Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
היות ומדובר במוצר מקורי של היצרן ולמוסכים יש את כל הספרות המקצועית אין שום סיבה בעולם מלבד חוסר כדאיות כלכלית או עצלות לעשות זאת במוסך היבואן.

הרבה יותר קל להרכיב פילטר אוויר ולהחליף שמן, פעולה שלוקחת מעט זמן ומכניסה הרבה כסף מאשר לשבור את הראש במצב הפוך.

סיטואציה שכזו אני מכנה "תודעת שרות". הרווח בלקוחות הוא הרבה מעבר לראיה הצרה של החור בגורש בנקודת זמן מסויימת.

אומנם המוצר מקורי אבל הוא נועד להחלפה של חלק תקול ברכבים אשר בהם הותקן מד סל"ד כחלק מקורי במפעל ולא כחלק UPGRADE של הייצרן עם הנחיות מדוייקות וברורות כיצד לבצע התקנה ברכבים שבהם לא קיים מד סל"ד לכן הטיעונים שלך לא מחזיקים מים ואין מה לבוא בטענות לייבואן הרכב.

חבר הפורום אסף למד את הנושא דרך הקובץ שצורף וכנראה גם חיפש מידע באינטרנט על התקנות דומות והשקיע לא מעט זמן מעבר לשעתיים של ההתקנה בפועל לכן אינני מצפה משום מתקין או מוסך שישקיע כמה שעות בהתקנה של חלק שהלקוח מביא עימו כאשר הרווח הוא שולי.

כול הכבוד לאסף.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה שתארת קוראים שרות, עבור חלק לא מבוטל מיבואני הרכב בארץ למילה הזאת אין שום משמעות. אני בניגוד אליך, כן הייתי מצפה מהיבואן לעזור. אבל זה אני... תמים ונאיבי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כל הכבוד לחבר הפורום שהתקין. עבודה נקייה.

לפותח השרשור,עכשיו יש לך אלטו עם מד סל''ד מקורי. זה לא מובן מאליו. תתחדש וסע בדרכים טובות.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
למה שתארת קוראים שרות, עבור חלק לא מבוטל מיבואני הרכב בארץ למילה הזאת אין שום משמעות. אני בניגוד אליך, כן הייתי מצפה מהיבואן לעזור. אבל זה אני... תמים ונאיבי.
זה כמו שתבוא לחנות בגדים ותבקש שיתפרו לך טלאי או תיקון כלשהו ואז כמובן לא יסכמו ותגיד איזה שירות זבל.

בחנות שיש לה גם שירות תיקונים יעשו זאת על אותו משקל אם למוסך יש מחלקת אביזרים אז לא תהיה שום בעיה או לגשת "לתופר" ישר.

פורסם

כנראה גם אני נאיבי.

בכל מקרה, אסף שיחק אותה בגדול!

כפיר הג'ינג'י

פורסם
זה כמו שתבוא לחנות בגדים ותבקש שיתפרו לך טלאי או תיקון כלשהו ואז כמובן לא יסכמו ותגיד איזה שירות זבל.

בחנות שיש לה גם שירות תיקונים יעשו זאת על אותו משקל אם למוסך יש מחלקת אביזרים אז לא תהיה שום בעיה או לגשת "לתופר" ישר.

אני ממש לא מסכים.

כיוון שזו תוספת מקורית של היצרן, חלק מהמפרט שלו, אז מקום שרוצה להיות מרכז שירות של אותו יצרן (ובעצם נציגו, הפנים שלו, כאן בארה"ק) צריך לעשות בדיוק את זה - לתת שירות. להוציא לקוחות מרוצים (במסגרת המפרט של היצרן, כמובן). המקום שלו הוא לא רק לתקן תקלות ולהחליף שמנים - את זה כל מוסך עושה. איפה הערך המוסף שלך בתור זה שיש לו קשר ישיר ליצרן? לספרות? לשרטוטים? למק"טים? להנחיות?

מרכז שירות שמסרב - בתודעה שלו הוא היה, ונשאר, מוסך, כי אין למילים "מרכז שירות" שום כיסוי. הוא לא נותן שירות.

פורסם

ההשוואה לא במקומה, ראשית בגלל שלא ניתן להשוות מכנס של 300 ש"ח למכונית של עשרות אלפי שקלים, גם שולי הרווח שונים, גם הרווח המצטבר בחיי המוצר שונה (חלקי חילוף, מוסכים) וגם לנאמנות למותג יש משמעות ברכישה הבאה.

ונגיד שאני מקבל את דעתך, לכל הפחות המוסך המורשה היה צריך לנסות לעזור לאתר מוסך אחר שבו יש מחלקת התקנות ולא להתנער מהלקוח כמו שעשו... שרות? לא בבית ספרנו.

כפי שכתבתי, קל ורווחי להחליף פילטר, שמן ורפידות. על שרות מרווחים פחות אבל מרווחים לקוחות.

אני אולי לא מבין במכוניות, אבל במה שכתבתי מבין "קצת".

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בתור לקוח אתה יכול לקרוא לכול דרישה או הנפצה כולשהי שלא מתקבלת או מסורבת על ידי המוסך או כול מתקין אחר ולכתוב בפורום שתודעת השירות של המוסכים או בעלי מקצוע בתחום גרועה ואינה עומדת בסטנדרטים שלך. לדעתי המקרה הזה לא נכנס תחת המטריה של תודעת שירות טובה או גרועה.

אני בתור בעל רכב הייתי דואג לברר לפני הזמנת החלק מהודו האם יש מוסך בארץ שמוכן להתקין את החלק ובאיזה מחיר ולאחר מכן מחליט האם להזמין את החלק.

פורסם

יש כאן תפיסה עקומה מאוד של הבנה של מה עושה מוסך ומה זה שירות...מדובר בחלק אמנם מקורי בתור מקט בודד אבל לא כך יצא הרכב מהמהפעל והתקנתו דורשת עבודה שלא במסגר הוראות יצרן כתובות אלא אילתורים ובנייות למיניהם.

מוסך רגיל או מרכז שירות אם תרצה לא בנוי לעבודות כאלו, יכול אולי להמתמודד עם זה אבל יהיה לו קשה להעריך מחיר ויהיה עדיף לו לפנות לקוח עם דבר כזה למתקין אביזרים ולא לנסות להתעסק במשהו כזה שאין לו נסיון כלל.

אני בפירוש לא הייתי מקבל עבודה כזאת אצלי, אולי ללקוח וותיק הייתה מתרצה אבל בטח לא ללקוח המזדמן שבא לי עם זה ביד ואין לי ניסיון כלל עם התקנה שכזאת.

פורסם
אני ממש לא מסכים.

כיוון שזו תוספת מקורית של היצרן, חלק מהמפרט שלו, אז מקום שרוצה להיות מרכז שירות של אותו יצרן (ובעצם נציגו, הפנים שלו, כאן בארה"ק) צריך לעשות בדיוק את זה - לתת שירות.

אתה מתבלבל. מד הסל"ד אינו נמכר כתוספת לרכבים שאין בהם מד סל"ד אלא כחלק הנועד להחלפה של מד סל"ד תקול ברכב שהגיע עם מד סל"ד.

אם מד הסל"ד היה נמכר כ-genuine accessories הוא היה מקבל מק"ט שונה ומגיע עם הנחיות של ייצרן הרכב כיצד להתקינו.

פורסם

ולשלקוח מבקש להתקין בקרת שיוט, או שליטה מההצגה על הרדיו, או פנסי ערפל... שכל הנ"ל מגיעים מקוריים, שהחייוט כבר בפנים ואולי צריך לפתוח איזה אופציה במחשב הרכב, האם מוסכים מורשים מוכנים לעשות את זה? ע"פ מה שזכור לי מקריאה בפרום הזה התשובה היא שלילית. וגם אם לדעתכם המקצועית אין זה מתפקידו של המוסך או היבואן לעזור במקרה הנ"ל, אתם מפספסים את הנקודה שגם אם המוסך יפסיד כסף על ההתקנה הספציפית הוא ירוויח בהמשך לקוח נאמן שיכניס לו כסף וגם ימליץ עליו ללקוחות נוספים. אתם שניכם מבינים מצוין בכלי רכב אבל בשיווק, מכירות יחסי ציבור, תדמית ובניית מותג לא מצטיינים.

פורסם

אז למה הגיע גם התושבת?

נשמע לי לא הגיוני שאם למישהו מד הסלד יתקלקל גם התושבת תשבר.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
אז למה הגיע גם התושבת?

נשמע לי לא הגיוני שאם למישהו מד הסלד יתקלקל גם התושבת תשבר.

כי כך כנראה מגיע החלק חילוף. לא נדיר במיוחד מצב כזה. כמו פעמון ציריה בניסאן שמגיע עם גומיה בנדים וגריז.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...