Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה התחילה בכך שדלת אחת לא ננעלה (גם לא ידנית). במוסך אמרו שכל המנגנון ספוג מים ובכלל לא מדובר במנגנון מקורי ולכן אין ברירה וצריך לפרקו. לצערי זה גרם לקצר וכל הדלתות נסגרות ידנית וללא מרכזית.

רציתי לשאול כמה אמור לעלות לסדר את זה ומה זה כולל - איזה חלק צריך להחליף וכמה הוא עולה לבד, וכמה בתוספת עבודה. המטרה לברר האם כדאי להזמין את החלק מחו"ל כי זה לא דחוף.

פורסם

השאלה היא מה המצב בדלתות האחרות.

אם הוחלף רק מנגנון (אקטואטור) אחד לאוניברסלי וכל שאר המערכת מקורית (ותקינה!) אז אולי שווה לקנות אקטואטור תחליפי אך תואם מקור. (מקורי יעלה המון)

תחליפי תואם מקור כזה יעלה לך בסביבות 50$.

החלפה של כזה זה PLUG & PLAY. ממש לא סיפור. אני מניח שבמוסך יגבו הרבה יותר עבור החלק.

כדאי לך לבדוק ביונדאי-שופ. מחירי החלפים המקוריים שלהם סבירים הרבה יותר משל היבואן הרשמי (יבוא מקביל).

אם אתה בכ"ז מתעקש על מקורי, תן שנת יצור ואנסה למצוא לך מכירות ומק"טים רלוונטיים.

אם כל המערכת כבר עובדת על אקטואטורים אוניברסליים ממילא, או אם אתה רוצה מערכת עובדת בהשקעה מינימלית, הפתרון הוא לקנות מערכת אוניברסלית חדשה קומפלט ולהחליף ה-כ-ל...

מערכת כנ"ל ממיטב תוצרת סין תעלה לך כ-30$ או בסביבות ה-50 אם תתפנק באותה הזדמנות בשלט עם מפתח קופץ.

ההתקנה של זה פשוטה מאד מבחינה חשמלית (בסה"כ נותנים למוח המערכת + ו- לפני סוויץ', וחיווט למאותתים לצורך חיווי בפתיחה ונעילה).

מבחינה מכאנית, לעומת זאת, זה ממש לא פשוט ודורש מיומנות, או סבלנות לניסוי ותעייה. צריך גם לפרק לא מעט פלסטיקה, רצוי בלי לשבור אותה, כדי להגיע למקם את המנועים והחיווט שלהם.

מתקין טוב גובה עבור עבודה כזו כמה מאות שקלים בודדים. הוא לרוב גם ימכור את המערכת בערך בכפול ממה שאתה רואה בקישורים שצירפתי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

למה הכוונה מה המצב בדלתות האחרות?

הרי כתבתי שגם הן לא ננעלות.

אם הבנתי נכון את מה שהמוסכניק אמר אז הוא לא החליף כלום. פשוט הוציא את החלק שבדלת והרכיב מחדש את הפלסטיק של הדלת. כנראה כל הדלתות מקושרות אחת לשניה וזה גרם לכל השר לא לעבוד, ועכשיו צריך לנעול כל אחת בנפרד. למזלי לא משתמשים הרבה בדלתות האחוריות ואני מוכן להסתפק בנעילה מרכזית רק של שתי הקדמיות.

לא מעניין אותי תחליף מקורי.

בהנחה ואני מעוניין רק בשתיים הקדמיות, וגם שאחד מהקדמיות עובד >> האם גם אחד מסובך להתקנה לבד? הרי אם מחליפים את אותו אחד אז כל המערכת (ולא רק הקדמיות) אמורה לעבוד פיקס (סגרנו מעגל חשמלי). אני טועה???

פורסם

כן. אתה טועה. זה לא מעגל עם 4 נורות. זה ממש לא "לסגור מעגל".

יש למערכת גם "מוח", ובשתי הדלתות הקדמיות יש אקטואטור מסוג "מאסטר", שיש לו גם חוטים שיוצאים לפיקוד. (ככה הוא "יודע" לנעול את כל הדלתות כשאתה מסובב מפתח במנעול.). אם אקטואטור "מאסטר" כזה תקול, זה מצב שונה מאשר אם יש תקלה באקטואטור אחורי.

לא יודע מה המכונאי שלך ניתק (אתה מתעקש להחסיר פרטים), אבל אפילו אם זה אחד הקדמיים, שאר הדלתות עדיין אמורות להנעל אם תנעל עם המפתח במאסטר השני. (אם דלת הנהג תקולה אז לנעול מדלת הנוסע ולהיפך)

אם נותק אקטואטור אחורי, שאר הדלתות אמורות להמשיך להנעל רגיל.

אם זה^ לא קורה, אז או שיש בעיה במוח, או שהמכונאי שלך עשה שם נזק רציני.

ממילא, הוא לא היה אמור לפרק את החלק מתוך הדלת. רק לנתק לו את הפלאג.

בלי שתפרסם שנתון ואיזו דלת התקולה, אין לי יותר מהרשום לעיל איך לקדם אותך.

פורסם

הי,

ע"פ תיאור התקלה, נשמע שהאקטואטור בדלת הנהג מקולקל.

חוויתי את אותה התקלה והחלפתי את החלק לבד (יש בפורום מדריך של אסף מהכנופיה).

אתה יכול להזמין את החלק המקורי מ-EBAY ב-130 ש"ח, או לרכוש מקורי ביונדאי שופ בישראל (יותר יקר מ-EBAY אך זול משמעותית מהיבואן הרשמי).

http://www.ebay.com/itm/GETZ-02-10-GENUINE-FRONT-LEFT-SIDE-DOOR-LOCK-ACTUATOR-957351C010-/111376046754?hash=item19ee879aa2:m:mMQQcjA0lRt6l817Np6qCWw&vxp=mtr

פורסם

שוב שלום.

צילמתי את החלק שהוא פירק (וביקשתי לשמור אצלי). מדובר בדלת קדמית מצד ימין לנהג.

מדובר ביונדאי אקסנט מודל 2001.

אודה לתשובתך :-)

IMG_20151114_071420.jpg

פורסם (נערך)
שוב שלום.

צילמתי את החלק שהוא פירק (וביקשתי לשמור אצלי). מדובר בדלת קדמית מצד ימין לנהג.

מדובר ביונדאי אקסנט מודל 2001.

אודה לתשובתך :-)

[ATTACH=CONFIG]443592[/ATTACH]

הי,

ע"פ התמונה, נראה שלא מדובר באותו סוג חלק (אקטואטור) כפי שיש בגטס.

תתקשר מחר לליאור מיונדאי שופ ותברר מהי עלות החלק הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
פורסם

בואו נעשה סדר.

הבעיה אצלי היא עם חלק שנקרא אקטואטור שאותו צריך להחליף?

יש חלקים שונים לדלתות שונות או שכולם אותו דבר?

התיקון הוא בסה"כ להכניס את החלק החדש למקום של החלק הישן ובזה נגמר הסיפור, או שצריך להתעסק עם עוד חלקים של האוטו (מוח, אלקטרוניקה, חשמל)?

אם אני אקנה חלק (לא משנה כרגע מאיפה) ואגיע איתו למוסך (התקנות אזעקות?) הם יסכימו לעשות רק את העבודה?

באיזה סכומים בכלל מדובר? פחות או יותר...

פורסם

החלק שצילמת זה משהו שעולה גרושים באיביי ,

2 3 דולר ליחידה בערך , זה חלק אוניברסלי לחלוטין שהותקן לאחר מכן , לא הגיע עם הרכב מהיצרן כך.

מצרף לך קישור , אחד עם הדגם 2 חוטים http://www.ebay.com/itm/Door-Lock-Actuator-Motor-2-Wire-With-Hardware-12V-New-Universal-Heavy-Duty-Power-/350679882527?hash=item51a6265b1f:g:17gAAMXQgyZSAsgb&vxp=mtr

והשני , עם דגם החמש חוטים

http://www.ebay.com/itm/Car-Locking-System-5-Wire-Single-Gun-Type-Central-Door-Lock-Actuator-Auto-Motor-/140928009577?hash=item20cff6c569:g:UZAAAOSwrklVfjRe&vxp=mtr

חבל לבזבז את הכסף שלך בארץ על מוצר זהה במחיר מופקע.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
בואו נעשה סדר.

הבעיה אצלי היא עם חלק שנקרא אקטואטור שאותו צריך להחליף?

יש חלקים שונים לדלתות שונות או שכולם אותו דבר?

התיקון הוא בסה"כ להכניס את החלק החדש למקום של החלק הישן ובזה נגמר הסיפור, או שצריך להתעסק עם עוד חלקים של האוטו (מוח, אלקטרוניקה, חשמל)?

אם אני אקנה חלק (לא משנה כרגע מאיפה) ואגיע איתו למוסך (התקנות אזעקות?) הם יסכימו לעשות רק את העבודה?

באיזה סכומים בכלל מדובר? פחות או יותר...

לשאלתך,

אם זה החלק הבעייתי , אז רק להחליפו , אצלי למשל בGETZ , זה החלק ששולט על כל הדלתות , הוא מחובר ישירות למוח של הנעילה / פתיחה והוא סוגר ופותח את המוט של כל הדלתות ברכב ,

זה אמנם רק להכניס למקום ולשכוח , אך יש צורך לכוונן את המיקום, קצת סבלנות וזה אפשרי ,

אם תקנה את החלק ותגיע למוסך התקנות או חשמלאי והם יתקינו ? תלוי , אם זה ישתלם לו כלכלית , לרוב הם אוהבים להכניס גם את הרכיבים שלהם לחשבון וזה לא במחיר שאתה תקנה אותו אלא גבוה יותר, לכן ... הייתי ממליץ לעשות את זה לבד.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אתה צודק זה חלק לא מקורי שהותקן אחרי שקנו את הרכב (הבעלים הקודמים התקין) - כך אמרו לי במוסך, וגם אתה עלית על זה.

אז האם אני מבין מדבריך שהבעיה תיפטר ע"י החלפת החלק החדש במקום החלק הישן? וזה הכל?

דבר נוסף - איך אני יכול לדעת אם יש 2 או 5 חוטים? תוכל לדעת אם אצלם את החלק מכל הכיוונים?

ודבר אחרון - אם אתה (או מישהו אחר מכל גוש דן) יודע לטפל בזה ורוצה לעזור ואפילו לקבל כסף אני אשמח אם ייצור איתי קשר :-)

אין לי בעיה להגיע לכל מקום מהשרון ועד יבנה.

פורסם

האקטואטור שבתמונה הוא אוניברסלי.

אם הוא בא מדלת הנוסע, אז הוא 2 חוטים.

לא צריך לצלם. פשוט תספור...

חסר לך עוד מוט קטן. המוביל שמתחבר שם בקצה הלבן.

אם היה לך אותו, זה היה מקל עליך את הכוונונים בהתקנה.

בכל מקרה, אין בפירוק שלו שום סיבה ששאר הדלתות לא ימשיכו להנעל עם המערכת הקיימת.

הנזק אצלך גדול יותר, ככל הנראה.

תתחיל מבדיקת נתיכים של המערכת.

(אם זו לא מערכת מקורית הם יהיו אי שם מתחת להגה ולא בתיבת הנתיכים).

פורסם

natco - אני לא יכול לפנות לחשמלאי/מתקין אזעקות ולבקש ממנו לבדוק ובסוף לברוח מבלי לתת לו עבודה.

יונדאי שופ - עדיין לא החלטתי לאיזה כיון עליי לפנות - לתקן או לא. לשמחתי זה לא רכב שאני משתמש בו על בסיס יומיומי. וגם אם כן אקנה חלק - למה אצלכם זה 260 ובאיביי זה 10 שקלים?:shock:

פורסם

התכוונתי שתבדוק לבד.

בדיקת נתיכים זה משהו שכל בעל רכב אמור לדעת לבצע. זה רשום בספר הרכב.

לגבי בדיקות מתקדמות יותר- הנחתי בטעות שמי שבא להתייעץ בפורום, יודע/מתכוון בעזרת עזרה מהחברים לאתר ולתקן את התקלה לבד.

המערכת לא אמורה להפסיק לתפקד בגלל אקטואטור מנותק (אלא אם הוא המאסטר). זה כל מה שאני אומר.

שלא תקנה אקטואטור, תתקין ותתאכזב שזה עדיין לא עובד.

אם המערכת עבדה לפני שה"מוסכניק" שלך נגע בה, הוא ככה"נ שרף נתיך כשהוא ניתק אותה.

בדיקה חזותית של הנתיך הרלוונטי תאשר או תפריך את הניחוש לעיל.

HTB1wC3AHpXXXXbbaXXXq6xXFXXXg.jpg

רואה את ה"חוט" בתוך הפלסטיק הצבעוני,בין שתי רגלי הנתיך? כשהנתיך שרוף, ה"חוט" הזה מנותק.

צריך להחליפו בנתיך באותו ערך, ואז המערכת תחזור לפעול, לפחות חלקית. (ללא הדלת שחסר בה אקטואטור)

המחיר (המעולה!) של יונדאישופ הוא לחלק מקורי. כמו שהאוטו בא מהמפעל. מה שאתה קונה ב10$ באיביי, זה חלק סיני אוניברסלי, שאפילו לא נראה חיצונית כמו המקורי, דורש התאמה מכאנית לרכב הספציפי, ויחזיק ככה"נ רבע מהזמן.

תריץ בגוגל את המק"ט שהם נתנו לך (יונדאישופ, המק"ט לא משתנה מדלת לדלת?) תראה מה המחירים של החלק בחו"ל+משלוח. לא בדקתי בעצמי, אני מניח שתופתע.

• תוכן חדש...