Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן. איזה חייזר קטן ממש בכה להורים שלו שיקנו לו אקווריום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מישהו כאן חקר את נושא בריאת העולם?

עזוב מי חקר, השאלה מי יודע, ואין אף אחד שיש לו ידע, ידיעה בנושא :

אף אחד לא יודע מה היה. אחד מאמין שאלוהים, השני מאמין שתגובה פיזיקלית -

זה כמו שאף אחד לא יודע איזה קול השמיעו הדינוזאורים.

אפשר להאמין שהם נשמעו כמו כלב או כמו פרה או כמו נאד ואפשר להאמין שאלוהים

ברא את העולם או ששמעון מזרחי ברא אותו, מה שמאמינים זה בכלל לא משנה,

מליארד מאמינים שמוחמד עלה על סוס השמיימה, ישו קם מהקבר ומשה חצה את הים.

אין ידיעה על זה, רק אמונה.

אפשר אפילו לעשות חגיגה לחמור בחליפה אם זה עושה לך טוב אבל עדיף להניח לבעלי החיים.

The first one to get angry loses

פורסם

אמונה זה דבר יפה מאוד לדעתי, בגלל זה התחלתי לחקור.

לדעתי היקום מורכב יותר מסתם תגובה פיזיקלית.

תיאורית המפץ אומרת שהעולם נוצר יש מאין, וכשמעמיקים בנושא ושואלים את השאלה הפשוטה כמו:

איך חומר (נקודה סינגולרית) יכול להיווצר בכוחות עצמו? הרי ידוע שלכל חומר שנוצר יש יוצר שקדם לו.

פורסם

האמונה נפלאה, אתה רואה הינדים, נוצרים, מוסלמים, יהודים, כולם

מאושרים באמונתם ורובם מפיקים ממנה טוב לעולם.

יש כאלה שאומרים ש'אלוהים' [כמו שהוא נתפס ביהדות] ברא את העולם

ויש כאלה שאומרים שהיה פרפר כחול גדול שברא את העולם. סבבה.

מה מקור היקום - כל מה שתגיד סבבה, ודת ומדע הן כולה שתי אסכולות שונות:

ההבדל הגדול הוא שהמדע נבנה מהפרכות ומאפשר [ומעודד] אותן, והדת לא,

אז כמנגנון היא קצת דפוקה.

אבל לדעת, איש אינו יודע, ויפה הצניעות לכולם.

The first one to get angry loses

פורסם

זה הפן הטקסי שהפך לניכר בעוד שהפן המהותי של למשל לא להיות חרא אנס גנב ושקרן, נדחק מעט

דת לא קשורה לאופי של בן אדם, אתה יכול להיות דתי אדוק וחרא של בן אדם וגם יכול להיות כופר גמור וחרא של בן אדם.

מישהו אצלנו בשכונה שהבן שלו עשה לו מלא בעיות (היה ילד רחוב טיפוסי) עד שהאבא יום אחד הגיע למצב של התמוטטות עצבים.

כמה שנים אחרי זה, אותו נער חזר בתשובה והיום הוא מנהל אורח חיים חרדי ומתנהג בצורה טובה יותר, לאבא שלי יש שקט - הוא מעדיף בן שלומד בכולל מאשר בן במעצר או ברחוב.

מצד שני, קרוב משפחה שלי חזר בתשובה ועד היום יש לו מלא סכסוכים עם ההורים שלו (שלא קשורים לדת אלא להתנהגות), למרות שהבן אדם שירת בקבע ועובד היום בתור מהנדס ומרויח בהתאם, הוא לא מצליח לנהל חיי משפחה נורמטיביים - התגרש שלוש פעמים בגלל בעיות של אלימות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יהדות כן קשורה לעבודה על האופי של הבן אדם. הגישה היא שאת היותך חרא של בן אדם אתה יכול לשנות, ואתה רק צריך לעבוד על זה קשה. קוראים לזה עבודת מידות.

להכיר בחסרונות ולהתחיל לתקן אותם.

פורסם
למה אתה מקשר בין דת ל"מתנחלים" באופן גורף? אני מכיר לא מעט "מתנחלים" שאין בינם לבין הדת כלום. כנ"ל גם לגבי ישובים שהם "התנחלויות", ותושביהם חילונים. הם נהנים מאותם תקציבים.

תעשיית הכסף בנושא הכשרויות מרתיחה גם אותי. אין לי בעיה לאכול במקום שברור לי שהוא כשר לחלוטין ויש לו תעודת כשרות אלטרנטיבית, ולא מטעם הרבנות ו/או בית יוסף של ש"ס.

גילוי נאות: אני דתי, כיפה סרוגה.

הרוב המוחלט של המתנחלים הם דתיים ולא חילונים.

הכסף שנשפך כמים בהתנחלויות הינו כפול ולעיתים משולש מתקציב עיירות הפיתוח לאדם, תוך שהם שולטים בהעברות התקציביות בכנסת ומרפדים מאחזים לא חוקיים בשם הדת.

פורסם

ממש לא רוב מוחלט.

הרבה מאוד חילוניים מצאו בהתנחלויות פתרון דיור זול ואיכותי.

ואני באמת ובתמים רוצה להבין איזה כסף נשפך בהתנחלויות?

המיסים בהתנחלויות גבוהים בהרבה מבערים,ועל האבטחה התושבים משלמים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תיאורית המפץ אומרת שהעולם נוצר יש מאין, וכשמעמיקים בנושא ושואלים את השאלה הפשוטה כמו:

איך חומר (נקודה סינגולרית) יכול להיווצר בכוחות עצמו? הרי ידוע שלכל חומר שנוצר יש יוצר שקדם לו.

זו די ההוכחה ה-"לוגית" של כל דת, לא? "לא יכול לצאת יש מאין", בואריאציות שונות.

זה לא שהיה חומר, במובן שאנחנו מבינים את המושג, לא אומר שלא יכול היה להיות משהו אחר, כמו-חומר, שממנו הוא יצר, או תהליך פיזיי כלשהו שיצר אותו, ואני כותב את זה בתור אדם מאוד רחוק מעולם הפיזיקה, שמבין מעט מאוד בתחום.

הבעיה עם ההוכחה מהסוג שאתה מכוון אליה היא שהיא שתמיד הלוגיקה שלהן אומרת שאם יש משהו שאנחנו לא יודעים איך קרה, או מה היה לפניו, אזי בהכרח אלוהים עשה את זה. יכולות להיות עוד אפשרויות, כן?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ממש לא רוב מוחלט.

הרבה מאוד חילוניים מצאו בהתנחלויות פתרון דיור זול ואיכותי.

ואני באמת ובתמים רוצה להבין איזה כסף נשפך בהתנחלויות?

המיסים בהתנחלויות גבוהים בהרבה מבערים,ועל האבטחה התושבים משלמים.

על אבטחה משלמים בהרבה ישובים גם בתחומי הקו הירוק.

לגבי איזה כסף נשפך אז מדובר על עלויות אבטחה שהן הרבה יותר גבוהות ממה שעולה האבטחה בתוך הקו הירוק ותשתיות הרבה יותר יקרות (גם בגלל הטופוגרפיה וגם בגלל פיזור וגודל היישובים). יש נטייה לחשוב שבגלל שהקרקעות שם הרבה יותר זולות מאשר בתחומי הקו הירוק זה כסף שנשפך אבל למעשה זה רק כסף שלא נכנס.

למרות שאני חושב שאין מקום להתנחלויות עדיין אני חושב שהכספים האלה שנשפכים שם על מנת לאפשר לתושבים ביישובים החוקיים מוצדקים לחלוטין וחובת המדינה או לפנות אותם או לאפשר להם חיים נורמליים. לגבי הלא חוקיים המדינה צריכה להשקיע בהם רק פח נפט וגפרור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אמונה באל כזבים כזה או אחר היא תוכנה מובנית במערכת ההפעלה של המוח שלנו. המוח שלנו זקוק להיגיון, סדר, משמעות ותשובות לשאלות על מנת לתפקד במציאות בה אנחנו נמצאים. יש אנשים שהדת מספקת את עבורם הצרכים של אותו מוח.

פעם כאשר בני האדם לא יכלו לספק תשובות לשאלות מדוע יש ברקים, רעמים, סופות וכיוצא בזה היה להם אל לכל תופעה ודרך לרצות כל אל על מנת לטפל בבעיה שעליה היה מופקד אותו אל כביכול. היו תרבויות שבהן אף הקריבו קורבנות אדם בכדי לרצות את האלים.

זה מוכח מחקרית, ככל שאנשים יותר משכילים רמת האמונה יורדת. כמו כן, ככל שמדינה יותר עשירה כך רמת האמונה יורדת. סעו למקום הכי נידח בעולם, תמצאו את האנשים הכי נדירים ותגלו שגם הם מאמינים באל שקר כלשהו.

הדת היהודית מכילה הרבה חוקים והלכות שמעודיים אפליה וגזענות. לפי דעתי, הדת (כל דת ולא רק היהדות) היא מקור הרוע בעולם.

נסעתי לכנס אופנועים באנגליה, היו שם אנשים כמעט מכל אירופה. הרבה לא ידעו אנגלית אבל כולם הסתדרו עם כולם. כל עוד מוציאים דת ופוליטיקה מהמשוואה, אנשים יסתדרו יופי אחד עם השני.

מה שהכי עצוב ומפחיד הוא שעל אפכם וחמתכם מדינת ישראל מתחרדת יותר ויותר מיום ליום. הכפייה הדתית רק גוברת כאן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

נו... ומי יצר את מי שיצר את החומר? אתה מבין? אין לזה סוף. ואם זה הרציונל אזי מישהו יצר את אלוהים. רמז, בני האדם [emoji6]

• תוכן חדש...