Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בסוף התלבטות בין לייצר רכב שמפצה על חוסר מיומנות של הנהג, לבין לייצר רכב שהאתגר בנהיגה בו דורש מהנהג להוציא מעצמו יותר.

המגמה בעולם התעבורה (גם בהנדסת רכבים וגם בהנדסת הדרכים עצמן) היא לצד הראשון.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אפשר לומר את זה על המון מערכות ברכב שמשפרות את נוחות התפעול ולא תמיד היו קיימות, כמו מגבר בלם, הגה כח וסטרטר חשמלי.

לדעתי רוב המכוניות הידניות החדשות בארץ מגיעות עם זה, אולי חוץ מהרכבים לעולם השלישי.

לא בדיוק. מגבר בלם וסטרטר חשמלי לא גורמים לנו לא לפתח מיומנות מסויימת.

לצורך העניין, אם תקח בן אדם שנהג כמה עשרות שנים על רכב אוטומטי ותושיב אותו ברכב אוטומטי ללא מגבר בלם וללא סטרטר חשמלי, הוא קצת יקלל אבל יסע בלי שום בעיה.

מה שאי אפשר לאמור על נסיעה שלו ברכב ידני ועוד בלי היל הולדר.

אגב, היל הולדר היה בסובארו לאונה של השנים 85-93, עם גיר ידני.

לא יודע אם זה היה הרכב הראשון בארץ עם מערכת זו או שהיו עוד לפניו.

פורסם

בוקי, רכב אוטומטי בלי סטרטר ?!:-)

בפיג'ו 301 הרובוטית, לא רק שיש היל הולדר יעיל להפליא, אלא קיים מצב זחילה, גם בעליות, כך שלא נדרשת שום מיומנות שהיא.

דווקא תפעול ידני דורש מעט מיומנות, בייחוד תזמון עזיבת דוושת הגז.

וזה הדבר הקרוב ביותר לנהיגה בידנית, רק ללא דוושת מצמד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בוקי, רכב אוטומטי בלי סטרטר ?!:-)

למה, מנואלה כבר לא בשימוש? [emoji3] [emoji3] [emoji3]

ומה זה בדיוק מצב זחילה ב 301?

הוא לא מחליק את הקלאץ' אלא משאיר אותו משולב + מעט גז? איך זה עובד? על איזה מהירות הוא זוחל?

פורסם
וממה נפשך מלהשתמש בבלם-היד?

השימוש בבלם היד בטוח יותר וקל יותר.

כל מה ששימוש בבלם רגל נותן הוא הפגנת מיומנות - וזה ממש לא העניין בנהיגת כביש.

למה להשתמש בבלם יד?

הכי טוב זה לקחת איתך עוזר נהג שירד וישים בלוקים מאחורי הגלגלים ואחרי תחילת הנסיעה ירוץ וישיג את האוטו.

שימוש בדוושות הרבה יותר נוח, לא דורש הורדת יד מההגה ואם אתה יודע לנהוג ברמה סבירה מינוס אין עם זה שום בעיה. פרט למקרי מאוד חריגים של קרבה יתרה לרכב מאחורי או עלייה מאוד תלולה אף פעם לא מבצע זינוק בעליה עם בלם יד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לא בדיוק. מגבר בלם וסטרטר חשמלי לא גורמים לנו לא לפתח מיומנות מסויימת.

לצורך העניין, אם תקח בן אדם שנהג כמה עשרות שנים על רכב אוטומטי ותושיב אותו ברכב אוטומטי ללא מגבר בלם וללא סטרטר חשמלי, הוא קצת יקלל אבל יסע בלי שום בעיה.

מה שאי אפשר לאמור על נסיעה שלו ברכב ידני ועוד בלי היל הולדר.

אגב, היל הולדר היה בסובארו לאונה של השנים 85-93, עם גיר ידני.

לא יודע אם זה היה הרכב הראשון בארץ עם מערכת זו או שהיו עוד לפניו.

יסתדר? הוא לא יהיה מסוגל לעצור כמו שצריך, שלא לדבר על להתניע את הרכב בכל פעם שנכבה לו מזריקת קלאץ.

כתבת לי פעם כששקלתי לקנות חיפושית שהמעבר מרכב שנת 92 לרכב שתוכנן בשנות ה20 לא יהיה פשוט וקל. המיומנות הנדרשת לנהיגה בסוגים שונים של רכבים היא לא זהה והמגמה היא להפוך את צורת הנהיגה לכמה שיותר קלה ונוחה להתרגל אליה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
למה להשתמש בבלם יד?

הכי טוב זה לקחת איתך עוזר נהג שירד וישים בלוקים מאחורי הגלגלים ואחרי תחילת הנסיעה ירוץ וישיג את האוטו.

קלרקסון הקדים אותך: :wink:

אני פשוט חושב שלא נכון להגביל את גודלו של ארגז ה"כלים" שעומד לרשותנו כנהגים. לכל צורת נהיגה מקובלת יש יישום בתנאים המתאימים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כתבת לי פעם כששקלתי לקנות חיפושית שהמעבר מרכב שנת 92 לרכב שתוכנן בשנות ה20 לא יהיה פשוט וקל.

אני זוכר את זה ואני עומד כמובן מאחורי מה שכתבתי.

אבל עדיין, נהג לא נדרש לרכוש מיומנויות נוספות כדי לנהוג ברכב ללא מגבר בלם.

צריך יותר כוח פיזי והרכב בולם פחות טוב, זה כן. אבל לא נדרשת קואדינציה או אופן תפעול שונה ממה שאותו נהג כבר מכיר.

פורסם
[emoji3] [emoji3] [emoji3]

ומה זה בדיוק מצב זחילה ב 301?

הוא לא מחליק את הקלאץ' אלא משאיר אותו משולב + מעט גז? איך זה עובד? על איזה מהירות הוא זוחל?

בדיוק.

אתה משחרר את דוושת הבלם, והמכונית מתחילה לנוע קדימה, כמו מכונית עם תיבה פלנטרית או רציפה.

וזה קורה בכל מצב, כולל בעליות.

אף פעם המכונית אינה מדרדרת, לא בעליות ולא בירידות, ברוורס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא עברתי על כל השרשור, אבל אם אתה רוצה אתה מוזמן לעבור בזיכרון נתרגל איתך קצת. לא חסר כאן עליות והתנועה דיי דלילה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אחד השרשורים ההזויים. קודם כל תושבי המרכז צריכים ויזה כדי להכנס לחיפה ושנית מי שלא מסוגל לעשות זינוק פשוט בעליה בלי כל השטויות של היל הולדר ושות' שפשוט לא ינהג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני זוכר את זה ואני עומד כמובן מאחורי מה שכתבתי.

אבל עדיין, נהג לא נדרש לרכוש מיומנויות נוספות כדי לנהוג ברכב ללא מגבר בלם.

צריך יותר כוח פיזי והרכב בולם פחות טוב, זה כן. אבל לא נדרשת קואדינציה או אופן תפעול שונה ממה שאותו נהג כבר מכיר.

מרחקי בלימה ארוכים יותר דורשים התרגלות ולחיצה חזקה יותר, לזה הנהג מסתגל תוך ניסוי וטעייה. אותו דבר עם הזינוק בעליה ברכב בלי היל הולדר. מי שיכול להתחיל נסיעה במישור ברכב ידני יצליח גם בעליה אחרי כמה נסיונות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

למה להשתמש בבלם יד? זה הרבה פחות פרקטי מאשר שיטת מורי הנהיגה עם קלאץ וברקס.. גם במנועי בנזין

• תוכן חדש...