Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לכל מי שלא הבין לאיזה אורות אני מתכוון, הסרטון כאן מתאר את זה מצוין:https://www.youtube.com/watch?v=U5cvDrJiOt4

(יש לציין שהכל בצבע ירוק כרגע- השעונים, החלונות החשמליים, ההילוכים, המזגן).

השאלה היא איך עושים את זה? כמה זה אמור לעלות, והאם זו עבודה קשה וארוכה, אולי אפילו ברמה שלא שווה את זה לדעתכם?

עכשיו שמתי אורות לדים בצבע כחול ברגלים(מאוד עמוק, ככה שזה עדין נראה אלגנטי-ולא צעקני ) וסמל של רובטריקים עם לד לבן. אני רוצה להחליף מירוק, שהוא צבע "לא קשור" לשאר הרכב כרגע, ולעשות את הרכב באפור(הצבע הפיזי שלו) וכחול-לבן(הלדים למיניהם).

אשלח תמונות עוד מעט של המיני "מהפך" שהוא עבר, להשוויץ קצת ולהתייעץ אם יש עוד הצעות.

תודה מראש, ושתהיה שבת שלום לכל חברי הפורום.

פורסם

כעקרון זה לא כזה קשה תלוי למי ....

בתכלס בכל מקום שיש לך אור ירוק יש שם מנורה אז צריך לפרק חלק חלק והחליף את המנורות ... אבל לפעמים חלק מהחלקים מתפרקים כקונסולה אחת ויש קלפיסים שיכולים להישבר או לשרוט בטעות חלק מהדברים ....

ברוב המקומות האלה בדרך כלל יש מנורות ממש קטנות t5 וכו... כאלה שלא משתמשים בשאר הרכב לכן בנוסף להכל צריך גם להשיג מנורות כאלה וגם שיהיו בקוטר מתאים ויאירו חזק.

בתור אחד שמתעסק בזה תנסה לפרק חלק שאתה רוצה להחליף לדוגמא הלוח שעונים אם לא תצליח אל תנסה בכלל...

פורסם
כעקרון זה לא כזה קשה תלוי למי ....

בתכלס בכל מקום שיש לך אור ירוק יש שם מנורה אז צריך לפרק חלק חלק והחליף את המנורות ... אבל לפעמים חלק מהחלקים מתפרקים כקונסולה אחת ויש קלפיסים שיכולים להישבר או לשרוט בטעות חלק מהדברים ....

ברוב המקומות האלה בדרך כלל יש מנורות ממש קטנות t5 וכו... כאלה שלא משתמשים בשאר הרכב לכן בנוסף להכל צריך גם להשיג מנורות כאלה וגם שיהיו בקוטר מתאים ויאירו חזק.

בתור אחד שמתעסק בזה תנסה לפרק חלק שאתה רוצה להחליף לדוגמא הלוח שעונים אם לא תצליח אל תנסה בכלל...

תודה על התגובה המהירה.

אני לא רוצה להתחיל לפרק חלקים מסוימים, להחליף, ולגלות בסוף שלא הכל ניתן לפירוק.. אני מעדיף או לשמור על הכל לבן , או על הכל ירוק. יש מצב שתסתכל בסרטון ותגיד לי אם אין באמת בעיה להחליף הכל , ואז אתחיל לאט לאט לפרק.

בנוסף, אולי אוכל למצוא באינטרנט את סוגי המנורות שבכל אזור או לא? כי גם אותם צריך לבדוק אם אוכל להשיג.

פורסם

תבדוק בפרומים בחו”ל על פרוייקטים כאלה.

את כל הנורות אפשר להשיג באייבי בכמה גרושים.

החלפתי את הנורות אצלי ברכב, עבודה לא מסובכת(רכב שנת 99 אז אין הרבה עבודה) אבל כדי להיות זהירים עם כל הברגים והקליפסות של הקונסולות למיניהם.

פורסם (נערך)
תבדוק בפרומים בחו”ל על פרוייקטים כאלה.

את כל הנורות אפשר להשיג באייבי בכמה גרושים.

החלפתי את הנורות אצלי ברכב, עבודה לא מסובכת(רכב שנת 99 אז אין הרבה עבודה) אבל כדי להיות זהירים עם כל הברגים והקליפסות של הקונסולות למיניהם.

תודה על העזרה.

בסרטון, שזה סקודה פאביה 2001 לדעתי(שלי 2005) הוא כתב:

- SMD LEDs for the dashboard, climate control and for the window buttons from each door - 3mm LEDs for the light switch, windows controller from the driver's door and for the buttons on the centre console

השאלה היא כמה מכל אחד ואיך מפרקים.בנוסף יש עוד חלק שאני לא בטוח שהוא עבר עליו(הכפתור שמכוון מראות,וב1:01 הוא מראה כפתורים מעל המזגן שגם לי יש , ואני לא בטוח איזה לדים. בנוסף הוא לא מראה את המוט הילוכים(אצלי אוטומט, עם אור ירוק גם)- לא יודע איזה לד ואם בכלל אפשרי).

לא מצאתי פרויקטים כאלו מחוץ לyoutube, אולי כי אני לא מכיר את מילות החיפוש או הפורומים הנכונים.

חיפשתי:skoda dashlight led\skoda fabia Skoda Fabia LED Interior Light Modification ודברים בסגנון.

אני עדין לא יודע כמה ואיזה נורות אצטרך, ובאילו מקומות אכן אוכל לפרק . מפחד שאתקע באמצע עם חלק שלא אצליח לפרק, ואני לא מוצא שום מקור מידע בנוגע לפירוק של חלקים אלו בסקודה.

עריכה אחרונה על ידי Echrom
פורסם

בתור בעלים של פאביה לא הייתי ממליץ לך להתעסק עם פרוייקט כזה, הרכב בן 10 שנים והפלסטיקה כבר לא כל כך גמישה אז תהיה בטוח שישברו לך הרבה חלקים שאחר כך לא תוכל להשיג בשום מקום.. וחוץ מזה קח בחשבון שהאורות בלוח שעונים ובמתגים אלו לדים מולחמים ולא נורות שאפשר פשוט להחליף.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתור בעלים של פאביה לא הייתי ממליץ לך להתעסק עם פרוייקט כזה, הרכב בן 10 שנים והפלסטיקה כבר לא כל כך גמישה אז תהיה בטוח שישברו לך הרבה חלקים שאחר כך לא תוכל להשיג בשום מקום.. וחוץ מזה קח בחשבון שהאורות בלוח שעונים ובמתגים אלו לדים מולחמים ולא נורות שאפשר פשוט להחליף.

אין ספק שהרכב ישן, אבל אני מאוד אוהב אותו, ולמען האמת זה לא מוריד לי מההנאה של לעשות אותו יפה יותר.

אתה בטוח שאלו לדים מולחמים? בכל המקומות שאני קורא על שינויים כאלה פשוט כותבים שהחליפו נורה..

נשאר לי רק להבין אם זה t5 או t10 או איזה סוג נורה שהוא, כי בינתיים לא ממש מצאתי.

• תוכן חדש...