Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש רק רמת אושר אחת גבוהה יותר וזו הרמה של "מאמי, אני לוקחת את הילדה לאמא שלי, אחזור בערב."

:roflmao:

אין ספק שלפעמים (המינון הוא אינדיבידואלי לכל אחד), אנחנו צריכים את הברייק הזה. זמן לעצמנו.

לא לשחק עם הילד/ה. לא ללטף את האישה. לא להתעסק במה שאנו מתעסקים יום יום. שקט.

למה לזלזל? אני באמת ובתמים לא מתכוון להביא ילדים. זה מושרש אצלי עמוק מכדי מה שנדמה על פני השטח. אני מקווה שאתה מרשה לי.

ואליך, מר מיני, אומר שמאוד עצוב לשמוע. באמת.

אני לא מנסה לפתח עכשיו ויכוח איתך ולא מנסה כמובן לשכנע אותך :)

אני בסה"כ מרגיש מספיק נוח להגיד את מה שאני חושב, ולא ממקום של לבקר אותך.

לא יודע בן כמה אתה, לא יודע מי אתה. ועדיין, עצוב לשמוע את הדעה הבטוחה שלך, שאינך רוצה ילדים.

אין מאה אחוז בחיים, אז לא אגיד מאה אחוז, אבל יגיע היום (ואני מקווה בשבילך שלא מאוחר מידי מבחינת הגיל)

שאתה תרצה ילדים או לחילופין- תתחרט על כך שלא רצית ולא יצרת :)

לא אלפא, לא במוו ולא מזראטי, יעניקו לך את הרגעים שילד יעניק.

ומעבר לעניין הריגשי, איך שלא תהפוך את זה, בשביל זה באנו לעולם. אנו מכונות שרידה.

וחלק מהעניין הוא להביא צאצאים, שימשיכו אותנו בעולם. ימשיכו את הגן.

ממליץ לך לקרוא את הספר "הגן האנוכי".

בגדול, הוא יסביר לך למה את הכאן :)

פורסם

אני הרבה מעבר לספר של דוקינס, בוא נגיד את זה כך.. אל תתעצב, כי אני לא. לא בגלל זה בכל אופן.

אכן אנו מכונות שרידה, ובדיוק בגלל זה אני לא חושב ששווה לבוא לכאן. כבד את דעתי כפי שאני מכבד את שלך. :)

:idea:
פורסם

^

מישהו (אחד, לא חשוב מאיזו עדה) אמר לי פעם שהבאת ילדים לעולם היא אחד מהפראדוקסים הכי גדולים שיש; עד שלא יהיה לך ילד, אתה לא מבין מה זה בשביל להגיד "אני לא מעוניין להביא ילדים", כי זה לא דומה לשום דבר שהתנסית בו בימי חייך, וגם לבחון את זה דרך ילדים של אחיך\אחותך או חבר, לא יתן לך את התחושה האמיתי של העניין בשביל להבין את זה (והרי לא תביא ילדים בשביל להגיד: "לא מעוניין, תודה", למרות שהעולם מלא באנשים כאלה. אנחנו מדברים על 'נורמטיביים').

למרות זאת, זכותך כמובן להביע את הדעה הזו וליישם אותה הלכה למעשה. רק קח בחשבון שמה שאתה מפסיד, לא באמת ידוע לך (ואני כותב את זה כאדם ללא ילדים).

פורסם

זה ברור לי, אבל בנוסף ברור לי שבה במידה גם לא ניתן להתחרט אם כבר הבאת ילד. בשורה התחתונה, לא בשבילי.

נחזור לנושא המקורי של השרשור? זה קצת לא הוגן כלפי פות"ש, למרות שיש בתת הדיון הזה לתרום לדיון העיקרי.

:idea:
פורסם (נערך)

^

אני הורה לילד מדהים בן 10. (חי בנפרד מאמו והילד שלנו במשמורת משותפת מגיל שנה).

זה הדבר הכי טוב שקרה לי וקורה לי, (וקרו לי כמה וכמה דברים טובים בחיי..:lol:) ואין שום דבר בעולם שיכול להשתוות לאושר שילד יכול להביא להורה שלו. א-ב-ל אני גם יכול להבין את הרציונל שעומד מאחרי ענין האלהורות. אפשר להתווכח, להתדיין, לא להסכים.. אבל ישנן מספיק סיבות שבגינן אנשים יכולים לבחור בדרך זו.

עריכה אחרונה על ידי shorlakk
פורסם
אתה צריך להתמקד בשאלה אחת ויחידה והיא שאלת הילדים.

האם אתה רוצה כרגע ילדים ? האם אתה רוצה שהיא תהיה אם ילדיך ?

חתונה זה קשקוש בלבוש, כל עוד אין ילדים זה ממש לא משנה לכלום.

אני מצטרף ומחזק את זה. אנחנו למשל לא רצינו מלכתחילה להיות הורים :

ילדים זה פרוייקט גדול ומהותי, ולפרוייקט כזה לא נכנסים ללא המינימום - רצון.

אז לנו לא היה רצון ועדיין אין רצון, למרות כל הילדים המגניבים [באמת] של חברינו.

הורות אינה חובה, ודאי עבור יצור שיכול לבחור אם הוא משתכפל או לא.

ילדים זה בלתי הפיך. תכל'ס אפילו הפלה כבר לא תשאיר אתכם אותם אנשים.

למה לזלזל? אני באמת ובתמים לא מתכוון להביא ילדים. זה מושרש אצלי עמוק מכדי מה שנדמה על פני השטח. אני מקווה שאתה מרשה לי.

אחרי יותר מעשרים שנות ניסיון ב"אנחנו לא רוצים להיות הורים",

אני מציע לך לאמץ את ההסבר לעיל [בלי רצון - לא עושים] ובכללי לוותר על הדיון,

זה מצב בו שני הצדדים צודקים, ההוריים ושאינם.

The first one to get angry loses

פורסם

הורות חד הורית היא משימה קשה ביותר, שלא לדבר על הילד המסכן שיש לו הורה יחיד שאינו מתפקד או חו"ח הולך לעולמו.

הדיון על ילדים כלל לא רלונטי לפות"ש - הוא הצהיר שהוא רוצה ילדים, ושחברתו הנוכחית להיה אמם.

להבנתי גם חברתו של פות"ש רוצה ילדים, ורוצה שהוא יהיה אביהם.

כעת נותרו שתי שאלות:

1. הגדרת המסגרת (נישואין דתיים\נישואין ארחיים\חוזה כתוב\חוזה בע"פ, שלדעתי מסוכן מאד).

2. לוח הזמנים.

כיון שההחלטה העקרונית התקבלה המו"מ על הפרטים הוא טכני לחלוטין, ואין לי ספק שהזוג ימצא את דרכו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הצעתי לחברה שלי לפני כחודשיים ואני לא מתחרט על כך, גם אני בן 27, לומד הנדסת בניין שנה א', ואין צורך לבזבז זמן אם אתה יודע שהיא האישה שתמיד תרצה לידך.

המחיר שנקבת מעולה, עדיף לקנות טבעת עם יהלום ולא אבן בנפרד, הצבע לא קריטי אבל כדאי שרמת הניקוי תהיה S1 ומעלה.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
1. הגדרת המסגרת (נישואין דתיים\נישואין ארחיים\חוזה כתוב\חוזה בע"פ, שלדעתי מסוכן מאד).

2. לוח הזמנים.

כיון שההחלטה העקרונית התקבלה המו"מ על הפרטים הוא טכני לחלוטין, ואין לי ספק שהזוג ימצא את דרכו.

לדעתי לוח זמנים בהקשר של ילדים הוא לא טכני לחלוטין.

במידה והוא רוצה עוד שנתיים שלוש ללא ילדים (וסיבות לא חסר - השקעה בקריירה, שיפור מצב כלכלי, סיום תואר, טיולים בעולם וכו...) והיא רוצה ילדים מיד לאחר החתונה (נניח בשנה הקרובה) אז כן יש צורך להגיע לפשרה מסויימת.

בכל מקרה, במידה ואכן הוא החליט שהיא תהיה אם ילדיו (וואוו זה נשמע כזה כבד :-D) והוא רוצה ילדים אז הדברים פשוטים הרבה יותר. כמובן שעדיין, צריך לשבת ולתאם ציפיות.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

קרא את הודעה #49, תבין שמסמך העקרונות קיים.

כיון שלא מקובל לעשות מה שאני עשיתי (וגם עוד בת דודה אחת של אשתי, לפני כשנה) - להרים את הארוע תוך 2-3 חודשים - נושא הלו"ז די מסתדר מעצמו. אבל כמו בכל עניין אחר, שותפים צריכים להגיע להסכמה, וכל תוכנית היא בסיס לשינויים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

עזבו הצלחה, מה עם הטבעת?

מישהו מכיר את החבר'ה הללו: (?)

http://www.diamondf.co.il/

מאד אהבתי את הטבעת הזו.

שלחתי לאבא של חבר, שיש לו מפעל לתכשיטים את המפרט והמחיר - הוא אמר שהמחיר "סביר", בהנחה ומדובר על צבע ונקיון 2 דרגות מתחת למוצהר (בעצם, טוען שהאתר מייפה את הנתונים ולא תתכן טבעת עם כאלו נתונים בכזה מחיר - והיהלום כנראה H ו-SI2 מינוס).

מישהו יכול להצביע על אמינות החברה הזו?

איך בעצם אפשר לשייך תעודה לאבן הספציפית, במיוחד לאור הקושי לבדוק אותה לאחר השיבוץ? (משהו שהאבא הסביר לי).

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם (נערך)

אני חיפשתי טבעת לפני כשנה. החבר'ה שציינת לא היו הכי זולים אבל גם לא יקרים במיוחד.

אם אתה רוצה להבין קצת יותר, ממליץ לך להגיע לפגישה בשכטר יהלומים שיושבים באחד מבנייני הבורסה (צריך לתאם טלפונית). שם נתנו לי להחזיק יהלומים בידיים (בפינצטה ליתר דיוק) ולבחון אותם בלופה תוך הסבר של מה אני רואה, ובכלל לראות יהלומים בדרגות שונות אחד ליד השני. לאחר פגישה זו כבר היה לי יותר ברור מה חשוב לי ומה פחות, באילו דרגות אני מוכן להסתפק, וגם יותר קל לבדוק במקומות אחרים ולסנן את הבולשיט של המוכרים. המדרגה הבאה הייתה פגישה עם יהלומן שהראה לי יהלומים עם תעודות GIA ואז אכן ראיתי שכל מה שהראו לי קודם היה לפחות שתי דרגות מתחת למה שרשום בתעודת שקרכלשהו שלהם. בסוף, לא קניתי מאף אחד מהנ"ל עקב מחירים גבוהים.

התקציב שלי היה גבוה משלך... לך GIA לא רלבנטי ולכן אין שום משמעות לתעודות שמציעים לך (ממילא אין לך שום דרך לאמת שהתעודה אכן שייכת לאבן פרט לחלק מאלו של GIA שצרבו להם את מספר התעודה על היהלום עצמו).

אני בסוף קניתי בדניאל מתת (נמצאים ליד הבורסה) גם את הטבעת וגם את היהלום ששובץ בה (עם תעודת GIA), פשוט כי שם מצאתי את העיצוב שהכי אהבתי והם עשו לי מחיר טוב (הצלחתי לקחת יהלום טוב יותר ממה שחשבתי שיכנס לי בתקציב).

שים לב שמחירי הזהב הם זולים יחסית ואל תתן לאף אחד לסבן אותך במחיר הטבעת עצמה. סביר להניח שכל טבעת בגודל סביר שווה כאלף ש"ח (כולל כמה יהלומים קטנים מסביב). הכסף המשמעותי הוא ביהלום המרכזי. ומכיוון שכולם רוצים להרוויח בוכטה, זה לרוב משתלם יותר לקנות את הטבעת והיהלום באותו מקום - העסק מוכן לוותר על הרווח מהטבעת כדי להרוויח על היהלום.

עוד דבר חשוב... אישתך לעתיד בכלל אוהבת זהב לבן?

בכל החנויות דוחפים זהב לבן בטענה שזה מדגיש את היהלום, אבל אם היא אוהבת זהב צהוב אז זה מה שצריך לקבוע. אם אני הייתי קונה זהב לבן, כנראה שהייתי נאלץ להחליף את הטבעת כי אשתי לא סובלת זהב לבן (אומרת שנראה כמו מתכת זולה).

מצטער על החפירה, ובהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

כמה אנרגיות ומלל על חתיכת טבעת על האצבע.

טבעת זהב פשוטה ורגילה תעשה את העבודה בדיוק באותה מידה

כמו הטבעות עם אבנים טובות ומרגליות.

מזל טוב.

סלע

• תוכן חדש...