Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בגדול הרעיון דיי חרוש ופשוט, אבל יש טוויסט בעלילה:

- אני גר בחיפה על הכרמל

- העבודה היא במרכז הארץ (ושם יש שבילים מסודרים)

- המסלול הצפוי לאופניים הוא: בית => רכבת => עבודה => רכבת => בית

המסלול שלי כולל כשלוש וחצי קילומטר בחיפה (מהבית עד הרכבת הקרובה לביתי)

כאשר בדרך חזור (מהרכבת לבית) - מדובר על טיפוס של כל שדרות הציונות (מי שמכיר - מדובר בעלייה דיי תלולה שמאתגרת גם לא מעט רכבים).

דרישה נוספת (קומפקטיות) - שאני לא אצטרך לחבק את האופניים כל הדרך ברכבת, ואוכל לקפל אותן בין המושבים (אלה שמסודרים גב אל גב), או לפחות לשים במקום מסודר ללא צורך "לשמור עליהן" כל הנסיעה (מעדיף לשבת עם לפטופ כמו בן אדם על כורסא+שולחן).

וכמובן חשוב לי שיהיו קלות כמה שאפשר.

השאלה הכי גדולה היא סביב טיפוס העלייה בחיפה - האם זה אפשרי בכלל?

(אני לא מדבר על מצב שאני מדווש ומזיע כל הדרך למעלה, זה ברור שאפשרי).

שאלה נוספת היא סביב הגודל:

יש 12" 14" 16" 20"

ברור לי שגדול יותר = נוח יותר

השאלה אם ההבדל במצב המקופל אולי יאפשר לי לדחוף אותן בין הכסאות ברכבת?

והאם הדגמים הקטנטנים (12"/14") יהיו חזקים מספיק כדי לטפס את העליות של חיפה?

וכמובן - האם באמת יש משמעות כלשהי לשם החברה?

(סוללה הבנתי שכדאי לקחת של סמסונג?)

אשמח להמלצות מנסיון אישי.

עריכה אחרונה על ידי JMG

בברכה!

יונתן.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז אחרי ההיענות הגבוהה לפוסט, אנסה שוב - הפעם ממוקד יותר:

בדקתי שלושה דגמים (שניים מהם בהבדל של גודל גלגלים בלבד)

kalofun nano - קטנטן ומתקפל לשניים - צורת קיפול לא הכי נוחה, ומהירות הנסיעה (אפילו בעליה קלה בתל אביב) לא מדהימה.

אבל מדובר בשלדה חזקה יחסית עם מעט מאוד "חופשים" בזמן נסיעה.

Hendrix/Bagi bike - יש גרסת גלגלי 12" ויש 16"

השלדה שלהם היא סוג של "רובוטריק" עם מלא חלקים נעים, וקצת יותר חופשים בזמן נסיעה אבל מצד שני צורת הקיפול נוחה בהרבה, ונוצרה לי הרגשה שהן יותר קומפקטיות בקיפול.

מבחינת מהירות וכוח אגב - הן הרגישו עדיפות משמעותית על הkalofun nano.

כרגע מתוך השלושה אני מעדיף את ההנדריקס 16"

הדבר היחיד שנשאר לגלות - האם הן נכנסות ברכבת בין המושבים.

כאן:

04-Sydney-Train-Seat.jpg

מישהו יכול לשפוך אור על הנושא? (עדיף מנסיון אישי).

האם ניתן לקפל אותן לתוך הרווח שסימנתי בתמונה?

בברכה!

יונתן.

פורסם

שכחת לציין תקציב. אין דין אופניים ב3 אלף שקל לדין אופניים ב8 אלף.

אני יודע שחברת בליץ היא חברה מומלצת אבל אין לי מושג אם יש להם דגם שמתאים לך בגלל עניין הקיפול שאתה צריך/רוצה.

פורסם

בגלל זה גם לא ציינתי תקציב. אין תקציב מוגדר, יש צורך טכני ועבורו צריך להתאים פתרון.

לא 8 אלף, אבל 5 ומטה זה סביר מבחינתי.

(כמובן עדיף כמה שפחות)

על ההנדריקס והקלופן נסעתי והתרשמתי שההנדריקס מהיר וחזק יותר (אולי היו הבדלים ברמת הטעינה של הסוללה אבל חוויתי אותו דבר בשתי חנויות שונות).

בכל מקרה, הרעיון הוא להשיג גלגלי 16" (לטובת נוחות נסיעה סבירה), עם גודל מקופל מינימלי שיאפשר לדחוס את האופניים בין המושבים של הרכבת (במשולש הזה שנוצר בין זוג מושבים).

יש עוד איזה דגם קטנטן אבל הוא עם סוללה של 25 וולט בלבד (היתר 36) ופגשתי כמה אנשים שלא היו מרוצים ממנו (לא זוכר את שם הדגם).

אבל רק לשם הספורט, אם אגיד ש8 אלף זה גם סבבה,

איזה חלופות קומפקטיות קיימות? (אני לא מצאתי)

בברכה!

יונתן.

פורסם

אולי לא 8 אבל יש ב6 וחצי אלף.

http://www.21.tv/p-244135/d790d795d7a4d7a0d799d799d79dd797d7a9d79ed79cd799d799d79d30dbo/cf-6/?a=a

לשכן יש אותם כבר תקופה. מבסוט עליהן ממש. עם זאת אין לי מושג אם הן יכנסו לאן שאתה צריך.

גילוי נאות- לא מתעסק עם אופניים חשמליות ואין לי מושג לגבי הדגמים השונים.

פורסם

אני חושב שמי שקונה אופניים חשמליים (או משהו, בעצם) בערוץ הקניות - מרוויח את הנסיעה שלו הביתה באוטובוס כשהוא יגלה שמכרו לו אופן בשק.

יצא לי לראות דברים שהם מוכרים בתחומים שאני יותר בקיא בהם, והתביישתי.

שאלה מעניינת אם יש אופניים שיכולים לעשות כאלו עליות. הייתי מציע לבדוק את זה בתכלס לפני שאתה מוציא אלפי שקלים.

אם טווח נסיעה סביר של הדבר הזה הוא בערך 20 ק"מ, זה נתון שמדבר על מישור (או לפחות כמעט מישור), עם האצות פה ושם.

כאן אתה מדבר על עלייה מאוד מאוד ארוכה וסופר תלולה.

לא אתפלא אם זה גומר את הבטריה עוד לפני שהגעת למעלה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

ברור שאין מה לקנות בערוץ הקניות ב99% מהזמן. זו הייתה רק דוגמא כדי להראות את הדגם הזה ספציפית. כמו שאמרתי, אין לי מושג לגבי אופניים חשמליים חוץ משל חברת בליץ שיצא לי לעשות סיבוב עליהם והיו ממש טובים. אבל הם ממש לא מתאימים לדרישות של פותח השירשור.

פורסם

בגדול העליה הזו מהווה רק רבע מהדרך שלי עם האופניים (מהבית עד לרכבת).

שאר הזמן מדובר במישור או ירידה, ובין לבין אני מניח שיהיה לי מקום לטעון את הסוללה (במשרד/בבית).

השאלה אם המנוע שלהם בכלל חזק מספיק בשביל לגרור אותי למעלה. כאן הייתי שמח לשמוע חוויה של אנשים מהאזור (כנראה שאין כאן הרבה כאלה).

דווקא מהבחינה הזו התרשמתי שהנדריקס חזקים יחסית. אולי הכוח שלהם יספיק לצרכים שלי.

לגבי האופניים ב6 אלף, הן ענקיות כמו כל יתר אופני 20" וכמובן לא רלוונטיות בעליל.

התכוונתי שאם יש לך המלצה לאופניים קומפקטיות כמו שהצגתי, אבל באיכות גבוהה בהרבה, אשמח לקבל לינקים!

בברכה!

יונתן.

פורסם

אגב מישהו יודע לחוות דעה על הדגם של הנדריקס מבחינת אמינות?

בחנויות לא כל כך ממליצים עליהם, בטענה שהשלדה לא עמידה כל כך, ויש איתן תקלות (על פניו נראה שהן באמת עם המנגנון קיפול ומבנה שלדה הכי מורכבים ביחס לאופניים שמתקפלים לחצי).

לצד זה - הרבה חנויות מנסות קודם כל לדחוף את האופניים שהן מייבאות באופן סדיר (בדומה לפנצ'ריות) - אז אני לא יודע אם לסמוך על המילה שלהם.

יש כאן מישהו שיש לו דגם כזה ויכול לחוות דעה?

בברכה!

יונתן.

פורסם
אני חושב שמי שקונה אופניים חשמליים (או משהו, בעצם) בערוץ הקניות - מרוויח את הנסיעה שלו הביתה באוטובוס כשהוא יגלה שמכרו לו אופן בשק.

יצא לי לראות דברים שהם מוכרים בתחומים שאני יותר בקיא בהם, והתביישתי.

שאלה מעניינת אם יש אופניים שיכולים לעשות כאלו עליות. הייתי מציע לבדוק את זה בתכלס לפני שאתה מוציא אלפי שקלים.

אם טווח נסיעה סביר של הדבר הזה הוא בערך 20 ק"מ, זה נתון שמדבר על מישור (או לפחות כמעט מישור), עם האצות פה ושם.

כאן אתה מדבר על עלייה מאוד מאוד ארוכה וסופר תלולה.

לא אתפלא אם זה גומר את הבטריה עוד לפני שהגעת למעלה.

טוב, אז בסוף השבוע האחרון סוף סוף יצא לי לעשות נסיעת מבחן, על דגם kalofun TDU12Z

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=862037

כולל לעלות את העלייה המדוברת מלמטה עד הסוף למעלה (רחוב הציונות בחיפה):

1) ישנם מספר אזורים בעליה שאין ברירה וחייבים טיפה לסייע עם פדלים לאופניים (בקטעים האלה המנוע בעיקר נאנק תחת העומס וחייבים לדווש), אבל לא משהו קריטי. לא משהו שיגרום למישהו להזיע. (יום שישי היה יום חמים, ועדיין עליתי עד למעלה ואז חזרה למטה בלי להזיע כלל).

2) בחלק מהעליות התלולות - האופניים הרימו גלגל קדמי (קלופן מגיע עם הנעה אחורית). קצת מפחיד ודורש הסתגלות (להישען קדימה בזמן הדיווש).

3) גלגלי 12" קטנים מרגישים ה-כ-ל, ואין בולמי זעזועים, ולא ממש ניתן לרדת/לעלות איתם מדרכות מבלי לרדת מהאופניים.

4) יתרון הכי משמעותי - הוא צורת הקיפול המינימליסטית (קיפול ספר קלאסי) שמצמצת את האופניים לרוחב של כ-40 ס"מ בחלק הכי רחב וגובה 60 ס"מ בחלק הכי גבוה. דיי נחמד ומתאים לשטח שבין המושבים ברכבת.

החלופה ההולמת היחידה שמצאתי להם עד כה - היא רק הHENDRIX 16"

אבל לא יצא לי לעלות איתם את העליות של חיפה.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=875058

1) גם הם נכנסים בין המושבים ברכבת (אם כי פחות נוח, כי הן גבוהות בהרבה, אבל עדיין נכנסות) - שזה הגורם הקריטי ביותר מבחינתי.

2) בשונה מהקלופאן ההנעה שלהם היא קדמית - מה שאומר שייתכן שאיפה שהקלופן נעמד על גלגל אחורי, כאן הגלגל הקדמי פשוט יפרפר קדימה ולא יתקדם (במיוחד על אספלט רטוב). לא יודע מה יותר טוב. תאכלס ה"סוס" של הקלופן דיי הפחיד אותי, במיוחד ליד כבישים.

3) לפחות בשתי חנויות אמרו לי להתרחק ממנגנון הקיפול המורכב שלהן, ושיש סבירות גבוהה שהאופניים יתקלקלו מהר יותר (כי הקיפול לא הכי עמיד לאורך זמן). בחנות שלישית גם ראיתי זוג הנדריקס כאלו שהגיעו לתיקון, ואכן הבעיה הייתה במנגנון הקיפול (האופניים לא התקפלו בצורה טובה וכל הזמן נפתחו).

4) היתרון הכי משמעותי הוא גודל הגלגלים (16") ושיכוך נורמאלי יחסית (בולם זעזועים במושב).

5) האופניים גם קצת יותר ארוכות באופן כללי, ומרגישות פחות כמו "אופני קרקס". אבל מצד שני מנגנון הקיפול קצת מטריד אותי.

מבחינת מחירים - הקלופן קצת יותר זול (כ200-300 שקל).

מה דעתכם? מה הייתם לוקחים ומדוע?

בברכה!

יונתן.

פורסם (נערך)

יש לך כמה דרישות מנוגדות,גם שיהיה קומפקטי,גם שתהיה נוחות סבירה,גם שיהיה מספיק עוצמתי להתמודד עם העליות של הכרמל.

לדעתי הפיתרון הכי טוב יהיה בניה עצמית על בסיס אופניים מתקפלות, לא חשמליות 16" כדוגמת Foldi, רצוי דגם עם מעצורי דיסק ולפחות בולמי זעזועים מקדימה ועל זה להרכיב מנוע Hub,ללא גיר, ללא מברשות,עוצמתי, חזק, עם בלימה חשמלית רגנטיבית, שטוענת בחזרה את הסוללה.

לדוגמא המנועים של חברת Golden Motor, דגמים: Magic Pie 5 או Smart Pie 5,

חובה שהמנוע יהיה אך ורק בגלגל האחורי ולא בקדמי, מנוע בגלגל הקדמי יפרפר בעליות ולא יסחוב, חובה לחבר את הגלגל הממונע עם Torque Arms שימנעו מהשילדה של האופניים להשבר מהלחצים העצומים שהמנוע יפעיל עליה.

רצוי מאוד להתקין מעצורי דיסק הידראולים. רצוי שהסוללה תהיה במתח של לפחות 36 וולט, עדיף אפילו 48 וולט, רצוי לוודא שהסוללה יכולה לתת זרם של לפחות 50-60 אמפר,רצוי שהסוג ליטיום של הסוללה יהיה LifePO4.

רצוי להתקין באופניים מחשב דרך מסוג Cycle Analyst שמודד: אמפר/וולט/וואט, בזמן אמת,צריכת חשמל בוואט פר קילומטר, קיבולת חשמל שנצרכה מהסוללה בזמן הנסיעה בוואט/שעה באמפר/שעה, קילומטרז`, מהירות ועוד נתונים חשובים.

עריכה אחרונה על ידי vjoded
פורסם

vjoded תודה על הטיפים החשובים, אבל נכון להיום - אין לי כוונה/זמן/יכולת להתעסק עם בניית אופניים חשמליות משלי.

לגבי האופניים שאני מחפש - אם זה היה קל/טריוויאלי למצוא משהו מתאים, לא הייתי פותח את הפוסט הזה בכלל.

מה גם שכתבתי כאן על כמה דגמים שבדקתי ונראה שעונים לפחות בצורה סבירה על מרבית הדרישות.

היום ראיתי עוד שני זוגות אופניים חביבים - עם גלגלי 16" ועוד כמה פיצ'רים נחמדים

אופני koning 16"

http://www.koning.co.il/index.php/005-R-16.html

אופני SOLO 16"

http://www.hobbynitro.net/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9D/item/120-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA-16-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A5-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%95

ויש גם את הדגם הזה - שמתקפל גם הוא לגובה ולא לחצי.

http://www.hobbynitro.net/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9D/item/108-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-zr-bike

הבנתי כבר שעדיף לי לקחת מנוע אחורי ולא קדמי.

אבל גם מסתבר שחלוקת משקל דיי קריטית.

לדוגמא בקלאופן 12" - 75% מהמשקל מרוכז ממש על הגלגל האחורי (מנוע בגלגל + סוללה). בשילוב עם המשקל של הרוכב, נוצר מצב שאין כמעט משקל על הכידון והגלגל הקדמי מזנק לאוויר בכל לחיצת גז בזמן עליה.

משלושת הדגמים ששמתי למעלה, אהבתי את הקונינג, שגם מגיע עם סוללת סמסונג מובנית בשילדה (ניתן לשליפה), וחלוקת ממשקל קדימה/אחורה מעולה.

עכשיו רק נשאר לקחת אותן לרכבת ולבדוק אם הן נכנסות בין המושבים...

בברכה!

יונתן.

פורסם

נתקלתי במקרה במוצר הזה וגם במוצר הזה.

ראיתי שלפחות בתל אביב משתמשים בהם.

לצורך הגילוי הנאות- אין לי מושג אם מתאים לך הן בדרישות שלך, הן מבחינת מחיר או כל דבר אחר. רק ראיתי את זה והחלטתי לשתף.

• תוכן חדש...