Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה מעניינת. לא מצליח לחשוב על סיבה מדוע הפילטר נמצא יחד עם מכלול המשאבה במיכל הדלק. לעניות דעתי ניתן היה למקם אותו בתא המנוע ואז הגישה הייתה הרבה יותר נוחה, יש לא מעט רכבים (בעיקר רכבים ישנים) שזה המצב. אולי למי מבעלי המקצוע יש הסבר לעניין.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה הכוונה?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תראה איזה הבדלי גודל יש בין מסנן פנימי לחיצוני הפנימי נועד לאורך חיים גדול יותר אז למה לתפוס מקום בתא המנוע ולא לעשות מבנה משולב וזול יותר של משאבה מצוף מסנן ?

אגב אצל הרבה יצרנים יש אותו סוג מסנן רק שהוא מיינטננאס פרי.

פורסם

דנידין למען האמת אני לא בטוח אם זה לא גם מסנן "לכל החיים". לא ראיתי המלצת יצרן להחליף אותו, ראיתי את המלצת היבואן בספר הרכב בעברית (שיש לשער שהיא מסתמכת על המלצת יצרן, אבל אין לדעת).

גם מסנן חיצוני מיועד להחלפה כל קילמטרז' דומה (90-100K ק"מ) והוא לא תופס כל כך הרבה מקום בתא המנוע, אני מאמין שקיים שיקול אחר בבחירת מיקומו במיכל הדלק. לדעתי לייצר מכלול כזה מורכב שכולל את המשאבה, פילטר דלק, וסת, פילטר גס ומצוף עולה ליצרן הרבה יותר מאשר להשתמש בפילטר "ברזל" שיושב בחיבור טורי על קו הזנת הדלק.

אני תוהה אם זה לא עניין של חשיפה לטמפ' גבוהה יותר בתא המנוע, חימום הדלק ואידוי מוגבר.

איתמר

פורסם

בגולף דור 3 לדוגמה, אם זכורני נכון, הפילטר יושב חיצונית למיכל וסמוך לו, על קו הדלק לכיוון המנוע.

איתמר, ח"ח על עוד מדריך נפלא!

פורסם
דנידין למען האמת אני לא בטוח אם זה לא גם מסנן "לכל החיים". לא ראיתי המלצת יצרן להחליף אותו, ראיתי את המלצת היבואן בספר הרכב בעברית (שיש לשער שהיא מסתמכת על המלצת יצרן, אבל אין לדעת).

גם מסנן חיצוני מיועד להחלפה כל קילמטרז' דומה (90-100K ק"מ) והוא לא תופס כל כך הרבה מקום בתא המנוע, אני מאמין שקיים שיקול אחר בבחירת מיקומו במיכל הדלק. לדעתי לייצר מכלול כזה מורכב שכולל את המשאבה, פילטר דלק, וסת, פילטר גס ומצוף עולה ליצרן הרבה יותר מאשר להשתמש בפילטר "ברזל" שיושב בחיבור טורי על קו הזנת הדלק.

אני תוהה אם זה לא עניין של חשיפה לטמפ' גבוהה יותר בתא המנוע, חימום הדלק ואידוי מוגבר.

איתמר

היה שווה לברר קודם אם זה חלק שדורש החלפה לפני שנכנסים להרפתקאה הזאת , בטח לטובת שאר האנשים שתוהים אם צריך לבצע זאת או לא.

פורסם

תגיד, אתה קורא בכלל מה שאנשים כותבים או שאתה אוהב לקפוץ בראש ולעשות לי עבודה למחוק לך הודעות מטופשות ועוקצניות? פעמיים רשמתי את הסיבה שבגינה החלפתי את פילטר הדלק, היא אפילו מופיעה במשפט הראשון של מה שציטטת בזה הרגע.

איתמר

פורסם

מה שלך טיפשי לי נשמע שאלה טרוואלית מצטער, תלמד לקבל ביקורת כשמו שאתה יודע יפה מאוד למתוח או אולי אתה רק רוצה צומי ושבחים מאנשים שלא מבינים מה בדיוק עשית.

האמת שגם חסר לי במדריך את כל הפירוק וההרכבה של המכלול עצמו כי זה פעולה קריטית לדעתי, משהו שאסףסף עשה למשל במדריך שלו.

פורסם

מה השאלה הטריוויאלית? כתבתי פעמיים את הסיבה שבגללה החלפתי את הפילטר. תקרא לפני שאתה קופץ.

ואני לא מבין איך ביקורת קשורה כאן לעניין חוץ מזה שאתה, כהרגלך, עוקץ כשאתה רואה עבודות DIY שעולות כאן לפורום.

והמכלול עצמו תפוס בקליפסים, רואים את זה בתמונות, אין מה לצלם או לפרט יותר מזה.

אני מציע לך להפסיק להתמרמר בכל פעם שאתה רואה עבודה של חובבן ולא של בעל מקצוע, אתה רק מעכיר את האווירה. אם לא בא לך אז אתה לא חייב להגיב, אתה יודע.

איתמר

פורסם

את מנחס לי דברים לא נכונים אבל בסדר..דיי ברור שאני לא בא לך טוב בעיניים ואתה מודרטור אז יש לך את האופציות של מחיקה , עריכה נעילה ושליחת התראות..

הפילטר זה לא רק קליפסים, יש שם כמה וכמה מכלולים, אטמים, ווסת , מיקומים סדר פעולה כל זה חסר ויוצא שזה מדריך לפירוק והרכבה של מכלול משאבה מאשר מדריך מלא להחלפת הפילטר.

פורסם

אני לא מייחס לך דברים נכונים? אני מוכיח אותך ואתה מתחמק ומפנה את האש במקום להתנצל.

מי שאין לו חוש טכני בסיסי ובריא כדי להבין איך לפרק את המכלול הזה אז עדיף שלא יתעסק. וחוץ מזה מי אמר שזה מדריך? הזכרתי את המילה הזו? בסך הכל תיעדתי את מה שעשיתי. מי שירצה לעשות כך ולא יהיה לו ברור - תפאדל, בכיף, מוזמנים לשאול שאלות ולקבל הבהרות.

עכשיו ברשותך לא בא לי למחוק עוד הודעות ולנעול לעצמי את השרשור. אם יש לך דברים נוספים לומר לי תיבת ההודעות הפרטיות שלי עומדת לרשותך.

איתמר

פורסם

דנידין שאל:

היה שווה לברר קודם אם זה חלק שדורש החלפה לפני שנכנסים להרפתקאה הזאת , בטח לטובת שאר האנשים שתוהים אם צריך לבצע זאת או לא.

איתמר כתב:

בדיקה מחודשת גילתה לי שהוראות היצרן (או היבואן, זה מה כתוב בספר הרכב בעברית) היא להחליף את פילטר הדלק כל 96 חודשים או 90,000 ק"מ, לפי הקודם מבין השניים.

אז איזו שאלה השארתי פתוחה? אני באמת רוצה לדעת.

• תוכן חדש...