Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדבר החברה הוא "מערבל את האוויר" (יעני סוג של טורבו לעניים?),

טורבו לא מערבל, טורבו דוחס

אושריקו אתה גאון, גם סנפיר ומגני רוח נכון?

זה שטויות, סאנרופ מזוייף מבלסטיק זה הדבר.

יום טוב גם לך

פורסם

היום מוסכניק מבוגר התלהב מהסאנרוף שלי, יגאל. כנראה שזה עושה את העבודה.:lol:

וחן, אני עירבתי בדברים שלי הרבה צחוקים, אבל באופן כללי יש מספיק דרכים לחסוך בדלק ואכן אחת מהן זה להכהות את החלונות כי כך המזגן גם יעבוד פחות.

יש עוד מלא דברים לחסוך, הפואנטה היא שהדברים מסויימים כמו מה שדובר כאן לא הוכחו באמת ואילו אחרים כן.

פורסם

החסכון היחיד זה לשמור לעצמי את ה 900 שקל :-)

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

דווקא כן בדקו את המוצר הזה (כנראה בשם שונה ומחיר זול יותר אבל אותה פואנטה) במגזין אוטו בזמנו.

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-29343-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95-%D7%91%D7%95%D7%93%D7%A7-%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%9F-%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%A9%D7%9C-dns.aspx

הסיכום הכללי הוא צפוי, ירידה (מורגשת) בביצועים לצד חיסכון של כלום ושום דבר בדלק (0.2 זניחים לחלוטין ויכולים לנבוע גם מגורמים אחרים).

פורסם

גם popular mechanics בדקו את הפטנט הגאוני הזה (יחד עם עוד כמה) לפני עשור והמסקנה זהה.

http://www.popularmechanics.com/cars/a310/1802932/

החבר'ה החצופים האלה משתמשים בשמו של פרופ' שר (אחד האנשים הרציניים ביותר בתחום, ואני אומר את זה כתלמידו לשעבר) ללא רשותו תוך עיוות תוצאות הבדיקה שהוא עשה אי אז.

ערבול של האוויר הנכנס לתא השריפה אכן יכול לשפר את השריפה במנוע, ויצרני המנועים משקיעים הרבה כסף וזמן כדי לשכלל את צורת פתחי היניקה בתא הבעירה כדי לגרום לערבול הזה לקרות בתא השריפה עצמו. גם אם חתיכת הפח הזאת גורמת לאיזשהו עירבול, הימצאותה כ"כ רחוק מתא הבעירה, מבטלת את ההשפעה, ובספיקות גבוהות יותר (בטורים גבוהים) היא גורמת להפרעה של ממש בזרימה.

שמן נחשים זה מחמאה לדבר הזה... 900 ש"ח על חתיכת פח.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

דוקא הגיוני שחתיכת פח שתפריע ליניקת האויר תביא לירידה מסויימת בצריכת הדלק (פחות אויר => פחות דלק) וירידה מתאימה בביצועים, לא?

:turn-l:
פורסם

לא, כי מתקינים את זה אחרי חיישן הMAF (ספיקת אוויר). כביכול מרמים את המחשב.

בשביל לחסוך בדלק על חשבון ביצועים, לא צריך המצאות. מספיק לעזוב את הגז.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

נניח ותחסוך 10 אחוזים בצריכת הדלק.

אני אישית מוציא בערך 500 שקל בחודש על דלק (נסועה של 1500-1700 קמ) , במצטבר בשנה זה יחסוך לי פחות מ1000 שקל - שזהו המחיר של הרכיב הטיפשי הזה.

יצא שכרך בהפסדך.

פורסם
נניח ותחסוך 10 אחוזים בצריכת הדלק.

אני אישית מוציא בערך 500 שקל בחודש על דלק (נסועה של 1500-1700 קמ) , במצטבר בשנה זה יחסוך לי פחות מ1000 שקל - שזהו המחיר של הרכיב הטיפשי הזה.

ולהבדיל - אם תשיג חסכון כזה על ידי שינוי סגנון הנהיגה (לא עולה כסף, מלבד אולי הדרכה) - זה חסכון לא רע בכלל בסך ההוצאות השנתיות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
באתי להזמין ואז ראיתי שלא ניתן להתקין על מזדה 323 טורבו:-(

דמאט!!!

בוודאי שאפשר,

כתוב mazda protege turbo בשורת החיפוש האהובה עליך.

בבקשה דוגמא

[video=youtube;MKCTkubf-hw]

יום טוב גם לך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...