Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

עוד כחודש נגמר לי חוזה הליסינג והחלטתי לרכוש רכב פרטי במקום.

עשיתי סיבוב בסוכנויות השונות ומצאתי כמה אופציות מתאימות:

רנו קליאו 0.9 ידנית

פורד פיאסטה

יונדאי I10\I20 - יותר מצא חן בעיני ה I10 וכן אני יודע שהיא מקטגוריה נמוכה יותר.

בסוף היום נכנסתי לאולם פיאט ושם ראיתי את ה 500S , מנוע 0.9 2 ציל' ידנית 6 הילוכים , עד עכשיו לא ראיתי בפיאט כאופציה בכלל וב500 בפרט אך פתאום משהו ברכב הזה קרץ לי! לא מצאתי יותר מידי פרטים על הרכב באינטרנט. הבנתי שזה סוג של רכב נישה , לפי המוכר זאת גרסה של כ250 -300 רכבים ורק 50 מגיעים לארץ, האם זה בעייתי?

האם המנוע לא בעייתי , זה נשמע לי כמות ציל' של אופנוע...

אשמח לשמוע אם תוספת של כ50% ערך כספי שווה את זה?

איך הרכב מבחינת עלויות ביטוח וטיפולים?

האם הרכבים ידועים כאמינים?

שמירת ערך?

בכללי מעולם לא אהבתי את בעיצוב של ה 500 אך משהו בבימבה הזאת גרם לי לחייך.

הדרישות שלי מרכב לא בשמיים ,רכב נעים ואמין ,99% מהזמן אני נוסע לבד או עם בת זוג.רצוי חיסכוני כי אני נוסע לא מעט( לפחות 100 קמ ליום)

או לחילופין האופציה של הליסינג עדיפה לי?

בנתיים בצעתי נסיעת מבחן ברנו קליאו 0.9 ידנית ונורא מצא חן בעיני הרכב, ביום חמישי הזמנתי נסיעת מבחן על הפיאט.

תודה.

פורסם

היי, הייתי בהתלבטות דומה לשלך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?557735-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%AA%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%9A-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94&highlight=%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA+%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%9D

יש שם התרשמות פחות או יותר על הרכבים שהעלית, בסוף בחרתי בפיג'ו 208 ידנית, ממליץ בחום לקחת לנסיעת מבחן :]

לגבי הפיאט - הביקורות שלה באירופה טובות, רכב מהנה לנהיגה, לא חסר כוח, אבל כן מאכזב בעניין צריכת הדלק

יש פה ביקורת ע"י fifth gear שנראית מקיפה, ויש עוד כמה אם תרצה לראות.

פורסם

היי ,

תודה על התשובה.

את הסרטון הזה ראיתי , אך אני מדבר על דגם שונה, אני מדבר על הדגם של ה 500 S הדגם מגיע עם 105 כ"ס ותיבה ידנית בעלת 6 הילוכים.

על הדגם הספציפי הזה לא מצאתי מידע .

אחרי שישנתי על זה לילה נראה שזה אחלה רכב אבל יקר משמעותית מהמתחרות, לצורך הדוגמה קליאו 1.2 עם 105 כ"ס אוטומטית ניתן לקנות בערך ב 30 אלף שח פחות. כנ"ל לגבי הסיאט איביזה שכרגע נמכרת בערך ב 80אלף.

האם אני מפספס משהו? חוץ מזה שזה רכב נישה על מה אני משלם בנוסף?

פורסם

צודק, יש לדגם הזה ספציפית ביקורות בגרמנית/איטלקית/צרפתית אבל לא באנגלית.

לגבי התמחור - ה500 בכללי ממותגת כמיני יוקרתית יותר מהמתחרות, אז פחות או יותר עיצוב וביצועים. אם הנסועה שלך היא 100 ק"מ ליום, בערך 35,000 בשנה, אתה צריך משהו חסכוני מאוד - אפילו לכיוון הדיזל/היברידית. במחיר קרוב לפיאט הזו אתה יכול להביא יאריס היברידית (117 אלף פחות או יותר) מהחברה, שווה לך לבדוק את האופציה.

פורסם

תודה על התשובה,

מבחינה כלכלית נטו , האם ההוספה של 30+אלף שח על רכב היברידי מצדיקה את החיסכון בדלק?

בחישוב לא מדויק הגעתי לזה שיקח לי בערך 4 שנים להשלים חיסכון שכזה( לפי 12קמ\ל ללא היברידי ו 17 קמ\ל להיברידי)

פורסם

תעשה את החשבון, 100 ק"מ ליום זה הרבה ואתה צריך לקבל כסף טוב פר קילומטר בשביל שזה יהפוך למשתלם.

לכן אני חושש שהליסינג זו האופציה העדיפה בשבילך.

מצד אחד ללקוח פרטי בנסועה כזו אכן מומלץ מאוד לבחור בדיזל (וזה יקל עליך גם את המכירה בעתיד) אבל - אין הרבה היצע. ההיצע הידני מתחיל עם קיה ריו, ממשיך למשפחתיות סטייל מגאן/טולדו/ראפיד/C4, ובנוסף דצ'יה דאסטר. בגזרת האוטומט יש C3, אך רובוטית מצמד בודד.

אם תקנה רכב היברידי חסכוני עדיין יהיה לך קשה למכור אותו עם קילומטראז כזה.

ההמלצה שלי - ריו דיזל.

פורסם

אוקי אז שוב אני שואל , האם ההשקעה של עוד כ 50 אלף ש"ח למען רכב דיזל ( מ80 אש"ח ל130 אש"ח ) מצדיקה את החיסכון בדלק??אחרי הכל שבסכום של 50 אלף ניתן לרכוש כמות מאוד גדולה של דלק כך שהחיסכון לא נראה לעין...

פורסם (נערך)

קודם כל אתה צריך לשאול את עצמך כמה עולה ליסינג, ולשקלל מולו. לכן גם פתחתי בזה.

בנוסף, אני מבטיח לך שדיזל עם קילומטראז' כזה יהיה לך משמעותית יותר קל למכור מאשר בנזין.

לעניין - הקליאו והאיביזה (רק ה- DSG רלוונטית לענייננו), ולדעתי תוסיף לרשימה זו את היאריס בנזין ידנית - הן צד אחד של המשוואה.

הריו דיזל והיאריס ההיברידית צד שני.

הפיאט נופלת איפשהו באמצע. תהיה יותר חכם אחרי שתבצע בה נסיעת מבחן.

ואגב - לא רחוק מהמציאות שמבחינת חיסכון בדלק היאריס הרגילה תתן לך בעצמה 17 או 16+ לליטר, אבל תצטרך להכנס כל שבוע לתדלק בעוד שאת הדיזל תתדלק לדעתי פעם בשבועיים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תוכן חדש...