Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

הייתי היום בבדיקה לטסט במוסך שעבדתי בו. נבדקו כל המכלולים, אין שום חופש, פרט לבולם שהיה משוחרר שאין לי מושג איך, חיזקו לי אותו וחוץ מזה הכל בסדר. מה שכן התגלה זה 3 בולמי זעזועים נוזלים, שתיים מאחורה נוזלים ואחד מקדימה גם מתחיל לנזול. 276 אלף, אני חושב בולמים מקוריים.

מה כדאי לשים, סיני או יפני ? האם סיני מחזיק? ההבדלים הם 1000 שקל בערך.

עכשיו קרה לי מקרה הרבה יותר מוזר, לאחר הבדיקה הרכב התחיל למשוך טיפה שמאלה אבל ההגה בכלל נהיה עקום כשמתחילים נהיגה, הוא נהפך ללהיות ממורכז לצד ימין. בוודאות לא פורק שום דבר שקשור למכלולים האלה! רק ניקינו עם חומר את הנזילות מהבולמים ומים, זה הכל, וחיזוק לבולם מצד ימין המשוחרר.

מה אפשר לעשות?הצמיגים חזרו לאיפה שהם היו.

באמת שיש לי מנחוס באוטו הזה...כל פעם שנוגעים בו הורסים משהו.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חיזקו לך את הבולם הקדמי, מה שכנראה שינה את הזווית שלו

זה יכול להסביר את המשיכרה והשינוי בהגה לאחר התחלת נסיעה

פורסם

מה זה אומר "חיזקו את הבולם"?

מה היה משוחרר? האום שנועל את הבולם לכרית? הברגים שמחברים את הכרית לשילדה? הבורג שתופס את הבולם למטה?

יום טוב גם לך

פורסם

אני לא יודע בדיוק מה היה, פשוט נבדק חופש בגלגל והבולם היה משוחרר בצד שמאל. זה קרה לי כבר פעמיים.

עכשיו הם חיזקו את הברגי 17 שם הכל טוב ויפה, איפה שהמוט יושב. לאחר מכן הגלגל התייצב והכל נהיה בסדר אבל עכשיו שאני נוסע ההגה ישר במקום אבל כשאני מתחיל לנסוע הוא עובר לימין אבל האוטו לא מושך יותר מדי. אם לפני הוא משך לי ימינה קצת מהצמיגים עכשיו הוא מושך שמאלה.

אין לי למה לעשות כיוון פרונט כרגע אם אני צריך להחליף בולמים אבל מה זה השטות הזאת שבולם משתחרר מעצמו ???

וממתי חיזוק של ברגים פוגע בכיוון פרונט?לא נגענו לא במשולשים ולא בשום דבר אחר, פרט לבדיקת חופשים.

פורסם

נשמע שהם חיזקו את 2 הברגים שמחברים את הבולם לנאבה.

מהמדריך של איציק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?52284-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%94%D7%97-%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%99-%D7%96%D7%A2%D7%96%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%92%D7%90%D7%A1%D7%99-2-0-%D7%9C&p=417174&viewfull=1#post417174

כנראה שזאת השיטה היפנית, אצלו בסובארו זה ככה וכנראה שגם בטויוטה שלך.

בכל מקרה, תקנה רביעיית KYB.

Stay Dirty

פורסם

כן, ככה זה מחובר. ידעתי שאם אני אתאר, לא תבינו. בכל מקרה, עשו את מה שהיו צריכים לעשות, הבולם היה משוחרר, אבל לא ידעתי שזה משפיע על הכיוון. באסה. אצל טויוטה החלקים מחזיקים שנים ואז כשהם נהרסים איזה חור בכיס...:?

attachment.php?attachmentid=20264&d=1100635191

פורסם

4 בולמי חצי גז חצי שמן של MONROE עולים בין 1000-1200 ש"ח לרביעייה, זה ממש לא נקרא חור בכיס.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

למונרו יש מפעלים ברכבי העולם, הם לא בהכרח מיוצרים בגרמניה, אני התקנתי בקורולה שלי בזמנו את הבולמים האלו והשיפור היה שמיים וארץ, בולם קשיח ורך בו זמנית בדיוק היכן שצריך זאת בעזרת הגז, ה-KYB ממולאים רק בשמן.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אני אגיד לכם את האמת, לא אכפת לי לנסוע עם בולמים נוזלים בגלל שאני כבר מכיר את התופעות לוואי של הרכב, ברטוב ויבש ואני לא לוקח איתו פניות חדות מדי.

לצערי, השתנה הכיוון בחיזוק הבולם וזה יהיה טיפשי לכוון אותו שוב מבלי להחליף כבר.

מה גם ששמתי לב שבכיווני פרונט האחרונים באמת היו לי סטיות, שחזרו על עצמן בכל כיוון.

אז לצערי אני איאלץ להחליף.

תודה בכל מקרה על העזרה.

פורסם

זו טענה גרועה מאוד.

בולמים בלויים תורמים גם להתארכות מרחק הבלימה (ובהתאם יעילות מופחתת של מערכת ABS אם קיימת), הורדת מהירות הציפה בכביש רטוב, פוטנציאל לשחיקה מהירה יותר של הצמיגים וכמובן חוסר נוחות.

במקום פעם בכמה זמן להעלות שרשורי טענה כלפי הבולמים/צמיגים/מתלה, לשם שינוי פעל ע"פ עצת החברים בפורום ובצע החלפה מסודרת של מה שצריך, כמו שצריך!

לגבי הסטיות החוזרות, אני משער שעייפות החומר של הברגים עשויה לתרום לשחרור שלהם עם הזמן (מעבר לכבישי א"י). בקש להחליפם ולחזק אותם במומנט הנדרש ולא עם פטיש אוויר על הבאב-עלי.

• תוכן חדש...