Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו רוצים לקנות רכב, בעל הרכב אומר שהרכב ממשוכן ושביחד נלך לבנק כדי שיוכל לשלם את המישכון מהכסף שאנחנו משלמים עבור הרכב ואמר שאז לוקח יום יומיים עד שזה מסתדר ברשם המשכונות.

אין לי שום מושג בנושא הזה אפשר בבקשה לקבל עיצה מה לעשות או לא לעשות?

תודה

פורסם

תריץ חיפוש באתר - יש הרבה מידע כולל תשובות לשאלה זהה לזו שלך.

תקציר:

יש מישכון ברשם המשכונות שההסרה שלו לוקחת כמה ימים עד כמה שבועות, אבל לא מונעת העברת בעלות במשרד הרישוי

יש שיעבוד ברישיון רכב - הבנק מסיר את השיעבוד 'און ליין' ואפשר מייד לגשת להעביר בעלות ולא צריך לחכות יומיים.

דעתי האישית - לא נותן שקל לפני שהבנק מסיר את השיעבודים שלו. שהמוכר והבנק שלו יסתדרו ביניהם, אני לא מכניס את עצמי ביניהם.

אבל באמת תעשה חיפוש. הדיונים יאירו לך את כל הסוגיה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

היה לנו מקרה שאבא שלי רכש רכב משועבד שהבנק הסיר את השיעבוד אבל לא שלח בקשה לרשם המשכנות להסיר את השיעבוד.

מה שקרה אחרי כמה שנים זה שהרכב הלך טוטאל לוס והביטוח לא היה מוכן לשלם את הכסף עד שהשיעבוד לא יוסר (והרכב סה"כ היה שווה 23K, לא משהו רציני).

היה צריך לרדוף אחרי הבעלים הקודמים ולהתחנן אליו שילך לבנק כדי שהבנק ישלח מכתב לרשם המשכנות שיסיר את השיעבוד כי רשם המשכנות לא היה מוכן לדבר איתנו בכלל והאישור שהיה לנו שהשיעבוד מוסר לא עיניין אותו בכלל ולכן- שיסדרו את העניין הזה קודם כל.

פורסם

תודה, קראתי את זה אבל עדין יש לי ספק

"2. אתה מעביר לו את נסכום ישירות לבנק כמובן לא לפני שאתה מחתים אותו ואת הבנק שברגע העברת הכסף

לחשבונו, הבנק מסיר את השיעבוד והוא מחוייב להעביר את הרכב לבעלותך עוד באותו רגע.

הסרת השיעבוד של הבנק היא באותו רגע. אבל אם תעשה בדיקת מישכון הרכב יופיע עדיין ממושכן. לוקח ימים עד שבועות עד שזה מתעדכן ברשם המשכונות. הייתי מציע לך לקחת מהבנק שלו טופס שחרור שיעבוד כדי להיות שקט."

פורסם

לאחרונה רכשתי רכב שהיה רשום עליו מישכון לשני בנקים.

בעלי הרכב בכלל לא ידע מזה.

תוך יומיים היו לנו טפסים משני הבנקים עם ביטול המישכון, והעברנו בעלות בלי בעיה.

עברו שבועיים והאוטו צח כשלג.

המינימום זה שיהיה לך ביד העתק מהטופס החתום על ידי הבנק.

עדיין אתה יכול להפקיד למוכר כסף בחשבון, הבנק יסיר את השיעבוד, והמוכר פתאום לא ימצא את תעודת הזהות שלו, ושיכח איפה הדואר, ולא יזהה אותך עקב החמרה במצבו הבריאותי, ולכן אני לא נכנס לפינות האלה. אני מוכן לתת כסף למנהל הבנק, שהוא יסיר את השיעבוד, אנחנו נעביר בעלות, ורק אחרי שחוזרים מהדואר, שיפקיד את הכסף בחשבון של המוכר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

בעלי והבוס שלו ראו את הרכב, לפי מה שהבנתי שהבן אדם לא מבין את ההבדל בין ממושכן למשועבד, כי הם ראו שהרכב משועבד ולא ממושכן, מה התהליך לגבי זה? הוא משועבד לבנק בתשלומים והוא מוכר כי הוא לא עומד בתשלום התשלומים. האם זה אותו תהליך?

תודה רבה לכל העונים

פורסם

מדובר בשתי דרכים שנועדו למטרה אחת: הבטחת החזרת הלוואה, על ידי יצירת זכות למלווה לעביר לרשותו רכוש במקרה שהלווה אינו פורע את ההלוואה זה יכול להיות דירה (בהלוואה המוכרת בקהל כ"משכנתא", רכב, נייר ערך או כל דבר אחר בעל ערך. השעבוד רשם אצל הגורם הרושם את הרכוש [לרכב - משרד הרישוי, למקרקעין - רשם המקרקעין (טאבו)] וכו'. הרישום השני - משכון - הוא בגוף הקרוי "רשם המשכונות" במשרד המשפטים. שי הרישמום נועדו להבטיח כי הלווה לא יוכל להעביר לאחר את הרכוש בלי אישור המלווה, כך שלמלווה תשאר בטוחה לפרעון ההלואה.

בהלואות לרכישת רכב וכן דירה מקובל לרשום את השעבוד\משכון בשני הגופים הרלונטיים. בלי הסרת השעבוד לא ניתן להעביר את הבעלות על הרכוש, ואיו בלי הסרת המשכון העברת הבעלות לא תהיה שלמה, ולמלווה תהיה זכות לממש (כלומר לקחת לרשותו ולמכור) את הרכוש אם הלווה לא פפורע את ההלואה.

בכל מקרה - קבלי את עצותיו של discoTD5. הבחור בעל מקצוע העוסק בנושאים אלה, ותשובותיו אמינות מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה, האם מנהל הבנק מוכן לעשות כאלה דברים? איך אני יכולה להיות בטוחה שהכסף לא ילך לאיבוד שם בדרך?

פורסם

זה חלק מהשירות, ולחשבון כזה יש אפילו שם - קוראים לו "חשבון מעבר" כלומר מצד אחד הכסף נמצא בבנק (והבנק בטוח שיקבל את כספו) ומהצד השני בעל הרכב לא מקבל את הכסף עד שהבעולת לא הועברה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
זה חלק מהשירות, ולחשבון כזה יש אפילו שם - קוראים לו "חשבון מעבר" כלומר מצד אחד הכסף נמצא בבנק (והבנק בטוח שיקבל את כספו) ומהצד השני בעל הרכב לא מקבל את הכסף עד שהבעולת לא הועברה.

המון תודות לכולכם, כל הכבוד לכם ממש עזרתם לנו :-D

פורסם

יש לי עוד שאלה, בקשר לביטוח, אם אנחנו קונים את הרכב ומעבירים בעלות עוד באותו היום, האם נהוג שאנחנו ניסע עד הבית עם הביטוח שלו?

תודה

פורסם

עדיף שתעשוו ביטוח שלכם, נהיגה עם הביטוח שלו אחרי העברת בעלות עלולה לגרום להדיינות משפטית מיותרת במקרה של תאונה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
עדיף שתעשוו ביטוח שלכם, נהיגה עם הביטוח שלו אחרי העברת בעלות עלולה לגרום להדיינות משפטית מיותרת במקרה של תאונה.

מממ, זאת אומרת שאני יוצרת קשר עם חברת הביטוח ואז עושים לי במקום אני מבינה, כן?

תודה

פורסם

sperial - אני מסמיק...

zvit - חשבונות מעבר בבנקים ממש לא משמשים לפעילות של לקוחות. הרעיון הכללי הוא לערב את הבנק עם העניין. אני מוכן להשאיר אצל מנהל הסניף שיק בנקאי לפקודת החייב, כך שהוא יהיה רגוע שיש לו כיסוי להלוואה ויהיה מוכן להסיר את השיעבוד שנרשם במשרד הרישוי, ועם הצגת הטופס של העברת הבעלות הבנק יפקיד את השיק בחשבון של הלקוח שלו, ויפרע את ההלוואה. אני לא מצפה ממנהל הסניף לשמור אצלו סטיפה של שטרות...

ביטוח - היום עושים ביטוח בטלפון בדקה. אם אתם סגורים על העסקה, צלמו את רישיון הרכב ודאגו מבעוד מועד לפוליסת חובה ומקיף אצל סוכן הביטוח האהוב עליכם, כך שלא תצטרכו את הביטוח של המוכר. כעיקרון, חברת הביטוח הסכימה לבטח אותו ולא אתכם, ואם חלילה יהיה מקרה בו צריך להפעיל את הביטוח יוציאו לכם את המיץ עם פינצטה עד שתראו שקל. קל מאוד להימנע מהסיכון הזה.

לשעבר:

פורסם
sperial - אני מסמיק...

zvit - חשבונות מעבר בבנקים ממש לא משמשים לפעילות של לקוחות. הרעיון הכללי הוא לערב את הבנק עם העניין. אני מוכן להשאיר אצל מנהל הסניף שיק בנקאי לפקודת החייב, כך שהוא יהיה רגוע שיש לו כיסוי להלוואה ויהיה מוכן להסיר את השיעבוד שנרשם במשרד הרישוי, ועם הצגת הטופס של העברת הבעלות הבנק יפקיד את השיק בחשבון של הלקוח שלו, ויפרע את ההלוואה. אני לא מצפה ממנהל הסניף לשמור אצלו סטיפה של שטרות...

ביטוח - היום עושים ביטוח בטלפון בדקה. אם אתם סגורים על העסקה, צלמו את רישיון הרכב ודאגו מבעוד מועד לפוליסת חובה ומקיף אצל סוכן הביטוח האהוב עליכם, כך שלא תצטרכו את הביטוח של המוכר. כעיקרון, חברת הביטוח הסכימה לבטח אותו ולא אתכם, ואם חלילה יהיה מקרה בו צריך להפעיל את הביטוח יוציאו לכם את המיץ עם פינצטה עד שתראו שקל. קל מאוד להימנע מהסיכון הזה.

נהדר, המון תודות :-D

• תוכן חדש...