Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

שמתי לב לתופעה מוזרה - הצמיגים הנ"ל אצלי כמה חודשים ספורים בלבד ועברו בערך 6000 ק"מ ונראים מצויין.

המידה היא 15/185/55

במהירות נמוכה בעיר או עד 80 קמ"ש ומטה בערך הגלגל מושך ימינה מעט.

במהירות גבוהה יותר הגלגל לא מושך בכלל ונוסע תקין.

נאמר לי שזו "מחלה" של הצמיג האם הדבר כך?

מעבר לזה שזה מעט מציק, יותר מעיקה לי המחשבה שאולי זה גורם לצמיג לשחיקה מוגברת ממה שצריך להיות.

האם זה נחשב לצמיג לא תקין?

נ.ב בוצעה בדיקה של איזון לפני 3 חודשים ונאמר שאין סטיה.

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

כיוון הפרונט וכל השאר היו בוודאות תקינים בכל התקופה? האם ניסית לבצע סבב גלגלים?

ייצור הצמיגים אינו תהליך עד כדי כך מדויק ויכול להיות שוני מיקרוני בצורת המדרס ואף חרוטיות מסוימת שלו כשהוא יוצא מהמפעל (וזו כמובן יכולה להיות נפוצה יותר בפס הייצור של יצרן או מותג מסוים) אך זו לרוב נוטה להיעלם אחרי שהצמיג נסע מעט.

אף על פי כן ייתכנו תשובות אחרות (ובפרט בהתחשב בכך שאתה טוען שהמשיכה נעלמת במהירות גבוהה) ויש לבדוק את כל הגורמים האפשריים. צמיגים שונים, לדוגמה, עשויים להיות רגישים יותר או פחות לבעיות בכיוון הגלגלים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ארבעת הצמיגים הם T1R טריים וחדשים, האחוריים מנופחים 34 PSI, הקדמיים 35 PSI

בוצעה בדיקה לפרונט והיה תקין במעמד החלפת הצמיגים, אולי ייתכן שנכנסתי לבור בחודש האחרון ולא שמתי לב, אבל מוזר בעיני שבמהירות גבוהה הרכב לא מושך כלל לא ימין ולא שמאל.

רק במהירות נמוכה בעיר וזה תמיד נמשך ימינה.

אם צריך לעשות בדיקה מעמיקה יותר ואגש למוסך פרונט - היכן כדאי באיזור ראשל"צ?

Opel Adam S 2017

פורסם

לא חן אני יודע למה אתה מתכוון, אבל הלוואי וזה היה בגלל זה :p

מרגיש כאילו מישהו שמן ממש יושב בצד ימין בזמן שאני נוהג, אבל החברה שלי בקושי שוקלת 50...

זה לא היה כך ביום הראשון שהורכבו הצמיגים.

Opel Adam S 2017

פורסם

אבל האם חשבת שכדי שמכונית תקינה לא תמשוך ימינה בצורה מורגשת, כיוון הגלגלים עצמו מתוכנן עם "משיכה" (קלה מאוד) לשמאל?

ברגע שמשהו בכיוון, בצמיג עצמו או ברכיב רלוונטי אחר משבש את זה, הרכב מושך ימינה...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני יודע שמדובר בשרשור יחסית מלפני חודשיים וקצת, אבל חזרתי לעדכן.

הלכתי לבדיקה של פרונט, בחור מחולון מבוגר לא זכור לי שמו אבל דרך חבר שהמליץ - באיזור התעשיה.

בכל אופן עשה בדיקה על הרכב אבל לא לפני שראה את דגם הצמיג ואמר שהצמיג הוא כזה, וכנראה שלא מתאים לרכב וייתכן שבגלל שאסמיטרי.

בכל אופן אני לבנתיים נוסע כרגיל, רק במהירויות נמוכות מושך מעט ימינה.

במהירויות גבוהות הרכב לא סוטה מילימטר.

Opel Adam S 2017

פורסם

הוא לא הציע לבצע הצלבות כל שהן.

הייתה לי בעיה דומה בצמיגים - והצלבות בין הקדמי לאחורי סידרו את הבעיה.

נ.ב - נסה למלא לחץ אויר קצת יותר, כ 2 בקדמי ו 1 באחורי וסע יום-יומיים ובדוק .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שאלתי אותו לגבי זה, אמר שאין טעם כי אז המשיכה תהיה בכיוון אחר ושהוא מכיר את זה מפעמים קודמות עם הצמיג הנ"ל, המפתיע הוא שכמה אנשים אמרו את זה, ככה שאני לא מבין עדיין אם מדובר בפגם ייצור או פשוט ככה הצמיג, בכל אופן לא קריטי לי

הצמיגים אצלי ממולאים 34-35 קדימה ואחורה, אני שוקל להוריד מהאחורי עוד כי לפי היצרן כתוב 32 מאחורה ו 30 מקדימה.

נ.ב אין חוסר של אוויר כלל.

Opel Adam S 2017

פורסם

בכל אופן עשה בדיקה על הרכב אבל לא לפני שראה את דגם הצמיג ואמר שהצמיג הוא כזה, וכנראה שלא מתאים לרכב וייתכן שבגלל שאסמיטרי.

אתה בטוח שזה מה שהוא אמר?

ה-T1R הוא לא אסימטרי, הוא חד כיווני... :shock:

פורסם

אז כנראה שהתבלבלתי במילים :p

בפורום חו"ל קראתי על מישהו שהחליף כיוונים וזה המשיך, לאחר שהחליף צמיג נפתרה הבעיה לזמן קצר. מבאס אבל אולי זה לא מתאים לפיאט 500.

להבא נזמין את ה DRB או משהו אחר נורמלי.

Opel Adam S 2017

פורסם

גם לי עם ה TOYO היו אותם בעיות של משיכה ימינה. הצמיגים שהיו .

R1R . כשמכרתי את הרכב (לפנצ'רמכר) הוא אמר לי שיש משיכה כנראה בגלל הצמיגים.

בסוף הוא פתר את הבעיה ע"י היפוך הצמיג נגד כיוון הנסיעה שלו. לציין כי לפני מעבר ל - טויו היו לי צמיגים פשוטים של GT. שלא משכו לשום כיוון ההגה עמד ישר והרכב נסע ישר ללא משיכות.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...