Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לך GIA לא רלבנטי ולכן אין שום משמעות לתעודות שמציעים לך (ממילא אין לך שום דרך לאמת שהתעודה אכן שייכת לאבן פרט לחלק מאלו של GIA שצרבו להם את מספר התעודה על היהלום עצמו).

לא נכון.

GIA אמנם נחשב למכון הגימולוגי הפופולארי והמחמיר יותר מבחינת סיווג ודירוג יהלומים אך יש את המכון הבלגי, HRD שגם הוא נחשב לאמין גם אם הוא פחות מחמיר בסיווג שלו.

שני המכונים הנ"ל מאפשרים לחתום בלייזר את מספר התעודה על היהלום לצורך אימות התאמת היהלום לתעודה.

שים לב שמחירי הזהב הם זולים יחסית ואל תתן לאף אחד לסבן אותך במחיר הטבעת עצמה. סביר להניח שכל טבעת בגודל סביר שווה כאלף ש"ח (כולל כמה יהלומים קטנים מסביב). הכסף המשמעותי הוא ביהלום המרכזי. ומכיוון שכולם רוצים להרוויח בוכטה, זה לרוב משתלם יותר לקנות את הטבעת והיהלום באותו מקום - העסק מוכן לוותר על הרווח מהטבעת כדי להרוויח על היהלום.

אין דבר כזה "טבעת בגודל סביר", עלות טבעת הינה בגדול חישוב של מחיר הזהב באותו יוםXמשקל הטבעת בגרמים+20-25% בגין הפסדי חומר בעת הייצור+שווי היהלומים הקטנים, אין פה יותר מדי מקום למשחק (זה מתייחס לטבעות מוכנות שמיוצרות בכמויות גדולות בדומה לאלה שעליהם אתה מדבר, כשזה מגיע לעבודת יד זה חישוב שונה בתכלית).

עוד דבר חשוב... אישתך לעתיד בכלל אוהבת זהב לבן?

בכל החנויות דוחפים זהב לבן בטענה שזה מדגיש את היהלום, אבל אם היא אוהבת זהב צהוב אז זה מה שצריך לקבוע. אם אני הייתי קונה זהב לבן, כנראה שהייתי נאלץ להחליף את הטבעת כי אשתי לא סובלת זהב לבן (אומרת שנראה כמו מתכת זולה).

זהב צהוב לא מדגיש את היהלום, הסיבה שמנסים "לדחוף" לך טבעות עם זהב צהוב פשוטה- טעם מקומי, נשות ישראל אוהבות יותר זהב צהוב.

מבחינת עלות אגב אין הבדל בין מחיר זהב צהוב לזהב לבן (כל עוד מדובר על אותה קרטורה, כלומר זהב 14K לבן או צהוב יעלה אותו דבר, 18K יהיה יקר יותר מ-14K אבל עדיין, 18K לבן או צהוב- אותו מחיר).

שיהיה במזל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן,

כנראה שבארץ לא נפוצות תעודות של HRD. כל מה שהוצע לי זה EGL ו-GIA (מדובר על אבנים בין חצי לקראט). כמו שאמרתי, הדרגות של EGL מתאימות אולי לשתי דרגות נמוך יותר של GIA, לעין הלא מקצועית שלי.

לגבי גודל סביר, אני מניח שכולנו מבינים על מה אני מדבר והמחיר שציינתי כולל את הפירוט שרשמת. אבל אתה צודק לגבי עבודות יד - שם כמובן המחיר יהיה שונה.

לגבי צבע הזהב, לא קראת טוב... כל המוכרים הציעו זהב לבן ולא צהוב. רובם גם טרחו לספר שזה עדיף על צהוב כי זה מאפשר ליהלום להראות טוב יותר/בהיר יותר וכו'. בפועל הרבה נשים מעדיפות זהב צהוב ולכן הדגשתי את זה לפות"ש. המחיר, אגב, היה זהה כמו שאמרת.

פורסם

צודק, אכן הציעו לך זהב לבן, בכל אופן העיקרון לא משתנה, זהב צהוב או לבן לא מדגישים או מבליטים את היהלומים, ה"יתרון" של זהב לבן זה שהוא לא יגרום ליהלום להראות צהבהב כפי שעלול לקרות עם זהב צהוב.

HRD זו תעודה שנפוצה גם בישראל, EGL זו תעודה מאוד "מפרגנת" ליהלומים, מכאן אתה יכול להבין שפוטנציאל הרווח גדול יותר כשמגיע לקוח חסר נסיון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אז עשיתי היום סיבוב ב 'אדית תכשיטים' שהומלץ פה, 'פרינסס' ועוד חנויות ברח' הרצל בהדר.

מה אגיד, לאנשים אין בושה לשקר.

קודם כל, כל היהלומים הם VS1 (כן, בטח :?). צבע H זה מעולה לדבריהם (?).

יש יהלומים שבעין בלתי מזוינת, עם כל התאורה הכי לבנה של החנות, עדיין נראה צהוב.

והמחירים? אותו מחיר של החנויות בבורסה, רק חצי ממשקל היהלומים.

עשיתי facepalm וחזרתי על עקבותיי.

משכנתא זה קל

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

אז לפני כשבועיים הייתה ההצעה - וההסכמה :-D

עכשיו אנחנו בטירוף לארגן חתונת "חתימה-על-מסמכים" בקפריסין - אשמח לעזרה אם מישהו מכיר חברה טובה של חבילות או לפחות מאיפה אני מוצא טיסה זולה ומה התקופה היותר טובה לעשות את זה (wil, hans, Exodus, alfa_draco עזרתכם בבקשה).

ועוד חתונת "שישי-בצהריים-100 איש-רב-רפורמי-הפעלות-לילדים" בצפון (בית אורן עד רגבה). אשמח אם יש למישהו המלצות בעד/נגד גנים מסוימים המתאימים לאירוע כזה וכל טיפ אפשרי על דרכים לחסוך $$$. זו מסיבה, אין כוונה לעשות את אירוע העשור, רק לא לצאת מופסדים כספית (אוקטובר, שמלה מאלי-אקספרס, איפור של חברה וכד').

שוט.

IMG_20150703_212008.jpg

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם

מזל טוב !

בדיוק בסופ"ש היה לנו דיון עם עוד זוג חברים על כל הסיפור הזה של טבעות אירוסין.

מדובר כנראה באחד הקמפיינים הפרסומיים הטובים והאפקטיביים ביותר מאז ומעולם. הן אני ואשתי והן הזוג איתו דיברנו לחלוטין נגד העניין, ועם זאת שנינו עם טבעות אירוסין. מדהים, לא פחות ממדהים.

ה'נחמה' היחידה שלי היא ששנינו לא התפרענו עם המחיר יותר מדי, אז אני מסתכל על זה בתור 'שי לגברת'. מתוך חברי הקרובים שמתי לב שיש מצב אבסורדי שככל שרמת ההכנסה יורדת, מחיר הטבעת עולה, נוסק אפילו. תרבות ה'שופוני' אני מניח.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לגבי קפריסין:

1. אין בעיה לארגן את זה גם לבד לגמרי. את המסמכים קל לארגן (אם אתה צריך עזרה עם תרגומים תגיד לי. אני אשלח לך את המסמכים באנגלית ותמלא את השמות שלכם וכו'), רק צריך ללכת לנוטריון שיתן חותמת אישור לתרגומים.

2. אתה קובע מועד עם העיריה בלרנקה במייל.

3. ניתן לעשות את כל הסיפור ביום אחד. מגיע בבוקר בטיסה של אייר סייפרוס וחוזר בטיסה של 22:00. אבל יותר כיף לעשות מזה כבר חופשה, כמה ימים בקפריסין זה לא רע בכלל.

4. בשביל מה בעצם אתה צריך את הסיפור הזה? לא מספיק האירוע "שישי-צהריים-הפעלות-לילדים"? כזה קריטי לכם שיהיה רשום "נשוי" בתעודת זהות? זה לא נותן שום יתרונות כלכליים, רק חסרונות במקרים מסויימים.

5. מקווה שיש ביניכם תיאום ציפיות לגבי תוכניות התרבות, כפי שהוזכר לפני כן בשרשור, יש נטיה של אנשים מסויימים להניח שברגע שמתחתנים צריך להתרבות.

אם שניכם בקטע - סבבה לכם. אם היא כן ואתה לא - תנחומי. עוד לא מאוחר לברוח. אם שניכם רוצים לחכות קצת - קחו בחשבון שהדודות יתחילו להציק בעניין בערך רבע שעה אחרי החופה ולא יניחו לכם עד הילד הרביעי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הן אני ואשתי והן הזוג איתו דיברנו לחלוטין נגד העניין, ועם זאת שנינו עם טבעות אירוסין. מדהים, לא פחות ממדהים.

לא כזה מדהים, סתם קונפורמיזם, זורמים כי יותר קל "לזרום" מאשר להחליט :

מילא לגבי טבעת שהיא אכן 'שי נחמד' ותו לא, אבל הרבה ילדים באו לעולם ככה,

אגב האיזכור של WIL,

ואני מצטרף אליו לגבי החתונה, שמעתי שפשוט ונוח לארגן את הכל לבד.

The first one to get angry loses

פורסם

מזל טוב!

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...