Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט בנושא מסוים ואשמח אם תוכלו לשכנעני לכאן או לכאן.

 

ברשותי דירה שמושכרת, בבניין עומד להתבצע בקרוב שיפוץ שעלותו כ 44,000 ש"ח, בנוסף מוצע לדיירים גם בניית מרפסת שמש בעלות של כ 60,000 ש"ח.

לצורך העיגול נניח שהדירה מניבה לי כ 4000 ש"ח בחודש, משמעות הדבר הוא שעלות השיפוץ היא שכר דירה של שנה שלמה, מכך אינני יכול להמנע.

 

בניית המרפסת שהיא אופציה "תשרוף" לי שכר דירה של שנה וחצי, וכאן השאלה אם הדבר בכלל כדאי עבורי.

נקודות נגד

1. שכר הדירה לא יגדל בגלל שיש מרפסת.

2. אין בכוונתי לחזור ולגור בדירה ואולי כך להינות מהמרפסת.

נקודות בעד

1. אולי כשאמכור את הדירה, אקבל כמה גרושים יותר.

2. במכירת הדירה כשיבואו קונים, הם יראו שלחלק מהדיירים יש מרפסת שמש ולי לא, ייתכן שהדבר ישפיע עליהם.

3. מרפסת שמש זאת נקודת זכות ועניין בעת מכירת דירה.

 

לאור הנקודות הנ"ל, אינני רואה שום יתרון בבניית מרפסת.

יתרון היה יכול להיות אם הייתי רוצה למכור את הדירה, אך לא כל הדבר.

 

אשמח לשמוע דעות.

פורסם

למרות מה שאתה חושב, כן תוכל לקבל כמה שקלים יותר עבור דירה עם מרפסת שמש בבניין משופץ.

 

בעתיד, לבנות את המרפסת לבד, כנראה יעלה לך הרבה יותר.

 

השווי של דירה עם מרפסת שמש, יהיה גבוה מדירה ללא מרפסת שמש.

 

בניה יחד עם השכנים תחסוך לך הרבה טרטורים כסף ועוגמת נפש, יחסית לזו שתהיה לך בעתיד אם תבנה רק את שלך בעתיד (מתכננים, היתרים, אגרות, בטון, בדיקות מכון תקנים וכו').

פורסם

הייתי בונה, נכון שזו הוצאה, אבל אני 99 אחוז מבטיח לך, שאם לא תבנה עכשיו אתה לעולם לא תעשה את זה. ראה מה שצויין לעיל.

 

וסתם לידיעה כללית, אני מכיר לפחות 3 אנשים שונים שלקחו דירה x במקום y בגלל מרפסת, אפילו שהשכירות יקרה יותר.

כמו כן, חבר טוב מאוד עכשיו רוצה לעבור דירה (בשכירות) לדירה עם מרפסת/גג/חצר, ככה שיש ביקוש. ואנשים גם משלמים, לא כולם, אבל תמיד יהיו את אלה שיגידו ששווה להם 300-400 שקל יותר בחודש אבל שיהיה מרפסת איפה לעשות מנגל, לעשן, סתם לשבת בכיף

פורסם

נקודה נוספת למחשבה היא, שהדירה שקיבלת, אתה משכיר אותה. אתה ככל הנראה לא תלוי בקיומה ובמידה והיא לא הייתה, כיצד חייך היו נראים? אתה מבין את הנקודה.

תשקיע את הכסף, שהרי זהו כסף של שנת שכירות בסה"כ אבל תקבל דירה מפוארת יותר וטובה יותר שבהחלט תהיה שווה כמה עשרות אלפי שקלים יותר בעתיד ביחס לאיזור, שהרי כל הבניין שלכם למשל יעשה מרפסות = בניין יפה.

מה גם, שכיום קשה למצוא דירות שנבנות ללא מרפסות, זאת מגמה שנמצאת איתנו כבר שנים רבות ואנשים מאוד מחפשים את זה גם כן.

פורסם

נגיד שתקבל עוד 500 שקל לחודש, אתה תוציא את ההוצאה הזאת עוד 10 שנים, האם שווה לך? אם אתה מתכוון למכור ב5 שנים הקרובות אז כן, אם אתה מתכוון להישאר עם הדירה כל חייך אז לא, קח את ה500 שח כל חודש ,תשים באיזה שהוא אפיק השקעה עם סיכון ממוצע ו יהיה לך יותר, כשתרצה למכור אז תעשה את זה, המלצה בלבד ובהצלחה

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם (נערך)

*הדירה כרגע מושכרת ונכון לעכשיו כנראה שהיא תהיה מושכרת עוד שנים רבות.

*אני לא כל כך בטוח שעל דירה עם מרפסת אני יקבל יותר דמי שכירות, בהחלט יכול להיות שהיא תושכר יותר בקלות, אך דמי שכירות אולי 200-100 ש"ח יותר (במקרה הטוב), שהרי זאת לא דירה עם נוף לים או ליער שיש בדיוק מה לשבת במרפסת.

*היתרון יהיה כשארצה למכור את הדירה, אז באמת ההשקעה של ה 60,000 ש"ח היום יעלו פרי.

 

השאלה היא מתי אמכור את הדירה?

אם היה בכוונתי למכור בעוד מספר שנים בודדות זה היה כדאי, אך מכיון שכנראה זה יהיה רק בעוד 10-20 שנה לפחות... אינני בטוח שאני רוצה ל"בזבז" היום 60K בשביל פרי שיצמח עוד כל כך הרבה שנים.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

סתם הרגשה אישית שלי: הבעיה היא שאחרים יבנו מרפסות, וזה יהיה נושא לשיחה כשיגיע הקונה לראות את הדירה. אם לאף אחד לא הייתה מרפסת, הנושא לא היה עולה (זה היה ברור מראש). אבל ברגע שלאחרים יש מרפסת, קונה חכם ינסה ללחוץ אותך במחיר או לבדוק לפחות אפשרות לרכוש דירה אחרת באותו הבניין, אם יתר הדברים לרוחו.

יש הרבה אנשים עם שימוש למרפסת, כשטח אכסון\עישון\מנגל. כנראה שאפשר יהיה לגבות עוד כמה שקלים לחודש, אבל בוודאי לא מספיק בשביל לכסות את ההשקעה.

 

כאמור, זו ספקולציה חסרת בסיס ותו לא, אבל הייתי לוקח את זה בחשבון בחשבון הכולל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

 

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

נכון... בגלל זה כתבתי

...

2. במכירת הדירה כשיבואו קונים, הם יראו שלחלק מהדיירים יש מרפסת שמש ולי לא, ייתכן שהדבר ישפיע עליהם.

...

פורסם

אני לא הייתי מהסס ובונה מרפסת

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
נכון... בגלל זה כתבתי

 

במילים אחרות:

 

כשאתה בונה מרפסת או משפץ את הדירה שאתה משכיר, אתה לא בהכרח מקבל *תוספת* של כסף נזיל לכיס כתוצאה מההשקעה. לא עכשיו ואולי גם לעולם לא.

 

הדבר שאתה מרוויח לאורך השנים - והוא שווה כסף - הוא האטרקטיביות של הדירה, גם במכירה וגם בהשכרה (פחות זמן שהנכס עלול להישאר ריק בין שוכר לשוכר הוא זמן ששווה כסף. דירה שנראית טוב ויש בה את הפיצ'רים שכולם מחפשים, תושכר תוך זמן קצר. דירות פחות אטרקטיביות יכולות גם לעמוד לא מעט זמן בלוח).

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכניס עוד אלמנט לחישוב

 

בעוד X שנים אולי אחד מילדיך יעבור להתגורר בדירה

 

לא מגיע לו מרפסת?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הרוב בסוף נופל :-D

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

×
×
  • תוכן חדש...