולטיפוקל יש שטח מטושטש בצדדים.

עדשת מולטיפוקל זו בעצם עדשה שיש בה בדרך כלל שני מוקדים עיקריים עם שינוי הדרגתי בניהם. שאם להיות קצת יותר בוטים, זו פשוט וריאציה מעודנת לעדשות בי-פוקל.

אם רוצים שיווצר משטח חלק ללא מדרגה באיזור המת שבין המוקדים, הוא די חייב להיות מטושטש.

ההבדל הגדול הוא בין אם זה מיוצר ב-"ליטוש אחורי" כמו שהוזכר קודם כ FREE FORM, או בשיטות הישנות יותר.

הרבה מהשמות שתיתקל בהם בחנויות האופטיקה הם מיתוג של החברות ולא יותר מזה, וכמו שכבר נכתב לא אחת על דפי הפורום, כמעט כל זוג שתזמין בארץ בסוף מיוצר על ידי אחת משתי החברות המובילות בארץ: שמיר וסגם.

בגלל שזה זוג ראשון אני ממליץ שתפנה למקום שנותן אחריות על הסתגלות, והיום לא נדיר למצוא כאלה.

שיהיה בהצלחה.

תודה מתן.

יש המלצות באיזור אשקלון (מוכן לשלם יותר בשביל מקצוניות ישקט נפשי)?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
גרמת לי להסיר את המשקפים ולבחון אותם עם משקפי קריאה (לאחר שניקיתי מהם את שכבת האבק). אין לי שטח מטושטש בשום מקום על גבי העדשה.

בהסבר הזה שמצאתי הרגע באינטרנט: http://www.medicalmedia.co.il/publications/ArticleDetails.aspx?artid=4686&sheetid=319

ניתן לראות איור המתאר עדשת מולטיפוקל (איור 2), שני החלקים האפורים הם סוג של שטח מת, שהיו מוותרים עליו אם לא היה צורך במילוי המרווח בין המסגרת לחלק בעדשה שאתה רואה דרכו.

האיור מתאר עדשה לפני החיתוך שלה. כתלות במסגרת שבחרת, ישאר יותר או פחות מהחלק האפור. יכול להיות שבמסגרת הספציפית שאצלך יש פחות מהחלק האפור הזה.

בכל אופן, העיקרון המנחה בשימוש במולטיפוקל, הוא הטיית מבט באמצעות הראש כולו, ולא רק הזזת העיניים. כך ש"שטחי שירות" שמסביב למוקד הראיה לא אמורים להפריע לאף אחד. כי יותר גרוע מאותו שטח מת, הוא החלק של מוקד הראיה לקרוב בנוסף לכל השטח עם השינוי האינסופי עד אליו. הוא נמצא באיזור הרבה יותר אסטרטגי (תחתית העדשה) שאדם בשלבי הסתגלות למולטיפוקל לוקח לשם את העיניים באופן אוטומטי כמו בשעת ירידה במדרגות ועוד שלל סיטואציות.

נהג לילה, אין לי המלצה ממוקדת.

כמו שחלק מכם אולי זוכרים עבדתי בעבר בקרולינה למקה, עזבתי שם לפני שנה וחצי - שנתיים, כך שאני לא כל כך בעיניינים, אבל באותה תקופה הרשת נכנסה חזק למולטיפוקל, המחירים היו טובים מאוד ונתנו אחריות להסתגלות למשך 60 יום. לדעתי שווה לבדוק מה מציעים היום.

אל תפחד מכך שאין אופטומטריסט בסניפי קרולינה, לכל סניף יש אופטומטריסט או שניים שעובדים איתם. כדאי לברר מה החבילה שיש להם להציע.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...