Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אותך דווקא לא הבנתי. איך אפשר לזחול בפקק שלא בהילוך...? :roll:

אני משער שהכוונה היא לא לזחול במצב של חצי-קלאץ', אלא להתקדם במצב בו הקלאץ' משולב במלואו. זחילות קטנות גורמות לחימום המצמד/ים. בגדול, אם אתה לא לגמרי נטול הבנה, זה לא מסובך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רגע גם לי יש שאלה...רכב עם גיר רובוטי, אפשר להניע בדחיפה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

טוב, ברור שצריך להמנע ממצב בו הרכב גולש על חצי קלאצ'

הבעיה במנגנון שמחקה בעצם התנהגות רכב אוטומט רגיל, ואז עניין החצי קלאצ' שקוף לנהג שנוהג כפי שרגיל לנהוג בפלנטרי ולא מודע שזה קורה בעצם.

נשאלת השאלה: האם נהיגה בפקק\עירוני באופן ידני בהכרח מונעת חצי קלאצ'? (היא בוודאי מונעת העברת הילוכים מיותרת)

פורסם
כשמדובר בגיר DSG מה זה אומר לא לזחול במצב של חצי קלאץ'? לא לרכב על הברקס?

ואני לגמרי נטול הבנה כך שזה מסובך.

להימנע ממצב של זחילה איטית - לאו דווקא לרכב על הברקס, יותר כשרוכבים על חצי-גז המצמד לא מספיק להשתלב במלואו והרכב זוחל. בגדול - תימנע מזחילה, עדיף לנסוע ולעצור כל פעם, למען בריאות המצמד/ים.

אם יש מספיק חשמל לשלב הילוך - כן. אם אין בכלל - לא.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כשמדובר בגיר DSG מה זה אומר לא לזחול במצב של חצי קלאץ'? לא לרכב על הברקס?

ואני לגמרי נטול הבנה כך שזה מסובך.

הכוונה בזחילה עם DSG היא התקדמות איטית עם חצי ברקס. בגיר ידני אמיתי אתה מבשל את הקלאטץ' במצב כזה. אז גם בDSG ודומיו.

תקראו את הקישורים יש שם המון טיפים. לדוגמא בעליה המון אנשים אוהבים להחזיק את הרכב על הגז. אז בDSG הוא גם כן מחזיק אותו עם חצי קלאטץ' ושוחק.

זה בעייתי שלרוב האנשים זה שקוף והם חושבים שזה פשוט אוטומט. לשלב D ולנסוע. זה לא כך...

פורסם

אני דווקא תמיד זוחל בפקק עם הגיר הרובוטי, כלומר מתחיל בנסיעה ועובר את ה1500 סלד ואז עוזב בעדינות וככה הוא נוסע סביב ה5~7 קמ"ש מבלי לנתק את הקלאצ'- זה עובד גם בהילוך שני ששם אני נוסעה מעל 10 קמ"ש בזחילה ומוגבל לשיפוע קטן עד לא משמעותי).

אם עוזבים את הגז לפני ה1500 סל'ד אז הקלאצ' אצלי לא נישאר מחובר ואחרי כמה שניות מיתנתק(רואים זאת גם לפי מחשב הרכב בצריכה ריגעית).

לא יודע אם אני הורס את הקלאצ' או לא אבל הרכב מ2007 אצלי מ2010 והקלאצ' (המקורי מהמיפעל) הוחלף רק לפני שנה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

למה לא? כשיש מספיק חשמל להעביר הילוך - בהחלט אפשר לדחוף אותה בניוטרל ולהכניס ראשון, ואז הרכב יניע.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תלוי איזה רכב.

טויוטה קורולה רובוטית, פיאט בראבו רובוטית - כן.

סקודה פאביה רובוטית (DSG) - לא.

מנסיון.

דני

פורסם
למה לא? כשיש מספיק חשמל להעביר הילוך - בהחלט אפשר לדחוף אותה בניוטרל ולהכניס ראשון, ואז הרכב יניע.

אתה כותב מניסיון או פשוט נראה לך שמבחינה טכנית זה אפשרי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

איך תכניס מניוטרל לראשון אם אתה חייב לילחוץ ברקס לצורך החלפת הילוכים?, אתה שוב תיהיה במצב עמידה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...