Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש לכל מי שיכול לענות.

נדלקה אצלי נורת החלקה (אם אני לא טועה זה מה שנקרא ESP), נורת ABS וגם אורות הברקס לא פועלים.

המוסכניק טוען שצריך להחליף חיישן ברקס. אני לא רוצה למסור פרטים על האוטו והמוסך כדי לא להסתבך וזה גם לא משנה.

השאלה החשובה היא איזה חיישני ברקס יש ומה המחיר שלהם פחות או יותר?

אשמח אם תתקנו את מה שאני כבר יודע:

ישנו לחצן = סוויצ' מעל דוושת הברקס. זהו סתם מתג, שבאופן רגיל הדוושה לוחצת עליו (לכן הוא מעליה), וכאשר לוחצים על הדוושה, הוא משתחרר. זה מה שמודיע למנורות - ואם צריך גם למחשב - שהנהג לוחץ על הדוושה. משום מה, קוראים לזה תמיד "יוניט" ואולי יש כאלה שקוראים לזה חיישן.

בכל אופן, אני יודע שיש גם חיישני ABS, אחד לכל גלגל, ולא על זה מדובר. גם לא על חיישני רפידות בלימה.

השאלה היא האם יש מכוניות שיש להן חיישן ברקס נוסף, או משוכלל יותר? האם יש משהו נפרד לאורות הברקס ועוד אחד לענייני ה-ESP/ABS?

פורסם

אני לא רוצה למסור פרטים על האוטו והמוסך כדי לא להסתבך וזה גם לא משנה.

אתה לא צריך למסור שום פרט, מדובר ביונדאי I30. זאת המחלה שלהם.

נסה לגשת למוסך מורשה ולהחליף דרך הריקול. אם לא יאשרו לך אז תחליף את היוניט בתשלום.

תריץ חיפוש פה על יוניט אור בלם ב-I30.

Stay Dirty

פורסם

תודה רבה על התגובה! אבל לא ענית על מה ששאלתי..:|

לגבי יונדאי, אכן ראיתי שרשורים ומישהו כתב שאצלו לא היה ריקול.

פורסם

מבחינת השאלה שלך התשובה הינה שיש חיישן בודד שדוגם את מצב סיבובי הגלגל

עפ"י זה המחשב רכב מתערב כדי לדאוג ל-ABS או ESP או כל דבר אחר

• תוכן חדש...