Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי במאזדה 5!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי ששירתה אותנו נאמנה שלוש שנים, סיימה הסוזוקי ליאנה GLX שנת 2005 את חייה אצלנו דווקא באופן לא צפוי בתאונה, והיא כעת טוטאל לוס. ...מזל שיש ביטוח מקיף, קיבלנו אפילו מעל המחירון! :lol:

בקרוב אם יש דרישה, אוכל להעלות דו"ח אחזקה מלא, בסך הכל אחלה מכונית למשפחה -אמינה מאד, ויחסית חסכונית.

ברוכה הבאה, מאזדה5! לפני כשבועיים רכשתי מאזדה 5 פרטית לגמרי ושמורה, עם 148 אלף ק"מ, שנתון סוף 2008 כלומר, אחרי הרענון - פנסים אחוריים שונים, שינוי מזערי בפגוש, אך לא פחות חשוב: בקרת יציבות סטנדרטית, וגם גיר אוטומטי חמישה הילוכים במקום ארבעה, מה שמבטיח יותר חיסכון בדלק.

חיפשתי באופן מיוחד גרסת Luxury, ומצאתי משהו באמת ראוי! בניגוד למרבית הרכבים המסתובבים בארץ, שהם בגרסת Executive (מרביתם ככולם בוגרי ליסינג או השכרה), משמעות Luxury גלגלים גדולים ורחבים יותר עם ג'נטים מגנזיום, מחשב דרך מלא (ולא חלקי...), ובקרת אקלים דיגיטלית מלאה. בנוסף לאלה, הרכב מתהדר בתוספות מועילות מאד שהתווספו כמו מערכת DVD/ מולטימדיה קנווד משוכללת (אך לא מאד ידידותית) עם צג-מגע (דאבל-דין), ומסך גדול נשלף מהתקרה, וגם דיבורית פארוט קבועה ואיכותית. הצלחתי לרכוש את הרכב במחיר נהדר, מבלי להוסיף כלום על התוספות השוות הללו, אז אני מאד מרוצה.

הנה מה שלדעתי צריך לעשות ברכב על מנת ליישר קו:

טיפול - הרכב מטופל ויש היסטוריה מיומו הראשון. כרגע הגיע זמן הטיפול השנתי - לכן ביצעתי לפני שבוע טיפול שכלל החלפת נוזל קירור, שמן ופילטר שמן, החלפת פילטר מזגן, ובדיקה כללית של כל המכלולים והבלמים.

הצמיגים היו מעוותים - רכשתי ארבעה צמיגי מישלן חדשים, מילאתי חנקן במקום אוויר! מעניין אם זה באמת תורם לחיסכון בדלק וכו'.

ייתכן שאקח לבדיקה במכון גירים, מדי פעם יש מעין "קליק" או מכה קלילה במעבר בין רביעי לחמישי. אפנה שאלה לפורום הטכני.

2015-03-20 13.14.28A.jpg

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

תתחדש! אחלה נגמ"ש משפחתי. אשמח לשמוע דיווח מפורט על חישוב צריכת דלק לאורך זמן.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אחלה רכב, קניתי כזה לאחי לפני כמה חודשים , רמת גימור בסיסית אבל עם 56 אלף על השעון.

הרכב בעל פלסטיקה עדינה, בערך כמו כל המאזדות הללו. שים לב גם למשולשים שנוטים למות מהר ואז יש דפיקות עם כל באמפ בכביש.

תתחדש וסע בדרכים טובות.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
תתחדש! אחלה נגמ"ש משפחתי. אשמח לשמוע דיווח מפורט על חישוב צריכת דלק לאורך זמן.

תודה!

בינתיים נראה דווקא לא רע - בכל 3 התדלוקים, ממוצע של 10.6 ק"מ לליטר. במסלול שמרביתו בין-עירוני. וזה בניגוד לכל ההפחדות שהפחידו אותי אנשים לגבי דגם זה (9 ק"מ לליטר, שמעתי כאלה שאף אמרו 8 ק"מ לליטר! אולי זה רק למי שחי בעיר גדולה ופקוקה? אני גר ביישוב כפרי קהילתי ומרבית הנסיעות שלנו בין-עירוניות).

מן הסתם, הייתי ערוך לכך שהרכב ישתה יותר מהליאנה (11.5 ק"מ לכל ליטר, אצלי בתמהיל זהה).

פורסם

תתחדש.

לגבי הדפיקה בגיר, היה לי את זה גם במזדה שלי (מזדה 6) 5 הילוכים. אני משער שזה אותו גיר. הזנחתי את זה עד שיום אחד עליתי לירושלים וכל כניסה להילוך רביעי היה בבום עצבני.

היה צריך לעשות איזה תיקון בגיר, לא זוכר בדיוק מה תיקנו, הנזק היה 2000 ש"ח.

לך לבדוק את זה, אל תזניח. ההמלצה שלי אם אתה מאיזור המרכז להגיע לספי מסגולה.

בהצלחה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם (נערך)

מנסיוני האישי על בציר 2006 עם 4 הילוכים לאורך 5 שנים ו 70 אלף ק"מ.

בסה"כ מדובר ברכב מוצלח, לא חף מחסרונות.

היו לי מספר פעמים בהם הרכב נכנס למוסך על בלאי של "גומיות" כמו תושבות מנוע או גיר, החלפת מוט מיצב, עכשיו הציריות התחילו לדפוק... דברים קטנים שלא משביתים את הרכב והתחילו לטפטף אחרי שחצה את ה 100 אלף ק"מ.

עד לכאן יכולתי לומר שהעניין סביר אבל לפני מספר שבועות כאשר הק"מ נושק ל 130, בבקרים (כאשר הטמפרטורה החיצונית 25 מעלות בערך) לקח לגיר שתי שניות להשתלב ואח"כ הגיר החליק דקה או שתיים עד להתחממות. תופעה שלא חזרה על עצמה במהלך היום. כרגע הרכב מאושפז כבר שבועיים, לא יודע מה מצבו (שכור) אני מאמין שישוב בעתיד הקרוב. אבל תקלת גיר שק"מ שכזה לדעתי האישית לא מתאימה לציפיות שלי מהרכב.

אני לא חושב שצריכת הדלק כזו משמעותית בין 4 ל 5 הילוכים, תלוי באופי הנסיעה, אני עושה 1:8 בנסיעה עירונית זורמת עם 100% מזגן, זה לא להיט גדול.

מה אני כן אוהב ברכב?

הגודל שלו נפלא, לא גדול ולא קטן מדי. לפניו נהגתי על רקסטון שהיתה גדולה ועצלה והיום על ניסן Presage, גדולה ובזבזנית. הרכב מרגיש "פרייבט" ולא מיניבוס כל הנ"ל. הפלסטיקה מאוד איכותית ושורדת יפה את נפלאות הזמן והמזגן מקרר היטב (אין מזגן מפוצל ובשורה השלישית חם). בסה"כ חבילה מאוזנת.

תתחדש.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

תודה!

תשובה ל-TZVIKA PICK:

הונדה FRV זה רכב וירטואלי - פשוט אין כמעט למכירה, דווקא רציתי. יש גם חסרונות ברכב נדיר, שצריך חלק כלשהו אין ברירה אלא להסתמך על היבואן...במקרה של רכב נפוץ כמו מאזדה, האפשרויות פתוחות: כבר השגתי למשל פנס ערפל אחורי בפרוקייה בקלנסווה במחיר 350 שקל במקום 990 שקל אצל היבואן!

לגבי טויוטה ורסו - ראשית, אני לא מת על הרכב הזה. לא אוהב את הגיר הרציף שלו, וכל השאר, לא ממש מדבר אלי. מעבר לכך, הוא היה יקר מדי בשבילי (תופעה מוכרת ולא מוסברת במכוניות של טויוטה -מחיר גבוה ביחס לשנתון) . דבר נוסף - במאזדה5 ישנן דלתות הזזה שמאד שימושיות ומקלות על חיים עם שלושה ילדים.

עריכה אחרונה על ידי thebaron

פורסם
היו לי מספר פעמים בהם הרכב נכנס למוסך על בלאי של "גומיות" כמו תושבות מנוע או גיר, החלפת מוט מיצב, עכשיו הציריות התחילו לדפוק...

לכל רכב יש בלאי טבעי כזה או אחר, ובמקרה של מאזדה 5 ושאר דגמי החברה, יש מספר מכלולים שצפויים להכביד על הארנק (כי הם מחייבים שימוש בחלק מקורי, לא תחליפי) ואלה משולשים, בולמים, ותושבות, שנגמרים יחסית מהר -כך הבנתי.

לגבי צריכת דלק: אז כאמור, אצלי הנסיעות בעיקר בין-עירוניות, עם צריכה סבירה עבורי של 10.6 ק"מ לכל ליטר עם מזגן מרבית הזמן וללא רחמים על הדוושה. בשביל מה שהרכב נותן כמשנע משפחות, זה לדעתי בסדר גמור.

פלסטיקה: הפלסטיקה שלו נראית לי בסדר, למרות שמגיב אחר טען פה בדיוק את ההיפך. בסך הכל, זה גם תלוי מי השתמש ברכב, רכבי ליסינג תמיד יהיו שחותים יותר, אנשים מתייחסים אליהם כאל נגמשי"ם - אפרופו מה שאחד המגיבים כתב פה למעלה...

• תוכן חדש...