Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רנו קליאו 2B 2006 ודלוקה לי נורת כרית אוויר ונורת SERV.

הלכתי למוסך המורשה של רנו והם ביקשו 350(?!?!?) עבור חיבור כבל לקריאת התקלה ממחשב האוטו.

זה נראה לי הזוי זה סה"כ חיבור של כבל פשוט לקונקטור די נגיש באוטו בלי לכלוך בלי הקדשת זמן בלי צורך במומחיות יוצאת דופן. זה סוג בדיקה שאם הייתי מגיע עם סמארטפון למעבדת טלפונים רצינית איתו היה סיכוי שפשוט היו מוותרים על תשלום לחלוטין.

טוב אז נעזוב את ההגיון בתמחור של היבואן.

מישהו מכיר מוסך שיש לו מחשב כזה לצורך בדיקה, עדיף באזור בני ברק?

אגב איך קוראים למחשב כזה? יש סיכוי שיותר זול להזמין את המחשב עצמו מחו"ל?

תודה לעונים

אבי

פורסם

א. אפשר (וגם נהוג) לגבות תשלום על סריקת תקלות (אני מאמין שאם אתה גם מתקן אצלם - אז אולי יקזזו לך את עלות הבדיקה).

ב. סכום אולי קצת יקר לעלות בדיקה (ואולי רק לדעתי) - מתאים למוסך מורשה.

ג. צריך בכ"ז איזשהו נסיון מקצועי, להבין אחרי בדיקה ממוחשבת שכזו, אילו רכיבים חשודים בתקלה.

ד. נסה לגשת לאחד המוסכים המומלצים (לרכבים צרפתיים) בפורום. ישנם כמה כאילו.

alfa 156 2.5.

פורסם

מקומות תורפה אופיינים לכריות אויר:

הקונקטורים שמתחת למושב - תנסה לנתק ולחבר, לפעמים זה עוזר

המחבר המסתובב בתוך ההגה - יקר

יכול להיות כמובן גם תקלה לא אופיינית

תתחיל מסורק תקלות ותמשיך לפי התוצאה.

פורסם

הם יחלו לתמחר לאיזה מחיר שהם רוצים.

מחיר כזה אומר שהם לא מוכנים לתת שירות סריקה שכמובן לא צריך איש מומחה בשביל לבצע וזה התנהלות שנראית לי קצת מסריחה. זה באמת לנסות ללחוץ לבצע גם את הסריקה גם את האיבחון וגם את התיקון אצלם כאשר כל מה שאני רוצה זה לבצע את סריקה. באופן כללי חוקי ו"לגיטימי" אבל לפי דעתי ברמת המסריח.

אין ספק שבשביל לאבחן תקלה יש קשר למומחיות אבל זה לא מה שאני רוצה ודי ברור להם שעבור אוטו בטווח מחיר\גיל כזה זה לא מה שאני רוצה.

בכל מקרה תודה על התגובה.

יש לך קישור לרשימת המוסכים הממומלצים לרכבים צרפתיים?

א. אפשר (וגם נהוג) לגבות תשלום על סריקת תקלות (אני מאמין שאם אתה גם מתקן אצלם - אז אולי יקזזו לך את עלות הבדיקה).

ב. סכום אולי קצת יקר לעלות בדיקה (ואולי רק לדעתי) - מתאים למוסך מורשה.

ג. צריך בכ"ז איזשהו נסיון מקצועי, להבין אחרי בדיקה ממוחשבת שכזו, אילו רכיבים חשודים בתקלה.

ד. נסה לגשת לאחד המוסכים המומלצים (לרכבים צרפתיים) בפורום. ישנם כמה כאילו.

פורסם

ממש תודה על התגובה המפורטת :)

אתה מכיר מקום שיש לו סורק מתאים באזור בני ברק?

מקומות תורפה אופיינים לכריות אויר:

הקונקטורים שמתחת למושב - תנסה לנתק ולחבר, לפעמים זה עוזר

המחבר המסתובב בתוך ההגה - יקר

יכול להיות כמובן גם תקלה לא אופיינית

תתחיל מסורק תקלות ותמשיך לפי התוצאה.

פורסם (נערך)
שלום,

יש לי רנו קליאו 2B 2006 ודלוקה לי נורת כרית אוויר ונורת SERV.

הלכתי למוסך המורשה של רנו והם ביקשו 350(?!?!?) עבור חיבור כבל לקריאת התקלה ממחשב האוטו.

זה נראה לי הזוי זה סה"כ חיבור של כבל פשוט לקונקטור די נגיש באוטו בלי לכלוך בלי הקדשת זמן בלי צורך במומחיות יוצאת דופן. זה סוג בדיקה שאם הייתי מגיע עם סמארטפון למעבדת טלפונים רצינית איתו היה סיכוי שפשוט היו מוותרים על תשלום לחלוטין.

טוב אז נעזוב את ההגיון בתמחור של היבואן.

מישהו מכיר מוסך שיש לו מחשב כזה לצורך בדיקה, עדיף באזור בני ברק?

אגב איך קוראים למחשב כזה? יש סיכוי שיותר זול להזמין את המחשב עצמו מחו"ל?

תודה לעונים

אבי

חבר יקר.. בו נסביר לך את ההיגיון שבתמחור...זה לא כבל פשוט ולא מכשיר של סמרטפון חובבני אלא ציוד בדיקה יעודי ומאושר של היצרן שעולה כסף רב לא רק ברכישה של הציוד עצמו (עשרות אלפי שקלים) אלא גם תשלום חודשי לא זול בכלל עבור עידכונים.

הבדיקה עצמה כוללת גם ניתוח הפרמטרים ומתן דיאגנוזה ראשונית של האיש אבחון שמתחבר לרכבך ועושה את הבדיקה.

אותו איש אבחון זה בעל מקצוע שעובר הדרכות רבות על מנת להכשיר אותו לעשות הייטב את מה שהוא עושה וזמן העבודה שלו שווה כסף.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

בנוסף לדברי דנידין חשוב על כך בצורה כזו - המוסך מודע לכך שעלויותיו גבוהות ממוסך ממוצע ויודע שהמכשיר אבחון לא נמצא אצל כולם, אז אם יציע את הבדיקה ללא עלות, מה ימנע מכל אחד להגיע, לקבל אבחון בחינם ועם אותו אבחון לגשת למוסך ראנדומלי ולבצע שם את התיקון ובכך לגרום לעצמו הפסדים(על הטיפול עצמו ובנוסף שכר של עובד)?

דרך פעולה לגיטימית לגמרי

פורסם

לפי הסורק התקלה היא במעגל צד נוסע. החשמלאי ניסה לחבר לעקוף את הקונקטור מתחת למושב צד הנוסע. אבל זה עדיין לא פותר את הבעיה. מה עוד סביר שיכולה להיות הבעיה?

• תוכן חדש...