Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההצבה של ה-GP במקביל לתורן קצת מוזרה, אני מניח שמשפיע על כיון הקרינה.

מאפיין נוסף של חובב רדיו - מה שנראה כמנוע לסיבוב האנטנה.

ומי שרוצה להשוות לאנטנות טלויזיה מהדור הקודם - יש צבר של יאגי כאלה בצד שמאל של התמונה. נראות מוזנחות למדי, לא מתאימות לחובב רדיו משקיע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המצב המכני של האנטנה בתמונה טוב מידי בשביל אנטנות לקליטת שידורי טלוויזיה. בתמונה ניתן להבחין באנטנות נוספות עם משטח ארקה הבנוי ממספר מוטות בזווית מסויימת כלפי האופק ככה שהדבר מצביע על אנטנות של חובב רדיו.

אצלי מותקנת אנטנה דומה שבניתי לתחום ה-800 מגה-הרץ מסוג 5/8 אורך גל.

מרק, אתה מסוגל לפענח תקשורת דיגיטלית לא מוצפנת בתחום ה -800 MHZ ?

פורסם

רק לקלוט אבל לא לפענח או במילים אחרות רק לשמוע רעשים שונים שאין להם שום משמעות ללא ציוד שיודע לשחזר את המידע.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

האם אתה שומע את "הרעשים" במצב איפנון FM באופן ברור?

האם יש ברשותך כרטיס קול עם כניסת AUX ( אפילו אחד ישן כמו sound blaster live )?

פורסם

מה אתה רוצה שישמע? מדובר באפנון של מידע דיגיטלי (אני כבר יותר מדי שנים חוץ לעסק, כך שלא מתמצא בשיטות המודרניות). לא מדובר באפנון ישיר של קול, כך שבלי מפענח ייעודי שמכיר את הפרוטוקולים לא תוכל לחלץ דבר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זו אנטנה של חובב רדיו - ויש שם יותר מאנטנה אחת על פי מה שאני רואה:

האנטנה הגדולה למעלה (מה שקראנו פעם 3 element beam) היא אנטנה כיוונית לתדרי HF ובבסיסה יש מנוע שמסובב אותה לכיוון הרצוי, ובנוסף אליה בערך באמצע התורן נראה לי שיש אנטנה אנכית רב כיוונית לתדרי VHF (מה שקראנו פעם מכשירי "2 מטר").

אחח, הזכרונות :-)

בברכה,

fazer הידוע גם בכינוי 4x6YR

פורסם (נערך)

בודאות אנטנה של חובב רדיו , בבית הוריי (מגוריי הקודם) עד היום עומדות אנטנות דומות שביצעתי בהן שימוש כחובב רדיו, אך מאז עברו הרבה מים בנהר , אני עברתי משם ורק התורן נשאר כעדות אילמת לנעוריי (:

שים לב שהעליונות אלו אנטנות בעלות אופציה של סיבוב , תורן מסתובב, התחתונות אלו מבצעות את השידור, עליונות קולטות, תחתונות משדרות,

עריכה אחרונה על ידי elians

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם (נערך)

מתחיל להגיע הזמן לפתוח כאן דף של חובבי רדיו. אני רואה שאנחנו כבר ארבעה. וד"א - בסוכות הרשיון שלי חגג 40 שנה (ודרגה ב' יחגוג בסוכות הקרוב).

elians - האנטנה העליונה - על מנוע - היא 4ELBM, אבל לא ברור לי אם ל-HF מלא או ל-10/6 מ' או משהו דומה (קשה להתרשם מהמידות בצילום), וקרוב לודאי משמשת לשידור וקליטה כאחד (עם מיתוג במקמ"ש) ה-GP כנראה אכן ל-2 מ'.

האנטנות משמאל נראות כאנטנות טלויזיה משנות ה-60/70 שמכוונות למשדרים של הטלויזיה הישראלית (מה שנקרא כעת "הערוץ ראשון") והמדינות השכנות.

התורן השלישי (נראה בצד שמאל של התמונה הראשונה) הוא כנראה תורן נטוש של טלויזיה ב-VHF.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

הקדמית נראית כמו יאגי ל-UHF, האחורית כמו קולט לאינפרא-אדום.

פורסם

נראה כמו אנטנה שנועדה לקלות שידורים בגלים דצימטריים.

אילו ערוצים שידרו ככה בארץ אני לא יודע, אני פשוט מכיר את זה כי היה לנו כזה באוקראינה בשנות ה90 כשהייתי ילד.

בשידורים המטריים (medium wave, גלי רדיו באורך כמה מטרים) שידרו הערוצים הממשלתיים, בשידורים הדצימטריים (גלים באורך של כמה עשרות סנטימטרים) שידרו ערוצים פרטיים, ששם היה כל התוכן הטוב (קליפים של MTV וסרטים הוליוודיים, ואחרי 22:00 הרצאות בנושא אנטומיה ממיטב המרצים והמרצות של גרמניה).

בשביל לחבר אנטנה כזאת היה צריך טלוויזיה שתתמוך בזה (או כזאת שאפשר לשים לה מפענח).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

האנטנה קלטה שידורים פירטים בערוץ UHF58, הערוץ שהיה ידוע בשם "אודליה".

הימים אמצע שנות השמונים של המאה הקודמת, בארץ שולט ארץ אחד בלבדי שמרשה לעצמו כמסורת הבולשיבקים להפעיל בארץ מחיקון (לצבע).

ואז מגיעה אודליה שמשדרת סרטים וקליפים שכמותם טרם נראו בארץ.

עד היום אני זוכר את הקליף הראשון שראיתי שם, איגוד הנחש של דוראן דוראן.

פורסם

אם אני זוכר נכונה גם אייבי נתן רצה לשדר בזמנו שידורי טלוויזיה או איזה ספינה שעגנה מול חופי ישראל.

את האנטי מחיקון אני זוכר כי הוריי רכשו אחד כזה בכדי לקלוט בצבע שידורי ערוץ 1.

איזה כייף לי :)

פורסם
מה אתה רוצה שישמע? מדובר באפנון של מידע דיגיטלי (אני כבר יותר מדי שנים חוץ לעסק, כך שלא מתמצא בשיטות המודרניות). לא מדובר באפנון ישיר של קול, כך שבלי מפענח ייעודי שמכיר את הפרוטוקולים לא תוכל לחלץ דבר.

אני מצפה שישמע ביטים, בדומה למה שהיית שומע אם היית מרים את השפורפרת בימי המודם הקולי.

פורסם

שידורי "קול השלום" בתדר 1540 קה"צ זכורים לי היטב, בקצה הסקאלה של מקלט ה-6 טרנזיסטורים שקיבלתי כמתנה ליום ההולדת ה-12 שלי.

אני מסופק אם אייבי נתן היה התקציב הדרוש לשידורי טלויזיה, שלא לדבר על צפיפות ערוצי ה-VHF (ה-UHF לא היה רלונטי בשל הטווחים, הוא שידר מספינה קטנה אחת מולתל אביב).

חוץ מזה הוא שידר כל הזמן "שתו מים, רק מים", אחרי שהסתכסך עם המפרסמים של המשקאות הקלים.

• תוכן חדש...