Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

אני תושב ב"ש והתחלתי לעבוד בשוהם כך שאני נוסע חמישה ימים בשבוע הלוך ושוב (220 ק"מ ביום).

אני מחפש למצוא רכב חסכוני עד כמה שניתן שיאפשר לי נסיעה בטוחה ויהיה אמין כך שלא אצטרך להתעסק עם טיפולים.

המטרה העיקרית שלי היא לחסוך בהוצאות דלק עד כמה שניתן, לאחר מכן בסדר העדיפויות ניתן למצוא את הבטיחות, האמינות והנוחות. התקציב שלי הוא עד 40 אלף ש"ח.

אשמח לדעת אילו רכבים ישרתו אותי למטרות אלו, כמוכן אשמח להמלצות בנוגע להיכן לרכוש את הרכב (סוכנות,מגרש, פרטי וכו'...).

תודה רבה.

פורסם

מעבר לעלות הדלק שתהיה מאוד גבוהה, גם הבלאי של הרכב יהיה מטורף (זה בערך 2-3 טיפולים בשנה ועוד לא לקחתי בלתמ"ים של תיקונים).

אם אין לך תחבורה ציבורית טובה לשם, או אם אין מישהו שעושה את המסלול הזה ותוכל להצטרף אליו בהשתתפות כספית - הכי עדיף יהיה ללכת על סופר מיני ידנית.

פורסם

לדעתי חשוב שיהיה לך רכב קצת נוח כי אתה נוסע המון ק"מ. הייתי שוקל 208 ידנית אם נכנסת לתקציב או פיאט פונטו איבו (יש 208 אחת ביד 2 שרוצים עליה 40000 ש"ח). אגב גם 206 פלוס אולי יכולה לבוא בחשבון.

פורסם

אני דווקא הייתי מחפש משהו גדול יותר, משפחתית קומפקטית מוסבת לגז.

קרובי משפחה שלי קנו לאחרונה שברולט מאליבו 2010 מוסבת לגז ב-40K.

220 ק"מ ביום הייתי מעדיף להעביר ברכב כזה ולא ברכב מיני קטנטן ורועש.

פורסם

אני בשביל נסיעות מרובות בחרתי במגאן II דיזל, ואחרי שהיא קיבלה טוטאלוס עברתי למגאן II מוסבת לגז, שתיהן מודל 2007.

רכב נוח, זול, אמין בהנחה וטופל היטב, ונראה לא רע בכלל.

פורסם

יש בלוח יד 2 כמה חתיכות בודדות של הונדה ג'אז ידנית, אחת עם מנוע 1.2 מודל 2010 עם 46 אלף קילומטרים ובתקציב שלך. ועוד אחת 2009 עם מנוע 1.4 ועם 100 אלף קילומטרים.

לכמות הנסיעות שלך זה שילוב אופטימלי של אמינות גבוהה וחסכון בדלק. זה גם רכב לא קטן שמרגיש לא רע על הכביש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כשאני הייתי במצב דומה (200 ק"מ ליום) בחרתי במגאן 2 דיזל ידנית. רכב נוח ובטיחותי שגם אחרי שעה וחצי לכל כיוון אתה לא יורד ממנו מותש. הפלוס הוא בצריכת דלק שמגיעה ל 23 ק"מ לליטר.

קח בחשבון שהוצאות הדלק והאחזקה יהיו משמעותיות יותר ממחיר הקניה הראשוני. אני ממליץ על דיזל ידני.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

רכב דיזל ידני עד 40 אלף שקלים לדעתי רק אם יתמזל מזלו ויימצא אחד כזה עם קילומטראז' לא גבוה. אחרת, החל מ 200 אלף קילומטרים עלות התיקונים עלולה למחוק את כל החסכון בדלק.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רק מציין עובדה, הדיזל ז"ל נרכשה עם 269K ק"מ והלכה בתאונה עם 321K על השעון, והייתה יכולה לסחוב עוד הרבה הרבה יותר.

משיחות עם מוניות, המנועים הללו מחזיקים 600K+ בצורה טובה.

פורסם (נערך)

אל תשכח שהמנוע עצמו בבסיס זה לא כל נושא האחזקה,

בולמי זעזועים,משאבות מים אלטרנטורים,ממירים קטליטים,ציריות וכו' ברכב שעשה כ"כ הרבה קילומטרז גם מתחילים לעשות בעיות והם עולים כסף לתיקון וזמן במוסך.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

המנועים אולי כן, אבל משאבת הזרקה, טורבו, גיר, מאווררים, מדחס, אלטרנטור ועוד - ממש לא בטוח. אצלי זה הרכב הרביעי במתכונת דיזל+ידני (מעל 350 אלף ק"מ של תחזוקה), ואני מכיר את כל הניואנסים.

אני לא ממליץ למישהו שמתכוון לנסוע 40+ אלף קילומטרים בשנה, למשך כמה שנים, להתחיל כבר עכשיו ברכב עם 200 אלף קילומטרים. בנסועה כזאת רכב בנזין ידני, אמין וחסכוני, עם 50 אלף קילומטרים על מד אוץ עכשיו, למשך 5 שנים, יעלה בחשבון הסופי פחות בתחזוקה (וגם פחות הפסד זמן במוסכים).

פורסם
בגזרת הידניות:

שברולט ספארק

סיאט מיי

קיה פיקנטו

פיאט פונטו

קליאו

בלחץ- I10 דור II

באוטו שמהירות מירבית שלו היא (נניח) 160 קמ"ש ואתה רוב הזמן נוסע איתו על 130-140 שזו מהירות ממוצעת על כביש 6 - לא תראה שום חיסכון בדלק. מנוע שפועל על 4000-4500 סל"ד ומעלה לא יהיה חסכוני.

תראה צריכת דלק גבוהה ברמה של צריכה עירונית, בלאי גדול למנוע ואת האוטו הזה אתה תמכור ב 5000 ש"ח בעוד כמה שנים כיוון שמכונית מיני עם 250.000 זו לא סחורה שהולכת חזק בשוק.

לא מדבר בכלל על כך שאלו מכוניות שתוכננו ויועדו להיות בעיקר תחבורה פנים עורונית. זו המטרה שלהן. ולא נסיעה של מאות קילומטרים ביום, כל יום, במהירות גבוהה.

לשימוש שהוגדר המנימום לדעתי הוא מנוע 1.4 עם סביבות 90-100 כ"ס. ותיבה ידנית.

עדיף 1.6.

• תוכן חדש...