Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי או סופר מיני (אוטומט בלבד) בתקציב של 40K עם חריגה לאזור ה- 45K.

הדרישות לפי סדר חשיבות הינן:

* אמינות

* חסכונית בדלק

* בטיחות

* נוחות

* אבזור

המחשבה ההתחלתית שלי הייתה סוזוקי סוויפט משנתון 2008- רכב קצת מיושן, אך חסכוני ואמין מאוד. המחשבה המתגבשת כעת היא שאני לא מסוג האנשים שמחליפים רכבים כל כמה שנים, ובדרך כלל נשאר עם אותו הרכב, עד שכבר לא שווה כל כך למכור אותו. לכן- אני מניח שאולי כדאי להתמקד ברכבים בלי שום קשר לשמירת הערך הכספי שלהם לאורך השנים (שאינם בהכרח סחירים).

אני יודע שמחירי הרכבים נקבעים בעיקר מפרמטר של היצע וביקוש, ולאו דווקא מעידים על הפרמטרים החשובים, כגון אמינות, חסכון בדלק, נוחות וכו'. יכול להיות שההנחה שלי מוטעית, ונושא סחירות רכבים בהכרח נקבע על פרמטרים אלו, ולא על נהירה למותג מסוים בגלל שלחבר או לשכן יש.

האם באמת קיימות אופציות כאלו ששווה לשקול? אשמח אם תוכלו להמליץ לי על רכב כזה.

תודה רבה לעונים!

פורסם

הסוויפט לא כזאת חיסכונית..

היתרון שלה שהיא אמינה וזריזה.

הייתי בודק גם יונדאי i20-אמינה מאובזרת תא מטען גדול יותר ובטיחותית יותר.

פיאסטה-מנוע דומה ליונדאי,איכות חומרים טובה יותר גם בטיחותית עם 7 כריות אוויר.

פונטו איוו-חיסכונית,בטיחותית יש לה גיר רובוטי לכן עם הנסיעות בעיקר בעיר היא תהיה פחות חלקה מאשר גיר פלנטרי רגיל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה על המענה.

נסעתי על יונדאי i20, היא קצת הרגישה לי קצת מצועצעת ולא נראה שהתגברה על המהמורות בכביש- כל שיבוש בכביש היה מורגש. לגבי הפיאסטה, הבנתי שהיא לא נמרצת בלשון המעטה, מאוד נוחה, בעלת גיר רובוטי, אך לא ברורה לי אמינותה לאורך השנים, יש שממליצים בחום ויש כאלו שלא.

האם ישנם רכבים נוספים אמינים בעלי רמת נוחות גבוהה?

האם ישנן הצעות נוספות?

תודה

פורסם

לפיאסטה יש מנוע דומה ליונדאי,בתקציב שלך נכנסת פיאסטה עם גיר אוטומטי רגיל עם מנוע 1.4 ולא אחרי מתיחת פנים עם גיר רובוטי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה לכם. לאחר בדיקה ביד 2, הפיאסטה בעלת היצע לא גדול במיוחד בלשון המעטה.

האם ישנן אופציות נוספות? אפרט שוב את דרישותיי לפי סדר חשיבותן:

+ אמינה

+ נוחה

+ חסכונית

+ בטיחותית

+ מאובזרת

תודה!

פורסם

שלום,

אני חושבת שאתה צריך לתת צ'אנס נוסף ליונדאי i20. לדעתי היא קולעת היטב לרוב הדרישות שציינת וגם מתאימה מאוד לתקציב שהגדרת. ה-i20 נחשבת למכונית אמינה מאוד וזולה לאחזקה. היא מצוידת באבזור בטיחותי מלא (6 כריות אוויר, בקרת יציבות) וקיבלה 5 כוכבי בטיחות. מבחינת אבזור היא מצוידת היטב – רדיו מקורי בכל הדגמים (לא קיים למשל בסוזוקי סוויפט מאותם השנים), שליטה מההגה (לא קיים במאזדה 2 מאותם השנים) ועוד. כך שבגדול, היא אולי לא המכונית הכי נוחה על הכביש אבל היא נותנת תמורה מעולה לכסף.

אם בכל זאת ה-i20 לא מתאימה לך אז אני ממליצה לך לבדוק גם את מאזדה 2 מאותם השנים. היא טיפה פחות מאובזרת מה-i20 אבל מבחינת נוחות נסיעה היא מרגישה קצת יותר טוב מה-i20, יש לה מנוע חזק יותר וביצועים טובים יותר. המאזדה נחשבת למכונית אמינה מאוד וגם היא קיבלה 5 כוכבי בטיחות.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם

תקרא את ההודעה שלי בלינק הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?556345-MAZDA-2-VS-SWIFT&p=4634842&viewfull=1#post4634842

אני מביא שם את ההשוואה בין מאזדה 2 לסוויפט.

בגדול שני הרכבים הנ"ל זריזים מאוד וכייפים לנהיגה. אם זה לא פקטור בשבילך אז ככל הנראה I20/

פיאסטה יתאימו לך יותר

פורסם

תודה רבה על התשובות המפורטות!

לגבי ההשוואה בין סוויפט למאזדה 2: יש לנו במשפחה סוזוקי סוויפט ומאזדה 2 יש לחבר, כך שאני לגמרי מסכים עם ההודעה שלך נומד- שתיהן לא ממש מצוינות בנוחות נסיעה, בשתיהן בולמי הזעזועים ממוצעים.

אם לוקחים לרגע את כל הדרישות ומתמקדים באמינות ונוחות, האם הפיאסטה מתאימה? ממה שהבנתי הדעות לגבי אמינותה חלוקות..

אשמח לשמוע אם ישנן עוד רכבים (אפילו משפחתית) שעונים בעיקר על שתי דרישות אלו, ואולי גם שתהיה בכל זאת חסכונית

פורסם

אני אישית מחזקת את המלצותיו של יוליאן.

בזמנו גם אני התלבטתי בעיקר בין i20, פונטו איבו ומאזדה 2. בסופו של דבר הפונטו נבחרה.

בסה"כ סופר מיני מוצלחת ביחס למחיר שלה. חסכונית, בטוחה, אמינה ויחסית נוחה (לא מגהצת את הכביש, אבל זאת גם לא ממש הקטגוריה).

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...