Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מונדאו 2008 בנזין 2.3 סמ"ק.

מחפש המלצה על:

1.מערכת גז אמינה ומעולה.

2.מכון-מוסך המתמחה בהסבת גז לרכב בצורה המקצועית ביותר.

3.האם מישהו יודע האם צריך או חייב משמנת לרכב זה.

בתודה מראש

שי

פורסם

היי עמית

אזור גוש דן.אפשרות גם לאזור השרון והלאה אם צריך.

חשוב לי לקבל המלצה על סמך ניסיון וחוות דעת רצינית.

פורסם

בקר טוב ושבת שלום. לא בכל רכב אפשרי להכניס גז .לאחר תקופה ישנם בעיות כגון . ממיר קטליט מזרקים חום מנועה משאבת דלק שסתומים מד כמות אויר וגם הרכב ישן .ועוד (אני בעל מוסך בהולנד)

פורסם

לפותח השירשור שלום.

חבר טוב שלי הוא יבואן של מערכות גז. ההמלצה שלו היא חד משמעית.

לא לעשות הסבה לגז לרכב הזה.

גם אם תגיע אליו לעסק הוא יסרב להתקין לך מערכת כזו מהסיבה הפשוטה שהמנוע לא ממש "מסתדר" עם מערכת גז.

עכשיו אתה מבין גם מדוע רוב רובם של המכוניות הללו הם עם קילומטרז נמוך יחסית לשנתונים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אשמח לשמוע פרטים בעניין.

משיחות טלפונים עם 3 מתקיני מערכות גז רציניים ואחראיים עולה כי המנוע הזה כן מתאים לגז.אחד מהמתקינים עוד טען שאין צורך במשמנת.

זאת הסיבה שאני פותח שרשור בעניין כדי לדעת בוודאות מה מי ואיך.

פורסם (נערך)

נשאלתי בפרטי ,אך אני מעדיף לענות תשובה מפורטת על רגל אחת, פה בפורום לטובת כולם!

היי

עד כמה שידוע לי ,כיום בעידן המערכות גז החדישות, אין כמעט כל סיכון בנסיעה על גפ"מ. פשוט פעם המערכות הישנות עבדו 100% על גז ,ומה שהיה קורה זה שבזמן מאמץ גדול ,היה נוצר חום רב,(בנוסף לזה שהגז נשרף בחום גבוהה יותר) ואיתו שקיעת שסתומים, מה שבבנזין לא יקרה עקב זה שהוא נוזלי ומקרר טיפה את השסתומים (מה שבעצם הייתה תפקידה המשמנת ) שהיום כבר לא כ"כ נצרכת

כיום המערכות עובדות 1: בזמן מאמץ המערכת מזהה ויישר משלבת גם הזרקה של בנזין שיקרר

2: הדיוק של מפת ההזרקה הגיע לכמעט 100% כמו בבנזין ,ומחשב הגז גם לומד ומשנה כל הזמן את מפת ההזרקה (ולא כפי שהיה פעם ,שהיו מסנכרנים בהתקנה וזהו) ולכן אין תערובת ענייה ,או עשירה במנוע שגרומת לצרות (כמו ממיר ,וחיישנים למיניהם) וכן צריכת הגז במערכות כאלו +התקנה מקצועית שווה בדיוק לבנזין.

לגבי רכבך ספציפית ,אני לא אשקר שלפני כמה שנים (במערכות הישנות) יצא לי לראות ראשי מנוע של פוקוס ומונדאו ,שסבלו משקיעת שסתומים (כמעט כולם היו אחרי ה100k שזה עדיין היה משתלם להם לשפץ ולהמשיך) כיום כבר הרבה זמן לא שמעתי ולא ראיתי רכבים מונעים גפ"מ +מערכת חדישה ומודרנית , שסבלו מעניין זה .

כיום רוב הבעיות שאני רואה ,הם בעיקר קודי תקלות שמופיעים ונעלמים, וזה בצורה וודאית ,בגלל מתקין חאפר שלא מספיק מבין מה הוא עושה או בעיקר עצלן ,שלדוגמא לא משקיעים בדיוק של צינורות וואקום, או מיקום הווסת ,והכי גרוע בדיוק מיקום המזרקים

לכן חשוב מאד לגשת לבעל מקצוע בעל הרבה הרבה ניסיון ויידע ושמשקיע בעובדים שדומים לו! ולא זורק איזה כמה בחורים בשכר מינימום שאין להם שמץ מה הם עושים, כי כבר נתקלתי במקום מאד גדול וידוע שמתקין מערכות ,בטעות איומה שעשה העובד המתקין ,ולולא הבנתי בעניין ,בעל הרכב לא היה מפסיק לקלל עד סוף ימיו והיה מתחרט שהסב לגז

לכן המלצות מפורשות לא תשמעו ממני פה בפורום ציבורי ,אבל הייתי מאד ממליץ שתעשה בדיקה קפדנית על המוסך המתקין על עובדיו ובעיקר על רמת השירות והמחיר שהוא נותן ללקוחותיו (תוודא אצל כמה אנשים שהתקינו אצלו מערכת זהה וכ') וכל הסבל הזה ,כי מה לעשות פה בארץ התחום עוד לא מספיק תפס,ויש הרבה קשיים מצד הממשלה ולכן גם רמת הידע וההבנה של בעלי המקצוע ברובם הוא שואף לאפס ,הם לא מבינים מה הם עושים ,וחלקם לא מבינם אפ' איך מנוע עובד, הם יודעים להתקין כמו תוכי מהקצת שהודרכו.. ואם רכב קצת שונה או מוזר הם מתחילים להסתבך ולעשות שטויות

עוד נקודה אחרונה וחשובה: לא להתפשר כלל על מערכות לא איכותיות בדגש על סין. גם אם המתקינים ישכנעו ויגמרו עליהם את ההלל, מינסיון הם פתח לצרות צרורות ,משקיעים פעם אחת במערכת מוכרת (איטלקי הולנדי וכו') ונהנים לכמה מאות אלפי קילומטרים טובים

מקווה שעזרתי

ב ה צ ל ח ה

רמי

עריכה אחרונה על ידי rami.v
  • תוכן חדש...