Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום אני לקראת טיפול 65000 לרכב פורד פיאסטה 2011(פעם ראשונה שיש רכב ברשותי),גרה באיזור רמת-גן - אני רוצה לגשת לאחד המוסכים המורשים לבצע טיפול , בגלל שזה טיפול ראשן אני עושה הרבה בירורים.

1.כדאי לקנות שמן מנוע ופילטר שמן לבד? זה כדאי? מוסכים מוכנים להשתמש בזה?

2.מחיפוש הבנתי שצריך שמן בצמיגות 5W30 זה משנה סינטתי או חצי סינתטי ?יש חברה מומלצת?

3. מסנן צריך לקנות מקורי ואיפה?

4.לאיזה מחיר לצפות בטיפול קטן לרכב

תודה:)

עריכה אחרונה על ידי Ruby Red Fox
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה רכב חדש באחריות ואת הולכת למוסך מורשה יבואן, או שזה רכב ישן ואת הולכת לסתם מוסך מורשה משרד התחבורה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זה רכב חדש באחריות ואת הולכת למוסך מורשה יבואן, או שזה רכב ישן ואת הולכת לסתם מוסך מורשה משרד התחבורה?

רכב 2011 - לא באחריות יבואן

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז אין סיבה ללכת למוסך מורשה יבואן.

1. בד"כ ניתן להביא פילטר ושמן בעצמך, אבל עדיף להתקשר קודם לשאול. אם כדאי? תלוי אם לא מפריע לך ללכת לחנות חלפים ולקנות בעצמך.

2. שמן שמים לפי הוראות היצרן וזה צריך להיות רשום בספר הרכב.

3. תמיד עדיף מקורי או OEM מחברה מוכרת. מקורי יש אצל היבואן ופילטר OEM איכותי צריך להיות בחנויות חלפים שמכבדות את עצמן.

4. במקרה כזה תשלמי רק על העבודה, לפי התעריף של המוסך שתבחרי. בד"כ זה 200 ש"ח לשעה. עבודה כזאת תיקח במקסימום חצי שעה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש מוסכים שיסכימו לכך ויש שלא.

מוסכים מורשי פורד בדרך כלל לא.

כדאי לסכם על כך מראש עם בעל המוסך, בהחלט ניתן לחסוך על ידי רכישת חלקים לבד, אבל גם זה צריך לדעת מה ואיפה לקנות. בתיקונים החיסכון יכול להיות יותר משמעותי מבטיפול פשוט.

תבדקי אם את לא צריכה להחליף פלאגים שניתן לרכוש הרבה יותר בזול לבד.

לגבי שמן יש הוראות מדויקות בספר הרכב איזה תקנים נדרשים, בצמיגות שציינת אני חושב שקיים רק סינטטי. בכל מקרה תמיד כדאי להשתמש בסינטטי מלא.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

וואו תודה רבה על התשובות המפורטות :)

עכשיו הסתכלתי והטיפול האחרון(60000) בחברת ההשכרה היה לפני יותר משנה .

כלומר הרכב צריך טיפול מקיף יותר .

בטיפול בינוני יש תיקונים או חלפים שהמוסך ,איך נקרא לזה,"דוחף" ללקוח שלא צריך ולא דחוף בטיפול כזה?

מקובל ללכת עם רשימה מה צריך בטיפול לפי היצרן וכל דבר מעבר לא להסכים ?להתיעץ עם מישהו ורק אז לחזור למוסך להמשך טיפול?

פורסם (נערך)

שאלה ?

ואם הרכב לא תקין בעקבות הטיפול על מי נופלת האשמה ?

הרי המוסך יטען שהחלקים שהביאו לו לא תקינים.

החנות שמכרה את החלקים יטענו שהמוסך לא יודע להרכיב.

וזה מה שהזמינה הגברת.

ואז הגברת שנסתה לחסוך כמה שקלים תיהייה בבעייה.

מוגש כחומר למחשבה.

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם
שאלה ?

ואם הרכב לא תקין בעקבות הטיפול על מי נופלת האשמה ?

הרי המוסך יטען שהחלקים שהביאו לו לא תקינים.

החנות שמכרה את החלקים יטענו שהמוסך לא יודע להרכיב.

וזה מה שהזמינה הגברת.

ואז הגברת שנסתה לחסוך כמה שקלים תיהייה בבעייה.

מוגש כחומר למחשבה.

צודק ב 100 אחוז!

את חייבת לקחת זאת בחשבון שגם אם תהיה פאשלה כל שהיא של המוסך בהרכבת החלקים יש סיכוי שהחלקים שהבאת יהיו אשמים ואז את בבעיה רצינית. אם את כבר רוצה לקנות את החלקים בעצמך תחפשי מישהו שמבין שירכיב לך אותם ויש פה לא מעט אנשים שיישמחו לעזור לך עם זה.

פורסם

אני עשיתי את זה כמה פעמים, אבל בגלל שהחנות שאני עובד בה לחלפים לרכב היא מבנה אחד ליד המוסך שקונה מאיתנו חלקים, אז אין בעיה לדעתי. וגם רכשתי כמה חלקים מקוריים אז אין כל כך חשש.

בעיקרון, לא היתי ממהר לעשות את זה בגלל מה שרון שנפ טען.

פורסם

גם לדעתי זה בעייתי ואפשר להבין גם את המוסך, מה שאפשר לעשות לבד ויש מי שיעזור אז ליקנות לבד ולהחליף לבד, חלקים רציניים יותר שמצריכים עבודה של מוסך כדאי לעשות אצלם גם בשביל לקבל את האחריות על החלק ועל העבודה.

מה שאני מביא איתי למוסך זה את שמן המנוע, המוסך שלי מסכים לזה כי אני גם מביא שמן שעומד בתקנים שהרכב שלי דורש במדוייק כך שגם לו לא יהיו חששות.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...