Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו B4 שנת 2007 עם 165 כ"ס כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,קודם כל אני חדש פה אז אם אני עושה משהו לא נכון תגידו חחחחח

השאלה שלי היא כזאת איך הסובארו B4 2007 הספיישל אדישן עם ה165 כס מנוע 2

מבחינת דלק תחזוקה כוח הנאה החזקת כביש וכו..

תודה לעוזרים

פורסם

היי

מנועי ה2.0 של סובארו היו כך:

בשנים 2004-2005 היה את הדגם של ה137 כ"ס

בשנים 2006-2007 זה היה 165 כ"ס.

בשנים 2008-2009 היתה מתיחת פנים - ההספק ירד ל150 כ"ס.

מניסיון עם כל הדגמים:

מבחינת דלק - הדגם של ה165 כ"ס הוא הזללן ביותר מבין כל השלושה שפירטתי לך,

צריכת הדלק האמיתית של הדגמים:

137 כ"ס - 1:8 בעירוני, וכמעט 1:12 בבינעירוני.

165 כ"ס - 1:7 בעירוני, 1:10 בבינעירוני.

150 כ"ס - 1:8 בעירוני, וכמעט 1:11 בבינעירוני.

יש המון שעושים הסבה לגז בגלל הצריכה הנ"ל וההתאמה של הרכב.

מבחינת תחזוקה - כל הדגמים די אמינים בלי יותר מדי בעיות מיוחדות, אני מכיר רכבים כאלה עם 400K-500K KM שעדיין נוסעים.

מבחינת מרווחי טיפולים ועלויות אחזקה:

כל 10-15K KM החלפת שמן/פילטר שמן (שמן איכותי 120 ש"ח, פילטר שמן מקורי 70 ש"ח)

כל 30K KM החלפת פילטר אוויר (עלות 30 ש"ח) ומצתים (80 ש"ח).

כל 60K KM החלפת שמן דיפרנציאל קדמי ואחורי (עלות 80 ש"ח מקסימום) ושמן גיר (100-200 ש"ח)

כל 80K-100K KM החלפת טיימינג (הקיט עצמו עולה בסביבות ה1000 ש"ח)

סתם לדוגמה - מחיר צלחות קדמיות של ברמבו ורפידות של פרודו עולות 600 ש"ח סה"כ.

כמובן שכל המחירים שציינתי הם עבור החלקים בלבד, אם אתה מעוניין בטיפול במוסך יש להוסיף לכך עבודה ומע"מ.

מלבד זה, לאור שמדובר בהנעה כפולה, היצרן ממליץ לבצע החלפת של כל 4 הצמיגים יחד ולא להחליף צמיג בודד. בתכלס זה לא כזה ביג דיל כי כשמחליפים צמיגים אז מחליפים לרביעייה איכותית ב 1500 ש"ח מקסימום וזהו (חוץ ממקרה שצמיג אחד נהרס משום מה ואז זה בעייתי יותר).

לדגמים הנ"ל אין בעיות מיוחדות חוץ מבלאי רגיל, לפעמים יש בעיית נפילת טורים שנפתרת לאחר ניקוי יסודי של המצערת, קפיצים אחרים שנחלשים והאוטו מאבד קצת גובה.

מבחינת התנהגות - לרכב יש הנעה כפולה קבועה, בדגם האוטומט חלוקת הכח היא 50% קדימה ו50% אחורה בתחילת נסיעה ו 90% קדימה ו10%אחורה בשיוט. בדגמים הידניים החלוקה היא די קבועה - 50:50 עד ל 60:40.

מאוד יציב בנסיעה ובסיבובים, יציב מאוד במהירויות גבוהות. הדגם של ה165 כ"ס בהחלט חזק ומהנה לנהיגה.

לדעתי, החיסרון היחיד של הרכב הזה הוא הגיר בעל 4 הילוכים בלבד, ולפעמים מרגיש ש"חסר" הילוך נוסף. אבל חוץ מזה אני מאוד מרוצה מהרכב.

היתרון הוא שהם נסחרים במחיר מצחיק, תמורה גבוהה עבור קצת כסף, שוק חלש (זה יתרון כשאתה קונה וחיסרון במכירה. בגלל זה צריך לקנות בזול).

חוץ מזה, כמובן שיש להדוק שלרכב יש הסטוריית טיפולים מלאה ושהחליפו שמנים ונוזלים בזמן ללא הזנחה.

אם יש שאלות נוספות שאל ואעזור לך בכיף, ואם החלטת לרכוש אחת אשמח לבצע לך יישור קו ראשוני (החלפת כל השמנים/פילטרים/מצתים/ניקוי מע' קירור והחלפת נוזל קירור ורכיבים נוספים כדי ליישר קו ראשוני).

שלומי

פורסם

נתת פה וואחד תשובה מפורטת ומושקעת, לילד שרוב הסיכויים לפי סגנון הכתיבה לא ירכוש את הרכב, ספק אם בכלל יש לו רישיון. "חחחחח".

פורסם
שלומי, תודה על הפוסט המפורט. עשית לי סדר בנוגע להספק של המנועים.

ידוע לך ממה נובע ההבדל בכ"ס?

לדעתי השינוי נובע משינוי בתוכנת ניהול המנוע בדגמים הראשונים ובשינוי במבנה רציני יותר של המנוע ממש בדגמים המאוחרים יותר ( 2 קאמשאפטים במקום 1 בישן).

ד"א אם אתה משתמש חדש, קרא את כללי הפורום לכתיבת פוסטים בפורום בכל הנוגע לסגנון הכתיבה "אחי"/"חחח", תאמין לי שזה יעזור לך ולקוראים, לא מתכוון לפגוע או משהו, זה לטובתך. איפה מבטיח לך שאעזור לך איפה שאוכל.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?217228-gt-gt-gt-gt-%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%99%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9B%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%91%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99-lt-lt-lt-lt

נתת פה וואחד תשובה מפורטת ומושקעת, לילד שרוב הסיכויים לפי סגנון הכתיבה לא ירכוש את הרכב, ספק אם בכלל יש לו רישיון. "חחחחח".

חבר, אני את שלי עשיתי :lol:

שלומי

פורסם

שלומי, כל הכבוד על הפוסט המפורט! גם קבלת פנים יפה למשתמש חדש וגם מידע שימושי ומסודר יפה!

אני מאד אוהב את הדור הזה של ה-B4, הכי יפה לדעתי מכל הדורות (גם בפנים וגם בחוץ) וגם אופה, מבחינת התנהגות כביש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אני כבר רכשתי את הרכב הזה הוא יגיע ברביעי בגלל החגים וישלי רשיון כבר שנתיים ,שזה לא הרבה זמן אבל בשבילי זה כן ,דרך אגב בן 19 זה שאני רושם עדיין עם חחחחח לא אומר שאני לא מבין

לא ידעתי שאסור להתשתמש פה בחחחח ואחי רק קראתי את הכללים אני חדש פה כמו שאמרתי אין צורך לזלזל.

עריכה אחרונה על ידי mike3
פורסם
היי

מנועי ה2.0 של סובארו היו כך:

בשנים 2004-2005 היה את הדגם של ה137 כ"ס

בשנים 2006-2007 זה היה 165 כ"ס.

בשנים 2008-2009 היתה מתיחת פנים - ההספק ירד ל150 כ"ס.

מניסיון עם כל הדגמים:

מבחינת דלק - הדגם של ה165 כ"ס הוא הזללן ביותר מבין כל השלושה שפירטתי לך,

צריכת הדלק האמיתית של הדגמים:

137 כ"ס - 1:8 בעירוני, וכמעט 1:12 בבינעירוני.

165 כ"ס - 1:7 בעירוני, 1:10 בבינעירוני.

150 כ"ס - 1:8 בעירוני, וכמעט 1:11 בבינעירוני.

יש המון שעושים הסבה לגז בגלל הצריכה הנ"ל וההתאמה של הרכב.

מבחינת תחזוקה - כל הדגמים די אמינים בלי יותר מדי בעיות מיוחדות, אני מכיר רכבים כאלה עם 400K-500K KM שעדיין נוסעים.

מבחינת מרווחי טיפולים ועלויות אחזקה:

כל 10-15K KM החלפת שמן/פילטר שמן (שמן איכותי 120 ש"ח, פילטר שמן מקורי 70 ש"ח)

כל 30K KM החלפת פילטר אוויר (עלות 30 ש"ח) ומצתים (80 ש"ח).

כל 60K KM החלפת שמן דיפרנציאל קדמי ואחורי (עלות 80 ש"ח מקסימום) ושמן גיר (100-200 ש"ח)

כל 80K-100K KM החלפת טיימינג (הקיט עצמו עולה בסביבות ה1000 ש"ח)

סתם לדוגמה - מחיר צלחות קדמיות של ברמבו ורפידות של פרודו עולות 600 ש"ח סה"כ.

כמובן שכל המחירים שציינתי הם עבור החלקים בלבד, אם אתה מעוניין בטיפול במוסך יש להוסיף לכך עבודה ומע"מ.

מלבד זה, לאור שמדובר בהנעה כפולה, היצרן ממליץ לבצע החלפת של כל 4 הצמיגים יחד ולא להחליף צמיג בודד. בתכלס זה לא כזה ביג דיל כי כשמחליפים צמיגים אז מחליפים לרביעייה איכותית ב 1500 ש"ח מקסימום וזהו (חוץ ממקרה שצמיג אחד נהרס משום מה ואז זה בעייתי יותר).

לדגמים הנ"ל אין בעיות מיוחדות חוץ מבלאי רגיל, לפעמים יש בעיית נפילת טורים שנפתרת לאחר ניקוי יסודי של המצערת, קפיצים אחרים שנחלשים והאוטו מאבד קצת גובה.

מבחינת התנהגות - לרכב יש הנעה כפולה קבועה, בדגם האוטומט חלוקת הכח היא 50% קדימה ו50% אחורה בתחילת נסיעה ו 90% קדימה ו10%אחורה בשיוט. בדגמים הידניים החלוקה היא די קבועה - 50:50 עד ל 60:40.

מאוד יציב בנסיעה ובסיבובים, יציב מאוד במהירויות גבוהות. הדגם של ה165 כ"ס בהחלט חזק ומהנה לנהיגה.

לדעתי, החיסרון היחיד של הרכב הזה הוא הגיר בעל 4 הילוכים בלבד, ולפעמים מרגיש ש"חסר" הילוך נוסף. אבל חוץ מזה אני מאוד מרוצה מהרכב.

היתרון הוא שהם נסחרים במחיר מצחיק, תמורה גבוהה עבור קצת כסף, שוק חלש (זה יתרון כשאתה קונה וחיסרון במכירה. בגלל זה צריך לקנות בזול).

חוץ מזה, כמובן שיש להדוק שלרכב יש הסטוריית טיפולים מלאה ושהחליפו שמנים ונוזלים בזמן ללא הזנחה.

אם יש שאלות נוספות שאל ואעזור לך בכיף, ואם החלטת לרכוש אחת אשמח לבצע לך יישור קו ראשוני (החלפת כל השמנים/פילטרים/מצתים/ניקוי מע' קירור והחלפת נוזל קירור ורכיבים נוספים כדי ליישר קו ראשוני).

קודם כל תודה רבה על הפירוט וההשקעה עשית לי סדר בראש ,לגביי היישור קו ראשוני בכיף אני יבוא ,רק איפה אתה נמצא? כי אני מאשדוד

פורסם

כבר קנית את הרכב?

אם כן, כמה ק"מ ובכמה?

אני מאיזור המרכז, נתאם מפגש במקום נוח בפרטי ואפילו אוכל להפנות אותך למקום טוב לקנות את כל החלקים.

שלומי

פורסם
כבר קנית את הרכב?

אם כן, כמה ק"מ ובכמה?

אני מאיזור המרכז, נתאם מפגש במקום נוח בפרטי ואפילו אוכל להפנות אותך למקום טוב לקנות את כל החלקים.

קניתי אותו ב38 ,קמ 120 אוטו שמור מבחור טוב.

שומר עליו כמו על עצמו האוטו נקי מגרגיר ,אין תקלות.

הרכב עצמו הוא ספיישל אדישן (special edition) עם גג נפתח מנוע 2 ו165 סוסים

cruze control שזה בקרת שיוט ,מסך טאץ ,בקיצור רכב מעולה מבחינתי.

מה שכן בדקתי את המחירון והוא 39.2 זה נכון? כי לפי הבחור הוא אמר שהמחירון של הספיישל אדישן הוא ב17 אחוז מעל המחירון של הB4 הרגילה.

כשאני יקבל את האוטו ויסדר ביטוח והכל יהיה תקין אני יבוא ויפגש איתך בכיף

פורסם

אחלה, מעולה. המחיר אולי טיפה גבוה אבל אם זה מה שרצית כולל כל התוספות שיהיה לך בהצלחה, בטוח תיהנה ממנו.

דבר איתי בפרטי כשתקבל את האוטו, נתאם בקשר לחלקים וניפגש.

שלומי

פורסם
אחלה, מעולה. המחיר אולי טיפה גבוה אבל אם זה מה שרצית כולל כל התוספות שיהיה לך בהצלחה, בטוח תיהנה ממנו.

דבר איתי בפרטי כשתקבל את האוטו, נתאם בקשר לחלקים וניפגש.

תודה רבה לך ,בנוגע למחיר כמו שאמרתי בתגובה הבחור שהאוטו נמצא אצלו אמר שהמחירון של האוטו הוא 17 אחוז מעל המחירון של הB4 "הרגילים" בגלל שזה ספיישל אדישן שהוא יותר מאובזר וכו.. אני לא בטוח עד כמה זה נכון כי בדקתי באינטרנט והמחירון הוא 39.2 בערך. אולי אתה יודע יותר ממני ויכול להגיד לי משהו על זה?

פורסם

אני לא הייתי משלם 38 על הרכב הזה,

במחיר כזה אפשר להשיג שנת 2008 ואולי אפילו 2009.

אמנם אין גג שמשף אבל יש קרוז קונטרול, ואפילו מסכים בחלקן, והפנים קצת יותר חדש.

תתעלם מהמחירים שאנשים דורשים, הם מאוד רחוקים ממחירי המכירה האמיתיים בפועל.

שלומי

פורסם
אני לא הייתי משלם 38 על הרכב הזה,

במחיר כזה אפשר להשיג שנת 2008 ואולי אפילו 2009.

אמנם אין גג שמשף אבל יש קרוז קונטרול, ואפילו מסכים בחלקן, והפנים קצת יותר חדש.

תתעלם מהמחירים שאנשים דורשים, הם מאוד רחוקים ממחירי המכירה האמיתיים בפועל.

ברכב שקניתי יש קרוז קונטרול ויש גם מסך וגם יש גג והוא עובד חלק ,וכמו שאמרתי כל הרכב עובד פיקס ללא תקלה הוא לקח אותו לפני יומיים לטיפול 15 ,הראה קבלות הכל.

הוא דרש 40 ,הורדתי אותו ל38 ויכולתי להוריד עוד אבל בתכלס זה אחלה מחיר לאוטו שמור שכזה.

• תוכן חדש...