Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת. אני אשמח לקבל את עצתכם לגבי כיצד אני יכול לתרגם את יכולת הכתיבה שלי לעסק או למשהו שמניב הכנסות. חשבתי על יצירת קורס לכתיבה שיווקית למשל, אבל אני לא בטוח שאני יודע ללמד... אולי מפה יבוא רעיון מעניין לשינוי כיוון בחיי?

תודה למגיבים!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה איש טכני ועם לא מעט ניסיון. לך לכתוב נהלי איזו 9000 ו 14000 לחברות ולעזור להן בהסמכות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

"טוב בכתיבה" זה מגניב. השאלה היא מה אתה יודע לכתוב, ובאותה נשימה מה אתה אוהב לכתוב. שאלה נוספת שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם אנשים אוהבים לקרוא את מה שאתה כותב? או שאולי נותנים לך פידבק חיובי פשוט כי הם חברים שלך ולא רוצים לפגוע/כן רוצים לפרגן.

להיות סתם "טוב בכתיבה" זה לא מספיק. צריך שגם יהיה לך ידע "טכני" ספציפי לתחום שבו אתה כותב. אם זה אלקטרוניקה, אתה צריך לדעת איך מעגל מודפס עובד או לא יודע מה, אם אתה בקטע של כתיבת רומנים אתה צריך לדעת איך לתאר את הריח של השקיעה בדיוק כששני האוהבים שלך מתנשקים או שקר אחר כלשהו.

אתה גם צריך שיהיה לך "קטע", כדי שלא תבלע בהמון. היום, עם האינטרנט, כולם פתאום נהיו כותבים דגולים. סטטוסים בפייסבוק, פוסטים בפורומים ושאר שיט שאף אחד לא קורא וכולם מגיבים באיזה "פשששששש" או "יאאאאאא אאלאללאלאלאלאלא!!!!! איזה כתיבה 100ממת!!!!!!!!! חמסה חמסה חמסה עליק" ולפעמים ה"בואנ'ה, צודק...." המהורהר. בקיצור, היום כולם סופרים/עיתונאים בדיוק כמו שכל פוץ שמעלה תמונה לאינסטוש נהיה צלם.

אוקיי, עכשיו ללמד. ללמד זה סיפור כל כך אחר שאין בכלל מקום להשוות בינו לבין כתיבה. זה פחות או יותר שני הדברים הכי הפוכים בעולם. הראשון דורש ממך להיות מופנם ולהקיא את כל המחשבות שלך על דף, בעוד שהשני מביא אותך לעמוד מול אנשים ולהקיא את כל המחשבות האלה - אחרי שעברו סינון קפדני כמובן - לתוך הפרצוף שלהם.

עכשיו אחרי ששקלת את כל הדברים האלה (מציע לך לחשוב עליהם קצת לפני שאתה מחליט סופית איפה אתה עומד), תשאל את עצמך אם בקטע שלך לכתוב כל הזמן. כל יום, כל היום, גם כשין לך רעיון וגם כשאתה משכתב את אותו משפט בפעם ה-74 והוא עדיין לא יוצא טוב. תחשוב.

*קח בחשבון שיש מצב שיצא לי קצת חריף. זאת לא הייתה הכוונה.

*מה אני עושה למחייתי אני מניח שאתה יודע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

~

1. לא יודע מי אמר לך את זה, אבל הכתיבה שלך לא כזאת טובה. :-P

2. תתחיל לכתוב את סדרת "חמישים גוונים של ברווז", אפשר לעשות מזה מיליונים.

3. אני בכלל חושב שהכשרון האמיתי שלך הוא בקול הרדיופוני, בדוק את הכיוון הזה.

4. לתשובה רצינית ראה את הודעתו של נהג לילה, או כמו שאומרים הילדודס: 1+.

פורסם
הרבה משפטים נכונים

בואנ'ה, אתה צודק....

ברווז -

בעידן הבלוגוספירה, קשה מאד להתפרנס כיום מכתיבה אם אתה לא שפיץ רציני שהכתיבה שלך ייחודית ומיוחדת וגם אז..

פורסם

כתב טכני מעולה הוא מצרך יקר מפז ועובד בעבור סכומים יפים.

לך על זה. אני מכיר חברה טובה פה בירושלים, אם תרצה שידעך, תגיד.

בהצלחה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תתחיל בלוג ותעשה לו מונטיזציה.

כסף לא ייצא לך ממש מזה, אבל עם הזמן יותר אנשים יקראו את הבלוג שלך, תצבור ניסיון ותתחיל דברים יותר רציניים.

או שימאס לך מזה.

אני פעם חשבתי שאני טוב בכתיבה, התחלתי ונמאס לי. כנראה שאני לא באמת אוהב לכתוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אתה איש טכני ועם לא מעט ניסיון. לך לכתוב נהלי איזו 9000 ו 14000 לחברות ולעזור להן בהסמכות.

לצ'ינג מונג היה לונג דונג? דיברת איתי סינית עכשיו...לכתוב נהלי ISO?! זה לא משהו שמצריך לימודים, הסמכה ועוד כמה כאלה?

"טוב בכתיבה" זה מגניב. השאלה היא מה אתה יודע לכתוב,

מילים ומשפטים בעיקר :lol:

ובאותה נשימה מה אתה אוהב לכתוב.

פחות קשור. אני זורם ככה או ככה.

שאלה נוספת שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם אנשים אוהבים לקרוא את מה שאתה כותב? או שאולי נותנים לך פידבק חיובי פשוט כי הם חברים שלך ולא רוצים לפגוע/כן רוצים לפרגן.

כנראה שכן, אחרת לא הייתי רואה הרבה צפיות בבלוג שכתבתי בזמנו, לא הייתי מקבל פניות לעסק שהיה לי בזמנו (הכל התבסס על הכתיבה שלי באתר האינטרנט, כתיבה שהביאה אליי פניות), ובלי קשר- אין לי חברים :wink:

להיות סתם "טוב בכתיבה" זה לא מספיק. צריך שגם יהיה לך ידע "טכני" ספציפי לתחום שבו אתה כותב. אם זה אלקטרוניקה, אתה צריך לדעת איך מעגל מודפס עובד או לא יודע מה, אם אתה בקטע של כתיבת רומנים אתה צריך לדעת איך לתאר את הריח של השקיעה בדיוק כששני האוהבים שלך מתנשקים או שקר אחר כלשהו.

אם תרצה אני גם יכול להסביר לך איזה צבע יש ליום חמישי, או איזה ריח יש לאור, ולגרום לך להאמין לי ולהסכים איתי. לגבי יכולת טכנית, מן הסתם אני לא הולך לכתוב עכשיו מדריך לתיקון מטוסי מנהלים כשכל מה שאני יודע זה איך מנקים לטייס את החופה (עברתי 2 הסמכות על זה, עיונית ומעשית. לא ציני.)

אתה גם צריך שיהיה לך "קטע", כדי שלא תבלע בהמון. היום, עם האינטרנט, כולם פתאום נהיו כותבים דגולים. סטטוסים בפייסבוק, פוסטים בפורומים ושאר שיט שאף אחד לא קורא וכולם מגיבים באיזה "פשששששש" או "יאאאאאא אאלאללאלאלאלאלא!!!!! איזה כתיבה 100ממת!!!!!!!!! חמסה חמסה חמסה עליק" ולפעמים ה"בואנ'ה, צודק...." המהורהר. בקיצור, היום כולם סופרים/עיתונאים בדיוק כמו שכל פוץ שמעלה תמונה לאינסטוש נהיה צלם.

אלו שטויות שלא עוברות את המסנן שלי בכלל.

אוקיי, עכשיו ללמד. ללמד זה סיפור כל כך אחר שאין בכלל מקום להשוות בינו לבין כתיבה. זה פחות או יותר שני הדברים הכי הפוכים בעולם. הראשון דורש ממך להיות מופנם ולהקיא את כל המחשבות שלך על דף, בעוד שהשני מביא אותך לעמוד מול אנשים ולהקיא את כל המחשבות האלה - אחרי שעברו סינון קפדני כמובן - לתוך הפרצוף שלהם.

בלהעביר קורס אינטרנטי אין את הקטע של לעמוד מול אנשים, מה שמקל על העניין.

עכשיו אחרי ששקלת את כל הדברים האלה (מציע לך לחשוב עליהם קצת לפני שאתה מחליט סופית איפה אתה עומד), תשאל את עצמך אם בקטע שלך לכתוב כל הזמן. כל יום, כל היום, גם כשין לך רעיון וגם כשאתה משכתב את אותו משפט בפעם ה-74 והוא עדיין לא יוצא טוב. תחשוב.

חשבתי. עדיף על פני להיות מחסנאי... ואפילו מנהל מחסן.

*קח בחשבון שיש מצב שיצא לי קצת חריף. זאת לא הייתה הכוונה.

*מה אני עושה למחייתי אני מניח שאתה יודע.

חריף זה טוב, שים לי גם קצת בצל וחמוצים בבקשה! :lol:

~

1. לא יודע מי אמר לך את זה, אבל הכתיבה שלך לא כזאת טובה. :-P

2. תתחיל לכתוב את סדרת "חמישים גוונים של ברווז", אפשר לעשות מזה מיליונים.

:lol:

3. אני בכלל חושב שהכשרון האמיתי שלך הוא בקול הרדיופוני, בדוק את הכיוון הזה.

4. לתשובה רצינית ראה את הודעתו של נהג לילה, או כמו שאומרים הילדודס: 1+.

התחלתי לגשש בכיוון של הקול הרדיופוני לפני אי אילו שנים. כדי למצוא משהו שקשור לעולם הזה, אני חייב להיות אחרי בית-ספר מקצועי או יוצא גללי-צה"ל או משהו בסגנון. אין פרוטקצייה כדי להתקבל לשום מקום, וגם האמת היא שאני שונא לדבר...

כתב טכני מעולה הוא מצרך יקר מפז ועובד בעבור סכומים יפים.

לך על זה. אני מכיר חברה טובה פה בירושלים, אם תרצה שידעך, תגיד.

בהצלחה

על מה בדיוק מדובר? חברה להשמת כתבים טכניים או חברה המעוניינת בכתב טכני? לא ממש הבנתי אותך ידידי.

אני פעם חשבתי שאני טוב בכתיבה, התחלתי ונמאס לי. כנראה שאני לא באמת אוהב לכתוב.

יש הבדל בין יודע, אוהב ומקבל תשלום עבור. אלו 3 דברים שונים.

גם אני כתבתי בלוג בעבר, עבור העסק. לא אהבתי את זה, לא קיבלתי תשלום על זה, זה לא הביא לקוחות לעסק למיטב ידיעתי, אז ירדתי מזה.

אוהב? לא ממש. יודע ויכול, כן. זורם ושוטף, כן. בהחלט. אוהב את זה? MEH.

אבל! עבור קבלת תשלום על שירותיי, זה כבר סיפור אחר. עבודה זו עבודה. אוהב, לא אוהב, רוצה או לא רוצה, אני אכתוב. ואשכתב. ואכתוב עוד. אמנם לא אוהב את זה, אבל בהחלט לא משהו שמבאס אותי או מפריע לי או מדכא אותי. אני זורם עם זה בכיף. ואיך אמרו באיזה סרט שראיתי?

23010648065576002pEEXF3P1c.jpg

פורסם

יש הבדל בין יודע, אוהב ומקבל תשלום עבור. אלו 3 דברים שונים.

עם גישה כזאת, כל דבר שאתה אוהב, תתחיל לשנוא ברגע שתקבל תשלום עבורו.

זה לא נשמע לי כמו תחום שכל כך קל להיכנס אליו, וישר להתחיל להרוויח. וגם אם תיכנס, על אחד כמוך, עם כישרון כתיבה ויצירתיות, יש בערך טריליון בוגרי תואר בספרות, שחשבו שהם הולכים להיות סופרים דגולים, ובפועל מה שהם למדו שווה בשוק פחות מהדף שדיפלומה שלהם מודפסת עליו, וגם הם הופכים המבורגרים ומגישים קפה למחייתם.

במיוחד בישראל ובשפה העברית, שזה שוק מאוד מצומצם.

זאת לא בדיוק עבודה מסודרת עם משכורת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

טריליון בוגרי תואר לא למדו את מה שאני למדתי במהלך חיי, ולא לכולם יש כישרון ו\או יכולת זרימה ("מחסום סופרים"- טרם נתקלתי בו בעצמי). אני לא רוצה להיות סופר, אני רק מחפש הכנסה נוספת...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה עם עבודה כלקוח סמוי? אתה מקבל שטויות בחינם וכותב על זה סקירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

להגיד ש"אוהב את זה - MEH" על תחום כמו כתיבה כשאתה מכוון ללעשות את זה בהיקף רחב שיכניס לך כסף, היא אמירה מאוד בעייתית. כדי לכתוב טוב (ולא לרצות לתלות את עצמך אחרי חצי שנה) אתה צריך לאהוב את זה. כתיבה, כמו ציור, צילום או ריקוד, היא סוג של אמנות ואם אתה לא אוהב את זה, היא תהפך מהר מאוד לנדושה ולא מעניינת.

יחד עם זאת, אני לא ממש מבין את הכיוון שלך. אתה רוצה לכתוב או שאתה רוצה להיות כותב/כתב/עיתונאי (לאו דווקא כמשרה מלאה, יש גם אופציה כפרילנסר)?

לכתוב - מדריכים/שיעורים/תקנים הם דברים נורא טכניים ולא באמת צריך "לדעת לכתוב" בשבילם. צריך לדעת תחביר בסיסי ופיסוק ומושגים טכניים מתאימים. פה צר לי לאכזב אותך, אבל אתה לא מצרך נדיר. יש המון אנשים שיודעים להתנסח, ואתה צריך לתרום איזשהו ערך מוסף מעבר לסתם ניסוחים נכונים (ידע טכני/שיטות הדרכה חדשניות/אנא עארף).

להיות כתב - דורש גם הבנה בתחום מסויים (פוליטיקה/כלכלה/טכנולוגיה, או כיאה לקארספורום - רכב) וגם יכולת להתנסח בצורה שתהיה מעניינת וקלילה/זורמת או רשמית/רהוטה מאוד בתלות בעורך של אותו כתב עט/אתר אינטרנט. פה אתה חייב לאהוב את התחום ולהתעניין בו, אחרת הכתבות שלך יהיו סתמיות ולא יזכו לרייטינג (או כפי שהוא באינטרנט - זמן שהיה). הדרך משם ועד לדלת הבניין עם כל החפצים שלך בתוך קופסת קרטון היא קצרה מאוד.

מה הכיוון? תן איזשהי עצם, קצה חוט, משהו. סתם להגיד 'אני יודע לכתוב ובא לי לעשות מזה כסף' זה מאוד (מאוד מאוד מאוד) רחב. לאיזה כיוון (של כתיבה) אתה רואה את עצמך הולך?

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...