Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט בראבו ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם הפוקוס נשקלה כאפשרות אבל בלוחות מופיעות רק ה 1.6 הרגילות (125 כ"ס אבל האמת במחחירים מפתיעים לטובה). אני מחפש משהו קצת אחר והאמת שהפיאט כן צצה לי משום מקום אבל כמובן מרפי מצטרף לחגיגה ונותן לי רק את האטמוספרית בלוחות :evil:

פורסם

הבראבו האטמוספרית היא לא "משהו אחר". היא סתם "משהו".

אם אתה באמת רוצה בראבו, שלזכותה ייאמר יחס מחיר-תמורה גבוה למדי, הייתי ממשיך לחפש ידנית. כשאני חיפשתי אוטו היו כמה בראבו טורבו ידניות אבל כולן (כ-ו-ל-ן... כל השתיים-שלוש) היו בגרסה הפחות מאובזרת שלא רציתי.

יש גם את הלאון שנותנת משהו קצת אחר (גם מנוע טורבו קצת יותר בשרני ממשפחתית רגילה).

פוקוס אקובוסט היא אופציה מצויינת (!!!!!) כי היא גם חזקה, גם מתנהגת (הרבה יותר מהבראבו והלאון לצורך העניין), גם מאובזרת וגם "סתם משפחתית". הבעיה היא שהן משמעותית יותר יקרות מאותן בראבוים.

יש פונטו/מיטו עם מנוע 1.4 עם 105 כ"ס או עם טורבו ו-135 כ"ס (מיטו יש גם עם מנוע אחר, אבל עדיין 1.4 טורבו, ו-155 כ"ס).

יש גרסה ידנית לוולוו C30 של עד 2009, עם אותו מנוע 1.6 של הפוקוס (ואותם 100 כ"ס לא מאוד מלהיבים). אבל שוב, הן נדירות נורא.

אלה המכוניות שאני יכול לחשוב עליהן שעונות להגדרה של "משהו קצת אחר".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

אם אתה מחפש רכב משפחתי 'דינאמי' (אתה יודע, יחסית) בתקציב דומה לבראבו, המועמדות הטבעיות שאני מכיר הן 3ספיריט, סיויק, לאון, פוקוס אקובוסט (די נדירה).

(אגב, כמובן שאין שום קשר בין רכב משפחתי דינאמי לבראבו אטמוספרית...)

כל הרכבים הנ"ל, ידרשו ממך לרדת 2-4 שנים בשנתון. לצורך ההשוואה: השבוע חבר מהמשרד רכש סיויק 2009 ב65K (כאשר בראבו 2011 עולה ~50K).

היות ובראבו ידנית מוגדשת כנראה לא תמצא, במידה ותתכוונן על הרכב הזה תצטרך לחיות עם גיר רובוטי חד מצמדי. זו ה-נקודת תורפה של הרכב, ויש המון אנשים שמבחינתם הגיר הזה הוא דיל ברייקר. לכן לדעתי אין שום הגיון לרכוש רכב כזה בלי נסיעת מבחן מקדימה.

מלבד זאת, יש לה חרא של תאי אכסון (אין שום מקום לשים בקבוק מים! WTF), איכות החומרים טובה אבל איכות ההרכבה פחות, המושבים שלה נוחים אבל לחלוטין לא ספורטיביים, ויש לה סמל ממש מחורבן על הגריל (גם במובן ה'סמלי' כי זו פאקין פיאט, וגם במובן הפיזי כי הוא נוטה להתרטב מבפנים איכשהו).

יש לה גם יתרונות מן הסתם, אבל אם אתה שוקל את הרכב כנראה שיש לך היכרות בסיסית איתו.

אז בגדול מה שאתה צריך לשאול את עצמך, זה האם החסרונות הנ"ל מצדיקים רכישת אקזמפלר עם עוד שנתיים-שלוש-ארבע על הכביש(?) וזה כבר עניין אישי. לדעתי אין 'תשובה נכונה' אחת, זה מאוד סובייקטיבי.

נקמיצ'י - אל תתעצבן, סתם התלוצצתי, אצלי בספר הקבלה לבטמן זה דבר חיובי ;)

Spire - תקן אם אני טועה, אבל כל הרכבים עליהם דיברת נמצאים באותה קטגוריה שהזכרתי (20K למעלה במחיר לשנתון מקביל לבראבו, או 2-4 שנים פחות בשנתון), נכון?

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...