Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פינג פונג

gsi16v
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שולחן יש.

שחקנים יש.

המחבטים שהגיעו עם השולחן כבר לא דביקים (ברמה של 60 שח ליחידה)

יש דרך לשמר או לשחזר את הדביקות של הגומי? לא מתאים לי כל חודש להחליף 2 זוגות גומיות

לאיזה מחבט להתקדם עכשיו?

מעדיף לקנות עץ בנפרד וגומיות בנפרד, השאלה מה טוב מספיק אך לא יותר מידי מוגזם לחובבנים

בכל אופן אשמח לשמוע על עוד דברים/סיפורים מיסביב שקשורים לטניס שולחן.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתה בא משחק? :lol:

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אני רמה 1 מעל.

עושה אותו דבר ב ס ל ו א ו מ ו א ו ש ן

פורסם
המחבטים שהגיעו עם השולחן כבר לא דביקים (ברמה של 60 שח ליחידה)

המחבטים שהגיעו עם השולחן הם אפילו לא ברמה של חובבים. הם מתאימים למשחק בבריכה של בית מלון.

מחבט טוב, מורכב כמו שאמרת, מהעץ, ומגומיות שמודבקות עליו. כמובן שיש לרכוש דבק להדבקת גומיות. לחילופין, בחנויות ובאתרים עושים את השירות עבור הרוכשים, ומדביקים עבורם את הגומיות לפני המשלוח.

שתי החנויות הפופולריות בארץ לציוד טניס שולחן הן "בש-גל" ו"אלנספורט".

לדעתי עדיף לרכוש מאתרים בחו"ל, שערי המט"ח הנמוכים הופכים את העניין למשתלם.

אתרים פופולריים:

megaspin, pingpongonline, dandoy, paddlepalace

אני ממליץ לך לרכוש עץ בעל תכונות של Allround, שהוא לא התקפי (Offensive) ולא הגנתי (Defensive).

בנוסף תרכוש שתי גומיות, אדומה ושחורה, האדומה תשמש אותך לחבטות כף יד (Forehand) והשחורה לחבטות גב יד (Backhand).

באופן טבעי, האדומה יכולה להיות (במאפיינים שלה) מהירה יותר מהשחורה. מאחר וחבטת גב יד קשה יותר או מורכבת יותר, עדיף גומי פחות מהיר ובעל תכונת "רכות", שסופגת אליה את הכדור לפני שהוא חוזר לשולחן.

הייתי ממליץ על גומי אדום בעובי 2.0 מ"מ, וגומי שחור, רך, בעובי 1.8 מ"מ.

כשתתחיל להשתמש במחבט החדש, הכדורים "יעופו" לך בגלל ההבדל בין המחבט הפשוט שהשתמשת בו עד עכשיו, אבל עם אימון והסתגלות, וכוונון היד מול השולחן, תרגיש בשיפור.

אגב, מאיפה אתה בארץ? ממליץ לך לחפש מועדון באיזור מגוריך ולבחון אפשרות להצטרף למסגרת אימונים סדירה. כולם מתחילים מרמה חובבנית.

אני משחק בליגה למקומות עבודה בירושלים, בליגה א'. לקחנו השנה את המקום הראשון -גביע-.

תוכל לראות אותי במשחק אימון עם חבר ובאימון נגד חבר אחר, שחקן הגנה (שמשחק עם גומי עם "קוצים", שמשמש להגנה):

כמו כן אני משמש כשופט. הנה משחק ראווה במשרד החוץ שבו שימשתי כשופט (ההוא שעושה "לא" עם הראש).

אם יש עוד שאלות, אתה מוזמן לשאול.

פורסם

לרוב האנשים אין מקום בבית. מוציאים את הריהוט הישן מהמקלט, מחלקים את העלות של השולחן בין השכנים, ויש תעסוקה לילדים ולמבוגרים.

פורסם (נערך)

פאסאט

תודה על המידע ושמח לדעת שיש פה מישהו ש וא גם מקצועי בתחום

דווקא באופן טבעי אני שחקן התקפי והצד החזק שלי זה פור-הנד אך בכל אופן כמעת כל המכות שלי הם התקפיות, נדיר שאני משתמש בבלוק או צופ.

אי לכך לאיזה גומיות עלי לכוון?

כמו כן מלבד החברות הידועות (באטרפלאי, סטיגה, כולה וכו') שמחיר זוג גומיות שלהם מחול הוא מתחיל ב250 שח ומחבטים בסכום דומה ראיתי שיש את palio ו 729 הסיניות שיש עליהם ביקורות דיי טובות ואיתם אני יכול לסגור מחבט "טוב" ב250 שח כולל גומיות (מחירים מחול)

בכל אופן יש לי שולחן cornelio outdoor שהוא דווקא במרפסת ולא חדר/מרתף

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

פורסם

אין לי נסיון רחב עם גומיות סיניות ניסיתי בעבר שתיים מהן, ולא אהבתי את התחושה.

כששני מיליון סינים כותבים חוות דעת טובה על הגומיות שלהם, למה אתה מצפה.

המלצתי לך למעלה על שתי גומיות (קישורים למילים אדום ושחור), לדעתי הן יתאימו לך מצויין במעבר לגומיות מקצועיות, גם אם הן חורגות מהתקציב.

גומיות של בטרפליי אף אתר לא שולח לארץ, והיבואן הבלעדי הוא בש-גל.

סטיגה גם חברה עם גומיות טובות, אבל יש גם אחרות ואני וחברי משתמשים בהן כיום.

פורסם

שאלה נוספת

ראיתי שיש מספר אפשרויות בבחירת ידית המטקה.

קצר/ארוך, ידית ישרה או עם קצה מתרחב.

איך אני אמור לדעת מה מתאים?

כרגע המטקות הפושטיות זה ידית קצרה ישרה ולא מצאתי משהוא שמפריע לי בזה או אם צורה אחרת יכולה לשפר לי משהו אבל זה יכול להיות שאני לא יודע מה לבדוק כדי להתאים לי

פורסם

כמו שכתבת, יש ידית ישרה, יש ידית עם קצה מתרחב ויש ידית ארגונומית, שבה האמצע רחב.

אני משחק עם האחרונה, "מתלבשת" לי ביד הכי טוב.

פורסם

עברתי על כל האתרים כולל איביי.

מצאתי ש dandoy בעלי מבחר ממש גדול ומנדבים המון אינפורצמיה וחוות דעת על כל פריא ופריט.

הרכבתי עגלת קניות בכל אתר ויצא שגם מהם הכי זול ונראה לי גם יגיע הכי מהר כי זה מבלגיה

בכל אופן הזמנתי בשלב זה קרש וגומיות של סטיגה.

נראה מה זה שווה כשזה יגיע.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

הגיע.

התרשמות:

עץ סטיגה saive שהו הכי וואליו-פור-מאני שמצאתי.

עשוי מ 13 (!) שכבות (7 עץ ו6 קרבון -ממש דקות) והתחושה שלו מאוד נוקשה ומרגיש ממש כמו אלו של הרמות הגבוהות למרות שהוא בכלל לא יקר.

שמתי לב שהוא שוקל 10-5 גרם מעל רוב המחבטים, לא משהו שמרגיש לי חוסר נוחות.

גומיה אחת שהיא סטיגה קליברה מדיום (מבין 3 דרגות של אותו דגם) ממש מרגישה לי טוב ומתאימה להתקפות, בהחלט בחירה טובה.

הגומיה השניה היא סטיגה saive evo שבחרתי במיוחד עם קונטרול וספין גבוהה והיא בכלל לא נוחה לי, ממש נפילה.

המכה איתה מרגישה בכלל לא מדוייקת כאילו הכדור עף לכיוון השני.

מצד שני היא ממש טובה בבלוק ונוח לבלום איתה הנחתות אך זה לא מכפר על חוסר השליטה שהיא מקנה.

כנראה שאחליף אותה במשהו שיותר תואם את הסגנון שלי, אולי כמו הגומיה השניה.

בכל אופן יצא לי חצי מחיר מלקנות את זה בארץ וסך הכל הבדל שמיים וארץ בין זה לבין המטקות הזולות ככה שעכשיו אפשר לשחק כמו שצריך

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

פורסם

תתחדש.

כמעט בלתי אפשרי לבנות מחבט, שיתאים לשחקן, מהנסיון הראשון. לרוב, גם אחרי תקופה של התנסות, מחליפים גומיות ואפילו עץ.

שכבות של קרבון אכן מקנות תחושה של נוקשות, והסיבה היא שהן מיועדות לתת לעץ תכונה של מהירות, לצרכי התקפה. לא תמצא קרבון בעצים המיועדים להגנה.

מאחר וחבטת גב יד קשה יותר או מורכבת יותר, עדיף גומי פחות מהיר ובעל תכונת "רכות", שסופגת אליה את הכדור לפני שהוא חוזר לשולחן.

כמו שהוא אמר...

קוריוז מאתמול:

הבת שלי עובד כצלמת במועדון שיש בו שולחן טנ"ש. יצא לה לשחק עם הבעלים, הפסידה, יצאה איתו במשחק צמוד. היא אמרה לו שאבא שלה ינצח אותה.

הוא היה ספקן, ואמר שאם אנצח משחק אחד מתוך שלושה, זה יחשב לנצחון.

בקיצור, התערבו. על מה? על העלאת שכרה ב-50 ש"ח לערב.

נפגשנו ראש בראש אתמול בלילה. "קרעתי" אותו 11:1. בהמשך שחקנו עוד עשרה משחקים, באף אחד הוא לא ניצח.

יצא משתלם, אתצרך לתת לה פחות דמי כיס :).

פורסם

שאלה חוקתית:

כשהכדור מועבר לצד היריב ונוגע בגבול השולחן ממש מעבר לסימון הלבן במצב שהור כן פוגע בקצה השולחן אך לא מוקפץ ממנו אלא ממשיך בזוית כלשהיא כלפי מטה (גם שומעים את הנגיעה בשולחן)

מה דין הנקודה?

• תוכן חדש...