Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עמדתי לפני דילמה דומה לפני כשנתיים - אשתי החליפה את מקום העבודה והיתה צריכה להחזיר את הליסומטית, מצד שני נסיעה של כ-50-60 ק"מ ביום. המעמדות העקריות היו הפיקנטו והמיקרה (הספייס סטאר עדיין לא היתה בשוק), אבל רקע לפני שחתמנו על ההזמנה האשה הגיעה למסקנה שלנסיעות של 50 ק"מ ביום בכבישים בין עירוניים היא מעדיפה רכב קצת יותר גדול ולפיכך הוספנו 15,000 ש"ח ונרכש סויפט ברמת הגימור הבסיסית (אוטומטי).

במאמר מוסגר - בסופו של דבר האשה השתלטה ל ה-SX4 שלי, ואני, שנוהג מרחקים יותר קצרים, נהנה מסויפט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההשוואה האמיתית היא בין המיקרה לספייס סטאר כי מבחינת מנוע וגיר הן מאד דומות,לשניהם גיר אוטומטי רציף,מנוע 1.2 לדעתי הספייס עדיפה כי היא קצת יותר זולה לאחזקה,יותר מאובזרת ,בעבר הייתה לניסאן בעיית בלמים נראה לי תוקנה

פורסם

אני לא יודע עד כמה המיצובישי זולה יותר,אבל היא משמעותית מאובזרת יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני לא יודע עד כמה המיצובישי זולה יותר,אבל היא משמעותית מאובזרת יותר.

במחיר בטוח 80000 לעומת 10000,טיפול של מיצובישי בערך 400 ש"ח ממה שהבנתי לעומת המיקרה 600 נכון לא הבדל ענק,אבל עדיין הבדל

פורסם

אז הספייס גם זולה מהאקו מיקרה בפן העלות וגם בפן הטיפולים?

sperial: לאבי יש את ה-SX4 - אכן רכב פשוט ואמין. מה שנקרא - לנסוע ולשכוח.

אך הסוויפט יקרה באופן יחסית משמעותי מהספייס ומהאקו.

תודה חברים!

פורסם (נערך)

הסויפט יקרה אבסולוטית - אני קניתי את ה-GLS במחיר 92000 ש"ח ביולי 2013. העניין הוא שמדובר ברכב יותר גדול מהמועמדות האחרות - שאותן צריך להשוות לספלאש (מערכת הנעה של סויפט על בסיס של אלטו). וכפי שכתבתי - הוספתי 15,000 ש"ח יחסית לפיקנטו מהיבואן (או 20,000 ש"ח יחסית לפיקנטו מיד ראשונה 0 ק"מ ברמת גימור נמוכה, נדמה לי באלדן), וכל זאת בדיוק בחודש שבו קיבלתי דירה חדשה ונכנסתי לשיפוץ ששתה די הרבה חסכונות.

קשה לי להסביר מדוע אני נהנה מהסויפט יותר מאשר מה-SX4 שכן ה-SX4 יותר מרווחת, יש לה הרבה יותר כוח (מדובר בדגם 2010) והדגם מאובזר יותר (GLX). ולמות זאת אני מעדיף לנהוג בסויפט, וכלל לא מצטער על המחיר היותר גבוה מהמעמדות האחרות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסוויפט ארוכה יותר באורך,אבל תא המטען הכי קטן וגם בסיס גלגלים קטן יותר.

גם מדובר על תוספת די גדולה,שכן אפשר כבר לרכוש ב80 אלף את המזדה 2 שהיא שהיא רכב גדול יותר וזול בצורה די משמעותית.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסוויפט לא נמצאת ברשימה.

חזר אלי נציג מ-carsforum מוטורי(של הפורום) ומאד המליץ על הסוזוקי ספלאש (יקרה מהספייסטאר והפיקנטו ב-8א"ש).

אך הוא אמר לי דבר שגרם לנו להתחיל לפזול יותר לכיוון הספייסטאר.

שהיא משלבת את המדדים הסבירים בכל האספקטים לעומת הפיקנטו(שמצטיינת בחסכוניותה) והאקו מיקרה(שמצטיינת בחוויית הנהיגה).

אולי לנהגת בת 66 שלא מחייב שתזדקק לרכב עם הביצועים הטובים יותר ולא מחייב רכב חסכוני(כי ממילא נוסעת סביב 90 עד 100 ולא סוחטת את הדוושה ונוהגת בשיקול דעת) הרכב שמשלב מדדים סבירים יהיה המתאים ביותר?

רוב תודות לכם!

פורסם

המיצובישי אולי לא מציעה חווית נהיגה בתור רכב לנהג,אבל לנהג הממוצע למשל כמו אמא שלך היא לא תבין בזה,הרי היא לא יודעת מה זאת שילדה והגה מתקשר נכון?

אבל היא תעריך יותר שהרכב רך בכביש עירוני לעומת זווית גלגול גדולה בכביש מפותל,לצד רכב מאוד חיסכוני.

לכן אתה היא תוכל לשלם 8 אלף יותר בשביל הספלאש אבל מה היא תקבל מזה? כלום לדעתי.

פורסם

זו נקודה חשובה.

חבר'ה - חושב שהספייסטאר זה הכיוון שצריך להיות.

היא גם זריזה(לא שזה כזה מהותי - אמי גרה באיזור כפרי ופחות נוסעות במרכזי ערים *פעם בשבוע*).

וגם בעלת צריכת דלק טובה.

הרכב (2015 עם 0ק"מ) הוצע לי ב-69,000 כולל ה-כ-ל - דיבורית BT , בקרת שיוט , חיישני רוורס , אגרה , טיפול

20k ראשון בחינם וגם כולל הובלה - לפחות עד לאיזור מגוריי הוריי.

והמחיר עשוי להיות עוד לפני הנחה קטנה נוספת.

נשמע טוב, לא?

אגב: אני מרחם על מוכרים פרטיים - ניכר כי שוק הליסינג הפרטי שובר את שוק היד 2!

פורסם

במתאר הנהיגה שציינת דווקא חסכונות מתחילה להיות משמעותית - אתה מדבר על סדר גודל של 100 ק"מ ביום, כלומר קרוב ל-25,000 ק"מ בשנה, שינוי מ-12 ל-13 קמ"ל יביא חסכון של 1000 ש"ח בשנה. לא הרבה, אבל גם לא מבוטל.

פורסם

אתה בטוח שזה מה שהנציג אמר?

הפיקנטו מצטיינת בחיסכון והמיקרה וחווית נהיגה? רחוק כמזרח ממערב.

אם כבר אז לפיקנטו תא נוסעים נעים יותר, עיצוב נאה ולדעתי לפחות היא מרגישה קצת יותר מודרנית ביחס למיקרה והספייסטאר. מצד שני היא פחות חסכונית מהן בגלל גיר אוטומטי רגיל ולא רציף.

המיקרה לא נאה לדעתי, בלשון המעטה. היא מרווחת וחסכונית יותר מהפיקנטו והיא נמכרת בהנחות נאות גם דרך חברות הליסינג וגם בסוכנויות של היבואן.

הספייסטאר באמת מציעה מעין מיקס כשהיא מגיעה מאוד מאובזרת אבל חסכונית, עיצוב פושר ומרווח שנמצא בין הפיקנטו למיקרה.

פורסם
במתאר הנהיגה שציינת דווקא חסכונות מתחילה להיות משמעותית - אתה מדבר על סדר גודל של 100 ק"מ ביום.

היא לא נוסעת יומיום. ממוצע הנסיעה ברכבה הנוכחי (שנת 2009) הוא 16,500ק"מ בשנה.

אתה בטוח שזה מה שהנציג אמר?

הפיקנטו מצטיינת בחיסכון והמיקרה וחווית נהיגה? רחוק כמזרח ממערב.

אם כבר אז לפיקנטו תא נוסעים נעים יותר, עיצוב נאה ולדעתי לפחות היא מרגישה קצת יותר מודרנית ביחס למיקרה והספייסטאר. מצד שני היא פחות חסכונית מהן בגלל גיר אוטומטי רגיל ולא רציף.

המיקרה לא נאה לדעתי, בלשון המעטה. היא מרווחת וחסכונית יותר מהפיקנטו והיא נמכרת בהנחות נאות גם דרך חברות הליסינג וגם בסוכנויות של היבואן.

הספייסטאר באמת מציעה מעין מיקס כשהיא מגיעה מאוד מאובזרת אבל חסכונית, עיצוב פושר ומרווח שנמצא בין הפיקנטו למיקרה.

מייק,

טעות בדבריי:

פיקנטו - הכי פחות חסכונית (לא דובר על חווית נהיגה).

אקו-מיקרה: הכי מהנה לנהיגה (לא דובר על חיסכון בדלק).

בכל אופן - מרגיש לי נכון יותר ללכת על רכב שמציע שילוב מדדים שאמנם לא המצטיינים בקטגוריה, אך בהחלט טובים מאשר על רכב שמצטיין בחסכוניות אך מעניק תא נוסעים פחות נוח (או ההיפך).

לדעתך הדגמים שעלי לקחת למבחן נהיגה הם ה"ספייסטאר" + "אקו מיקרה" ולהחליט מבינהם?

תודה רבה!

פורסם

אתה לא צריך לקחת שום רכב למבחן. אתה צריך לתאם לאמך נהיגת מבחן על הדגמים המתחרים על כספה. בסופו של דבר המושב צריך להתאים לישבן שלה, תנוחת הישיבה למבנה הגוף שלה ואולי אפילו עיצוב הרכב לטעמה. לווה אותה, הסבר לה - אבל תן לה להחליט.

פורסם

אני הייתי בודק גם את הפיקנטו.

אני ממליץ לך להגיע לאחד המגרשים של חברות הליסינג הגדולות באיזור מגורייך ולנסות לבצע נסיעת מבחן בשלושת הרכבים האלה באותו היום ובאותו מסלול.

ככה תבין הכי טוב מה ההבדלים בין הרכבים ומה הכי מתאים לאמך.

אני הייתי דואג שגם אימא תהיה איתך ותוכל לחוות את דעתה ולהרגיש את הרכב, איך זה להתיישב ולקום ממושב הנהג ושהקונסולה לא עמוסה ומסובכת לה באף רכב.

אימא שלי גם חושבת להחליף את האוטו שלה (בעידוד שלי כמובן 8)), היא נמסה בכל פעם שהיא רואה פיאט 500 והמבצע של ה-80K גרם לה להרהר ברכישה של אחת, אני ניסיתי למשוך לכיוון האיביזה AM5.

ניגשנו לסוכנויות, היא אהבה את המרווח באיביזה, את העיצוב החיצוני, את הפשטות של הקונסולה המרכזית ואת הביצועים בנסיעת המבחן.

בפיאט היא התאהבה לגמרי ב-500 ביקולור האדומה שעמדה בסוכנות אבל מהר מאוד היא הבינה שתא המטען לא יספק אותה ושאחי הקטן (שהוא דיי מגודל) לא ירגיש בנוח במושב הנהג.

בסופו של יום היא החליטה שהאיביזה שימושית ומעניקה תמורה עדיפה למחיר אבל הפיאט היא מעין אביזר אופנתי כמו תיק מעוצב וקטן או נעל לא נוחה שמצריכה התפשרות בתחומים מסויימים אבל עושה טוב על הלב, ככה לפחות היא הרגישה.

יכולתי לפתור בקלות את ההתלבטות ולקחת אותה להזמין איביזה אבל אני מעדיף שהיא תבדוק ותתנסה בעצמה כדי שתדע מה מתאים לה, מה היא אוהבת ומה לא.

בנתיים היא החליטה לדחות את הרכישה ולהתלבט אם בכלל מתחשק לה להחליף ואם כן אז אולי ללכת על ג'יפון או משהו קצת יותר מסוגנון ממיני או סופר מיני.

מהניסיון הזה אני ממליץ שוב לא לוותר על חוות דעתה של הנהגת הראשית ברכב.

• תוכן חדש...