Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מדובר לא ברכב שלי, לכן אצמצם בפרטים מזהים אבל הסיפור הבא הרתיח אותי מאד.

חבר טוב, עם וולוו S80. חדשה יחסית. לפני כשבועיים הרכב ניזוק כאשר חנה ברחוב ורכב עם נהג אחר פגע בו ושפשף את כל צד שמאל. הנזק: כנף אחורית עם שריטות עמוקות וכיפוף בחלק תחתון, דלת אחורית וקדמית עם נזק מעיכה לאורך אמצע צד תחתון עם פסי קישוט שניזוקו, מראה שבורה, נזק קל לכנף קדמית, מכה בגלגל קדמי עם חשד לנזק למתלה, ותושבת מנוע תחתונה ניזוקה.

הרכב היה במוסך מורשה כמעט שבועיים, כאשר בוצע בו הנ"ל:

קוסמטיקה: הוחלפו הדלתות לדלתות משומשות, הכנפיים תוקנו, המראה הוחלפה. כל הצד נצבע מחדש.

הרכב נבדק ע"י טכנאי מורשה, ועלה צורך להחליף בולם קדמי ותושבת מנוע תחתונה.

והנה המרור: החבר קיבל את הרכב לפני ימים ספורים כאשר: יש רעש רוח מורגש ביותר מהדלתות (לא מותאמות לבודי, אין אטימה). יש רעשי כביש איומים מהגלגל השמאלי קדמי, ורעשים מההגה. המוסך עושה לו בעיות כרגע ולא ממש שש לקחת אחריות וייקח זמן עד שהדברים יסתדרו. במשך כל השבועיים האלה של התיקון המוסך לא יצר עימו קשר אפילו פעם אחת כדי לומר לו מה קורה עם הרכב. הבחור בעל הרכב הוא אדם בעל מקצוע חופשי ותלוי ברכב. אציין שמדובר אמנם במקרה ביטוחי אבל מה שהמוסך גבה לא היה מבייש מוסך צמרת בסוהו של לונדון: כמעט 45,000 ש"ח(!!!) על התיקון הזה.

כל החלפים שהורכבו למעט תושבת המנוע, המראה ושני פסי קישוט בדלתות הינם משומשים, והמוסך גבה עליהם מחירים מופקעים בצורה מחרידה. מבדיקה שערכתי באתרים בחו"ל מחיר בולם קדמי מקורי *חדש* לרכב הזה במקום מהיקרים יותר הינו כ2000 שקל. המוסף גבה מהביטוח 6000 שקל, כן, אתם שומעים טוב, 6000 שקלים חדשים על בולם משומש! על תושבת המנוע הם גבו מחיר פי 10 (אתם עדיין שומעים טוב, פי 10) ממחיר חלק מקורי חדש בחו"ל.הדבר הטוב היחיד שיכולתי לומר על העבודה שהצביעה מקצועית וכמעט בלתי מורגשת גם במבט מקרוב. אבל יש רעשים מורגשים ברכב וממש לא נעים לסוע בו. זה מבאס כפליים כשמדובר ברכב יוקרתי יחסית.

עכשיו הבחור צריך לרדוף אחרי המוסך לתקן את הליקויים, ולבזבז זמן יקר שאין לו ומן הסתם לשמוע את כל התירוצים שיהיו להם. מדובר במוסך מורשה באיזור מפרץ חיפה ולא אנקוב בשמות, מי שמכיר מכיר. אני שואל את עצמי איך דברים כאלה ממשיכים לקרות ואיך מוסכים כאלה ממשיכים לשרוד?!

עריכה אחרונה על ידי 116_Veloce

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

אני לא חושב שהמוסך קובע מחיר החלקים ובכל מקרה הביטוח לא אמור להיות פרייר ולשלם כל מה שהמוסך דורש, בשביל זה גם יש שמאי.

לכן צריך להפריד את עניין המחיר מאיכות התיקון. כלומר, אם נניח התיקון היה עולה הכל כולל הכל 8 אלף ש"ח אז הרעשים ומצב הרכב היה נסלח ?! ברור שלא.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תסכים איתי שאחרי תיקון כ"כ יקר ואחרי שבועיים במוסך הרכב היה צריך לחזור פרפקט. רעשי רוח, רעשים (חזקים) ממערכת היגוי וגלגל קדמי, זה ממש לא מקובל בשום קנה מידה - במיוחד לא אחרי תיקון כ"כ יקר - דווקא בגלל שהתשלום (לדעתי) ממש לא פרופורציונלי לחלפים ולתיקון, הרכב היה צריך להיות 100%. 200%.

זה פשוט מראה לך את הזלזול הנוראי של בעלי המקצוע והמוסכים בקליינט. זו הטרוניה העיקרית.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

עזוב שטויות, מעסיקים פועלים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם, ואני לא אנקוב ב"שמות" את מי מעסיקים, ללא שום ידע וללא שום נסיון וזה מה שקורה.

מצד שני, יש כל כך הרבה מוסכניקים מקצוענים מבחינת עבודה שהם מחזיקים לבעל המוסך את כל המוסך, אבל הם נבלעים בין החאפרים הלא מקצועיים.

קרה לי לפני כמה שבועות שהלכתי למוסך מורשה בשביל כיוון פרונט (עשיתי פעם פעמיים והייתי סופר מרוצה) ויצאתי משם עם סטיות קטנות ורעשים מוזרים שעד היום לא נעלמו. בנוסף עלה 400 שקל כלל ציר אחורי וזה אחרי שהיה לי נסיון טוב איתם פעם. מי עשה לי את העבודה?אני לא רוצה להגיד...

פורסם

לא הבנתי איך אחרי כל זה, אתה לא רושם את שם המוסך.

זה רק מראה כמה משתלם להיות שמוק במדינה הזו, אתה מתייחס לאנשים כמו אל זבל ובסוף הם אפילו לא מפרסמים אותך בפומבי...

45,000 ש"ח בשביל התיקון הזה, ואפילו לא לעשות אותו כמו שצריך. אני לא יודע אם זה יותר מקומם או מרשים!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תשמע, לא נעים לחזור יום אחד למוסך אחרי שטינפת עליו כי אתה חייב להגיע לשם, ותאמין לי היום כולם יודעים מה הולך באינטרנט.

לדעתי צריך לסגור את כל הסיפור עד כמה שאפשר, לא עוזר?לטנף כמה שיותר!

פורסם
אני לא חושב שהמוסך קובע מחיר החלקים ובכל מקרה הביטוח לא אמור להיות פרייר ולשלם כל מה שהמוסך דורש, בשביל זה גם יש שמאי.

א) בתביעות, מילה של שמאי שווה ערך למילה של אלוהים.

ב) בהרבה מקרים, במוסכי הסדר, מנהל מוסך הוא גם שמאי. עכשיו אנחנו בישראל, אז הוא יפעל לטובת המוסך, ויקבע שיש צורך בתיקון בסכום מקסימלי אפשרי, אבל לא יותר מדי גבוה, שלא יוריד את הרכב מהכביש.

ג) במקרה הזה האשמה היא על הצד השני. כלומר, הלקוח לא משלם, הביטוח שלו לא משלם, המוסך יוצא מרוויח, והמפסיד זה הביטוח של הנהג הפוגע, שכבר ידאג לגלגל את העלויות על הלקוח שלהם.

עברתי חוויה דומה (רכב גילח דלת וכנף ברכב של אמא שלי), אומנם בסכומים יותר נמוכים (5000 אש"ח על דלת של דייהו, בפחות מזה אתה קונה עוד דייהו עם טסט), אבל הרושם שנוצר אצלי, זה שעדיף היה אם הייתי מתקן את הרכב על חשבוני, מבלי לערב את הביטוח, אפילו שאני לא אשם בתאונה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מדובר במוסך ארז, וולוו-הונדה באיזור התעשיה מול הגרנד-קניון במפרץ חיפה. הביקורות עליהם מבחינת מחיר עולות בקנה אחד עם מה שרשמתי כאן וזה לא אחד או שניים שאומרים את זה. מגרזנים בצורה מחרידה בלי בושה. פשוט לא שווה ללכת למוסך מורשה. ע"ע צ'מפיון ועוד. זו דעתי האישית.

פורסם

מה הקשר לצ'מפיון? תתמקד בתלונה שלך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מזכיר לי מקרה שקרה לנו לפני כמה שנים , אמי נכנסה למוסך הסדר של הביטוח על מנת לתקן כמה שפשופים בטמבון לאחר תאונה , היא השאירה שם את הרכב ליומיים או שלושה. למחרת היא מגיעה למוסך , כנראה לבדוק משהו, והיא רואה שכל מכסה המנוע פשוט מפוצץ ממכות של פטיש ומד האוץ היה גבוה ב100 קילומטר ממה שהוא היה כשהאוטו נכנס. הנזק שהשמאי קבע היה קרוב ל20 אלף שקלים(!!!) . בעל המוסך נתבע וזכינו במשפט בכמה גרושים , לא משהו שיגרום לו להפסיק לעשות את זה יותר.

פורסם

6000 שקלים חדשים על בולם

משומש!

בולם משומש במוסך מורשה - האם זה חוקי ?

לפני מה שאני יודע זה משהו שמחליפים בזוגות (ימין+שמאל), לא ?

פורסם
מדובר במוסך ארז, וולוו-הונדה באיזור התעשיה מול הגרנד-קניון במפרץ חיפה.

נראה לי אתה מתכוון מול לב המפרץ ולא הגראנד קניון.

פורסם

מקרה דומה מאוד בשירוקו של חבר. גם אצלו היה צורך בתיקון הדלת ולאחר התיקון רעשי הרוח היו בלתי נסבלים. זה קרה לפני למעלה מ 3 חודשים ועדיין נלחם עם צ'מפיון...

פורסם

הרכב המשפחתי היה מעורב בתאונת דרכים קלה והסרן האחורי נדפק. המוסך טען שהסרן הוחלף והביא אף תעודה ממכון פרונטים שהסרן ישר ותקין. לאחר תקופה שמנו לב שהגלגל האחורי נטחן במהירות. בדיקה במכון מטעמנו אישרה את החשש. הסרן האחורי עדיין עקום.

המוסך שיקר לחברת הביטוח לגבי החלפת הסרן וגילגל לכיסו את עלות הסרן החלופי.

ככה זה במדינה בה אין כבוד וערכים. דופקים אותך מחברות הכבלים ועד המוסכים.

אין אמונה באף אחד כי לאנשים אין אלוהים מלבד הכסף.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...