Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"אני נוסע 90% בתוך העיר" -

זה לא קנה מידה למדידת צריכת דלק.

מדידת צריכת דלק מתבצעת בנסיעה בין עירונית -

אז תווכח שההונדה סיויק חסכונית.

הנסיעה בעיר כפופה לעומסים המשתנים ממקרה אחד למשנהו.

לגבי ארץ היצור -

2 המשלוחים הראשונים שהיגיעו בינואר ובפברואר 2008 היו מיפן.

בהמשך הרכבים היגיעו מתורכיה ברמת גימור משופרת במקצת -

למשל האפשרות לקיפול מראות הצד.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מסכים שמדידת צריכת הדלק מתבצעת מחוץ לעיר.

צריכת הדלק צריכה להילקח בחשבון לפני שקונים רכב כל אחד לפי תוואי הדרך שלו.

אני ידעתי מראש שהנסיעות שלי יהיו בתוך העיר ורציתי לקנות אוטו שלא יורד מ-1 ל-10

וגם פותח השרשור יודע שהרכב ישמש אותו יותר בנסיעה עירונית .

מה לעשות שזאת המציאות שלו ואליה הוא צריך להיערך.

אני חייב לציין שמעבר לזה שאני נוסע הרוב בתוך העיר המזגן אצלי דולק כל הזמן על הכי גבוה .

כלומר מזג האוויר בחודשיים האחרונים לא אידיאלי ואולי אני יראה שיפור בצריכת הדלק כשיתקרר קצת.

פורסם

לשלם 45-50 אלף ש"ח על רכב בן 7-8 באמת נשמע לכם הגיוני? תחשבו שוב. יש רכבים טובים בתקציב הזה והם יהיו מודרניים יותר, לעיתים גם עדיפים על ההונדה הזאת בדברים מסוימים. לדעתי שיקול לא נכון. שוק טוב? לא מאמין בזה.

בכל מקרה הגיר הרובוטי עם הקלאץ' האחד לא הכי נעים ולכן עדיף את הסדאן שיש לה גיר אוטומטי פלנטרי, בנוסף לעמישראל עדיין יש עדיפות לסדאן אז כנראה שיהיה יותר קל למכור אותה.

הLS מאובזרת בדלות ובקמצנות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה itamarg

eyalkar - Hai18 - כמו שHAI18 זה לא זמן תקופה נכונה למדידת צריכת הדלק. המזגן דלוק ב100% מזמן הנסעיה ואפילו בשעות הערב ולילה בירושלים בתקופה האחרונה מה שלא נכון לגבי שאר תקופות בשנה ובשנים האחרות שגם בתקופת הקיץ בשעות הערב ולילה בירושלים לא נדרשת מזגן לרוב.

dorsht - אשמח לשמוע על עוד רכבים בסביבת מחירים אלו עם אמינות גבוהה כל כך. יש לאחותי ועוד כמה קרובים את הרכב הזה וגם אחרי 6-7 שנים הוא לא היה במוסך חוץ מטיפולים שגרתיים.

שנית צריכת הדלק נמוכה אף בייחס שאר הרכבים באותו קטגוריה עם מנוע קטן יותר משלו

לצרכים שלי גדג'טים הם לא שיקול בקניית רכב.

פורסם

גאדג'טים לא, אבל בטיחות כן.

אם אתה כן רוצה הצ'באק אז תבדוק קיה סיד או יונדאי i30. הן בטיחותיות יותר מההונדה, אמינות לא פחות, צריכת דלק סבירה לקטגוריה, מאובזרות לא רע בכלל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מני, אתה צודק לגבי האמינות של הרכב הנ"ל.

אני הייתי מוכן לשלם כי הייתה לי הונדה בעבר שבמשך 9 שנים הראתה אמינות ללא דופי.

אם השלמת עם זה שאתה קונה רכב בן 7-8 שנים אתה חייב לשים דגש על אמינות.

כלומר או יפני או קוריאני ואני באמת חושב שבשנתונים האלה ובסגמנט הזה לא תמצא יותר טוב מהונדה.

לי יש LS ואם נשים בצד את עניין הבטיחות והגאדג'טים היא מרגישה לי יותר איכותית ומהנה לנהיגה מהקורולה החדשה של אבא שלי.

לגבי הבטיחות איתמר צודק ועדיף שתקנה ES כי יש לה עוד שתי כריות אויר.

נזכרתי בעוד יתרון של הסדאן מול ההאצ'בק זה המתלה האחורי, בסדאן יש מתלה אחורי יותר איכותי.

שיהיה לך בהצלחה.

פורסם

אתה בפירוש יכול לקנות יותר טוב מההונדה, קח את היונדאי i30 עם מנוע 2000, סוחבת יותר טוב מההונדה, צריכת הדלק גם גבוהה ממילא, אבל לפחות אין פשרות בנושא האבזור (בקרת שיוט, בקרת אקלים, מערכת מקורית עם USB AUX ושליטה מההגה, 6 כריות אוויר, ABS, ESP וציון של 5/5 כוכבים במבחני הריסוק).

פורסם

יש כאן אנשים שהשנאה למחירים של ההונדה מביאה אותם להציע אופציות פחות טובות. היונדאי והקיה במודלים האלה נחותות מהסיוויק ולא קל למצוא i30 עם מנוע 2000 סמ״ק, שלא לדבר על ההפרש הגדול בצריכת הדלק. הסיויק במחיר הנכון הוא רכב טוב מאוד, גם בלי usb.

פורסם

זה לא שנאה למחירים, זה פשוט חוסר היגיון לשלם כל כך הרבה רק בשביל איזו H בחזית הרכב. (שאפשר גם לקבל ביונדאי :lol:)

ועכשיו ברצינות - זה נראה לך הגיוני לשלם כל כך הרבה על רכב בן 7-8?

פורסם

רכב בן 7-8 זה לא סוף העולם. אם הוא טופל בזמן וכראוי וגם ככה מגיע מבית שמוכר מכוניות אמינות אז אין שום בעיה לשלם סכום כזה ולהנות מרכב טוב להרבה שנים. חוץ מיונדאי יש גם מאזדה ספיריט ופורד ג'יה ושניהם עם מנוע 2000 ויותר מאובזרות ואני בטיפשותי בכל זאת בחרתי בהונדה גם בגלל הניסיון הטוב שהיה לי בעבר גם בגלל צריכת הדלק וגם בגלל שההונדה הרגישה לי יותר מעודנת לעומת המאזדה, פורד ויונדאי לא בדקתי.

אני לא אומר שזה האוטו הכי טוב בעולם רק שלא מצאתי יותר טוב ממנו לדרישות ולתקציב שלי.

פורסם

איזו שמירת ערך יש בדיוק גם להונדה? כולם מדברים על זה.

דודים שלי קנו לפני 3 שנים כמעט הונדה ג'אז הייבריד, שילמו עליה 120 אלף ש"ח. הרכב היום שווה במחירון 76 אלף ש"ח! הרכב עלה לכביש בינואר 2013. מדובר על הפסד של 36% בפחות משלוש שנים! לצורך העניין ההורים שלי מכרו אחרי תקופה דומה יונדאי i30CW שעלתה 118 אלף ש"ח בתור חדשה, הרכב נמכר ב81 אלף ש"ח (מחירון משוקלל מינוס טסט), זה הפסד של 31%.

ורכב בן 7-8 זה רכב מזדקן, החום הישראלי לא עושה טוב לשום רכב ושיפסיקו לספר סיפורים. החיישנים גם מתיישנים ברכב, הבולמים מתעייפים, כבר צריך להחליף רביעיית צמיגים, להחליף מצבר, יש בלאי ואתה לא תתחמק ממנו.

פורסם

להורים שלך היה מזל גדול. ה-i30 נמכרת הרבה מתחת למחיר המחירון.

אני מכרתי לפני פחות משנה ג׳אז 2010 ידנית ב-5000 ₪ מעל מחיר המחירון המשוקלל.

כשרכשתי אותה מחיר המחירון היה 79000 ₪ ואחרי 4 שנים, המחירון שלה היה 55000 ₪, כך שהיא איבדה פחות מ-35%. אני אשמח לראות רכב עם ירידת ערך כזו.

הונדה בד״כ אמינה מאוד וגם סחירה. אם הפער בינה לבין המתחרות הוא כמה אלפי ש״ח שיתקזזו ע״י דלק ותיקונים לא רצויים, אני מעדיף את הרכב האמין והסחיר יותר על הנייר.

פורסם

גם היונדאי הציגה אמינות מצוינת, ויש ליונדאי ביקוש בשוק הפרטי לאקזמפלרים במצב טוב. לא כולם רוצים לקנות מכוניות שחוטות מליסינג שנסעו הרבה וקרעו אותן.

לא מזל ולא נעליים, פשוט רכב שמור שעבר ב3 שנים 40 אלף ק"מ.

תיקונים לא רצויים? תספר את זה לאחד הנגדים בבסיס ששירתתי בו בסדיר. הייתה לו הונדה אינסייט. הוא הסתלבט על הקליאו שהייתה לי, ובתקופה של כמה חודשים החליף פעמיים צמת חשמל (אחרי 40 אלף ק"מ ברכב בן 3!) וכל הגומיות מתקלפות לו ברכב.

ממש שיא האיכות והאמינות. מדהים.

פורסם

מוכן להביא לך דוגמא של i30 שחבר שלי רכש, מודל 2009 ללא תאונות, עם 91000 ק״מ ב-38000 ₪ כשהמחירון היה 49000 ₪ לאחר שקלול.

על הנגד בבסיס שלך אני יכול להביא 10 אנשים שנכוו מרנו, אז? אין אף רכב שהוא מושלם מבחינת תקלות.

ממליץ לך להסתכל בסקרי האמינות בעולם ותבין שההונדה אמינה (לא אומר בהכרח שהיא הטובה ביותר).

פורסם

אף אחד לא יודע מי מממן את הסקרים האלה ומה טיבם, אבל גם רנו בסקרים האלו נחשבת מכונית ממוצעת מבחינת כמות תקלות לידיעתך. בסקר שנערך באנגליה לפני כמה חודשים בכלל יצא שסקודה הטובה ביותר. ברור שאם תעשה משאל בפורום כנראה שהיא לא תזכה, פשוט באנגליה משתמשים לרוב בגיר ידני. פה אנשים עצלנים.

• תוכן חדש...