Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לא ממש מצאתי היכן לשאול את השאלות האלו. ידידה שלי מחפשת כלי תחבורה יעיל ופרקטי והרעיון שעלה לה בראש הוא קטנוע.

בנושא עלו כמה שאלות (משום שאנו בורים לחלוטין בנושא הדו-גלגלי):

א. תיאוריה - איזו תיאוריה נדרשת? האם מספיקה תיאוריה לרכב 02?

ב. עלות הלמידה - כמה בערך עולה כל שיעור (עד 500)? מה מינימום השיעורים הנדרש? כמה עולה הטסט?

ג. עלות האופנוע/קטנוע - הרעיון הכללי הוא למצוא דו גלגלי זול ביותר, הבנתי שהקטונעים זולים בהרבה וגם נוחים לתפעול משום שהם אוטומטיים לכן הנטייה שלנו היא לקטנוע. מה המחירים של קטנועים (סביבות ה50-125 סמ"ק) ומהיא עלות התחזוקה שלהם?? (זה כמו במכוניות? צריך יישור קו וטיפול ראשוני וכל זה במשומש? בדיקה?? איך זה הולך?)

ד. ביטוחים - מהי עלות הביטוחים לקטנוע ומה נהוג לעשות (חובה וצד ג'? או רק חובה? כי הנזר לרוב לא יהיה לרכב הנפגע)

ה. דלק - האופנוע הוא כרגע הכלי האולטימטיבי בשבילה משום שההכנסה הכספית שלה נמוכה ולכן

השאלה שלי היא כמה דלק קטנוע צורך?? (כמה ק"מ לליטר בערך)

ו. מיגון ובטיחות - איזה ציוד צריך ומה העלויות? (קסדה? הגנה נוספת?)

אני בור בעולם הדו גלגלי ולכן אני שואל שאלות כאלו אז אני אשמח אם תוכלו לעזור לי או להפנות אותי למקור מידע אחר שיוכל לעזור לי.

אני מקווה שרשמתי את ההודעה הזו בפורום מתאים הסיבה שרשמתי את זה כאן היא שאני פשוט לא יודע על מקום אחר שעונה על שאלות כאלו.

תודה רבה לכולם,

איתי (שלרוב מסתובב בפורום רכב)

איתי

פורסם

א. תיאוריה לרכב פרטי בהחלט מספיקה. היא צריכה להוציא במשרד הרישוי טופס פטור מתיאוריה.

ב. עד 500, יש מינימום של 15 שיעורים, אצל המורה שלי שיעור (40 דקות) עלה 70 ש"ח. הטסט עולה עוד משהו כמו 300 שקל (השכרת האופנוע מהמורה, אגרת טסט, וכו').

פעמים רבות המורים מגישים לטסט לפני 15 שיעורים. זה בסך הכל לטובתה (בהנחה שהיא עוברת, כמובן), כי הנסיון שרוכשים בשיעורי רכיבה לא שווה כלום, כך שעוד שיעור או פחות שיעור בוודאי לא ישפיעו על סיכויי ההישרדות שלה.

ג. קטונתי

ד. עד 250 סמ"ק, הביטוח חובה הוא 3200 ש"ח בשנה (אולי ל50 סמ"ק זה פחות, לא יודע). מעל 250, זה 3600 ש"ח. מאוד כדאי לעשות צד ג', אמנם זה נכון שבהתנגשות של קטנוע ברכב כנראה שהרכב לא יפגע בצורה קשה (ואם כן, לרוכב הקטנוע יהיו מספיק דאגות אחרות מלבד הנזק הכספי), אבל דברים קטנים כמו מראות של רכבים שהיא אולי תוריד בדרכה בעיר, או שריטות, או דברים כאלו. אלו דברים יקרים.

ה. ראה ג'. צפה לצריכה באיזור ה1:20 לאופנוע 500, ותרד עם הנפח...

ו. קסדה, מעיל, כפפות. כמה יעלה? אני מאמין שציוד איכותי לא יהיה פחות מ2000 שקל לחבילה כולה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ביטוח ל-50 סמ"ק עולה בסביבות 1,700 ש"ח. חובה לעשות גם צד ג' (משחק מילים משעשע), כפי שאמר קודמי לתגובה - זכור שביטוח צד ג' מכסה עלות לרכב ולנהג בצד ג', ואתה לא רוצה לשלם מאות אלפי שקלים למישהו שסטה מהדרך בגלל הקטנוע שלך והתנגש בעמוד.

בניגוד לדעת קודמי, לא לוותר על שיעורי נהיגה. אמנם היא נוהגת ברכב, ואמנם השמיניות לא יעזרו לה הרבה, אבל ההרגשה והנסיון (אפילו המועט) שהשעורים מקנים חשובים מאוד כשעולים על הכביש.

• תוכן חדש...