Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעילות ה-קודנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביצעתי חיפוש בפורום:

http://www.carsforum.co.il/vb/search.php?searchid=104796&pp=25&page=1

לא הגעתי לתשובה חד-משמעית.

חלק טוענים שזהו בזבוז כסף, שכן גנבים עוקפים את זה ללא בעיות.

חלק דבקים בדעה שזה יכול למנוע גנבה.

אני נמצא במצב הנ"ל:

-ברשותי 306 שקניתי לפני חודש.

-המחירון עומד על 25000 נניח, ואני לא מוצא סיבה מוצדקת לשלם ביטוח מלא.

-הרכב בעל נעילה מרכזית ואזעקה רגילה לגמרי (שנועלת את הדלתות ומרימה חלונות חשמל מקדימה).

-רוב הזמן הרכב עומד ליד הבית או בתחנת רכבת (ואז האזעקה לא ממש יעילה בשבילי).

-בנוסף אני מקפיד לשים מנעול הגה (כן, אפשר לחתוך את ההגה אבל מצד שני זה צורך זמן נוסף מהגנבים והם מעדיפים לחפש רכב קל יותר לגניבה-מרתיע בקיצור).

נניח שאני מעוניין בכלי עזר נוסף לצורך מניעת גניבה..

האם הקודנית המודרנית (3 ניתוקים וכו') יכולה למנוע מהגנב הרגיל, הפשוט, את האפשרות לגנוב את הרכב?

מהי היעילות במקרה הספציפי הזה?

תודה לעונים.

אמיר.

פורסם

לגנב פשוט זהו מטרד לא קטן. עובדת היות צמת החוטים באותו צבע מעכבת אותו לא מעט ,או אפילו תמנע ממנו להניע.

גנב מקצועי , או אחד שעיתותיו בידיו , יסגור עניין ב-5 דקות (לי לקח ב-ZX 15 דקות בערך למצוא ולנטרל את 2 הניתוקים , סטרטר והצתה. אמנם בלי לחץ בכלל ,אבל זו פעם ראשונה שאני מתעסק עם מערכת כזו).

פורסם
לגנב פשוט זהו מטרד לא קטן. עובדת היות צמת החוטים באותו צבע מעכבת אותו לא מעט ,או אפילו תמנע ממנו להניע.

גנב מקצועי , או אחד שעיתותיו בידיו , יסגור עניין ב-5 דקות (לי לקח ב-ZX 15 דקות בערך למצוא ולנטרל את 2 הניתוקים , סטרטר והצתה. אמנם בלי לחץ בכלל ,אבל זו פעם ראשונה שאני מתעסק עם מערכת כזו).

זאת הנקודה.

כשמדובר ברכבים גניבים (מאזדה לאנטיס וכו') שהגנבים אוהבים לקחת לשטחים אז זה כבר רציני כי כמו שאמרת ואמרו לפני, גנב מקצועי ידע לפרק את זה.

אבל גנב שפשוט בה לגנוב רכב יכול להיתקל בקודנית, ומרוב הסתבכות פשוט יעזוב וילך.(יחפש משהו גניב יותר ופשוט לגניבה)

אולי בכל זאת ה-500 שקל יכולים להועיל ולהציל רכב של 25K.

(טוב לדעת שהאימבולייזר ב-ZX היה גם סטרטר וגם הצתה.:shock:

למה ניתקת אותו בכלל?)

פורסם

כמעט כל אמצעי המיגון הקיימות מטרתם לעכב את הגנב, ואינם יכולים למנוע את הגניבה כליל.

לדעתי במקרה שלך גם מנעול הגה יספיק (מבחינת מכשול) כמבון שאם תוסיף קודנית זה יכול לעזור, אבל אני לא בטוח באשר לעלות/תועלת מה גם שלא התרשמתי שאורך החיים של הקודניות האלו הוא אינסופי (בלשון המעטה) וקרה לי לא אחת שלא יכולתי להניע את הרכב עקב לכתה של הקדנית בדמי ימיה...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תחנות רכבת מועדות לפורענות!!!!!!!!

RJ צודק בהחלט שכן המטרה הראשונה היא לעכב ולהפריע, במקרה של שלושה ניתוקים

ואני מדבר על כאלה שמפוזרים בפנים הרכב ובתא המנוע אם זה ליד ממסרים ראשיים

או לאורך החוטים לאו דווקא ליד צמת הסוויטץ' שזה האזור הראשון שבו מחפשים וגם

לא כ"כ יעיל, מנעול הגה זאת המצאה מיותרת, ומאזדה לאנטיס או טויוטה וכו...

בעלות מפתח בשיטת הטראספונדר אי אפשר להניע ללא המפתח המקורי אלה אם

כן המציאו כבר משהו שיעקוף את זה.

פורסם

תשובתך נכונה חלקית, לגבי קודנית לייד הסוויטש, לחוטים שם יש צבעים שונים ולכן תוך 2 דקות אני מבטל את הקודנית.

אם אתה רוצה משהוא טוב זה אולי קודנית RF בעלת ניתוקים שונים ברכב, למרות שאין צורך בהקשת הקוד כדי להניע.

בקיצור אם אתה רוצה כיסוי ב 90% מגנבים, תרכיב קודנית RF ונעילה אלקטרומכנית למכסה המנוע שמחוברת לאחד מניתוקי הקודנית.

ושיהיה לכולם ערב טוב וללא גניבות רכב

פורסם

מה לגבי מפתחות חדשים יותר? (כגון זה שיש לי באודי) הבנתי שקיצור הכבלים לא יעזור להתנעה מכוון שהמחשב הוא זה שמתניע ולא יעשה זאת בלי זיהוי המפתח עצמו.

בנוסף, אם כבר נגעתם בזה - האם האיתורן שיש לי שווה משהו או שאני סתם משלם 50 ש"ח לחודש?

פורסם
מה לגבי מפתחות חדשים יותר? (כגון זה שיש לי באודי) הבנתי שקיצור הכבלים לא יעזור להתנעה מכוון שהמחשב הוא זה שמתניע ולא יעשה זאת בלי זיהוי המפתח עצמו.

בנוסף, אם כבר נגעתם בזה - האם האיתורן שיש לי שווה משהו או שאני סתם משלם 50 ש"ח לחודש?

גם אם יקצרו, הרכב לא יניע, רוב המפתחות המקודדים עובדים בצורה מאד חכמה

חלקם בצמוד למחשב הרכב , סתם לצורך המחשה בדייהטסו אפלאוז 98 ישנם שלושה

ניתוקים שונים דרך המשבת המקורי.

איתוראן שווה רק אם מי שיושב בצד השני עושה את העבודה כמו שצריך.

פורסם

היתה לי קודנית מגעילה מסוג "עורב" וגנבו את הרכב ללא בעיה מיוחד. :snipersmi

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לדעתי הכי יעיל יהיה לשים רב בריח על מוט ההילוכים.

שוב, זה לא ימנע לחלוטין אבל זה צורך הרבה זמן מהגנב וגם מרתיע

לגבי האיתורן

אני חושב שמישהו כבר אמר את זה

זה יעיל יותר כבר אחרי שגנבו לך את האוטו,

כלומר הסיכוי שתמצא את האוטו הם גבוהים יותר.

פורסם

אני לא רוצה לפתוח שרשור חדש,אז אני אתעלק על השרשור....

אני עומד לרכוש רכב חדש,וברכב מותקנת מערכת אזעקה עם קודנית.

1.האם אני יכול לשנות את הקוד של הקודנית,או שמא הוא קבוע (אני רוצה לשנות את הקוד ברגע שאני אקנה את הרכב,ליתר ביטחון).

2.כמה צריכה לעלות מערכת אזעקה עם ביפר (MVP לדוגמא) עם כל האופציות של הרמת חלונות\סגירת סאנרוף והנעת המכונית מרחוק ?

3.לגבי העניין של ההנעה מרחוק-ברגע שהנעתי את הרכב מרחוק עם השלט של האזעקה,אין מצב שמישהו פשוט ייכנס לרכב וייעלם איתו ?

או במילים אחרות,אני חייב לבצע איזושהי פעולה לאחר הנעת הרכב מרחוק,על מנת שהמערכת תאפשר תנועת הרכב (לדוגמה הכנסת המפתח לסוויץ',ניתוק אימובילייזר או משהו בסגנון).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

"אין דבר העומד בפני הרצון"

אם מישהו ירצה לגנוב את האוטו הוא יצליח. (ראיתם אושן 12? ראיתם מה הם עשו לבניין שם ואיך הם נכנסו?)

לפי דעתי בשביל למנוע מלא מקצוענים לגנוב את האוטו צריך לשים דברים בולטים לעיין שיראה

לפני שהוא מתכוון לפרוץ שיהיה לו קשה ולא להחביא כל מיני הפתעות.

כמובן גם לא לשים כלמיני דברים כמו תיקים ודברים אחרים שיכולים לסקרן מישהו והוא ירצה לגנוב אותם.

בקשר למקצוענים, אם הם ירצו את האוטו שלך הם יוכלו לגנוב אותו, רוב הסיכויים שהם יודעים מה הם עושים.

ואם הם יתלבשו עליו אז זה רק שאלה של זמן לדעתי.

פורסם

לגבי השאלה הראשונה

זה תלוי בקודנית שלך, ברוב הקודניות אפשר לשנות את הקוד פשוט תחפש את ההוראות ,אפשר באינטרנט או בחנות של אזעקות אני גם מאמין שתוכל לקבל עזרה (בתשלום סימלי, הרי שום דבר לא בא בחינם :wink:)

ואת האזעקה MVP תחפש באינטרנט במכירות פומביות

אתה יכול להשיג במחירים דיי זולים יחסית למער' שכזו

בסביבות ה 400-700 שקל במקום 1200-2000.

בקשר להתנעת באוטו מרחוק, צא מהסרט.

בשביל מה אתה צריך את הכאב ראש הזה, גם בהתקנה של זה וגם כמו שאמרת אם מישהו יראה אוטו מותנע הוא יכנס ויעלם איתו. למרות שבכול זאת אני מאמין שתהיה אפשרות לנעול את הרכב ולהתניע את האוטו

עדיין ממש מיותר לדעתי...

אבל זאת עדיין מדינה חופשית :-)

• תוכן חדש...