Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחרונה רכשתי סקודה פאביה חדשה (הרכב מגיע בינואר) שמגיעה עם 6 רמקולים.

האם ניתן להגביר את הרמקולים באמצעות מגבר?

מה חשוב לדעת כדי לא "לשרוף" אותם..

איזה מגבר לא יקר מידי (עד אלף ש"ח) ניתן לקנות במידה ואפשרי להגביר את הרמקולים?

פורסם

וקצת ביתר פירוט, להגביר את הרמקולים המקוריים כאשר מקור האות הוא יחידת הראש המקורית לא יתן יותר מדי.

חוץ מזה, קודם קבל את הרכב ורק אח"כ תחליט מה חסר לך במערכת.

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן, והרגשתי שהצליל לא מספיק חלק בווליום בינוני פלוס.

למה לא מומלץ?

הייתי קונה זוג רמקולים טובים, אבל הבנתי שלפרק את הדלתות בפאביה זה די סיפור..

למה זה לא מומלץ?

קניתי את דגם הסטייל שמגיע עם מערכת מסוג בולרו.. אני לא יודע איזה הספק היא יכולה לתת, פשוט הצליל ששמעתי בנסיעת מבחן היה בסדר גמור ולא יותר מזה (אני חובב מוזיקה ומחפש צליל נקי ואיכותי) אבל כרגע אחרי השקעה גדולה ברכב התקציב שלי די מוגבל (גג עד 1500 ש"ח)

פורסם

האם המערכת זהה לזו שתגיע ברכב שלך? האם שיחקת בהגדרות של המערכת בעת הנסיעת מבחן?

למה לא?

מערכות מקוריות מוציאות סיגנל באיכות ירודה לרוב, לעיתים עם תיקוני איקווליזציה ו/או חיתוכי תדרים קבועים.

לקחת סיגנל כזה ולחבר למגבר דרך מנחת (או מנחת מובנה במגבר) רק מוריד מהאיכות עוד.

מעבר לכך, הרמקולים המקוריים פשוטים מאוד לרוב ולא יעמדו בהגברה איימתנית (מגיעים בדר"כ עם הספק ספיגה מוצהר נמוך של כ-20W).

פורסם

ברכב הקודם (איביזה 2010) היה לי מערכת מולטימדיה די בינונית של חברת I30

אבל שם היה לי מגבר וזוג קומפוננטים והצליל היה מעולה!!

מכיוון שהפעם אני לא רוצה להיכנס לפירוקים והרכבות של הפלסטיקה של הדלת, כי זה עסק די מסובך, חשבתי רק להגביר את הרמקולים הקיימים (יש לי תחושה שהמערכת החדשה בפאביה תוציא סיגנל טוב יותר מהמערכת הישנה) אני בטח אצטרך לוודא שהרמקולים מוציאים יותר מ 20W.. כמה הספק מינמלי להגברה טובה?

פורסם

הם לא מוציאים, הם סופגים.

יש כל מיני מגברים קומפקטיים, בדרך כלל קלאס D, שמיועדים לחיבור למערכות מקוריות ומוציאים סביב ה-40W RMS לערוץ.

כל דבר מעבר יהיה מיותר ובגדר הימור לגבי שרידות הרמקולים המקוריים.

לא יודע מה מהם אם בכלל ניתן להשיג בארץ.

פורסם
היי,

לאחרונה רכשתי סקודה פאביה חדשה (הרכב מגיע בינואר) שמגיעה עם 6 רמקולים.

האם ניתן להגביר את הרמקולים באמצעות מגבר?

מה חשוב לדעת כדי לא "לשרוף" אותם..

המערכת ממש אחלה, עם קצת כיוונונים ובחירה במצב skoda virtual שומעים טוב.

אני מרוצה והסאונד.

איזה מגבר לא יקר מידי (עד אלף ש"ח) ניתן לקנות במידה ואפשרי להגביר את הרמקולים?

המערכת ממש אחלה, עם קצת כיוונונים ובחירה במצב skoda virtual שומעים טוב.

אני מרוצה והסאונד.

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

רונן שלום,

שאלתי שאלה דומה לשלך לגבי גולף עם קומפוננטים מקוריים בדלתות. אז ירדו עליי שזה לא יכול להקרא אפילו קומפוננט. אמרו לי להחליף. אז בסוף השתמשתי במגבר וסאב והצליל היה בסדר גמור. חזרתי על כך גם בגולף החדשה שלי עם מגבר חזק יותר. הרמקולים סופגים עוצמה רצינית בלי בעייה. אני לא יודע אילו רמקולים מותקנים אצלך אבל קודם תנסה להגביר אותם ואז תחליט אם להחליף. דבר חשוב: ללא סאב וופר תהיה מוגבל בהרבה בעוצמות. מדוע? כאשר יש ברכב סאב שמפיק את הבאסים, מפחיתים, במקביל, את הבאסים שמגיעים לרמקולים בדלתות. הבאסים הם עיקר הספיגה שהרמקול צריך לעמוד בה ואם אתה מפחית לרמקולים בדלת מהבאסים - אפשר להגביר אותם יותר באופן משמעותי. היום, הדיעה שגיבשתי, לאחר שיחות והאזנות עם הרבה חובבים ומתקינים, היא שיש להשקיע בסביבות ה- 1500 ש"ח בשביל לשמוע שיפור משמעותי ביחס לרמקולים המקוריים, שוב, אלו שבגולף לפחות.

עד 1000 ש"ח לא חסרים מגברים סבירים, בטח כיד שנייה. תוכל אפילו להוסיף סאב בתקציב הזה או מעט יותר.

בהצלחה.

פורסם

בהחלט אפשר אבל אתה צריך ציוד שיוציא מהם תוצאה טובה.

1. בידוד הדלתות הקדמיות.

2. הגברה נאותה עם יכולת חיתוך נאותה לאלמנטים.

3. סאב וופר.

4. לשלב פרוססור או HU משולב פרוססור.

התוצאות - אני יכול לאמר מנסיון וכן, על רכב מקונצרן VAG כפי שחבר הפורום אלבטרוס כבר ציין - ושומעים טוב, באמת! שומעים טוב! אפילו טוב מאוד - ממקור ראשון אני יכול לאמר שלא ציפיתי לתוצאה כזו על רמקולים מקוריים.

וגם יצא לי לשמוע רכב אחר מקונצרן VAG שבו היו רק רמקולים מקוריים, זוג טוויטרים משודרגים חתוכים על ידי קבל, יחידת ראש של אלפיין שהיה ניתן לעשות בה TC - גולת הכותרת שם היתה יצירת סטייג' (במה) אבל ביחס לרוב הרכבים שאתה תשמע בהם ברכיבים שכאלו (לא היה אפילו סאב) המערכת הזו נמצאת בליגה אחרת. (ראה ערך רונן נאור).

כמובן - אם יש לך רכב שנמצא בסגמנט היוקרה - הרמקולים המקוריים לרוב שייכים למותגים נבחרים מראש והרכב מגיע כאשר הרמקולים האלה מותקנים בתנאי עבודה נכונים אבל אני מבין שאנחנו מדברים על משהו עממי יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה לכולם על הטיפים, יש לי סאב פשוט מדגם Rockford Fosgate Punch P1S48 שהוצאתי מהרכב הקודם שלי.אני באמת מתכוון לבדוק לעומק את הרמקולים המקוריים כשאקבל את הרכב בתחילת ינואר.

התקציב שלי הוא 1500 מקסימום, ואני לא מתלהב מלהחליף את הרמקולים המקוריים כי הבנתי שלפרק את הדלתות זה סיפור מורכב.

אני מקווה שאוכל לדעת את המפרט המדויק שלהם כדי לדעת אם בכלל שווה להיכנס להרפתקאה הזו מלכתחילה. אני פחות מבין בכל הטכנולוגיה ואין לי מושג מה זה חיתוך, אלמנטים סטייג' ופרוססור.

אם מישהו יכול לתת לי סקירה קצרה אני מאוד אשמח, אבל שוב, לא בא לי להיכנס להוצאות מטורפות, 1500 זה המקסימום שאני יכול להרשות לעצמי כרגע, ושוב תודה על התשובות

[h=1][/h]

פורסם

אוקיי.. חיתוך היא אפשרות להפנות לרמקול רק חלק מהתדרים המופקים מהרדיו. כאשר תרכוש מגבר, תבדוק שיש בו מתג HPF או HI או HIGH שפירושם הוא אחד: הערוץ הרלוונטי "ייחתך" כך שצלילי הבאס לא יועברו. המצב השני בכפתור הוא "FULL", שאז לא נחתך כלום והרמקול ייקבל את מלוא הצלילים. הנגדי של זה הוא ה- LOW או LPF שכאשר מפעילים אותם, הרמקול ייקבל רק צלילי באס. אלמנטים הכוונה ליחידות רמקול, בד"כ כאלו שמרכיבות קומפוננט, כלומר רמקול גדול (וופר) לצלילים בינוניים-נמוכים ורמקול קטן (טוויטר) לצלילים הגבוהים ונעצור כאן. פרוססור וסטייג' אלו דברים ברמות מחיר גבוהות יותר אלא אם כן אתה מצוי בנושא ודוגר לאורך זמן על מציאות מיד שנייה.. למשל, ההמלצה שהייתה כאן לפרוססור JBL MS8, מצאתי כזה משומש באלף ש"ח. קצת מחסל את התקציב.. מה תכל'ס? גש למתקין טוב כמו יוסי אלפיין מאור יהודה, ארט סאונד מראשל"צ ואני מקווה שהחברה פה יוסיפו לך עוד כמה. בקש שירכיבו לך מערכת של מגבר ארבעה ערוצים, רמקולים קדמיים מקוריים שיוגברו ע"י המגבר, והסאב-וופר יוגבר ע"י שני הערוצים האחוריים יחד בצורת גשר (אופציה מוכרת ונפוצה מאד). תצטרך גם מנחת, שימיר את הצליל מחוטי הרמקולים ליציאות RCA שניתן לחבר למגבר. המחיר עשרות עד 200 ש"ח. המתקין כבר יידע לכוון במגבר חיתוך HI לרמקולים הקדמיים ו- LOW לסאב. באמצעות ה- FADER ברדיו שלך תוכל לכוון כמה באס תרצה להוסיף. תרשום מהיכן אתה בארץ וימליצו לך כאן על מתקינים.

ספר לנו איך יצא.

פורסם

תודה רבה אלבטרוס על ההסבר המפורט, אני מתל אביב אז אשמח להמלצות על מתקינים מאזור מרכז הארץ

אני רק מקווה שההספק של הרמקולים המקוריים של הרכב יעמדו בהגברה.

דרך אגב, תוכל בבקשה לשלוח לי בבקשה את הלינק של הפרוססור המשומש של JBL ?

• תוכן חדש...